ביקורת ראשונה: Motorola XOOM - קבלו ביקורת וידאו ראשונה ומקיפה
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
הטאבלט של מוטורולה, ה XOOM, נוחת אצלכם לראשונה בביקורת וידאו מקיפה. בואו לראות על מה כל הרעש ומה חודש במערכת ה HoneyComb החדשה של אנדרויד.
למאמר: ביקורת ראשונה: Motorola XOOM - קבלו ביקורת וידאו ראשונה ומקיפה
למאמר: ביקורת ראשונה: Motorola XOOM - קבלו ביקורת וידאו ראשונה ומקיפה
אלי חבוש
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כמה הערות שלי .
1.הXoom שוקל כ100 גרם יותר מiPad 2 שכרגע הוא המכשיר שצריך להשוות איתו את ה
xoom
2.Tegra 2 הוא השם של הSoc (System on chip ) בתוך השבב יש את הgpu שניקרא Geforce ulv והcpu מורכב משני ליבות של Cortex A9 .
3.הסוללה היא 3250x2mAh .
1.הXoom שוקל כ100 גרם יותר מiPad 2 שכרגע הוא המכשיר שצריך להשוות איתו את ה
xoom
2.Tegra 2 הוא השם של הSoc (System on chip ) בתוך השבב יש את הgpu שניקרא Geforce ulv והcpu מורכב משני ליבות של Cortex A9 .
3.הסוללה היא 3250x2mAh .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Irus
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
תודה על הסקירה.
כמה הערות:
נראה לא הכי רציני להשוות את המכשיר, בחלק מן הסקירה, לאייפד 1, כאשר הדגם השני כבר נמכר בחנויות... הכוונה למשקל (הפערים משמעותית טובים יותר לטובת האייפד), ולהתייחסות למבנה ולאחיזה.
הוזכרו חיי הסוללה הטובים, כאשר חיי הסוללה של האייפד טובים יותר משמעותית.
לדעתי, לא מדויק להגיד שאין מה להשוות בין מערכות ההפעלה (ואם כבר, אז אולי ההיפך ממה שנאמר), בטח כרגע, כשלאנדרויד יש פחות מ-100 אפליקציות ייעודיות, לעומת כ-70,000 אפליקציות ל-IOS (אייפד בלבד).
כמה הערות:
נראה לא הכי רציני להשוות את המכשיר, בחלק מן הסקירה, לאייפד 1, כאשר הדגם השני כבר נמכר בחנויות... הכוונה למשקל (הפערים משמעותית טובים יותר לטובת האייפד), ולהתייחסות למבנה ולאחיזה.
לדעתי, לא מדויק להגיד שאין מה להשוות בין מערכות ההפעלה (ואם כבר, אז אולי ההיפך ממה שנאמר), בטח כרגע, כשלאנדרויד יש פחות מ-100 אפליקציות ייעודיות, לעומת כ-70,000 אפליקציות ל-IOS (אייפד בלבד).
סקירה מעניינת.
כדאי גם לציין שהביצועים הגרפיים של ה-Xoom כמעט מביכים בהשוואה לאייפד 2:
http://www.anandtech.com/show/4216/appl ... enchmarked
Batnun
.
כדאי גם לציין שהביצועים הגרפיים של ה-Xoom כמעט מביכים בהשוואה לאייפד 2:
http://www.anandtech.com/show/4216/appl ... enchmarked
Batnun
.
אני מבין את החיבה הגדולה של כל המגיבים לפני למר ג'ובס.
ולמען הגילוי הנאות אני הוא בעל ה XOOM שעליו נעשתה הסקירה.
אבל קצת הגזמתם...
לאנדרויד יש 100 אפליקציות...
הצחקתם אותי, כדי שתקראו עיתונים ותגלו שאנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בארה"ב ועם קצב הגדילה הגדול ביותר.
אני בין היתר גם בעליו הגאים של GALAXY S כבר כמה חודשים טובים (7-8 חודשים) ומעולם לא סבלתי מחוסר אפליקציות (מלבד בחודשים הראשונים).
