התחדשתי בבריקה
בוקר טוב לכולם! לאחר כמה שנים עם מקינטה רגילה התחדשתי לי בבריקה! אבל יש משהו שנראה לי מוזר ואני לא בטוח שהוא אמור להיות,
בזמן שהמקינטה על האש אני רואה שיש בריחה של אוויר בין השסתום לגוף, אני רואה בועות אוויר כאלה קטנות יוצאות משם, הדבר תקין?
במקינטה הרגילה זה לא קורה לי..
ועוד שאלה, מתי אני אמור להוריד אותה מהאש?
בזמן שהמקינטה על האש אני רואה שיש בריחה של אוויר בין השסתום לגוף, אני רואה בועות אוויר כאלה קטנות יוצאות משם, הדבר תקין?
במקינטה הרגילה זה לא קורה לי..
ועוד שאלה, מתי אני אמור להוריד אותה מהאש?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
תבדוק שהגומיה תקינה, תעביר אצבע על הדפנות כדי להסיר גרגירי קפה, תבריג טוב את שני החלקים קצת בחוזקה אבל לא צריך להשתגע.
ברגע שהקפה יוצא תוריד מהאש.
תתחדש!
אחלה מכשיר קנית, צרף לו מטחנה של ORBIT ותהנה מקפה איכותי מאוד.
אני מוסיף משקולת נוספת מעל הקיימת כדי להגדיל את הלחץ ואיך שהוא היה מגיע לשיא הייתי מוריד לשניה ומחזיר כדי לקצר את זמן החליטה, האספרסו היה יוצא הרבה יותר טוב ללא כל המים הדלוחים שיוצאים בסוף החליטה.
אבל דע שאם אתה עושה את זה אתה מסתכן, כי אם שסתום הבטיחות שלך פגום המקינטה עלולה להתפוצץ מהלחץ
ברגע שהקפה יוצא תוריד מהאש.
תתחדש!
אני מוסיף משקולת נוספת מעל הקיימת כדי להגדיל את הלחץ ואיך שהוא היה מגיע לשיא הייתי מוריד לשניה ומחזיר כדי לקצר את זמן החליטה, האספרסו היה יוצא הרבה יותר טוב ללא כל המים הדלוחים שיוצאים בסוף החליטה.
אבל דע שאם אתה עושה את זה אתה מסתכן, כי אם שסתום הבטיחות שלך פגום המקינטה עלולה להתפוצץ מהלחץ
תודה רבה על התשובות, ראיתי את הסרטונים ושמתי לב שם (למרות שא"א כ"כ לראות) שכל הנגלה של המים יוצאת מיד אחרי הזילוף האיטי הראשון, ואצלי אפשר להגיד שיוצאים בערך 70% מהמים בזרם החזק מיד ברגע שאני מוריד מהאש (אני משתמש בקפה שטחון למקינטה (טאצה דאורו הפחית האדומה)) ולא ברור לי למה זה קורה.
אגב, הבעיה שציינתי בתחילת ההודעה על המים שיוצאים מהשסתום נפתרה, אז תודה לכם בנוגע לזה!
blinkybill- איזו תוספת אתה שם על המשקולת?
אגב, הבעיה שציינתי בתחילת ההודעה על המים שיוצאים מהשסתום נפתרה, אז תודה לכם בנוגע לזה!
blinkybill- איזו תוספת אתה שם על המשקולת?
לא צריך שום תוספת של משקולת.. פשוט תתחדש במטחנת אורביט ותמצא את הטחינה המתאימה ביותר לבריקה... ובמקביל תרכוש פולי קפה ולא קפה טחון (שומר על הטריות ליותר זמן..) גם קפה טחון למקינטה- ואטום בקופסא זה לא בידיוק הדבר המומלץ ...
אם באמת אתה רוצה לנצל את הבריקה שלך כמו שצריך אז הפתרון זה כמו שאמרתי לקנות מטחנה ובמקביל לקנות פולי קפה עדיף מקליה מקומית ומבתי קליה מומלצים שמוכרים קפה טרי וטעים (אפשר למצוא בפורום המון המלצות)
תתחדש עשיתה קניה טובה.
