אחרי מחקר קטן הגעתי למסקנה שבזק בינלאומי מגבילה את רוחב הפס בחיבור ל-Usenet
אחרי מחקר קטן ובדיקות שעשיתי על חיבורי ה Usenet אצלי הגעתי למסקנה שבזק בינלאומי מגבילים את התחברות אצלי לשרתי Usenet. גם פתיחה של מספר גבוה של חיבורים לשרת לא עוזרת לעבור את המגבלה הזאת.
איך הגעתי לזה למסקנה הזאת:
הקדמה:
-יש לי חיבור דרך הכבלים מבזק בינלאומי של 16Mbps (משתמש בחייגן)
-את הבדיקות אני עושה בשעות היום (ולא בשעות השיא)
-בדיקה במקביל ל Speed Test למספר שרתים בחו"ל מביא לי תוצאות גבוהות (באזור ה 14-15Mbps)
-כיום אני מחובר ל 2 שירותי Usenet:
1. שירותי UsenetServer (שימוש ב 20 חיבורים)
2. שירותי Newshosting (שימוש ב 30 חיבורים)
(בסוף החודש אני ינותק משירות UsenetServer)
הבדיקות:
בכל בדיקה שאני עושה לאחד השרתים, אני מקבל קצבי הורדה מקסימלים של 6-7Mbps. ניסיתי:
-חיבור SSL
-חיבור לא מוצפן
-חיבור לפורטים שונים
-הורדה של כמות החיבורים (ל 10)
-חיבור גם לשרתי Usenetserver וגם לשרתי Newshosting בנפרד (אותה התוצאה)
-שיחה עם התמיכה של Usenetserver, שם נמסר לי שהבעייה לא אצלם
לא משנה, במה אני משחק, תמיד אני מקבל את אותו הקצב. לכן בעקבות המצב החדש בו יש לי חשבון בשני השירותים השונים, ניסיתי להתחבר אל שניהם בו זמנית (50 חיבורים)...ולמרבה ההפתעה קיבלתי את הקצב המקסימלי שהגדרתי (15Mpbs). החלוקה לא מפתיעה. בערך חצי חצי לכל שירות בנפרד. רק לציין שבעבר קיבלתי כמעט תמיד קצב מקסימלי של 16Mbps בשימוש שרתי Usenetserver
השורה התחתונה שלי היא שבזק בינלאומי מגבילה את רוחב הפס לשרתי Usenet (שינוי פורט, מעבר ל SSL לא עוקף את המגבלה הזאת)...מה דעתכם?
איך הגעתי לזה למסקנה הזאת:
הקדמה:
-יש לי חיבור דרך הכבלים מבזק בינלאומי של 16Mbps (משתמש בחייגן)
-את הבדיקות אני עושה בשעות היום (ולא בשעות השיא)
-בדיקה במקביל ל Speed Test למספר שרתים בחו"ל מביא לי תוצאות גבוהות (באזור ה 14-15Mbps)
-כיום אני מחובר ל 2 שירותי Usenet:
1. שירותי UsenetServer (שימוש ב 20 חיבורים)
2. שירותי Newshosting (שימוש ב 30 חיבורים)
(בסוף החודש אני ינותק משירות UsenetServer)
הבדיקות:
בכל בדיקה שאני עושה לאחד השרתים, אני מקבל קצבי הורדה מקסימלים של 6-7Mbps. ניסיתי:
-חיבור SSL
-חיבור לא מוצפן
-חיבור לפורטים שונים
-הורדה של כמות החיבורים (ל 10)
-חיבור גם לשרתי Usenetserver וגם לשרתי Newshosting בנפרד (אותה התוצאה)
-שיחה עם התמיכה של Usenetserver, שם נמסר לי שהבעייה לא אצלם
לא משנה, במה אני משחק, תמיד אני מקבל את אותו הקצב. לכן בעקבות המצב החדש בו יש לי חשבון בשני השירותים השונים, ניסיתי להתחבר אל שניהם בו זמנית (50 חיבורים)...ולמרבה ההפתעה קיבלתי את הקצב המקסימלי שהגדרתי (15Mpbs). החלוקה לא מפתיעה. בערך חצי חצי לכל שירות בנפרד. רק לציין שבעבר קיבלתי כמעט תמיד קצב מקסימלי של 16Mbps בשימוש שרתי Usenetserver
השורה התחתונה שלי היא שבזק בינלאומי מגבילה את רוחב הפס לשרתי Usenet (שינוי פורט, מעבר ל SSL לא עוקף את המגבלה הזאת)...מה דעתכם?
