שנים ( מעל 15 ) אני עם אותו ספק אינטרנט ( לא חשוב כרגע מי ) ואתו ספק תשתית ( כבלים, עוד מתקופת הניסוי של האינטרנט המהיר ).
יש לי חבילה ממוצעת, לא משהו fancy , רק 5 מגה. עבור פעולות בסיסיות באינטרנט ( גלישה, וידאו בסיסי - מה שכולנו רואים באתרי החדשות, אתרי ספורט, youtube וכיו"ב ) זה אמור להספיק.
אבל אני לא מרוצה. ממש לא מרוצה, לדעתי כבר שנים אני לא מקבל את רוחב הפס עבורו אני משלם.
נכון, מול שרתי ספק האינטרנט או התשתית, אני מקבל 100% רוחב פס אבל ברגע שיוצאים החוצה המצב על הפנים ומתדרדר ככל שמרחיקים .. ( וידאו מאתרים כמו cnn ו foxnews פשוט מקרטע ומדובר על וידאו בביטרייט ממש נמוך ).
אתמול סוף סוף אזרתי אומץ והתקשרתי לחברת האינטרנט בשביל להתנתק. כמובן שגיליתי שיש לי עוד חודש וחצי לסיום ההתחיבות ( סבבה, אני אחכה ). כמובן שניסו לשכנע אותי ( שרות לקוחות.. ), בסוף אחרי תחנונים הסכמתי שיצרו איתי קשר מהמחלקה הטכנית ( אל דאגה, הם לא יצליחו לשכנע אותי, בעוד חודש וחצי אני עובר לחברה אחרת ).
כמובן שאף אחד לא יצר איתי קשר, אבל מאתמול ( בערך שעתיים אחרי שיחת הטלפון ) האינטרנט פשוט רץ. כל מה שלא עבד לי בשלוש השנים האחרונות התחיל לעבוד. אני מקבל 100% רוחב פס כמעט לכל מקום ובכל יישום.
יש לי כתובת IP ללא חייגן בגלל בעיות תאימות של הראוטר מול HOT. השאלה היא האם יכול להיות שמישהו מבצע מניפולציה על החשבון שלי ( בדקתי, אני מקבל מקסימום רוחב פס לפי החבילה שלי כך שלא שודרגתי ללא ידיעתי ). האם יכול להיות שעד עכשיו סומנתי כמישהו שאפשר לטחון אותו עם 10% רוחב פס ו 100% חשבון חודשי ואחרי שהתלוננתי מישהו שחרר קצת את החבל ?
זה בכלל הגיוני ? הרבה אנשים אתם אני מדבר מהתחום ( ואין להם אינטרס ) מוכנים להשבע שלחברות האינטרנט אין את הכלים לעשות דברים כאלה. מקסימום אפשר להגביל תעבורה בפורטים מסויימים אבל לא יותר מזה..
מה אתם אומרים ?
משהו שמטריף אותי לגבי מהירות גלישה..
-
Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8143
- ShayGTi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
אני לא מומחה בתחום אבל לדעתי זה אפשרי.
אני אגיד לך יותר מזה אני גם התלוננתי על פינג נמוך וחוסר יכולת להתחבר למשחק מסוים,
עם התמיכה הטכנית המוגבלת הוצע לי לקנות ראוטר חדש. (מיד אני רץ לחנות).
אחרי השיחה היו כמה ימים טובים של חסד ואז שוב התדרדרות.
תחשוב על זה ככה, אם אתה מבצע איזשהי פעולה לא חוקית, הספק יכול לאתר אותך לפי IP ולמסור את שמך וכתובתך לכוחות הבטחון.
כך שזה לא מסובך מדי בשבילהם.
אני מאמין שיש איזשהו מאגר של לקוחות רגילים שמקבלים את כל הצינור בחסימת פורטים P2P וסטרימינג ביוטיוב ופינגים
ואולי כשהתלוננת אז העבירו את הכתובת שלך למאגר של לקוחות עסקיים או GAMER או כל שקר כלשהו אחר שהם קוראים לזה.
בקיצור, הספקיות לא בוחלות באמצעים.
אני אגיד לך יותר מזה אני גם התלוננתי על פינג נמוך וחוסר יכולת להתחבר למשחק מסוים,
תחשוב על זה ככה, אם אתה מבצע איזשהי פעולה לא חוקית, הספק יכול לאתר אותך לפי IP ולמסור את שמך וכתובתך לכוחות הבטחון.
אני מאמין שיש איזשהו מאגר של לקוחות רגילים שמקבלים את כל הצינור בחסימת פורטים P2P וסטרימינג ביוטיוב ופינגים
ואולי כשהתלוננת אז העבירו את הכתובת שלך למאגר של לקוחות עסקיים או GAMER או כל שקר כלשהו אחר שהם קוראים לזה.
בקיצור, הספקיות לא בוחלות באמצעים.
-
Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8143
א. אני לא מדבר על פינגים. זה פחות מעניין אותי.ShayGTi כתב:אני לא מומחה בתחום אבל לדעתי זה אפשרי.
בקיצור, הספקיות לא בוחלות באמצעים....
ב. את כתובת ה IP שלך אפשר למסור רק בצוו של בית משפט
בסופו של דבר התחושה שלי היא שאכן אפשר לעשות מניפולציה כי הריי אי אפשר לשקר לכולם כל הזמן וגם אי אפשר למכור חבילות של 100 מגה לכל כך הרבה אנשים שברור שאחרי ה 1000 הראשונים כל רוחב הפס של כל מדינת ישראל לחו"ל נסתם..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
הגיוני לחלוטין, אצלי אישית שנים, אני פשוט מתקשר פעם בכמה חודשים מתלוננן מקבל אינטרנט מהיר בחזרה, לאחר x זמן שוב היות יורדת ושוב מתקשר והכל עובד ב ״פתאום״
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
גם אצלי.mp3lll כתב:הגיוני לחלוטין, אצלי אישית שנים, אני פשוט מתקשר פעם בכמה חודשים מתלוננן מקבל אינטרנט מהיר בחזרה, לאחר x זמן שוב היות יורדת ושוב מתקשר והכל עובד ב ״פתאום״...