התאמת רמקולים לרסיבר RXV2200
הגיע הזמן לשדרג את הסטליטים המחוברים למגבר 2200 של ימהה.
המגבר אומנם ישן ולא תומך בפורמטים החדשים, אך יוחלף בעתיד למגבר ברמה שכזו וככול הנראה גם ימהה.
מאחר ואיני חובב בסים, לא מחובר סבוופר, אבל בכל זאת חסר מעט בס עדין.
לפני שאתחיל במסע האזנות למגוון האינסופי של סוגי הרמקולים הרצפתיים, אשמח לקבל כיוון מחברי הפורום,
לגבי רמקולים "שהולכים" טוב עם 2200, וגם נותנים רמה עדינה של בסים.
תודה
המגבר אומנם ישן ולא תומך בפורמטים החדשים, אך יוחלף בעתיד למגבר ברמה שכזו וככול הנראה גם ימהה.
מאחר ואיני חובב בסים, לא מחובר סבוופר, אבל בכל זאת חסר מעט בס עדין.
לפני שאתחיל במסע האזנות למגוון האינסופי של סוגי הרמקולים הרצפתיים, אשמח לקבל כיוון מחברי הפורום,
לגבי רמקולים "שהולכים" טוב עם 2200, וגם נותנים רמה עדינה של בסים.
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
איזה רמקולים יש לך עכשיו? מה התקציב שלך?
מה שבטוח, חשוב לבצע התאמה קרובה ככל האפשר בין הקדמיים לסנטר, לרוב לא רק ברמת הפירמה אלא גם ברמת הסידרה של הרמקולים בתוך הפירמה..!
מה שבטוח, חשוב לבצע התאמה קרובה ככל האפשר בין הקדמיים לסנטר, לרוב לא רק ברמת הפירמה אלא גם ברמת הסידרה של הרמקולים בתוך הפירמה..!
כרגע מחוברים 4 רמקולים סטליטים וסנטר של Defenetive מסדרה ProCinema 60 או 80.
התקציב 6K שח.
החומרים הנשמעים הם בעיקר שקטים, ווקליים, כמו אופרות קלות וקלאסיקה קלה, כאן חשוב לי מאוד לקבל צליל איכותי ומלא, למשל כמו כינור
שהייה קרוב ככול האפשר לכינור אמיתי (מקווה שלא הגזמתי עם תקציב כה דל).
לא לקחתי בחשבון את הסנטר, האם חוסר התאמה של הסנטר עלול להעמיס או לחולל רעשים?
בד"כ כאשר מאזינים למוסיקה, מופעלים רק שני הרמקולים הקדמיים, האם תהייה השפעה כלשהיא מהסנטר למרות שמופעלים רק ערוצי הסטריאו?
תודה
התקציב 6K שח.
החומרים הנשמעים הם בעיקר שקטים, ווקליים, כמו אופרות קלות וקלאסיקה קלה, כאן חשוב לי מאוד לקבל צליל איכותי ומלא, למשל כמו כינור
שהייה קרוב ככול האפשר לכינור אמיתי (מקווה שלא הגזמתי עם תקציב כה דל).
לא לקחתי בחשבון את הסנטר, האם חוסר התאמה של הסנטר עלול להעמיס או לחולל רעשים?
בד"כ כאשר מאזינים למוסיקה, מופעלים רק שני הרמקולים הקדמיים, האם תהייה השפעה כלשהיא מהסנטר למרות שמופעלים רק ערוצי הסטריאו?
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