יעזור לי דיעה של אחרים, כי ייתכן שאני מפספס משהו בתאוריה שלי וייתכן שבסוף, במקרה הזה, לא בזק בינלואמי הם האחראים לרוחב הפס הנמוך יחסית שאני מקבל. אגב, מי מבטיח לי שספק אחד לא יבצע חסימה דומה?! גם את ה 5-7Mpbs שאני מקבל היום, אני יכול לאבד במעבר לספק אחר שעושה מגבלה גדולה עוד יותר
המסקנות שאני הגעתי עליהן הן: בשעות השיא יש ירידה לבערך 50% בעומס רגיל, זה שיפור עד לא מזמן זה היה 40%. כאשר יש עומס רציני הם מורידים ל 20%
ההגבלה משתחררת בסביבות 11 בלילה ומתחילה בשעות אחרי הצהריים
הקו 10M
זה בזק שמגבילים, בעבודה אני מוריד על מינימום 40M בלי קשר לשעה ורק עם 10 חיבורים SSL
דרך אגב כל החברות מגבילות אני לא יודע כמה אבל זאת עובדה
ההגבלה משתחררת בסביבות 11 בלילה ומתחילה בשעות אחרי הצהריים
הקו 10M
זה בזק שמגבילים, בעבודה אני מוריד על מינימום 40M בלי קשר לשעה ורק עם 10 חיבורים SSL
דרך אגב כל החברות מגבילות אני לא יודע כמה אבל זאת עובדה
גיא
עד לפני מספר חודשים קיבלתי תמיד את המקסימום (אצלי זה רק 5mbps) בכל מצב עם בערך 10 חיברוים
אח"כ הייתה ירידה "קלה" במהירות במקום להוריד ב 600kbps~ הורדתי בערך ב 3 בייטים לשניה, בלי ממש הדלים בשעות השנוות.
אבל מעבר ל חיבור SSL החזיר את המהירות ל600 הרגיל לפעמים יש ירידות ל300~ אבל הן זמניות (מספר דקות בד"כ).
יכול להיות שאני מקבל פחות הגבלות כי אני רק 5 מגה...
(אני גם כמובן אצל בזב"ל, תשתית בזק ADSL, איזור ירושלים)
אח"כ הייתה ירידה "קלה" במהירות במקום להוריד ב 600kbps~ הורדתי בערך ב 3 בייטים לשניה, בלי ממש הדלים בשעות השנוות.
אבל מעבר ל חיבור SSL החזיר את המהירות ל600 הרגיל לפעמים יש ירידות ל300~ אבל הן זמניות (מספר דקות בד"כ).
יכול להיות שאני מקבל פחות הגבלות כי אני רק 5 מגה...
(אני גם כמובן אצל בזב"ל, תשתית בזק ADSL, איזור ירושלים)
- oron1g
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני גולש על 15 מגה בADSL עם אינטרנט זהב.
מחובר ל-NEWSHOSTING.
בכל שעות היממה מוריד קבוע קצת מעל 1700 ק"ב בשניה כבר חודש שלם.
גם לפני שהייתי גולש על 15 מגה תמיד הייתי מקבל את המקסימום דרך אותו ספק ותשתית, ואני משתמש בשירותי USENET כבר 3 או 4 שנים.
מחובר ל-NEWSHOSTING.
בכל שעות היממה מוריד קבוע קצת מעל 1700 ק"ב בשניה כבר חודש שלם.
גם לפני שהייתי גולש על 15 מגה תמיד הייתי מקבל את המקסימום דרך אותו ספק ותשתית, ואני משתמש בשירותי USENET כבר 3 או 4 שנים.