אני עובד יום יום עם מחשב נייד והאייפד פשוט לא נתן לי את אותה תשובה כמו ה XOOM!
ואני (בניגוד אליכם) בדקתי את 2 המכשירים ואין מה להשוות (ואגב האייפד 2 לא שונה מהותית מ 1).
חריץ SD (שבשבועיים הבאים יעבוד) וכניסת USB הם חובה היום לאדם שעובד עם המכשיר ולא רק משחק ANGRY BIRDS
אז נכון שעד היום לא היה תחליף ל IPAD והוא הוכתר (ע"י APPLE) כ" מלך".
אבל חברים המלך הוא עירום.....
ואגב משהו קטן לגבי הסוללה, לא בדקתי מול IPAD 2 אבל היות וזו אותה סוללה כמו בראשון אני יכול לומר לך בוודאות שאתה טועה.
הXOOM מחזיק לי לפחות כמו ה IPAD ואפילו יותר (מבדיקה שיטחית בין חברים).
מצ"ב קישור לביקורת ב YNET (שים לב לסוללה...):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4041526,00.html
ולמען הגילוי הנאות אני הוא בעל ה XOOM שעליו נעשתה הסקירה.
אבל קצת הגזמתם...
לאנדרויד יש 100 אפליקציות...
אני בין היתר גם בעליו הגאים של GALAXY S כבר כמה חודשים טובים (7-8 חודשים) ומעולם לא סבלתי מחוסר אפליקציות (מלבד בחודשים הראשונים).
אני עובד יום יום עם מחשב נייד והאייפד פשוט לא נתן לי את אותה תשובה כמו ה XOOM!
ואני (בניגוד אליכם) בדקתי את 2 המכשירים ואין מה להשוות (ואגב האייפד 2 לא שונה מהותית מ 1).
חריץ SD (שבשבועיים הבאים יעבוד) וכניסת USB הם חובה היום לאדם שעובד עם המכשיר ולא רק משחק ANGRY BIRDS
אז נכון שעד היום לא היה תחליף ל IPAD והוא הוכתר (ע"י APPLE) כ" מלך".
אבל חברים המלך הוא עירום.....
ואגב משהו קטן לגבי הסוללה, לא בדקתי מול IPAD 2 אבל היות וזו אותה סוללה כמו בראשון אני יכול לומר לך בוודאות שאתה טועה.
הXOOM מחזיק לי לפחות כמו ה IPAD ואפילו יותר (מבדיקה שיטחית בין חברים).
מצ"ב קישור לביקורת ב YNET (שים לב לסוללה...):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4041526,00.html
- Irus
- חבר מביא חבר

אני מציע לך לקחת כמה נשימות ולהירגע...
אל תקפוץ, ותעשה הפרדה בין אפליקציות לסמארטפונים של אנדרויד לבין אפליקציות ייעודיות לטאבלט של אנדרויד...
המלך הוא עירום? באמת? מה לעשות שאף אחד עוד לא דיגדג אותו במכירות...
מה לעשות שעוד כמה כתבים ברחבי העולם ניסו את שני המכשירים והשיגו זמני סוללה טובים יותר עם האייפד...
אולי אתה גם לא מאמין לסקירה של AnandTech שבה האייפד נתן בראש ש-XOOM מבחינת ביצועים גראפיים... שכחתי, הם פאנבויס של סטיבי...
שמעת אולי על אפליקציה שמשמשת כ- Wireless Flash Drive ודרכה ניתן להעביר כל קובץ מכל מחשב...
בקיצור ניתנו פה כמה הערות, אתה לא חייב לקבל אותן, אבל אל תמציא סיפורים שלא קיימים. ותבין, על ידי ניסיון לגמד את האייפד המוצר שאתה מדבר עליו לא יהפוך לטוב יותר...
אל תקפוץ, ותעשה הפרדה בין אפליקציות לסמארטפונים של אנדרויד לבין אפליקציות ייעודיות לטאבלט של אנדרויד...
המלך הוא עירום? באמת? מה לעשות שאף אחד עוד לא דיגדג אותו במכירות...
