טעם מוזר (ולא טעים) בצינור מיים רותחים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #1 

עד היום (כמעט שנתיים) עשיתי שימוש מועט בצינור יציאת המיים הרותחים ב HX שלי.
בפעמים שהשתמשתי בה להכנת תה או הוצאת מים רותחים לא היו בעיות.
בזמן האחרון מתקבלים לי מיים בטעם מגעיל ממש בצינור זה (לצורך השוואה אם אני טועם מראש המכונה הטעם תקין)
הנחתי שיש לעניין קשר אולי ל BackFlash כחלק מתהליך הניקוי, אך גם לאחר שהעברתי דוד מיים שלם דרך
צינורית יציאת המיים הרותחים הטעם הרע עדייין שם... :(

יש למישהו רעיונות לפתרון? או נתקל בתופעה דומה?
(יש לי מכונת VBM SDB)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

אין קשר בין הבקפלאש למים בדוד.. ואין קשר בין המים שיוצאים מראש החליטה לבין המים שיוצאים מצינור המים החמים...
מראש החליטה יוצאים מים טריים וחדשים ישר ממיכל המים(או מצנרת המים במקרה וזה חיבור ישיר) בדוד המים פשוט עומדים.. הם יכולים לעמוד שם ימים על גבי ימים.. כל מה שקורה בדוד זו פעולה פשוטה- כאשר חיישן גובה המים מרגיש שאין מספיק מים הוא מוסיף מעט..
הטעם הרע שנוצר הוא בגלל המלחת המים.. המים מקבלים טעם מלוח joncafe הסביר על זה פעם אחת..

לדעתי פשוט תרוקן את הדוד עצמו בערך פעמיים.. והמים יחזרו לטעם הרגיל והטוב.. תשתדל לרוקן כ 2-3 ליטר אפילו קצת יותר כי אצלך הדוד גדול..

בגלל זה מומלץ אחת לכמה ימים להוציא המון מים מהדוד ולרוקן אותו כדי שיתמלא במים חדשים..

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

המים פשוט עמדו לך בדוד כל הזמן הזה עם מעט מאוד תחלופה - הם לא ראויים לשתייה.
אם אתה רוצה להשתמש במים של הדוד אז תדאג כל להוציא ממנו מים חמים כל פעם שאתה רוצה לשתות תה וככה תהיה תחלופה.
עכשוי יש לך גם משקעים בדוד ולכן זה לא עוזב מהר...
אם יש לך פתח ריקון בדוד אז אתה יכול לעשות לו ניקוי אבנית וזה יוציא גם את הג'יפה החוצה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #4 

eliel1010 כתב:מראש החליטה יוצאים מים טריים וחדשים ישר ממיכל המים(או מצנרת המים במקרה וזה חיבור ישיר)
...
יש לי חיבור ישיר למים.
האם זה משנה משהו מהאבחון שלכם לבעיה?
או שלמעשה מים לראש החליטה מגיעים ישירות מהקו מים ומתחממים בדרך "מסתורית" כלשהיא (לא דרך מחליף החום ודוד המים???)

תוכלו להרחיב בבקשה? :מבולבל:

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

תמונה

זה יעזור לך יותר להבין.. תראה את מחליף החום שעובר בדוד ומחובר לראש.. זאת מערכת נפרדת וסגורה שרק עוברת בתוך הדוד אבל לא משתתפת איתו בהזנת המים..
תשים לב למטה בחיבור הכחול זה בעצם חיבור למקור מים חדש(כמו חיבור ישיר) ככה שאין קשר בין המים בדוד לבין מחליף החום..

כאשר הדוד זקוק למים אז פשוט נכנס לפעולה שסתום הסלאונואיד שבעצם סוגר את הגישה שהיתה למים לתוך מחליף החום ופותח גישה רק לדוד..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

אל תשכח שגם כשאתה מעביר 2 ליטר מים דרך ברז המים החמים המים בדוד לא מתרוקנים לגמרי כי יש חיישן גובה מים שדואג למלא מים מיד כשחסר.

אתה לא באמת מרוקן את הדוד אלא מוהל את המים המגעילים במים נקיים ואם תעביר המון המון ליטרים יש מצב שמרבית הטעם יעלם.

השיטה הטובה ביותר היא כמובן ריקון הדוד לגמרי וזה כבר קצת מסובך ויש לי המלצה אחרת בהשבילך:

תחמם את המכונה עד שהיא מגיעה ללחץ מלא, כבה את החשמל ופתח את ברז המים החמים עד הסוף -> מה שיגרום לריקון מרבית המים מהדוד בגלל הלחץ שנוצר בו. אחר כך תדליק את המכונה ותן לדוד להתמלא שוב.
אני מציע לחזור על הפעולה הזו 2-3 פעמים וככה בטוח תעיף את הרוב המוחלט של המים המגעילים מהדוד, יש כאלה שאפילו מטים את המכונה לכיוון מסוים (תלוי במבנה המכונה) בזמן ריקון הדוד וזה ממש מרוקן קרוב ל 100% (האמת שככה אפשר גם לבצע ניקוי אבנית לדוד).

בכח מקרה כתחזוקה מונעת אני תמיד דואג בכל סשן להוריד איזה חצי ליטר מים מהדוד ושיתמלא חזרה עם מים טריים, במים שאני מוריד אפשר לשטוף את ידית החליטה או סתם לחמם כוסות או לשטוף אחרי ...

