שלום לחברי הפורום.
אני ממש לא בקיא בפורמטים החדשים, ולכן יש לי שאלה קצת בסיסית.
אם אני אראה כותר של בלו-ריי, כאשר הפסקול שלו כולל אך ורק פורמט חדש HD (אין DTS/DD רגיל),
והרסיבר שלי לא תומך בפורמטים החדשים - מה תהיה התוצאה מבחינת הרסיבר?
Andrey13 כתב:שלום לחברי הפורום.
אם אני אראה כותר של בלו-ריי, כאשר הפסקול שלו כולל אך ורק פורמט חדש HD (אין DTS/DD רגיל),
תודה מראש ומתנצל על הבורות
...
שים לב
במידה ולרסיבר שלך יש מעבדי DD/DTS רגילים ואתה תכניס לו את אחד מפורמטי האודיו החדשים ,
קרי DTS HD ו DD HD אתה תשמע את ה CORE של הפורמטים הללו ,שהוא באיכות גבוהה משמעותית מה DD וה DTS הרגילים.
רוצה לומר שתוכל להמשיך להשתמש ברסיבר שלך ולשמוע סאונד איכותי יותר. אומנם לא 100% איכות רק נניח 85% שזה יותר ממספיק.
Catskinner,
אני חושב שבמקרה זה הצדק הוא עם istarmini.
פס קול DTS HD הוא למעשה DTS core + תוספות ה"מתלבשות" עליו. התקן היודע לפענח DTS HD יודע גם להוציא את ה Core בלבד (זה תלוי הגדרה במקור - נגן הבלוריי / מזרימדיה), כך שגם אם אין פסקול DTS "רשמי" עדיין אפשר להוציא DTS בלבד לרסיבר.
...
שים לב
במידה ולרסיבר שלך יש מעבדי DD/DTS רגילים ואתה תכניס לו את אחד מפורמטי האודיו החדשים ,
קרי DTS HD ו DD HD אתה תשמע את ה CORE של הפורמטים הללו ,שהוא באיכות גבוהה משמעותית מה DD וה DTS הרגילים.
רוצה לומר שתוכל להמשיך להשתמש ברסיבר שלך ולשמוע סאונד איכותי יותר. אומנם לא 100% איכות רק נניח 85% שזה יותר ממספיק.
...
תודה.
אני קצת מבולבל מהתשובות, כי מהתשובה הקודמת הבנתי שאני לא אקבל כלום.
...
שים לב
...
תודה.
...
אתה תקבל גם תקבל ובאיכות טובה יותר מה DD וה DTS הרגילים.
...
שים לב
...
תודה.
...
אתה תקבל גם תקבל ובאיכות טובה יותר מה DD וה DTS הרגילים.
uriler, אני יודע מה כתבתי ובגלל זה שמתי גרשיים. פס הקול ה"רגיל" קיים כ stream נפרד ונגני ה BD יודעים לחלץ אותו ולשלוח לרסיבר שאינו מסוגל לקלוט את ה DTS-HD. בגלל זה אמרתי שאני לא רואה בעיה.
מצד שני את העבודה של שליפת פס קול ה DTS ה"רגיל" עושה הנגן ולא הרסיבר. לכן Andrey13 עשוי להיתקל בבעיה אם הוא ינסה להפעיל את כותר ה BD ממכשיר שאינו מסוגל לבצע את השליפה - כמו במקרה של מכשירים שאינם נגני BD אמיתיים, ראה מקרה של מכשירי מזרימדיה שאינם מסוגלים להתמודד עם אותם פורמטים.
אם כלו כל הקיצים, תמיד אפשר להשתמש בממירים חיצוניים היודעים לבצע את ההמרה מ Dolby TrueHD ו DTS-HD ל DD/DTS רגילים. זה פתרון קצת עקום ויקר - אבל הוא בהחלט עובד ולפעמים הוא גם האפשרות היחידה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:uriler, אני יודע מה כתבתי ובגלל זה שמתי גרשיים. פס הקול ה"רגיל" קיים כ stream נפרד ונגני ה BD יודעים לחלץ אותו ולשלוח לרסיבר שאינו מסוגל לקלוט את ה DTS-HD. בגלל זה אמרתי שאני לא רואה בעיה.
