שאלה לגביי מכונת קפה של אספרסו קלאב Nautilus SH01

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
noyitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

אני ואשתי רוצים לקנות מכונת קפה.
מכיוון שאנחנו די חדשים בתחום נתחיל עם קפסולות ונתקדם הלאה...

אשתי שותה הפוך, אני אספרסו.
קיבלנו היום הצעה למבצע של המכונה Nautilus ב 490 ש"ח + מנוי לשנה (שיעלה משהו כמו 100 שח לחודש עם 50 קפסולות).

קראתי קצת ביקורות בזאפ, הרוב המוחץ של הביקורות היו טובות, אבל ביקורת אחת קצת הדאיגה אותי.
רשמו:
המעבר מהקצפת חלב להכנת הקפה - צריך לעשות פעולות של ניקוז מיים מהמערכת ולהמתין ולהמתין ושוב להמתין עד שהמוכנה מתקררת ( לטענת היצרן זה יתרון ..... ) ואז החלב כבר קר, ואתה ממהר לעבודה, ואתה נאלץ לשתות את הקפה בלחץ.
אם אתה מנסה להפוך את הסדר ולהכין קודם קפה - אז לוקח זמן עד שהחלב מתחמם או מוקצף ואז הקפה מתקרר.
...
לא ברור לי אם זה מתחרה, או סתם מישהו שלא סגור על עצמו, כי באמת רב הביקורות היו טובות.
הייתי שמח לשמוע ממשהו בפורום שמשתמש במכונה אם זה באמת נכון.

תודה,
נוי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

הי נוי,

שני דברים:
1. ראיתי את המכונה בפעולה, הזמן שלוקח בין חליטת הקפה להקצפת החלב הוא כמו בכל מכונה בסדר הגודל הזה של המחיר. חצי דקה עד דקה, להערכתי. הקפה קצת מתקרר, זה נכון, אבל זה ממש לא סיפור.

2. צריך קצת ידע כדי להקציף (להחזיק נכון את מיכל החלב וכו') וזה לוקח קצת זמן. המכונה הזו קצת איטית יותר בזמן ההקצפה עצמו. אבל זה קצת מיגע, בכל המכונות האלו (כולל נספרסו). שקול לקנות את הדגם השני שלהם, שמגיע ללא יכולת הקצפה (והוא גם קטן יותר) ובמקביל אליו לקנות מקציף חשמלי (הם מוכרים משהו כזה ב-400 ש"ח בערך). ההקצפה ככה פשוטה יותר (פשוט לוחצים על כפתור) והיתרון הגדול הוא שאפשר להקציף במקביל לחליטת הקפה, כי מדובר בשני מכשירים שונים. הקצף לא יוצא הכי טוב בעולם (קצף בועתי וקשה בהשוואה לקצף עדין שאפשר לקבל בהקצפה ידנית) אבל זה לא סיפור גדול, בד"כ, ואני מהמר שלא באמת יפריע לך, מול היתרון שבנוחות.

ממליץ לך לקפוץ לחנות ולראות את המקציף שאני מדבר עליו. אם ההקצפה נראית לך טובה, לך על האופציה הזו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אני חושב שהוא מדבר על הכוס השניה, קרי על הקירור שנדרש אחרי ההקצפה הראשונה כשרוצים להכין את הכוס השניה...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #4 

הוא שותה אספרסו, היא קפוצ'ינו.

