הוספת רזולוציה
שלום,
יש ברשותי HTPC מבוסס WINDOWS 7 עם כ.מ HD4870.
אני מעוניין להוסיף את הרזולוציה הבאה : 1366X768.
ניסיתי עם POWER STRIP אבל אי אפשר להיכנס ל ADVANCED TIMING OPTIONS (בלתי לחיץ), בעבר התוכנה הייתה מותקנת במחשב אצלי אבל אחרי כל שדרוג דריבר לכ.מ הרזלוציות התאפסו ככה שאני מעדיף להוסיף רזולוציה בדרך שונה בכל מקרה.
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי איך לעשות את זה , אשמח לקבל עזרה בנושא.
תודה רבה ויום טוב.
יש ברשותי HTPC מבוסס WINDOWS 7 עם כ.מ HD4870.
אני מעוניין להוסיף את הרזולוציה הבאה : 1366X768.
ניסיתי עם POWER STRIP אבל אי אפשר להיכנס ל ADVANCED TIMING OPTIONS (בלתי לחיץ), בעבר התוכנה הייתה מותקנת במחשב אצלי אבל אחרי כל שדרוג דריבר לכ.מ הרזלוציות התאפסו ככה שאני מעדיף להוסיף רזולוציה בדרך שונה בכל מקרה.
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי איך לעשות את זה , אשמח לקבל עזרה בנושא.
תודה רבה ויום טוב.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נסה 1360x768 להרבה כרטיסי מסך יש בעיות עם רזולוציות שלא מתחלקות ב 8. אם זה יעבוד אתה תפסיד 3 פיקסלים בכל צד וזה לא ממש נורא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כן ברור , כבר ניסיתי את הרזולוציה הזו , ועדיין זה לא יושב טבעי והמסך נחתך מצדדיו(32 אינץ').Catskinner כתב:נסה 1360x768 להרבה כרטיסי מסך יש בעיות עם רזולוציות שלא מתחלקות ב 8. אם זה יעבוד אתה תפסיד 3 פיקסלים בכל צד וזה לא ממש נורא....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

האם אי פעם זה עבד טוב? אני שואל כי הרבה מסכי HD Ready אינם מסוגלים כלל לקבל את הרזולוציה הטבעית שלהם.
כן בעבר כשהכ.מ היה מחובר DVI HDMI למסך עצמו (היום HDMI HDMI לרסיבר ONKYO 608), והגדרתי את הרזולוציה עם POWER STRIP.Catskinner כתב:האם אי פעם זה עבד טוב? אני שואל כי הרבה מסכי HD Ready אינם מסוגלים כלל לקבל את הרזולוציה הטבעית שלהם....
המסך שלי הוא HITACHI 32 LD9000.
יש עוד תוכנות אולי כמו POWER STRIP?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לפי התאור שלך אני חושש שהבעיה בכלל לא בכרטיס המסך.
אם אתה מתחבר היום דרך הרסיבר אז עבור כרטיס המסך הרסיבר הוא התחנה הסופית ואיתו הוא מתקשר.אין לו מושג ירוק מה קורה עם המסך ואם יש בכלל מסך כזה או אחר כי זה כבר לא הבעיה שלו. זאת אומרת שאתה תלוי ביכולות קליטת האות של הרסיבר וכנראה שהוא מדווח למחשב המחובר אליו שהוא לא יכול לקבל רזולוציות לא סטנדרטיות.
כנ"ל במקטע הבא בין הרסיבר למסך. המסך לא יודע ולא איכפת לו מה הגדרת במחשב כי עבורו מקור הוידיאו הוא הרסיבר. הבעיה היא שרוב הרסיברים אינם מסוגלים בכלל להוציא פלט שאינו ופל בין רזולוציות הוידיאו הסטנדרטיות של 480p/576i/576p/720p/1080i/1080p
ייתכן ותצטרך לשקול לחבר את המסך ישירות למחשב ולהעביר במקביל את האודיו לרסיבר.
אם אתה מתחבר היום דרך הרסיבר אז עבור כרטיס המסך הרסיבר הוא התחנה הסופית ואיתו הוא מתקשר.אין לו מושג ירוק מה קורה עם המסך ואם יש בכלל מסך כזה או אחר כי זה כבר לא הבעיה שלו. זאת אומרת שאתה תלוי ביכולות קליטת האות של הרסיבר וכנראה שהוא מדווח למחשב המחובר אליו שהוא לא יכול לקבל רזולוציות לא סטנדרטיות.
