כפיר_ש כתב:אל תשכח שגם כשאתה מעביר 2 ליטר מים דרך ברז המים החמים המים בדוד לא מתרוקנים לגמרי כי יש חיישן גובה מים שדואג למלא מים מיד כשחסר.
אתה לא באמת מרוקן את הדוד אלא מוהל את המים המגעילים במים נקיים ואם תעביר המון המון ליטרים יש מצב שמרבית הטעם יעלם.
השיטה הטובה ביותר היא כמובן ריקון הדוד לגמרי וזה כבר קצת מסובך ויש לי המלצה אחרת בהשבילך:
תחמם את המכונה עד שהיא מגיעה ללחץ מלא, כבה את החשמל ופתח את ברז המים החמים עד הסוף -> מה שיגרום לריקון מרבית המים מהדוד בגלל הלחץ שנוצר בו. אחר כך תדליק את המכונה ותן לדוד להתמלא שוב.
אני מציע לחזור על הפעולה הזו 2-3 פעמים וככה בטוח תעיף את הרוב המוחלט של המים המגעילים מהדוד, יש כאלה שאפילו מטים את המכונה לכיוון מסוים (תלוי במבנה המכונה) בזמן ריקון הדוד וזה ממש מרוקן קרוב ל 100% (האמת שככה אפשר גם לבצע ניקוי אבנית לדוד).
בכח מקרה כתחזוקה מונעת אני תמיד דואג בכל סשן להוריד איזה חצי ליטר מים מהדוד ושיתמלא חזרה עם מים טריים, במים שאני מוריד אפשר לשטוף את ידית החליטה או סתם לחמם כוסות או לשטוף אחרי ...
בהצלחה !
...
זהירות - לשיטה הזו יש חסרון וסכנה חבויה בתוכה!!
אחרי הריקון מכוח הלחץ שתיארת, יכול להיות מצב שבו מפלס המים נמוך וחלק רב מדי מגוף החימום אינו טבול. במצב כזה הפעלה חוזרת של המכונה, במידה וגם גוף החימום מופעל, עלול לשרוף אותו.
לשמחתו של nimitzg דווקא לו אין בעיה כי למכונות כמו שלו יש מצב שבו ניתן להדליק את המשאבה בלי להדליק את גוף החימום. בוויביאמה כמו במכונות מסחריות אחרות, מצב "1" של מתג ההפעלה מפעיל את המשאבה בלבד, ואילו רק במצב "2" פועל גם גוף החימום.
לכן, את התרגיל שהצעת (שהוא טוב ומועיל, אגב), מבצעים רק במכונות שבהן ניתן להפעיל מחדש את המשאבה ללא גוף החימום, לתת לדוד להתמלא ורק אז להחזיר לפעולה את גוף החימום.
יש פתרון גם למכונות שבהן אין הפרדה, אבל הוא צורך התערבות בתוך המכונה: יש לנתק את אחד מהמגעים של גוף החימום בזמן ההפעלה מחדש, ולחברו מחדש רק לאחר שהדוד התמלא.
אבל זהירות !!!!! גוף החימום פועל על 220V - נגיעה בקצה חשוף של המגע תגרום להתחשמלות !!!!