אני רוצה לשתף אותכם בניסוי שערכתי היום..
אני חייב לציין שהתנאים לא אופטימלים (הקפה כבר התיישן יחסית- ואני אחרי 6 כוסות אז אני לא הכי מפוקס כבר..
אז מה הניסוי- החלטתי לבדוק כיצד אצליח להוציא שאט מוצלח מסלסלת סינגל אם טחינה של דאבל! בלי לשנות כמובן את דרגת הטחינה..
אז מה ביצעתי: קודם כל השתמשתי בקפה שקצת התיישן (שבועיים) וכיום אני טוחן אותו על דרגה מס 6 במטחנה שלי ועקב כך שהיא לא רציפה אני לא יכול לרדת לדרגה 5 כי שם הקפה נסתם.. אז כדי לפתור את הבעיה אני דוחס כ 17 גרם קפה לסלסלת הדאבל על מנת להוציא זנב עכבר מושלם..
היום החלטתי להפחית מעט בכמות הקפה שאני צורך אז חשבתי לעצמי מה עושים? אני מכין 2 דאבלים ביום ומעדיף את ה2 השניים של היום להכין בסינגל.. אז איך נעשה את זה בלי כל הבלגאן של מעבר לטחינה אחרת וכדומה..
אז התחלתי בניסוי- נשארתי על הדרגה של הדאבל שבה אני דוחס כ17 גרם קפה ודחסתי לסלסלת הסינגל כ8 גרם קפה.. דחסתי אם הטמפר והפעלתי חליטה ו.. נסתם שום דבר לא יצא.. שיחקתי שוב אם כוח הדחיסה הכנסתי מעט יותר קפה 9 גרם ושוב נסתם- ושוב ניסיתי הפעם ירדתי ל7 גרם קפה ושוב דחסתי חלש יותר ו.. שוב נסתם
מיואש למדי ונטול רעיונות פתאום ראיתי את הטמפר הראשון שלי מציץ ממגירת כלי הקפה שלי.. קטן ונחמד אם צורה מוזרה ומעוגלת.. ובמשקל חצי מהטמפר הקיים הרגשתי שהוא יפתור לי את הבעיה!
אז שוב טחנתי 8 גרם ודחסתי איתו בכל כוח אפשרי והכנסתי וחליטה ו..
כמה דברים מוזרים שאליהם שמתי לב בחליטה המוצלחת- לבלונד לקח המון זמן להגיע! קפה בן שבועיים ולקח לו קרוב ל30 מ"ל עד שבצבץ הבלונד ואז הוא פשוט תקף את הכוס ומילא אותה בלונד
אז מההתלהבות מהתוצאה מהר רצתי
אז מה לדעתכם קרה פה?