כנ"ל במקטע הבא בין הרסיבר למסך. המסך לא יודע ולא איכפת לו מה הגדרת במחשב כי עבורו מקור הוידיאו הוא הרסיבר. הבעיה היא שרוב הרסיברים אינם מסוגלים בכלל להוציא פלט שאינו ופל בין רזולוציות הוידיאו הסטנדרטיות של 480p/576i/576p/720p/1080i/1080p
ייתכן ותצטרך לשקול לחבר את המסך ישירות למחשב ולהעביר במקביל את האודיו לרסיבר.
גם לי יש בעיה דומה בקנפיגורציה דומה
גם אצלי יש כרטיס מסך "אינטלי" שעובר דרך רסיבר של אונקיו ולא רואים את הרזולוציה המוזכרת כאן. כאשר יש חיבור ישיר אז רואים את הרזולוציה אך הכל מאוד קטן ולא ניתן למתיחה.
בנוסף: מידי פעם הרזולוציה יורדת לבד לאחר כיבוי של הרסיבר\HTPC ל 480 וכל הנסיונות שלי לקבע את המצב לא צלחו ואני נאלץ להתחבר ולשנות ידנית חזרה ל 720P
בכרטיס המסך הקודם שהיה לי של SAPHIRE ATI הכל עבד דבש.
הצעות? (חוץ מלהחזיר את ה ATI ולחבר ישירות למסך)
בנוסף: מידי פעם הרזולוציה יורדת לבד לאחר כיבוי של הרסיבר\HTPC ל 480 וכל הנסיונות שלי לקבע את המצב לא צלחו ואני נאלץ להתחבר ולשנות ידנית חזרה ל 720P
בכרטיס המסך הקודם שהיה לי של SAPHIRE ATI הכל עבד דבש.
הצעות? (חוץ מלהחזיר את ה ATI ולחבר ישירות למסך)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לקנות מסך חדש HD Ready 1080p ולהעביר את מסך ה HD Ready הישן למישהו שאתם שונאים
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
1366*768 זו לא רזולוציה סטנדרטית או ליתר דיוק זה לא 720.
זה כמו ההבדל בין 1920*1080 ל1920*1200 שיש למסכי מחשב, מוצרי DECK לא ישדרו בחיים 1366*768.
מפה מתחילה ומסתיימת הבעייה, הפתרון לדעתי לעבוד 1280*720 ולהפסיד כמה אחוזי מסך לטובת עמידות בתקן.
זה כמו ההבדל בין 1920*1080 ל1920*1200 שיש למסכי מחשב, מוצרי DECK לא ישדרו בחיים 1366*768.
מפה מתחילה ומסתיימת הבעייה, הפתרון לדעתי לעבוד 1280*720 ולהפסיד כמה אחוזי מסך לטובת עמידות בתקן.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אני רואה באחת ההודעות הראשונות שלך שהצלחת להגדיר 1360 על 768 אבל המסך "נחתך".
נסה להסיר את ה-Power Strip, הגדר את הרזולוציה הזו ובדוק את כל מצבי הזום של הטלוויזיה. ואם זה עדיין לא עוזר, נסה לשחק עם תפריט ה-overscan/underscan בהגדרות המתקדמות של ה-Catalyst של ATI (מה שמגיע עם הדרייבר של כרטיס המסך). התפריט נקרא Scaling Options, ואתה יכול להגיע אליו ע"י הקשת overscan בשורת החיפוש של הקטליסט.
נסה להסיר את ה-Power Strip, הגדר את הרזולוציה הזו ובדוק את כל מצבי הזום של הטלוויזיה. ואם זה עדיין לא עוזר, נסה לשחק עם תפריט ה-overscan/underscan בהגדרות המתקדמות של ה-Catalyst של ATI (מה שמגיע עם הדרייבר של כרטיס המסך). התפריט נקרא Scaling Options, ואתה יכול להגיע אליו ע"י הקשת overscan בשורת החיפוש של הקטליסט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"