אם באמת אתה רוצה לנצל את הבריקה שלך כמו שצריך אז הפתרון זה כמו שאמרתי לקנות מטחנה ובמקביל לקנות פולי קפה עדיף מקליה מקומית ומבתי קליה מומלצים שמוכרים קפה טרי וטעים (אפשר למצוא בפורום המון המלצות)
תתחדש עשיתה קניה טובה.
מה יותר קריטי מבחינת איבוד איכות הקפה והטריות, יום הטחינה או הקליה שלו? כי שמעתי מכמה מקומות שעדיף לקנות פולי קפה איכותי תוצרת חוץ (ILLY,TAZZA DORO וכו') מאשר קפה תוצרת הארץ שנקלה ונטחן פה ומגיע מהר יותר מאשר החברות מחו"ל
לא הבנתי בידיוק מה אמרו לך אבל אני יסביר את מה שאני יודע..
פולי קפה אחרי שבועיים מאבדים את רוב הטעם!
קפה טחון אחרי שבוע כבר איבד את כל הטעם!
גם אם ישימו את הקפה בחליפת חלל הוא לא ישמר טרי..
יש חברה שמעדיפים לשתות קפה תוצרת חוץ ומרגישים שהוא טרי כאילו הוא עבר קליה שלשום, לדעתי זה בולשיט...
היתרון של קפה מקליה מקומית הוא שאתה יודע שאתה מקבל אותו בערך שבוע לאחר הקליה ולפעמים פחות.. תוצרת חוץ יכול להגיע אליך לאחר חצי שנה!
בגלל זה לאט לאט הרבה מתחילים לקלות לבד ומטרנד של משוגעים זה הפך להיות עוד משהו רגיל למחזיקי מכונת קפה..
תעשה חיפוש לשרשורים של דבוטאנט על קפה illy... הוא מחפש כבר המון זמן illy טרי ולא הצליח למצוא לפי מה שאני זוכר...
במקביל הבעיה הגדולה בקפה שנטחן מראש הוא שהוא פשוט טחון בצורת ״הימור״ אין להם אופציה לטחון בדרגה המתאימה ביותר לבריקה שלך- יש פה יותר מדי פרמטרים משתנים..
פולי קפה אחרי שבועיים מאבדים את רוב הטעם!
קפה טחון אחרי שבוע כבר איבד את כל הטעם!
גם אם ישימו את הקפה בחליפת חלל הוא לא ישמר טרי..
יש חברה שמעדיפים לשתות קפה תוצרת חוץ ומרגישים שהוא טרי כאילו הוא עבר קליה שלשום, לדעתי זה בולשיט...
היתרון של קפה מקליה מקומית הוא שאתה יודע שאתה מקבל אותו בערך שבוע לאחר הקליה ולפעמים פחות.. תוצרת חוץ יכול להגיע אליך לאחר חצי שנה!
בגלל זה לאט לאט הרבה מתחילים לקלות לבד ומטרנד של משוגעים זה הפך להיות עוד משהו רגיל למחזיקי מכונת קפה..
תעשה חיפוש לשרשורים של דבוטאנט על קפה illy... הוא מחפש כבר המון זמן illy טרי ולא הצליח למצוא לפי מה שאני זוכר...
במקביל הבעיה הגדולה בקפה שנטחן מראש הוא שהוא פשוט טחון בצורת ״הימור״ אין להם אופציה לטחון בדרגה המתאימה ביותר לבריקה שלך- יש פה יותר מדי פרמטרים משתנים..
אני מבין את מה שאתה טוען, ולכן השלב הבא הוא כמובן לקנות מטחנה ולטחון בבית, ואז הדילמה הבאה היא לקנות פולים מקליה מקומית או מחו"ל. כי אני מניח שהאיכות של הפולים והבלנד הייחודי לכל חברה וחברה מחו"ל (ואני מתאר לעצמי שהחברות לא מגלות לנו איזה פולים הן שמות בדיוק ובאיזה יחס) "מחפים" על הטריות של הקליה והטחינה בארץ?
