ציוד למכונת קפה חדשה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
benesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ראשית, אני חייב לציין שמצאתי את האתר HtCafe בחיפוש אקראי, ומאז אני מבלה בו לא מעט. כיף לדעת שיש לא מעט אנשים שעבורם קפה הוא תחביב שמתקבל בהבנה בבית ע"י ההנהלה (במיוחד לאור כמות הציוד שנערם על השיש ומתחתיו).

לאחר לא מעט שכנועים, זוגתי השתכנעה כי מכונת קפה מקצועית היא הכרח המציאות בבית (במיוחד לאחר שמכונת הנספרסו מיצתה את עצמה מבחינת מגוון הטעמים). לאחר שיטוט וקריאת ביקורות רבות הפור נפל על מכונה צימבלי M21 Junior DT בעלת חיבור ישיר למים ולביוב.

לפני שאני מתחיל בסקר שוק לגבי המכונה, יש לי כמה שאלות שהייתי שמח לקבל עליהם תשובה מוותיקי הקפה:
1. האם צריך לקנות מרכך מים עבורה (למרות שכתוב במפרט שהיא מגיעה עם מרכך מים אינטגרלי)?
2. מעבר למרכך מים, האם צריך להתקין עוד אביזרים במסלול המים למכונה?
3. איזה עוד תחזוקה נדרשת למכונה?
4. איזה אביזרים כדאי שיהיו בבית?
5. האם יש יתרון למכונות עם מחליף חום על פני מכונות עם שני דוודים? על פניו נראה שהרבה יותר קל לתפעל מכונה עם שני דוודים ומעניין אותי לדעת למה למשל לצימבלי (ולהרבה יצרנים אחרים) אין מכונות כאלה.
6. האם לאחר חליטת הקפה (למשל, שתי כוסות) יש צורך להמתין להתחממות המים במחליף החום, או שאין בעיה בשימוש רציף?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

שלום,בנש! ברוכים הבאים למשפחה... אנסה לתת תשובות לפי הסדר...
1.אני לא מאמין שבתוך מכונה יכול להסתתר מרכך 8 ליטר שכדאי למכונה ברמה זו.. אז כך מרכך נוסף .
2.לא צריך
3.טיפול ניקוי ראש חודשי ,דו-חודשי(באק פלאש). ופעם ב... טיפול אבנית במעבדה
4.חומר לניקוי ראש מכונה,מברשת לניקוי ראש,כד הקצפה,טמפר טוב,טרמומטר לחלב,נוק בוקס(מיכל איסוף טבליות משומשות,משטח דחיסה,ידית ניקד ללמידה...
5.מכונה עם שני דודים עדיפה בהחלט! יציבות טמפרטורה כי בדוד חליטה טמפ. תמיד 88-92 מעלות, ובזה של הקצפה - קיטור לא מוגבל כמעט, אבל המכונות האלא הרבה יותר יקרות ובבית יספיק לך גם מכונה עם מחליף חום.
6.במכונות עם מחליף חום אין בעייה לעשות שוט אחרי שוט...אותם 20 -30 שניות בין השוטים יספיקו לגמרי.
בהצלחה! וספר פרטים !!!!!

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #3 

לי נראה שבמחיר הזה אפשר להוציא/לייבא מכונה הרבה יותר טובה ולהשאר עם עודף ביד לג'ין או למאזר מיני...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

benesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התשובות המהירות והמדוייקות.

היום הגיעה הצ'ימבלי, חוברה לחשמל ולמים וחיש מהר נעלמו להם 300 גרם קפה. פשוט תענוג צרוף להוציא ממנה שוט אחרי שוט של אספרסו עשיר - הבדל של שמים וארץ ממכונות הנספרסו החביבות.

