תגובות לכתבה: XTZ 99 W12.18 ICE - הסאב הסקנדינבי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #21 

טלHD כתב:יוסי, תודה על המאמר (Y)
"אני - עם רמקולים מדפיים של אפוס (דרייבר של 6.5") - מעדיף לשנות את הגדרת הכיול של הרמקולים הללו ל-Small ואז הרסיבר מחלק את הצלילים בין ההגברה הראשית לסאב. אני קובע את הנקודה הזו (Cross Over) ברסיבר ל-150Hz ואת כפתור התדר בסאב למקסימום".
...
בהקשר לציטוט הנ"ל מתוך המאמר....אני בהחלט מסכים שהגדרת הרמקולים הקדמיים כSmall יתנו תוצאות טובות יותר גם אם מדובר ברמקולים רצפתיים.
אבל חיתוך 150HZ ברסיבר לא מסרס את המיד באס של הקדמיים? זה נראה לי חיתוך גבוה מידי. לתת לסאב לטפל בכל התדרים שנמוכים מ 150HZ זה בסדר (לסאבים שיכולים "לעלות" ל 150HZ)...אבל קידמיים עם דרייבר של 6.5" יכולים לטפל יפה מאוד בתדרים של 80HZ ומעלה ואז על מנת למנוע כפילות בין הסאב לקדמיים נותנים לסאב לטפל מ 80HZ ומטה.

אני טועה?
...
אתה לא טועה, אבל תמיד יש יוצאים מהכלל.

כאשר הסאב יכול לעלות עד יותר מ- 150, ואם מיקומו פחות מעורר את החדר, זה יכול לתת תוצאה טובה.

בכל מקרה כדאי לבדוק ולנסות. הוא הדין ברצפתיים.

לצורך הסקירה בדקתי אפילו ב- 200, בשביל לדמות מצב של רמקול לוויני, ולא היה חסר מיד.

אבל באמת חזרתי עכשיו ל- 80 עם האפוס.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1463 פעמים

שליחה #22 

תודה רבה ליוסי הרי על הסקירה המעולה

כרגיל אצל יוסי כל סקירה מכילה גם את ההיבטים הטכניים אלקטרוניים בשילוב פירוק הנבדק לגורמים וירידה לאיכות האלקטרוניקה ההרכבה וכל שאר ירקות

כמו כן סקירת ביצועים מאוד פרטנית ומאוד אינפורמטיבית

לגבי הסאב אמרו קודמי שבמחיר שלו הייתי מצפה לביצועים טובים יותר אבל תמיד מהנה לקרוא את הביקורות של יוסי ולהינות מהעומק אליו הן מגיעות

יישר כח ואנו מצפים לביקורות נוספות

שוב תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”