מה לעשות שעוד כמה כתבים ברחבי העולם ניסו את שני המכשירים והשיגו זמני סוללה טובים יותר עם האייפד...
אולי אתה גם לא מאמין לסקירה של AnandTech שבה האייפד נתן בראש ש-XOOM מבחינת ביצועים גראפיים... שכחתי, הם פאנבויס של סטיבי...
שמעת אולי על אפליקציה שמשמשת כ- Wireless Flash Drive ודרכה ניתן להעביר כל קובץ מכל מחשב...
בקיצור ניתנו פה כמה הערות, אתה לא חייב לקבל אותן, אבל אל תמציא סיפורים שלא קיימים. ותבין, על ידי ניסיון לגמד את האייפד המוצר שאתה מדבר עליו לא יהפוך לטוב יותר...
אני באמת לא מתכוון להכנס לקרב התנגחויות איתך.
בסך הכל מה שניסיתי לומר זה שכבודו של האייפד במקומו אבל האייפד 2 לא השיג שום שדרג ממשי (ותאמין לי כמעט וקניתי אותו לאור הצורך בטבלט).
לגבי האפליקציות, יש אפליקציות יעודיות לטאבלט ויש אפליקציות שעובדות גם על סמארטפון וגם על טאבלט.
לא כולן, נכון, אבל חלק גדול מהן.
לדוגמא יש לי 176 אפליקציות מותקנות על הפלאפון, מתוכן התקנתי 52 על הטאבלט.
אפליקציות כמו FACEBOOK, SKYPE וכדו'.
אני באמת ממליץ לך בחום לבלות כמה שעות עם המכשיר, מי יודע אולי נמיר גם אותך
ושוב הכל בצחוק וברוח טובה, בסך הכל מדובר על ערמה של פלסטיק עם חוטים ותאמין לי שב LET IT BLEND הם ישיגו את אותה תוצאה.
חחחח
בסך הכל מה שניסיתי לומר זה שכבודו של האייפד במקומו אבל האייפד 2 לא השיג שום שדרג ממשי (ותאמין לי כמעט וקניתי אותו לאור הצורך בטבלט).
לגבי האפליקציות, יש אפליקציות יעודיות לטאבלט ויש אפליקציות שעובדות גם על סמארטפון וגם על טאבלט.
לא כולן, נכון, אבל חלק גדול מהן.
לדוגמא יש לי 176 אפליקציות מותקנות על הפלאפון, מתוכן התקנתי 52 על הטאבלט.
אפליקציות כמו FACEBOOK, SKYPE וכדו'.
אני באמת ממליץ לך בחום לבלות כמה שעות עם המכשיר, מי יודע אולי נמיר גם אותך
ושוב הכל בצחוק וברוח טובה, בסך הכל מדובר על ערמה של פלסטיק עם חוטים ותאמין לי שב LET IT BLEND הם ישיגו את אותה תוצאה.
חחחח
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי, קיבלתי את הטענה הראשונה, האייפד השני באמת קל יותר.Irus כתב:תודה על הסקירה.
כמה הערות:
לדעתי, לא מדויק להגיד שאין מה להשוות בין מערכות ההפעלה (ואם כבר, אז אולי ההיפך ממה שנאמר), בטח כרגע, כשלאנדרויד יש פחות מ-100 אפליקציות ייעודיות, לעומת כ-70,000 אפליקציות ל-IOS (אייפד בלבד)....
לגבי חיי הסוללה - אתה מדבר מספקולציות בלבד. מנסיון הסוללה של הXOOM חזקה מאוד.
ובלי קשר, מבחינת המשתמש הממוצע שמטעין את המכשיר כל לילה, זה ממש לא משנה אם הסוללה מחזיקה 10 שעות או 100 שעות, כל עוד היא לא תיגמר באמצע העבודה - מה שאין סיכויי שיקרה בXOOM. (הצילום של הסקירה ערך יומיים שלמים של משחקים והתעסקויות ללא טעינה ולא הגעתי ל50% אפילו)
לגבי מערכת ההפעלה, אם תשים לב, לא קבעתי עובדה - אמרתי שמבחינתי (כלומר לדעתי, לפי מה שאני חושב) אנדרויד מציעה יותר.
