צריך המלצה לפרוייקט ק"ב במרתף

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני די חדש בתחום.. כלומר, יש לי מערכת קולנוע ביתי כבר שנים אבל כל הידע שיש לי בתחום הוא חובבני למדי.
לאחרונה התחלתי להתעניין יותר ברצינות בתחום, וקראתי הרבה בנושא (לא מעט בפורום הזה (: )
התרשמתי נורא מהידע של רבים מכם בפורום, ואפילו ראיתי חדרי קולנוע שחלקכם פרסמו, והחלטתי שאני הולך לשפץ את המרתף שלי ולחדש חלק מהציוד.
כרגע יש לי:
TOSHIBA REGZA 42"
מקרן BENQ W600 HD720P
מאלה אני די מרוצה.. הבורות שלי היא בעיקר בתחום הסאונד וכל מה שקשור (אקוסטיקה, חווט, הבדלים בין מע' שונות, וכו'..)
כרגע יש לי רסיבר של PROSOUND שהוא כל כך ישן שאין לי מושג אפילו מה המפרט שלו :oops:
5 רמקולים גם כן של PROSOUND
והכל מחובר למחשב.
אז כמו שאמרתי הכל ממוקם במרתף מה שיוצר בעיית אקוסטיקה 'קלה'.. (בערך 80 מ"ר)
כל החדר שלי ממוקם במרתף אז החלל די מלא ואין הד או משהו כזה אבל עדיין זה מורגש
אני צריך המלצות מכם לגבי רסיבר, רמקולים, וסאב. התקציב שלי לא מוגדר אבל נדיב למדי..
יש לי שמיעה בררנית ועד היום לא היתה לי מע' אחת שענתה לי על כל הדרישות.. אז בתור התחלה נאמר שהתקציב עומד על כ20K כולל חווט פתרונות אקוסטים וכו' (לא רק על רסיבר ורמקולים חח)
אשמח לשמוע כל המלצה בנושא המערכת, ובכלל אם תעשירו את הידע שלי בתחום.
תודה :)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

תראה השאלה שלך מאוד כללית..
לבנות קולנוע במרתף ששטחו 80 מ"ר זו משימה שאפתנית. מדובר בשטח מאוד גדול ורק הגברה לכזה חלל יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים אולי אפילו יותר שלא לדבר על טיפול אקוסטי.
הדבר הכי נכון לעשות זה לחלק את השטח ולבנות את הקולנוע הביתי על חלק קטן יחסית נגיד, חלל ייעודי של 25 מטר מרובע בתכנון נכון שיאפשר לך להכניס כמות גדולה של כורסאות.

תתחיל בלהעלות שרטוט של החלל ומשם אני בטוח שיוכלו לעזור לך יותר.
קח בחשבון, לטלביזיה בגודל של 42 אינטש לחלל כזה זו בדיחה ( בלי להעליב, אנחנו מדברים על מרחקי ישיבה של כ 5 מטרים לפחות ).
בכל מקרה אנחנו מדברים על מקרן ( עלות מסך טלביזיה בגדלים האלו לא ריאלית ) ועל אלכסון של לפחות 110-120 אינטש ( שוב, מרחק הקרנה של 4.5-5 מטר ).
נושא ההגברה גם צריך לקבל טיפול ( כלומר שדרוג רציני ). בקיצור מדובר בהשקעה כספית ונפשית לא קטנה. אתה צריך לסדר לעצמך את הדברים בראש, סדרי עדיפויות, תקציב וכיו"ב.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ברוך הבא,
תוכל להעלות שרטוטים/תמונות?
טיפול אקוסטי בא לתת מענה לבעיה/בעיות ולכן צרך להבין מה הבעיה קודם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

חח צודק, צודק... לא הסברתי את עצמי נכון.. המרתף אכן מחולק. ציינתי את העובדה הזאת כדי להמחיש שהחלל הוא גדול.
המרתף מחולק לנישות (חדר כושר, חדר ארונות וכו') אך בלי דלתות.
מרחק הישיבה מהקיר הוא קצת פחות מ4 וחצי מטרים, ויש בחלל הזה 2 ספות מזנון ומיטה..
חחח יותר הגיוני?.
אני אשתדל להעלות סרטוט בהקדם :)
?How much wood, would a woodchuck chuck, if a woodchuck could chuck wood

