דעתכם ?
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
חשבתי להתחיל ליקלות קפה בעצמי
מצאתי את הקולים האלה באוויר חם , המחירים ניראים זולים , מה דעתכם על הציוד הזה , הוא טוב ? או שרק הציוד היקר יעשה את העבודה בעיניין של אוויר חם ?
http://www.sweetmarias.com/sweetmarias/ ... sters.html
תודה , גונן.
מצאתי את הקולים האלה באוויר חם , המחירים ניראים זולים , מה דעתכם על הציוד הזה , הוא טוב ? או שרק הציוד היקר יעשה את העבודה בעיניין של אוויר חם ?
http://www.sweetmarias.com/sweetmarias/ ... sters.html
תודה , גונן.
דבר ראשון, החלטה חכמה ומומלצת !!
אני חושב שעדיף להתחיל לקלות קודם במכשיר הפוקפורן במקום לרכוש מכשיר כזה..
מכשיר פוקפורן יעלה כ150₪.. תתחיל תראה אם אתה אוהב את הרעיון ואז תחליט אם כדאי לרכוש כבר מכשיר קליה מקצועי וטוב... כיום האופציות הטובות והמומלצות- ג׳ין(יקר) נפוץ אצללרוב המשתמשים פה, אמין ויעיל ומיובא לארץ..
או
Behmor 1600- זול יותר מהג׳ין אבל פחות נפוץ ולא מיובא לארץ- אבל מקבל ביקורות נהדרות בעולם(יותר טובות מהג׳ין)
יבוא אישי שלו מסתכם ב345$ כולל משלוח - מאנגליה...
אני חושב שעדיף להתחיל לקלות קודם במכשיר הפוקפורן במקום לרכוש מכשיר כזה..
מכשיר פוקפורן יעלה כ150₪.. תתחיל תראה אם אתה אוהב את הרעיון ואז תחליט אם כדאי לרכוש כבר מכשיר קליה מקצועי וטוב... כיום האופציות הטובות והמומלצות- ג׳ין(יקר) נפוץ אצללרוב המשתמשים פה, אמין ויעיל ומיובא לארץ..
או
Behmor 1600- זול יותר מהג׳ין אבל פחות נפוץ ולא מיובא לארץ- אבל מקבל ביקורות נהדרות בעולם(יותר טובות מהג׳ין)
יבוא אישי שלו מסתכם ב345$ כולל משלוח - מאנגליה...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מה שאליאל אומר, בעצם, זה שכדאי שתתחיל במכשיר הכי פשוט וזול כדי שתוכל לקנות את המכשיר הכי יקר ואיכותי 
אני מת על הגישה הזו
מבטיח לך ש-once you go black you never go back... תקלה פעם אחת עם מכשיר פופקורן קליה טובה, תשתה את הקפה - ולעולם לא תרצה יותר לקנות קפה קלוי.
אני מת על הגישה הזו
מבטיח לך ש-once you go black you never go back... תקלה פעם אחת עם מכשיר פופקורן קליה טובה, תשתה את הקפה - ולעולם לא תרצה יותר לקנות קפה קלוי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- arlto
-
- חבר פעיל

- תגובות: 94
- שם מלא: Amier Levkowitz
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
למה רק המכשיר ? הוא מתכוון לעשן שמשחיר את כל המטבח ומזרז את הליכי הגירושין
זו תורת השלבים: אתה מתחיל ב 1מ'x1מ' בשייש מוסיף ומוסיף גאדג'טים עד שלא נשאר לה מקום למיקסר וכו' בשלב הבאא קודחים בשיש בשביל חיבור ישיר לצנרת ולבסוף הופכים את המטבח לחצר האחורית של מסעדה עם צינור שרשורי של הקולה
אם החזקתם מעמד בזוגיות עד הלום... סימן שהיא ממש מתה על הקפה שלך
או שיש trade off..... 
זו תורת השלבים: אתה מתחיל ב 1מ'x1מ' בשייש מוסיף ומוסיף גאדג'טים עד שלא נשאר לה מקום למיקסר וכו' בשלב הבאא קודחים בשיש בשביל חיבור ישיר לצנרת ולבסוף הופכים את המטבח לחצר האחורית של מסעדה עם צינור שרשורי של הקולה
אם החזקתם מעמד בזוגיות עד הלום... סימן שהיא ממש מתה על הקפה שלך
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אתה יכול לנסות ולהמר על ה nesco, הוא נראה הכי מעניין ממה שנמכר שם אבל שים לב שמדובר במכשירים לשוק האמריקאי 110V.
מצד שני העצות שקיבלת נכונות, חבל סתם להשקיע איזה 200$ (תוסיף משלוח + מע"מ) בשביל קולה קטן של 100 גר' כי אחר כך בטוח תרצה לשדרג.
הרעיון של אליאל מצוין, מכשיר פופקורן ב 150 ש' לא כואב לזרוק
מצד שני העצות שקיבלת נכונות, חבל סתם להשקיע איזה 200$ (תוסיף משלוח + מע"מ) בשביל קולה קטן של 100 גר' כי אחר כך בטוח תרצה לשדרג.
הרעיון של אליאל מצוין, מכשיר פופקורן ב 150 ש' לא כואב לזרוק
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מסגר כמוך יכול לבנות לבד קולה תןף כמו שצריך:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 84#1321184
אם תבנה כזה של חצי קילו במחיר של קצת יותר מג'ין תקבל את הדבר הכי טוב.
אם תבנה כזה של חצי קילו במחיר של קצת יותר מג'ין תקבל את הדבר הכי טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אל תשכח שאפשר גם לקלות בתנור!
לפני כמה חודשים קליתי במכשיר פופקורן וגם עשיתי לו את המוד שאייסמן כתב עליו..אבל אחרי תקלה עברתי לקליה בתנור - אפשר לקלות כמויות גדולות יותר ובקלות יותר. פחות מסוכן ונראה לי שגם איכות הקליה גבוהה יותר.
אם אתה רוצה אני יכול לתת לך קצת טיפים ויש את המדריך שיוסיסופר כתב.
לפני כמה חודשים קליתי במכשיר פופקורן וגם עשיתי לו את המוד שאייסמן כתב עליו..אבל אחרי תקלה עברתי לקליה בתנור - אפשר לקלות כמויות גדולות יותר ובקלות יותר. פחות מסוכן ונראה לי שגם איכות הקליה גבוהה יותר.
אם אתה רוצה אני יכול לתת לך קצת טיפים ויש את המדריך שיוסיסופר כתב.
מילה של אקסטרימיסט.
התנור זאת שיטה נוחה אבל לא בכל תנור זה הולך טוב... אצלי בתנור הקטן שלי קליה מתבצעת ב15 דק' אבל כמה שאני מערבב אף פעם אני לא מגיע לקליה אחידה..
בפוקפורן תמיד אני מגיע לתוצאות טובות אם קליה אחידה.. הבעיה היחידה זה הפרופיל קליה המהיר שמאבד הרבה טעמים...
אפשר לעשות את השדרוג למכשיר ולהפוך אותו לקולה נחמד ויעיל (הבעיה שהגוף חימום לא שורד יותר מדי זמן ככה
)
אני יעלה תמונה של הפוקפורן המשודרג שלי בהמשך היום- כיום הוא קולה כ100 גרם בקליה ובעל שליטה על מהירות המפוח...
בפוקפורן תמיד אני מגיע לתוצאות טובות אם קליה אחידה.. הבעיה היחידה זה הפרופיל קליה המהיר שמאבד הרבה טעמים...
אפשר לעשות את השדרוג למכשיר ולהפוך אותו לקולה נחמד ויעיל (הבעיה שהגוף חימום לא שורד יותר מדי זמן ככה
אני יעלה תמונה של הפוקפורן המשודרג שלי בהמשך היום- כיום הוא קולה כ100 גרם בקליה ובעל שליטה על מהירות המפוח...
- דן-אוריאלי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 50
- שם מלא: דן
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
[interest]נערך על ידי moti_r: המלצה על מוצר מעוסק בתחום.[/interest]
אליאל לגבי התנור..לפי כל הניסויים שעשיתי אני ממליץ לך לנסות את הדרך הבאה
אם זה תנור חשמלי ויש לך אפשרות של להפעיל את 2 גופי החימום למעלה ולמטה וטורבו אז כמובן שתעשה את זה..אם יש לך תבנית טובה אז אני ממליץ לך לשים אותה על "המדף רשת" בחלק הכי תחתון האפשרי בתנור
כלומר כמה שיותר קרוב לגוף החימום התחתון כך שהתבנית תתחמם טוב טוב. כמובן שאני מחמם מראש את התנור והטורבו פועל כל הזמן.
אם יש לך תבנית טובה אז אפשר לערבב עם כף עץ רק ב-5 וב-10 דקות ואחרי 16 דקות בערך (לפחות אצלי) אתה מגיע ל-FC יפה מאוד ואחיד ביותר וללא חריכות.
כלומר כמה שיותר קרוב לגוף החימום התחתון כך שהתבנית תתחמם טוב טוב. כמובן שאני מחמם מראש את התנור והטורבו פועל כל הזמן.
אם יש לך תבנית טובה אז אפשר לערבב עם כף עץ רק ב-5 וב-10 דקות ואחרי 16 דקות בערך (לפחות אצלי) אתה מגיע ל-FC יפה מאוד ואחיד ביותר וללא חריכות.
מילה של אקסטרימיסט.
או כאן:דבוטאנט כתב:מסגר כמוך יכול לבנות לבד קולה תןף כמו שצריך:
אם תבנה כזה של חצי קילו במחיר של קצת יותר מג'ין תקבל את הדבר הכי טוב....
http://www.homeroasters.org/php/forum/v ... orum_id=32
http://www.homeroasters.org/php/forum/v ... rowstart=0
http://www.homeroasters.org/php/forum/v ... rowstart=0
http://www.homeroasters.org/php/forum/v ... ad_id=1470
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
החביתוש הזה מההתחלה היה נראה לי כמו גימיק מיותר שאין סיכוי שהייתי מסוגל להתמיד איתו.
למרות שהופתעתי ברמה האישית כשדבוטאנט פתאום סיפר שזה מבחינתו בכלל גימיק (כי במשך המון זמן הוא טען שזה קולה מעולה והשווה אותו לג'ין...) - זה מאוד לא מפתיע מבחינה פרקטית. לך תתעסק עם כל הוואג'ראס הזה, גזיה בחוץ, שקשוקים, וו גדול לוהט מברזל בתוך החביתוש כדי לקלות יותר אחיד את הפולים, והכי גרוע - לך תקרר את הפולים באופן ידני ותסבול את כמויות המוץ המטורפות שעפות מסביב.
shtud - לדעתי עם הקור שמסביב בערבים אצלנו, עלות הקפה מהחביתוש יקרה מאוד, כי על כל קליה אתה צריך לממן גם אנטיביוטיקה 1000 מ"ג לשבועיים, לטיפול בדלקת הריאות...
גונן - בנה לך קולה בעצמך, זה נראה לי אחלה פרויקט ואתה האיש הנכון לעשות את זה!
מבחינה פרקטית, הייתי שם דגש על שלוש נקודות, מעבר לנושאים הברורים כמו אחידות הקליה ושליטה נוחה ומדוייקת בטמפ':
1. צריך שהתוף יסתובב ע"י מנוע. כל קולה שמצריך עבודה ידנית לסיבוב הפולים בחיים לא יתן קליה אחידה וגם יקרע לך את שרירי היד תוך כדי
2. קירור וניקוי מוץ - חובה. אפשר למשל להשתמש בכלי אחר, בו מאוורר מותקן באופן מאוזן ומעליו שתי רשתות ביניהם שמים את הפולים. ראיתי גם קונפיגורציה שבה יש שואב אבק חלש ששואב את המוץ תוך כדי בחישת הפולים. אגב, את החלק הזה אפשר אולי לעשות ידנית (סיבוב הפולים בתוך הרשת), למרות שגם כאן הייתי מעדיף ללכת על פתרון ממונע. אפשר אולי להשתמש במנוע של המאוורר, אם משתמשים במאוורר רצפתי כזה שיש לו גם מנוע שמסובב לאט את רשת המאוורר? (לא המנוע הראשי אלא מנוע קטן וחלש יותר)
3. חובה שיהיה אפשר לראות את הפולים תוך כדי הקליה, בין אם מדובר בחלון קטן או אם אתה מתקין אביזר סמפל כזה, כמו בקולים המקצועיים. בלי אפשרות לראות את הפולים, אי אפשר לדעת מתי לעצור.
אגב, הייתי ממליץ על נסיעה אל רם איבגי בקופיטק. אני בטוח שהוא ישמח לשוחח איתך על הרעיון ולתת כמה טיפים חשובים ואולי קריטיים להצלחת הפרויקט.
למרות שהופתעתי ברמה האישית כשדבוטאנט פתאום סיפר שזה מבחינתו בכלל גימיק (כי במשך המון זמן הוא טען שזה קולה מעולה והשווה אותו לג'ין...) - זה מאוד לא מפתיע מבחינה פרקטית. לך תתעסק עם כל הוואג'ראס הזה, גזיה בחוץ, שקשוקים, וו גדול לוהט מברזל בתוך החביתוש כדי לקלות יותר אחיד את הפולים, והכי גרוע - לך תקרר את הפולים באופן ידני ותסבול את כמויות המוץ המטורפות שעפות מסביב.
shtud - לדעתי עם הקור שמסביב בערבים אצלנו, עלות הקפה מהחביתוש יקרה מאוד, כי על כל קליה אתה צריך לממן גם אנטיביוטיקה 1000 מ"ג לשבועיים, לטיפול בדלקת הריאות...
גונן - בנה לך קולה בעצמך, זה נראה לי אחלה פרויקט ואתה האיש הנכון לעשות את זה!
מבחינה פרקטית, הייתי שם דגש על שלוש נקודות, מעבר לנושאים הברורים כמו אחידות הקליה ושליטה נוחה ומדוייקת בטמפ':
1. צריך שהתוף יסתובב ע"י מנוע. כל קולה שמצריך עבודה ידנית לסיבוב הפולים בחיים לא יתן קליה אחידה וגם יקרע לך את שרירי היד תוך כדי
2. קירור וניקוי מוץ - חובה. אפשר למשל להשתמש בכלי אחר, בו מאוורר מותקן באופן מאוזן ומעליו שתי רשתות ביניהם שמים את הפולים. ראיתי גם קונפיגורציה שבה יש שואב אבק חלש ששואב את המוץ תוך כדי בחישת הפולים. אגב, את החלק הזה אפשר אולי לעשות ידנית (סיבוב הפולים בתוך הרשת), למרות שגם כאן הייתי מעדיף ללכת על פתרון ממונע. אפשר אולי להשתמש במנוע של המאוורר, אם משתמשים במאוורר רצפתי כזה שיש לו גם מנוע שמסובב לאט את רשת המאוורר? (לא המנוע הראשי אלא מנוע קטן וחלש יותר)
3. חובה שיהיה אפשר לראות את הפולים תוך כדי הקליה, בין אם מדובר בחלון קטן או אם אתה מתקין אביזר סמפל כזה, כמו בקולים המקצועיים. בלי אפשרות לראות את הפולים, אי אפשר לדעת מתי לעצור.
אגב, הייתי ממליץ על נסיעה אל רם איבגי בקופיטק. אני בטוח שהוא ישמח לשוחח איתך על הרעיון ולתת כמה טיפים חשובים ואולי קריטיים להצלחת הפרויקט.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני לא אמרתי שהחביתוש הוא כמו ג'ין - הוא לא קולה על אויר אז יש לו יתרון אבל הוא לא חזרתי בעליל.
עוד לא שמעתי על מישהו שקולה בצורה עקבית באמת בשליטה החביתוש.
חומזה - בלינקים של גבע ונגרו יש תיאורים מסודרים של קולים ואפילו הנחיות בנייה מסודרות.
עוד לא שמעתי על מישהו שקולה בצורה עקבית באמת בשליטה החביתוש.
חומזה - בלינקים של גבע ונגרו יש תיאורים מסודרים של קולים ואפילו הנחיות בנייה מסודרות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)