עכשיו נשאלת השאלה - מה הכוונה ב"מציעה יותר"? הכוונה היא לא ל-יותר אפליקציות, כי זה ממש לא מעניין אותי שיש 70,000 אפליקציות (שהרבה מהן מפגרות לחלוטין ללא כל תוכן או שימוש פרקטי) שאני לעולם לא אשתמש בהן, הכוונה היא לגמישות, וורסטיליות, תמיכה והתממשקות. לIOS ולIPAD בכלל יש יותר חסרונות מיתרונות. מבחינתי. (גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת חומרה)
אבל העדר ממשיך בדרכו, גם אם אפל יוציאו לבנת עופרת לבנה עם תפוח מלמעלה, היא תימכר כמו לחמניות טריות.
- Irus
- חבר מביא חבר

Lori,
הכל בסדר, אבל לכתוב שאם רוצים לעשות משהו מעבר לאנגרי בירדס צריך טאבלט אחר זה מוגזם... מכיר או לא מכיר, יש היום באייפד אפליקציה לכל דבר, כולל מעבד תמלילים...
ותאמין לי, אני לא זקוק להמרה, יש לי גם שני SGS...
הכל בסדר, אבל לכתוב שאם רוצים לעשות משהו מעבר לאנגרי בירדס צריך טאבלט אחר זה מוגזם... מכיר או לא מכיר, יש היום באייפד אפליקציה לכל דבר, כולל מעבד תמלילים...
ותאמין לי, אני לא זקוק להמרה, יש לי גם שני SGS...
הכתבה הזאת ב-YNET פשוט מדהימה. הם הצליחו להגיע לתוצאות שאף אתר אחר לא הגיע אליהם.
משום מה האייפד 2 שרד אצלם רק מעט יותר מ-5 שעות של שימוש לא אינטנסיבי...
כל שאר האתרים המקצועיים (למרות שהם לא מפורסמים כמו YNET) הגיעו ל-10 שעות בממוצע.
הכתבה גם משופעת בהערות מוזרות, שמשתמע מהן כאילו הם ממש התאמצו למצוא (או להמציא) משהו שלילי:
המתג בצד יכול, לפי בחירתכם, לשלוט בהשתקת הקול או בנעילת המסך מפני סיבוב. זה קצת משונה בעינינו, שצריך לבחור.
מרגיז להם שצריך לנקות את המסך:
במקום שהמכשירים של אפל יתאימו את עצמם לחיים שלנו, אנחנו צריכים להתאים את עצמנו אליו: להזהר על המסך העדין, לטפל במכשיר ולנקות אותו כאילו היה תינוק.
(כנראה שזה בניגוד ל-Xoom, שמגיע עם מגבים בילט-אין).
יש להם אפילו טענות על המשקל, למרות שהאייפד 2 הוא הטאבלט הקל ביותר בגודל המסך הזה:
המשקל - 601 גרם, פחות מהגרסה הקודמת, ועדיין יותר מדי.
או שזה כתבה מוזמנת, או שהם קבלו הוראה לכתוב כתבה שתעצבן את הקוראים בכוונה כדי להשיג תגובות.
Batnun
.
משום מה האייפד 2 שרד אצלם רק מעט יותר מ-5 שעות של שימוש לא אינטנסיבי...
כל שאר האתרים המקצועיים (למרות שהם לא מפורסמים כמו YNET) הגיעו ל-10 שעות בממוצע.
הכתבה גם משופעת בהערות מוזרות, שמשתמע מהן כאילו הם ממש התאמצו למצוא (או להמציא) משהו שלילי:
המתג בצד יכול, לפי בחירתכם, לשלוט בהשתקת הקול או בנעילת המסך מפני סיבוב. זה קצת משונה בעינינו, שצריך לבחור.
מרגיז להם שצריך לנקות את המסך:
במקום שהמכשירים של אפל יתאימו את עצמם לחיים שלנו, אנחנו צריכים להתאים את עצמנו אליו: להזהר על המסך העדין, לטפל במכשיר ולנקות אותו כאילו היה תינוק.