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

זה הסרטוט בגדול... חח יצא קצת לא פרופורציונלי אז אתם תסלחו לי על זה, אבל מעביר את המסר..[/img]

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

קודם כל אם תוכל להרשות לעצמך לעשות טיפול אקוסטי אז אתה רק תרוויח, איכות הסאונד תשתפר בלי שום קשר למערכת שבה תבחר. לגבי המערכת, מה התקציב שלך והאם יש לך העדפות לגבי סוג הרמקולים (ריצפתיים, מדפיים, שקועי קיר, שטוחים...)?

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

zeev78 כתב:קודם כל אם תוכל להרשות לעצמך לעשות טיפול אקוסטי אז אתה רק תרוויח, איכות הסאונד תשתפר בלי שום קשר למערכת שבה תבחר. לגבי המערכת, מה התקציב שלך והאם יש לך העדפות לגבי סוג הרמקולים (ריצפתיים, מדפיים, שקועי קיר, שטוחים...)?
...
מה בדיוק כולל "טיפול אקוסטי"?
וכמו שרשמתי התקציב כרגע בסביבות ה20,000 ואין לי העדפה מיוחדת. מה שיוציא סאונד הכי טוב..

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

TeymaNinja כתב:
zeev78 כתב:קודם כל אם תוכל להרשות לעצמך לעשות טיפול אקוסטי אז אתה רק תרוויח, איכות הסאונד תשתפר בלי שום קשר למערכת שבה תבחר. לגבי המערכת, מה התקציב שלך והאם יש לך העדפות לגבי סוג הרמקולים (ריצפתיים, מדפיים, שקועי קיר, שטוחים...)?
...
מה בדיוק כולל "טיפול אקוסטי"?
וכמו שרשמתי התקציב כרגע בסביבות ה20,000 ואין לי העדפה מיוחדת. מה שיוציא סאונד הכי טוב..
...
התקציב הוא דיי גבולי לטעמי גם בלי הטיפול האקוסטי.
אתה צריך רסיבר חדש, סט רמקולים חדש ( כולל סאב ), מסך הקרנה ( לא כתבת מה יש לך היום ).
חיווט ( כולל חציבה בקירות ), תאורה, צבע, מיזוג, מקור לתוכן .. גם את המקרן אפשר לשדרג ( אם כי זה לא הדבר הכי בוער כרגע )
אנחנו מדברים פה על תקציב הרבה יותר גבוה ..
הקולנוע שלי

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

Lior_M כתב:התקציב הוא דיי גבולי לטעמי גם בלי הטיפול האקוסטי.
אתה צריך רסיבר חדש, סט רמקולים חדש ( כולל סאב ), מסך הקרנה ( לא כתבת מה יש לך היום ).
חיווט ( כולל חציבה בקירות ), תאורה, צבע, מיזוג, מקור לתוכן .. גם את המקרן אפשר לשדרג ( אם כי זה לא הדבר הכי בוער כרגע )
אנחנו מדברים פה על תקציב הרבה יותר גבוה ..
...
תאורה יש, מיזוג יש, עבודת גבס וצבע אני עושה לבד וגם את החציבה.
נשאר החיווט, רסיבר, רמקולים, ומסך. (מקור לתוכן?)

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

הכוונה למקור לתוכן היא - מקור שממנו יגיע הסרטים\שירים לרסיבר, רכיב כמו סטרימר\HTPC\DVD\BLU RAY וכו'...