יש ויש, לדעתי אין צורך להמעיט בערכם של בתי הקליה המקומיים! יש לנו כמה בתי קליה מקומיים שמפיקים תוצרת שלדעתי הרבה יותר טובה מכמה מותגים מוכרים מאוד שמיוצרים בחול...
אני חושב שעדיף קליה מקומית מאשר חיצונית- החיצונית היא יותר גימיק של להגיד לחברה אני עושה לכם קפה מאיטליה!!
שמע אתה נמצא בחברה טובה (או יותר נכון בפורום מעולה!) אז תשאיר את הגימיקים לאלו שעוד לא הצטרפו לht, ותפתח שרשור חדש- מחפש תערובת מתאימה לבריקה.. ותראה את ההמלצות ותחליט לפי ההמלצות...
אני חושב שעדיף קליה מקומית מאשר חיצונית- החיצונית היא יותר גימיק של להגיד לחברה אני עושה לכם קפה מאיטליה!!
שמע אתה נמצא בחברה טובה (או יותר נכון בפורום מעולה!) אז תשאיר את הגימיקים לאלו שעוד לא הצטרפו לht, ותפתח שרשור חדש- מחפש תערובת מתאימה לבריקה.. ותראה את ההמלצות ותחליט לפי ההמלצות...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
באמת לא הצלחתי עם משקולות על הבריקה, אבל אני שומע את הרעיון הזה עוד ועוד מאנשים מסביב.
אולי שווה לנסות שוב.
לגבי קליה מקומית, גם אני בעד
מה יותר טעים: בוטנים משקית או בוטנים שניקלו לפני חצי שעה, טריים מקלית עפולה?
אולי שווה לנסות שוב.
מה יותר טעים: בוטנים משקית או בוטנים שניקלו לפני חצי שעה, טריים מקלית עפולה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
ועל אותו משקל -
מה יותר טעים: סטייק פילה ממסעדת גורמה שיושב אצלך כבר 10 ימים במקרר, או סטייק פשוט שצלית לפני דקה אצלך בבית?
מה יותר טעים: סטייק פילה ממסעדת גורמה שיושב אצלך כבר 10 ימים במקרר, או סטייק פשוט שצלית לפני דקה אצלך בבית?
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
מוטי צריך משקולת ממש כבדה, אני השתמשתי בחלק של מטחנת בשר שהיה במטבח, שוקל בסביבות ה400 גרם.moti_r כתב:באמת לא הצלחתי עם משקולות על הבריקה, אבל אני שומע את הרעיון הזה עוד ועוד מאנשים מסביב.
אולי שווה לנסות שוב.
מה יותר טעים: בוטנים משקית או בוטנים שניקלו לפני חצי שעה, טריים מקלית עפולה?...
אבל צריך טיימינג טוב וקצת תירגול ובהחלט יש שיפור משמעותי בקפה!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אההה... הבנתי למה אתם מתכוונים.
בזמנו מה שאני ניסיתי היה להפוך את המשקולת לכבדה מעט יותר, כך שהיא תמשיך לתפקד כרגיל (תלחץ על הקפה עד שהוא יפרוץ דרכה) רק שהיא תעכב את החליטה קצת ותביא ללחץ גבוה יותר. זה לא עבד.
אפשר ללחוץ עם האצבע אבל לך תדע מתי לעזוב...
בזמנו מה שאני ניסיתי היה להפוך את המשקולת לכבדה מעט יותר, כך שהיא תמשיך לתפקד כרגיל (תלחץ על הקפה עד שהוא יפרוץ דרכה) רק שהיא תעכב את החליטה קצת ותביא ללחץ גבוה יותר. זה לא עבד.
אפשר ללחוץ עם האצבע אבל לך תדע מתי לעזוב...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -