כרטיס קול עם retasking

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bg1987 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

יש לי כרגע כרטיס ONBOARD על לוח ASUS P5Q PRO
ואני מרוצה(בסה"כ רמקולים למחשב, JBL CRATURE 2). אבל, יש לי גם אוזניות ROCCAT KAVE 5.1 שמחוברות ב 3 חיבורים אנלוגיים (PL)
אני רוצה לחבר את שני המכשירים בו זמנית למחשב, אבל אין לי אפשרות לעשות RETASK לחיבורים מאחורה.

לפי מה שהצלחתי להבין אין דרך איזה דרייבר שיאפשר לכרטיס שלי RETASKING של החיבורים האחוריים.
אז כנראה שצריך כרטיס חיצוני.
אני מחפש משהוא לא יקר עד 300-400 שקל, אפשר גם מחול. (ארה"ב)
שיאפשר לי לחבר בו זמנית גם את רמקולים וגם את האוזניות.

או שאולי אפשר לקנות כרטיס ולהוציא צליל גם ממנו וגם מהON BOARD בו זמני?

אשמח לקבל הצעות לכרטיס, או הצעות לפתרון.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #2 

טוב, רשמתי קצת יותר מדי.
אישית אני משתמש בCreative X-Fi Surround 5.1 USB (עלה לי בסביבות 350 ש"ח) עם Roccat Kave, בהתאם למה שנאמר בפורום, קריאטיב לא אוהבת לעדכן את הדרייברים שלה אבל הם כן מעודכנים לוינדוס 7, התקנתי את הדריברים המעודכנים מאתר החברה נדמה לי כולל הכל חוץ מהנגן שלהם (כבר לא זוכר) על וינדוס 7 פריומיום עברי, פועל נפלא ללא תקלות.
האוזניות מחוברות באופן קבוע למכשיר ליציאות המתאימות ובנוסף גם רמקולים Logitech X230 מחוברים ליציאת האוזניות של כרטיס הקול.
כאשר הרמקולים דולקים ואני מנתק אותם מכרטיס קול באופן אוטומאטי המכשיר מזהה שנותקו (הם מזוהים במחשב כאוזניות) ועובר למוד של 5.1 ומעביר אודיו לROCCAT.
אני משער שכל כרטיס קול יאפשר לך לבצע את הקונפיגורציה הזאת מאחר שלכל כרטיס קול שיש כניסה נפרדת לאוזניות ששמורה לחיבור אוזניות לפאנל הקדמי של המחשב, גם אם אין לך כניסה כזו במארז המחשב אני משוכנע שתוכל למצוא את הגאמפרים המתאימים או את המחבר המתאים על הלוח אם שיאפשר לך להוסיף מחבר לאוזניות בנוסף למחברים האחוריים המובנים על לוח האם.
הערות לגבי קריאטיב:
כשהשתמשתי בכבל (המחבר נקרא אם אני לא טועה PL3.5 ) כדי להאריך את כבל האודיו של הרמקולים שיגיעו אל כרטיס הקול והרמקולים לא היו דלוקים אז לא תמיד ניתוק הרמקולים זוהה ואז באופן ידני הייתי צריך לשנות למוד 5.1.
שינוי הגדרות של הבאס בדרייברים של קריאטיב וקצת משחק עם האפקטים דוחפים את האוזניות באופן מטורף, יש לך פשוט יחידת באס שיושבת לך על הראש, לא רואה שום סרט אקשן בלי האוזניות הללו.
בכרטיסי הקול שמבוססים על ציפים של realtech (לא במחשבים ניידים לפחות) ישנה אפשרות לשחק עם ההגדרה של מיקום הרמקולים במרחב, דבר שלא מתאפשר בכרטיס של קריאטיב, יכול להיות שפונקציה כזו תעצים את חווית השימוש באוזניות, עוד לא ניסיתי, מה שכן אפשר לשחק קצת עם האפקטים של קריאטיב ע"מ לנסות להעצים ולחדד את תחושת המרחב.
בסופו של דבר כמה שהאוזניות הללו מדהימות תחושת מרחב אמיתי תקבל רק ממערכת רמקולים.

bg1987 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

יש לי חיבור לאוזניות במחשב, אבל אני לא רוצה לחבר את הרמקולים מקדימה זה גם לא אסטטי, הכבל קצר מידי, (שוב, אני מבין שזה נפתר מהר עם מאריך אבל עדיין).
תחושב מרחב של רמקולים 5.1 זה נכון, אבל יריות בפול ווליום ב 2 בלילה לא טובות לאף אחד בבית =] אז נאלצים לוותר קצת.

הסתכלתי קצת על הכרטיס הזה, והוא נראה דווקא מתאים לי מהרבה בחינות. הוא מכיל גם 5.1 בשביל האוזניות, יציאת אוזניות בשביל הרמקולים (קצת מצחיק).

אגב ניסת במקרה להעביר DTS\DOLBY בכרטיס לרסיבר\מערכת 5.1?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #4 

לא, לא ניסיתי, אני די מרוצה ההקונפיגורציה הזו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”