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

shapin כתב:הכוונה למקור לתוכן היא - מקור שממנו יגיע הסרטים\שירים לרסיבר, רכיב כמו סטרימר\HTPC\DVD\BLU RAY וכו'...
...
יש מחשב... עם כ.גרפי G-FORCE 280GTX מחובר עם כבל HDMI מוזהב. ובקר+שלט של מדיה סנטר. מספיק טוב?
הכי הרבה מביאים איזה סטרימר טוב :)
אלה שטויות.. זה לא מדאיג אותי. אני רוצה לדעת יותר לגבי פתרונות אקוסטיקה ומערכות טובות.
גם לגבי השיפוץ עצמו, אח שלי הוא קבלן בניה. אני והוא נעשה את זה ביחד.
אני רק צריך לדעת מה לעשות כי לא אני ולא הוא מבינים באקוסטיקה יותר מדי..

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

יש מצגת שמראה תחרות על המערכות קולנוע הטובות בעולם, מסודר לפי תקציב - http://www.modernhometheater.com/virtua ... slideshow/

תחזיק את הלסת שלך אבל :wink:

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

shapin כתב:יש מצגת שמראה תחרות על המערכות קולנוע הטובות בעולם, מסודר לפי תקציב - http://www.modernhometheater.com/virtua ... slideshow/

תחזיק את הלסת שלך אבל :wink:
...
הייתי מנצח בלי מאמץ.. הבעיה היא שהתקציב שלי ירד כי אני צריך לקנות לסת חדשה! 8O
איזה דברים מטורפים יש שם!!... :idea:

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תאווה לעיניים, ההתקנות הכי יפות שראיתי.

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אבל הסכומים מוגזמים.. $700K!!
בסכום כזה הייתי משפץ את כל המרתף הכל כולל הכל ועוד מעמיד למבורגיני חמודה בחניה :D

בקיצור אנשים, יש פה מישהו שיכול להמליץ לי על פתרונות אקוסטיים ועל מערכות טובות?.
אני רוצה להתחיל מיד אחרי פורים את השיפוץ.
את התקציב אני רוצה להוציא בעיקר על רסיבר, רמקולים, סאב, חיווט, ומסך. לגבי האקוסטיקה, אני עושה לבד אז זה מחוץ לתקציב.. אבל עדיין צריך רעיונות.
אשמח לקבל המלצה על דגמים, מחירים, ומאיפה לקנות.
תודה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

TeymaNinja כתב:אבל הסכומים מוגזמים.. $700K!!
בסכום כזה הייתי משפץ את כל המרתף הכל כולל הכל ועוד מעמיד למבורגיני חמודה בחניה :D

בקיצור אנשים, יש פה מישהו שיכול להמליץ לי על פתרונות אקוסטיים ועל מערכות טובות?.
אני רוצה להתחיל מיד אחרי פורים את השיפוץ.
את התקציב אני רוצה להוציא בעיקר על רסיבר, רמקולים, סאב, חיווט, ומסך. לגבי האקוסטיקה, אני עושה לבד אז זה מחוץ לתקציב.. אבל עדיין צריך רעיונות.
אשמח לקבל המלצה על דגמים, מחירים, ומאיפה לקנות.
תודה.
...
אתה חייב להתחיל להסתובב בחנויות. הריי יש אין סוף אפשרויות.
קשה להמליץ לך על משהו ספציפי .. ( אם אתה מתעקש תשמע מגברים של אונקיו עם רמקולים שונים של B&W אבל זה הטעם האישי והפרטי שלי, וכל חבר פה מן הסתם ימליץ לך על משהו אחר שהוא לא פחות טוב ואולי אפילו טוב יותר ).

עדיין לא הבנתי איך אתה הולך לחווט .. חפש שרושורים של אנשים שבנו קולנוע במרתף ( יש פה כמה כאלו ) ופנה אליהם בשאלות קונקרטיות לגבי דברים שהם עשו ( בכוונה לא אתן שמות כי אני לא רוצה להיות גס רוח ).

אני בניתי חדר קולנוע בקומה העליונה של הבית ( יש לינק בחתימה שלי ). אני מניח שלי היה קל יותר עם החיווט כי חציבה בקיר שונה מחציבה במרתף שאמור להיות חזק יותר ומבטון יצוק.