השילוב בין הקדמיים לסנטר קריטי ליישומים המנצלים יכולות של צליל היקפי, כמו הופעות, הקלטות רב-ערוציות וכמובן סרטים.
הסיבה לחשיבות השילוב הנ"ל היא שבסרטים למשל יש הרבה מאוד מקרים שהסאונד "מטייל" בין הרמקולים הקדמיים לסנטר, ואז חשוב מאוד שגוון הצליל יישמר בעת המעברים הללו...
לפיכך, בוא ננסה לחלק את התקציב לשלושה רמקולים - זוג קדמיים ורמקול סנטר שמתאים להם.
יש כמה אופציות שאני אישית מחבב מאוד בתקציב שלך:
- מוניטור אודיו ברונזה: רצפתיים מדגם BX-5 וסנטר מאותה סידרה
- רמקולים רצפתיים של דאלי מדגם קונספט 6 או קונספט 8 וסנטר מאותה סידרה
- רמקולים רצפתיים של וורפידייל מדגם 10.6 וסנטר מדגם 10 CM (יש שני דגמים אחרים בסידרה אבל זה המוצלח מביניהם, ויותר טוב ליישומי מוזיקה)
נסה להתחיל מלשמוע את אלה וזה ייתן לך הבנה יותר טובה של סוג הצליל שאתה מעדיף - אם אתה יכול, מומלץ בחום "להיסחב" עם הרסיבר שלך לחנות נתמחה שמחזיקה את הרמקולים הללו ולשמוע את השילוב בין הרסיבר לרמקולים...
הסיבה לחשיבות השילוב הנ"ל היא שבסרטים למשל יש הרבה מאוד מקרים שהסאונד "מטייל" בין הרמקולים הקדמיים לסנטר, ואז חשוב מאוד שגוון הצליל יישמר בעת המעברים הללו...
לפיכך, בוא ננסה לחלק את התקציב לשלושה רמקולים - זוג קדמיים ורמקול סנטר שמתאים להם.
יש כמה אופציות שאני אישית מחבב מאוד בתקציב שלך:
- מוניטור אודיו ברונזה: רצפתיים מדגם BX-5 וסנטר מאותה סידרה
- רמקולים רצפתיים של דאלי מדגם קונספט 6 או קונספט 8 וסנטר מאותה סידרה
- רמקולים רצפתיים של וורפידייל מדגם 10.6 וסנטר מדגם 10 CM (יש שני דגמים אחרים בסידרה אבל זה המוצלח מביניהם, ויותר טוב ליישומי מוזיקה)
נסה להתחיל מלשמוע את אלה וזה ייתן לך הבנה יותר טובה של סוג הצליל שאתה מעדיף - אם אתה יכול, מומלץ בחום "להיסחב" עם הרסיבר שלך לחנות נתמחה שמחזיקה את הרמקולים הללו ולשמוע את השילוב בין הרסיבר לרמקולים...
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
מה אתה חושב על Focal?
- epony
- חבר במועדון 10K

רמקולים נהדרים, אבל לא נכנסים בתקציב אלא אם "מתפשרים" על מדפיים.Mistoffelees כתב:מה אתה חושב על Focal?...
היות ואין לפותח השרשור סאב, ויש לו רצון לשפר את נוכחות הבס, התמקדתי יותר ברמקולים רצפתיים בהמלצות שלי.
(כל הרצפתיים שהמלצתי עליהם לעיל יורדים עד 35-40Hz, לעומת 55Hz במדפיים...)
תודה על התגובה המקצועית.
כשלב מקדים להאזנה לרמקולים המומלצים, בדקתי את הרמקולים מבחינת עיצוב מאחר והעיניין האסטטי מאוד חשוב לי.
על פי התמונות באינטרנט, לא מצאתי רמקול "יפה" עיצובית, אשמח לקבל המלצה נוספת גם במתיחה קלה של התקציב.
תודה וחג שמח
כשלב מקדים להאזנה לרמקולים המומלצים, בדקתי את הרמקולים מבחינת עיצוב מאחר והעיניין האסטטי מאוד חשוב לי.
על פי התמונות באינטרנט, לא מצאתי רמקול "יפה" עיצובית, אשמח לקבל המלצה נוספת גם במתיחה קלה של התקציב.
תודה וחג שמח
- epony
- חבר במועדון 10K

סדרת הרדיוס של מוניטור אודיו יכולה להתאים לך אם המראה חשוב כמו התוכן 
ההתאמה בין הסנטר לקידמיים מאוד חשובה אם אתה רוצה להנות מסאונד מאוזן ובעצם להבין לאן הלכה ההשקעה הכספית שלך.
לגבי רמקולים הייתי מציע לך לשמוע את הוורפידל 10.5 ו10.6 ואת המוניטור אודיו BX6 (תיצטרך להגדיל את התקציב אם אתה תרצה את הסנטר התואם אבל הוא שווה את ההשקעה מבחינת עלות/תועלת, רמקול מצויין).
לגבי רמקולים הייתי מציע לך לשמוע את הוורפידל 10.5 ו10.6 ואת המוניטור אודיו BX6 (תיצטרך להגדיל את התקציב אם אתה תרצה את הסנטר התואם אבל הוא שווה את ההשקעה מבחינת עלות/תועלת, רמקול מצויין).