(כנראה שזה בניגוד ל-Xoom, שמגיע עם מגבים בילט-אין).
יש להם אפילו טענות על המשקל, למרות שהאייפד 2 הוא הטאבלט הקל ביותר בגודל המסך הזה:
המשקל - 601 גרם, פחות מהגרסה הקודמת, ועדיין יותר מדי.
או שזה כתבה מוזמנת, או שהם קבלו הוראה לכתוב כתבה שתעצבן את הקוראים בכוונה כדי להשיג תגובות.
Batnun
.
טוב, אי אפשר ממש להתווכח עם זה.harari כתב:אוקיי, קיבלתי את הטענה הראשונה, האייפד השני באמת קל יותר.Irus כתב:תודה על הסקירה.
כמה הערות:
לדעתי, לא מדויק להגיד שאין מה להשוות בין מערכות ההפעלה (ואם כבר, אז אולי ההיפך ממה שנאמר), בטח כרגע, כשלאנדרויד יש פחות מ-100 אפליקציות ייעודיות, לעומת כ-70,000 אפליקציות ל-IOS (אייפד בלבד)....
לגבי חיי הסוללה - אתה מדבר מספקולציות בלבד. מנסיון הסוללה של הXOOM חזקה מאוד.
ובלי קשר, מבחינת המשתמש הממוצע שמטעין את המכשיר כל לילה, זה ממש לא משנה אם הסוללה מחזיקה 10 שעות או 100 שעות, כל עוד היא לא תיגמר באמצע העבודה - מה שאין סיכויי שיקרה בXOOM. (הצילום של הסקירה ערך יומיים שלמים של משחקים והתעסקויות ללא טעינה ולא הגעתי ל50% אפילו)
לגבי מערכת ההפעלה, אם תשים לב, לא קבעתי עובדה - אמרתי שמבחינתי (כלומר לדעתי, לפי מה שאני חושב) אנדרויד מציעה יותר.
עכשיו נשאלת השאלה - מה הכוונה ב"מציעה יותר"? הכוונה היא לא ל-יותר אפליקציות, כי זה ממש לא מעניין אותי שיש 70,000 אפליקציות (שהרבה מהן מפגרות לחלוטין ללא כל תוכן או שימוש פרקטי) שאני לעולם לא אשתמש בהן, הכוונה היא לגמישות, וורסטיליות, תמיכה והתממשקות. לIOS ולIPAD בכלל יש יותר חסרונות מיתרונות. מבחינתי. (גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת חומרה)
אבל העדר ממשיך בדרכו, גם אם אפל יוציאו לבנת עופרת לבנה עם תפוח מלמעלה, היא תימכר כמו לחמניות טריות....
אתה קובע שהסוללה ב-Xoom מחזיקה יותר מהאייפד, כשאתרים רבים שבדקו את שניהם טוענים ההיפך...
יכול להיות שזכית לקבל מודל שונה מהרגיל, שלא נמכר בחנויות?
Batnun
.
- Irus
- חבר מביא חבר

harari,
טענת היסוד שלי הייתה שלא הוגן להשוות את המוטורולה לאייפד 1, כאשר האייפד 2 כבר נמכר בחנויות.
לגבי מערכת ההפעלה, אין ספק שיש דעות לכאן או לכאן, אבל להציג משהו בצורה גורפת, לא נראה לי נכון.
לגבי אפל, אתה זוכר מה היה מצבה של החברה לפני כ-10 שנים? למי שלא יודע - רע מאוד...
כן עדר... לא עדר... אני חושב שהם עשו כברת דרך ארוכה, ובדרך הם הוציאו כמה מוצרים מהפכניים, שעד היום מנסים לחקות את חלקם.
אז נראה לי שמגיע להם קצת קרדיט, במקום המשפט האחרון שזרקת.
טענת היסוד שלי הייתה שלא הוגן להשוות את המוטורולה לאייפד 1, כאשר האייפד 2 כבר נמכר בחנויות.
לגבי מערכת ההפעלה, אין ספק שיש דעות לכאן או לכאן, אבל להציג משהו בצורה גורפת, לא נראה לי נכון.