איזה מסך הקרנה יש לך ? מה גודלו ? מהו גודל האלכסון הרצוי ? חדר עם רוחב כזה יכול בכיף לקבל אלכסון של 120 אינטש אולי אפילו יותר..
הקולנוע שלי

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

Lior_M כתב:אתה חייב להתחיל להסתובב בחנויות. הריי יש אין סוף אפשרויות.
קשה להמליץ לך על משהו ספציפי .. ( אם אתה מתעקש תשמע מגברים של אונקיו עם רמקולים שונים של B&W אבל זה הטעם האישי והפרטי שלי, וכל חבר פה מן הסתם ימליץ לך על משהו אחר שהוא לא פחות טוב ואולי אפילו טוב יותר ).

עדיין לא הבנתי איך אתה הולך לחווט .. חפש שרושורים של אנשים שבנו קולנוע במרתף ( יש פה כמה כאלו ) ופנה אליהם בשאלות קונקרטיות לגבי דברים שהם עשו ( בכוונה לא אתן שמות כי אני לא רוצה להיות גס רוח ).

אני בניתי חדר קולנוע בקומה העליונה של הבית ( יש לינק בחתימה שלי ). אני מניח שלי היה קל יותר עם החיווט כי חציבה בקיר שונה מחציבה במרתף שאמור להיות חזק יותר ומבטון יצוק.

איזה מסך הקרנה יש לך ? מה גודלו ? מהו גודל האלכסון הרצוי ? חדר עם רוחב כזה יכול בכיף לקבל אלכסון של 120 אינטש אולי אפילו יותר..
...
ראיתי את החדר שלך. אחלה עבודה ! :)
אני כרגע מקרין בסביבות 130 אינטש, ורואים מצויין. אני לא רוצה להחליף מקרן בנתיים..
חח לגבי המסך.. אין לי ממש אחד כרגע אני מקרין על הקיר :oops:
העניין הוא שחלק מתוכנית השיפוץ הוא לעשות עבודת גבס וגם לצבוע בצבע כהה יותר את הקירות אז אני אהיה חייב מסך שיכסה את כל זה. מה גם שבלי קשר זה ישפר את איכות התמונה.
וברור שאני אלך לחנויות לשמוע מערכות לפני שאני קונה. אבל אני לא רוצה שידחפו לי סתם דברים.
קראתי על כל מני מותגים ודגמים של רסיברים אבל אני מעדיף לשמוע מאנשים שיש להם מערכות טובות בבית שיתנו חוות דעת. (אולי אפילו מישהו כבר שיפץ מרתף בעבר...)
וגם כמובן אם יש למישהו רעיונות איך להפוך חדר כזה לאקוסטי יותר, אני אשמח לשמוע. שיהיה לי לפחות יותר מושג מה אני הולך לעשות. ככה אני אוכל להחליט מה לעשות קודם. להוסיף ולשפר תמיד אפשר.
אולי אפילו הפעם אני אתמקד רק בשיפורי אקוסטיקה ומערכת אני אקנה עוד חודשיים-שלושה. נראה..

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #18 

http://www.hometheater.co.il/vt134790.% ... 7%95%D7%A2

את זה ראית כבר? מוזמן לדבר עם הבחור שאחראי על הפרוייקט

TeymaNinja פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

ran_carney כתב:http://www.hometheater.co.il/vt134790.% ... 7%95%D7%A2

את זה ראית כבר? מוזמן לדבר עם הבחור שאחראי על הפרוייקט
...
וואו.. עבודה מדהימה הוא עשה שם. מעורר השראה!
הוא גם מפרט הרבה אז זה מעולה לי.. תודה!
אני אלך בכיוון הזה. אפילו בשלבים לא חייב לעשות הכל בפעם אחת.

עכשיו נשאר לי לבחור מערכת טובה+סאב ומסך ולהתחיל לתכנן ולסרטט את השיפוץ :D

אגב, חוץ מהמלצות על מערכות... לגבי חיווט. יש למישהו טיפים? משהו חשוב שאני צריך לדעת?. (באיזה כבלים כדי להשתמש, וכו'..)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”