מצד שני את העבודה של שליפת פס קול ה DTS ה"רגיל" עושה הנגן ולא הרסיבר. לכן Andrey13 עשוי להיתקל בבעיה אם הוא ינסה להפעיל את כותר ה BD ממכשיר שאינו מסוגל לבצע את השליפה - כמו במקרה של מכשירים שאינם נגני BD אמיתיים, ראה מקרה של מכשירי מזרימדיה שאינם מסוגלים להתמודד עם אותם פורמטים.
אם כלו כל הקיצים, תמיד אפשר להשתמש בממירים חיצוניים היודעים לבצע את ההמרה מ Dolby TrueHD ו DTS-HD ל DD/DTS רגילים. זה פתרון קצת עקום ויקר - אבל הוא בהחלט עובד ולפעמים הוא גם האפשרות היחידה.
...
קודם כל, תודה רבה על העזרה!!
שאלה נוספת בהמשך לתשובתך -
האם כונן בלו ריי במחשב HTPC מסוגל לבצע את השליפה בדומה לנגן BD אמיתי?
במקרה הספציפי של HTPC זה לא ממש קשור לכונן ה BD אלה לתוכנת הנגן שבה תשתמש ולמפענחים שלה. בהחלט ייתכנו מקרים שבהם הנגן לע ידע כיצד להתמודד עם פסי קול המכילים את הפורמטים החדשים ובמקרים אלו תאלץ להחליף את הנגן או את המפענחים שלו.
זה בדיוק כמו DVD. עצם הכנסת כונן DVD למחשב לא תהפוך אותו automagically לנגן DVD. בשביל זה תצטרך להתקין תוכנת נגן ל DVD ואם למשל היא לא תדע להתמודד עם פס קול DTS זה יכריח אותך או לוותר על אותו פסקול ולבחור ב DD, או להחליף תוכנת נגן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
uriler כתב:מהניסוח שלך השתמע (או לפחות כך אני ופותח השרשור הבנו אותך) כי אם לא מצוין שיש פסקול DTS, אז זה לא יעבוד.
ההבהרה שלך במקומה
...
מחברים נגן BD דרך HDMI ישירות למסך, ויש להגדיר בו איך ואיפה רוצים את האודיו
ואת יציאת האודיו של הנגן בקואקס /דיגיטל לרסיבר.
אודיו HD מסוג דולבי או DTS מתקבל כ- DTS או DD.
PCM רב ערוצי מתקבל כ- PCM סטיראו - יש לבחור 2 ולא 5 בדיסק שבו ברירת מחדל היא 5.
ויאן ספק שצודק מי שאמר שהאיכות מצוינת, כמובן תלוי גם באיכות המקור .
...
זה בדיוק הצורה שבה זה מחובר אצלי,
רק שבמקום נגן BD, יש לי כונן בלו ריי במחשב HTPC (המחשב מחובר בHDMI לפלאזמה,
ובכבל אופטי לרסיבר, ומוגדר כי הסאונד לא יוצא דרך HDMI, אלא דרך היציאה האופטית).
האם, לדעתך הרסיבר יידע "לטפל" בפורמט החדש גם כשזה מגיע דרך כונן בלו-ריי, ולא דרך נגן רגיל?
Catskinner כתב:במקרה הספציפי של HTPC זה לא ממש קשור לכונן ה BD אלה לתוכנת הנגן שבה תשתמש ולמפענחים שלה. בהחלט ייתכנו מקרים שבהם הנגן לע ידע כיצד להתמודד עם פסי קול המכילים את הפורמטים החדשים ובמקרים אלו תאלץ להחליף את הנגן או את המפענחים שלו.
זה בדיוק כמו DVD. עצם הכנסת כונן DVD למחשב לא תהפוך אותו automagically לנגן DVD. בשביל זה תצטרך להתקין תוכנת נגן ל DVD ואם למשל היא לא תדע להתמודד עם פס קול DTS זה יכריח אותך או לוותר על אותו פסקול ולבחור ב DD, או להחליף תוכנת נגן.