לגבי אפל, אתה זוכר מה היה מצבה של החברה לפני כ-10 שנים? למי שלא יודע - רע מאוד...
כן עדר... לא עדר... אני חושב שהם עשו כברת דרך ארוכה, ובדרך הם הוציאו כמה מוצרים מהפכניים, שעד היום מנסים לחקות את חלקם.
אז נראה לי שמגיע להם קצת קרדיט, במקום המשפט האחרון שזרקת.
אגב BATNUN
הוא לא קבע שהסוללה של הזום טוב יותר מאייפד הוא אמר שהזום החזיק אצלו כמעט יומיים ללא טעינה.
אני אמרתי שמניסיוני, חברים מסביבי עם אייפד (שמחוברים קבוע ל WIFI כמוני בזום) אחרי יום שימוש כבד היו צריכים לטעון אותו.
מבחינתי וניסיוני עם הזום זה עוד לא קרה לי ניסיתי ולא הצלחתי לגמור את הסוללה.
הוא לא קבע שהסוללה של הזום טוב יותר מאייפד הוא אמר שהזום החזיק אצלו כמעט יומיים ללא טעינה.
אני אמרתי שמניסיוני, חברים מסביבי עם אייפד (שמחוברים קבוע ל WIFI כמוני בזום) אחרי יום שימוש כבד היו צריכים לטעון אותו.
מבחינתי וניסיוני עם הזום זה עוד לא קרה לי ניסיתי ולא הצלחתי לגמור את הסוללה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
ברור שמגיע לאפל הרבה כבוד וקרדיט, עדר כזה לא נוצר סתם, זה מצביע על משהו.
אפל הוציאה במהלך השנים מוצרים מעולים והמפכניים שירשמו בספרי ההיסטוריה. והשווק שלהם חסר תקדים.
אני לא מנסה להמעיט מערך החברה הזו ולא קבעתי שום דבר באופן גורף, כמו שכתבתי במאמר ובתגובה הקודמת, מילת המפתח היא לדעתי (!) (חשבתי שהמשפט "כל אחד והטאב שלו" שכתבתי במאמר הבהיר את זה)
אפל הוציאה במהלך השנים מוצרים מעולים והמפכניים שירשמו בספרי ההיסטוריה. והשווק שלהם חסר תקדים.
אני לא מנסה להמעיט מערך החברה הזו ולא קבעתי שום דבר באופן גורף, כמו שכתבתי במאמר ובתגובה הקודמת, מילת המפתח היא לדעתי (!) (חשבתי שהמשפט "כל אחד והטאב שלו" שכתבתי במאמר הבהיר את זה)
נערך לאחרונה על ידי harari ב 13/03/2011 17:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
lrus,
אתה צודק הם עשו כברת דרך ארוכה וגם כאן אני מדבר מניסיון היות והיה לי APPLE לפני 20 שנה (או אולי כנראה יותר) עם כונן 5.25 חיצוני וארגז משחקים.
ונכון שהם פרצו את הדרך להרבה מוצרים.
אבל לטעמי הם איבדו את זה בדרך תוך כדי שהם מנסים "לחנך" את העולם וחבל כי באמת המוצרים שלהם פורצי דרך.
אתה צודק הם עשו כברת דרך ארוכה וגם כאן אני מדבר מניסיון היות והיה לי APPLE לפני 20 שנה (או אולי כנראה יותר) עם כונן 5.25 חיצוני וארגז משחקים.
ונכון שהם פרצו את הדרך להרבה מוצרים.
אבל לטעמי הם איבדו את זה בדרך תוך כדי שהם מנסים "לחנך" את העולם וחבל כי באמת המוצרים שלהם פורצי דרך.
- Irus
- חבר מביא חבר

לעומת הכתבה עם הטענות המוזרות ב-Ynet, התפרסמה כתבה בכלכליסט:
http://m.calcalist.co.il/internet/artic ... 33,00.html
אז איפה האמת?
http://m.calcalist.co.il/internet/artic ... 33,00.html
אז איפה האמת?