מכינים פעמיים אספרסו ואז מקציפים חלב לקפוצ'ינו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אכן זה הפתרון
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #6 

בתור משתמש במכונה- אני יכול רק להמליץ עליה... אבל כמו שמוטי אמר, צריך לקחת בחשבון את נושא ההקצפה..
בגלל שזו הקצפה ידנית בעזרת סטימר וכד הקצפה- העקומת למידה קצת קשה יותר אבל נותנת לכם את האפשרות להכנס לליגה של הגדולים ואם קצת מאמץ וניסיון מגיעים לתוצאות די טובות אם הסטימר של הנאוטיליוס- כגון לאטה ארט כמו בבתי קפה- טמפ' חלב בשליטה שלכם ולא של המכונה..
אבל כן צריך לזכור שלוקח למכונה הזאת קצת זמן להקציף, ותהליך הקצפה לוקח בערך 2 דק'- צריך לקחת בחשבון שעדיף להצתייד בכד הקצפה קטן(35 שקלים באמיגו) וטרמומטר מיועד על מנת לראות את טמפ החלב( 30 שקל באמיגו)...
אם הזמן לומדים שיטות כדי לקצר תהליכים.. אצלי לדוגמא אני מבצע קודם הקצפה- לאחר מכן מעביר לחליטה( השיטה הכי טובה זה לפתוח את הסטימר לתוך כלי כלשהוא ולתת לו לירוק את כל עודפי המים והאדים עד למצב שהוא מתקרר לטמפ' אופטימלית-זה לוקח בידיוק דקה) ולאחר מכן להתחיל לחלוט קפה..

מכונה מעולה, יש בה יתרונות משלה- אבל צריך לחשוב על נושא ההקצפה- האם אתם תעדיפו מכשיר שיקציף לבד וישלוט על הטמפ ובסופו של דבר יתן לכם חלב חם אם מעט קצף מלמעלה( לא לצפות למיקרופואום כמו בבתי הקפה) או ללכת על המכונה המדוברת ולעבוד על מנת להפיק חלב כמו בליגה של הגדולים..

(Y) (Y)

noyitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה רבה על התשובות!!

הקצפה לוקחת 2 דקות ?? :roll:
מה עושים שבאים אורחים?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

:P :P שמע שבאים אורחים אז מקציפים בכד קצת גדול יותר ל2 כוסות וככה מגישים לאורחים 2 כוסות קפוצינ'ו בו זמנית.. או שנותנים להם לשתות יותר אספרסו... בנתיים נותנים להם לנשנש איזו עוגה טובה..

אם המקציף האוט' אתה בעצם תקציף את אותה כמות.. רק שבוא תוכל להקציף בזמן שאתה עושה אספרסו- אבל רמת ההקצפה לא מתקרבת לרמה של הקצפה ידנית (לאחר אימון כמובן)

או שקונים מכונה ידנית אם דוד מחליף חום.. ואז נגמרו הדאגות ואפשר לארח בכיף כמה אנשים שרוצים.. :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

כשבאים אורחים אז עובדים יותר קשה. אין מה לעשות. וככל שתלך למכונה ידנית יותר, ככה תעבוד קשה יותר.
זה עוד יתרון למקציף האוטומטי - אתה לוחץ כפתור ושוכח מזה, ויכול בינתיים לחלוט קפה.

noyitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה על התשובות!! בכלל הפורום פה ממש טוב, עושה חשק ישר לקפוץ למכונה קצת יותר רצינית...
מצד שני, כמו שאני מכיר את עצמי, כדאי להתחיל בקטן, אחרת המכונה תמצא את עצמה ליד חליפת הג'ודו, חכות הדיג והאופניים.... :lol:

בכל מקרה, אין לי בעיה עם עקומת למידה + התמקצעות בעניין ההקצפה, לכן לא נראה לי שאלך על מקציף אוטומטי ואנסה לראות איך אני מסתדר עם המקציף במכונה.

שוב תודה לכולם,
אעדכן עם הקניה
נוי

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מקציף אוט׳ תמיד אפשר להוסיף, ידני זה כבר סיפור אחר.. 8)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #12 

בהצלחה (Y)

רק קח בחשבון שבשביל לקנות מכונה עם הקצפה מהירה יותר מדובר כבר בסכומים של 4,000 ש"ח ומעלה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

חליפת הג'ודו :lol:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”