זה רק אני, או שממש מדגדג לקנות עוד מטחנת קפה רק בשביל שיהיה עוד סוג קפה לגיוון ולא יהיה צריך לכוון את דרגת הטחינה מחדש של המטחנה העיקרית?

balila30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
שם מלא: בועז בלילה
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

תיתחדש ותהנה אחלה מכונה.
השקעה טובה לטווח ארוך (Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה. ..

יש שימוש לעוד מטחנה גם אם אתה נוהג לשתות פילטר או מבריקה כי ככה לא צריך להחליף את הקפה ולהתעסק עם כיוון חוזר.
אני מחזיק גם מטחנה פשוטה לא לאספרסו ובדרך כלל עובד עם תערובת לאספרסו ותערובת חמוצה יותר לפילטר ובריקה.

איזו מטחנה יש לך?

benesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה!

המטחנה היא דגם ה Junior של הצ'ימבלי - בינתיים היא מאוד שימושית לזרם המבקרים (אני יודע שמחלק מנות מאוד לא פופולרי בקרב אנשי הפורום, אבל זה די נוח כשצריך להכין 5 כוסות קפה ברצף).

יש לך המלצה על מטחנה טובה שתשמש כמטחנה שנייה? (חשבתי על מטחנה של אסקסו ועוד לא הספקתי לקרוא עליה ביקורות)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

חפש לך מטחנה ביד 2 בתור מטחנה נוספת..
רוב מטחנות הכניסה הקוניות 38 מ״מ יעשו את
העבודה...

אני חושב ששדרוג טוב בשבילך יהיה כניסה לעולם הקליה- ככה לט תצטרך לשחק אם דרגות הקליה השונות.. ככה תוכל לבנות תערובות שיתאימו למה שאתה מחפש.. והכי הכי הכי חשוב- טריות!! תמיד תמיד הקפה יהיה טרי!! הרוב מבצעים קליה של כמות אחת לשבוע כך שבעצם כמעט ואין צורך לכוון את המטחנה בגלל שהקפה תמיד טרי.

תתחדש! וברוך הבא לפורום

איזה קפה אתה נוהג לשתות ?

benesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מטחנה מיד 2 זה רעיון לא רע בכלל.

לגבי עולם הקלייה - זה תמיד נראה לי כמו ה Dark Side של עולם הקפה שמוסיף לך עוד אביזרים וכלים על השיש - אני לא בטוח שההנהלה תאשר. בינתיים הצבתי מכונה תעשייתית על השיש, אז אני לא רוצה להתגרות במזלי בחודשים הקרובים :)

אני מחלק את זמני בין אספרסו לקפוצ'ינו - הסוג החביב עלי הוא מאורו ודנסי ואני פחות מתחבר לטעמים חמוצים (בעיקר באספרסו - לא מסוגל לשתות לוואצה...).

אשמח להמלצות!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

הג'וניור מטחנה מעולה ואיכותית למרות שאנו נוהגים להמליץ על מטחנה ללא מחלק לשימוש ביתי. קנית יופי של סט...
לגבי מטחנה נוספת אתה באמת יכול לחפש לך מיד 2 מטחנה קומפקטית ואיכותית כמו אסקסו מיני,לליט וכו' ותקפיד לקנות מאדם פרטי ואמין.

לגבי קפה נסה גם סקוולה מייג'ור, נראה שהוא גם יתאים לטעמך והוא מכיל אחוז נמוך מאוד של רובוסטה בניגוד למאורו דה-לוקס.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #11 

לדעתי תנסה למצוא תערובת שתאהב מקליה מקומית (מומלצת) וככה תתחיל לשתות קפה טרי והטחינה ברוב הזמן תהיה דומה מתערובת לתערובת (במידה והם טריות) כרגע מה שקורה הוא שאתה פשוט עובד אם תערובות מיושנות...
לדוגמא: לקחתי מאמיגו 3 תערובות שונות במבצע האחרון : שלושתם היו על דרגת טחינה דומה (כיוונים עדינים ביניהם) זה מעיד על תערובות שהיו טריות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”