בהצלחה !

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

מה קורה כשאתה מקציף חלב? גם הוא עם טעם רע?

אם כן יש מצב טוב ששאבת חלב לדוד.
במקרה כזה, הפתרון היחיד הוא פירוק הדוד וניקוי טוב טוב מבפנים - עדיף במעבדה מסודרת.

בהצלחה
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

גלעד_אינטרפרק כתב:מה קורה כשאתה מקציף חלב? גם הוא עם טעם רע?בהצלחה
...
שלילי גם החלב וגם הקפה יוצאים מצויין.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #9 

כפיר_ש כתב:אל תשכח שגם כשאתה מעביר 2 ליטר מים דרך ברז המים החמים המים בדוד לא מתרוקנים לגמרי כי יש חיישן גובה מים שדואג למלא מים מיד כשחסר.

אתה לא באמת מרוקן את הדוד אלא מוהל את המים המגעילים במים נקיים ואם תעביר המון המון ליטרים יש מצב שמרבית הטעם יעלם.

השיטה הטובה ביותר היא כמובן ריקון הדוד לגמרי וזה כבר קצת מסובך ויש לי המלצה אחרת בהשבילך:

תחמם את המכונה עד שהיא מגיעה ללחץ מלא, כבה את החשמל ופתח את ברז המים החמים עד הסוף -> מה שיגרום לריקון מרבית המים מהדוד בגלל הלחץ שנוצר בו. אחר כך תדליק את המכונה ותן לדוד להתמלא שוב.
אני מציע לחזור על הפעולה הזו 2-3 פעמים וככה בטוח תעיף את הרוב המוחלט של המים המגעילים מהדוד, יש כאלה שאפילו מטים את המכונה לכיוון מסוים (תלוי במבנה המכונה) בזמן ריקון הדוד וזה ממש מרוקן קרוב ל 100% (האמת שככה אפשר גם לבצע ניקוי אבנית לדוד).

בכח מקרה כתחזוקה מונעת אני תמיד דואג בכל סשן להוריד איזה חצי ליטר מים מהדוד ושיתמלא חזרה עם מים טריים, במים שאני מוריד אפשר לשטוף את ידית החליטה או סתם לחמם כוסות או לשטוף אחרי ...

בהצלחה !
...
זהירות - לשיטה הזו יש חסרון וסכנה חבויה בתוכה!!

אחרי הריקון מכוח הלחץ שתיארת, יכול להיות מצב שבו מפלס המים נמוך וחלק רב מדי מגוף החימום אינו טבול. במצב כזה הפעלה חוזרת של המכונה, במידה וגם גוף החימום מופעל, עלול לשרוף אותו.

לשמחתו של nimitzg דווקא לו אין בעיה כי למכונות כמו שלו יש מצב שבו ניתן להדליק את המשאבה בלי להדליק את גוף החימום. בוויביאמה כמו במכונות מסחריות אחרות, מצב "1" של מתג ההפעלה מפעיל את המשאבה בלבד, ואילו רק במצב "2" פועל גם גוף החימום.

לכן, את התרגיל שהצעת (שהוא טוב ומועיל, אגב), מבצעים רק במכונות שבהן ניתן להפעיל מחדש את המשאבה ללא גוף החימום, לתת לדוד להתמלא ורק אז להחזיר לפעולה את גוף החימום.

יש פתרון גם למכונות שבהן אין הפרדה, אבל הוא צורך התערבות בתוך המכונה: יש לנתק את אחד מהמגעים של גוף החימום בזמן ההפעלה מחדש, ולחברו מחדש רק לאחר שהדוד התמלא.

אבל זהירות !!!!! גוף החימום פועל על 220V - נגיעה בקצה חשוף של המגע תגרום להתחשמלות !!!!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

יונתן צודק - אם תפעיל את ברז המים ותרוקן את הדוד גוף החמום יכול להישרף כי הוא עדיין חם והוא לא טבול.
צריך פתח ריקון ואם אין מפרקים או שולחים למעבדה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

אם בא לך אתה יכול פשוט לפרק את שובר הואקום כאשר המכונה קרה ובאמצעות צינור לרוקן את המים לפי חוק כלים שלובים
ועל הדרך גם לנקות את השובר ואקום לפי המאמר של joncafe :wink: :wink: :wink:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

אבל המכונה מכבה לבד את גוף החימום אם אין מים בדוד.
אז מה הבעיה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #13 

אפשר למלא בקלות את הדוד ע"י פירוק שסתום שובר ואקום ומילוי הדוד ע"י משפך
כך נמנעים מהתעסקות עם החשמל של גוף החימום

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #14 

אני לא רואה עם זה בעיה עשיתי את זה כמ פעמים באניטה וגם באלקטרה כשהיתה חדשה והכל עבר בשלום כי המשאבה מיד ממלאת מים וגוף החימום מחכה בגלל ההגנה שמוטי ציין.

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #15 

מצאתי פתרון:
התחלתי לשתות תה מהמכונת קפה.
אחרי שרוקנתי במספר שיטות את הדוד.
כל ערב אחרי שאני שותה את ה"ערבית" שלי , אני משאיר את המכונה פתוחה
ומוציא ממנה מים רותחים לתה .לי ולאשתי.
וגם מחטא עם מים רותחים את הכפית והמוצצים של התינוק (Y) (Y)

תודה לכל המגיבים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”