תיקיה נעלמת.....

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tomera69 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
שם מלא: תומר אמסלם
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברשותי מחשב די בסדר, דל אופטיפלקס 760 עליו מותקן ווינדוס 7 אולטימט.
היום הדלקתי המחשב ומשהו מאד מוזר קרה. אני רואה את דיסק F אך לא מקבל שום חיווי לגבי כמה הוא מלא. כשאני מנסה להיכנס אליו( פעמיים עכבר שמאלי כמובן) הוא רשם לי שאין לי גישה לכונן.
לאחר בדיקה קצרה בנט נכנסתי למאפיינים- בטיחות- ושם שיניתי ההרשאות ל everyone .( מוזר - עד היום לא הייתה לי בעייה להיכנס להארדיסק.). ואכן נפתרה הבעיה ( חלקית) כרגע יש לי גישה לכונן, אני רואה ש 1.5 טרה מתוך ה 2 טרה מלא בחומר, אך חסרה לי תיקיית סרטים שנעלמה. שתי התיקיות שאני כן רואה, תופסות חצי טרה, כך שחסר לי בעצם כ חצי טרה נוספים (של הסרטים) שאני לא מצליח להגיע אליהם בשום צורה. גם כשאני מבקש לראות תיקיות מוסתרות וכו'.
יש למישהו רעיון?

תודה מראש על כל עזרה.
תומר

mosheg
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

תנסה דרך שורת הפקודה להציג את הכונן:
[left]F:[/left]
אם אז הוא מוצג זה כנראה וירוס.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

כנראה בעית הרשאות
כנס לWIN7 כאדמין - כאשר נכנסם במצב בטוח מופיעה האופציה להיכנס כאדמין
תוסיף משתמש חדש עם הרשאות אדמין ותכנס איתו לWIN7 - לא בטוח שאתה יכול לבצע את זה כי אתה כנראה לא בהרשאת אדמין כרגע

ירון

tomera69 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

התפתחות: ( ירון- חבל שלא קראת את כל מה שכתבתי- את בעית ההרשאות פתרתי, הבעיה שנותרה היא תיקיה שנעלמה)

אוקיי, יש התפתחות:
כשאני מקיש בשורת החיפוש .mkv אני רואה את קבצי כל הסרטים שחסרים לי. ביצעתי "פתח מיקום קובץ" ואז הוא מראה לי שהקובץ נמצא בתוך תיקייה (מוסתרת) שנקראת found000 בתוך תת תיקיה אחרת שנקראת chk.000 או משהו כזה....
רעיון?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

tomera69 כתב:התפתחות: ( ירון- חבל שלא קראת את כל מה שכתבתי- את בעית ההרשאות פתרתי, הבעיה שנותרה היא תיקיה שנעלמה)

אוקיי, יש התפתחות:
כשאני מקיש בשורת החיפוש .mkv אני רואה את קבצי כל הסרטים שחסרים לי. ביצעתי "פתח מיקום קובץ" ואז הוא מראה לי שהקובץ נמצא בתוך תיקייה (מוסתרת) שנקראת found000 בתוך תת תיקיה אחרת שנקראת chk.000 או משהו כזה....
רעיון?
...
הרשאה everyone נמוכה מהרשאה של אדמין לכן כתבתי את זה אבל בכול מקרה זה לא מתאים בגלל המשך מה שכתבת
ובקשר להמשך היתה לך בעיה ברישום של הפרטישין והWINDOWS ביצע בדיקה ותיקון של המחיצה
כל מה שנמצא בספריות found001 found000 ..... זה ספריות וקבצים שאיבדו את שממם ואת מיקומם
התיקון מצא את הקבצים אבל לא ידע להיכן למקם אותם
יש סיכוי לא קטן שהם פגומים אבל צריך לבדוק כל אחד ואחד

אתה צריך לשנות את ההגדרות כדי שתראה גם ספריות וקבצים מוסתרים ואז תוכל לראות ולטפל בקבצים הללו

ירון

tomera69 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ירון תודה על העזרה, לא התכוונתי לפגוע. יש ליוזר שלי הרשאת אדמיניסטרטור, אך כמו שאמרת הבעיה היא כנראה לא קשורה.
הייתי רוצה להרחיב, מקווה שיש לך סבלנות:- כמובן שהגדרתי כך שאוכל לראות את כל סוגי הקבצים המוסתרים.
מה שמוזר- יש קובץ found.000 אחד שבתוכו נמצאים כל הסרטים ה"חסרים". תחת שמות כמו dir000.chk , dir001.chk וכו'.
מה שמוזר עוד יותר כשאני מנסה לפתוח את תיקיית ה found.000 , - בלתי ניתן- המחשב נותן הערה שאי אפשר לפתוח אותה. אך כשאני מקיש בשורת החיפוש ( תחת כל הכונן עצמו) .mkv אני מקבל את כל הסרטים הנעלמים ואני יכול אפילו להריץ אותם והם מנגנים חלק.
מה שמוזר עוד יותר שהדיסק הוא דיסק חדש ולכן אני לא כ"כ מבין איך זה קרה.
כשאני מריץ chkds , התוצאה היא שאין בעיה והכל בסדר, אך לדעתי הוא פשוט לא סורק את הקטע בדיסק שעליו יושבים כל הקבצים הנעלמים.
לא זוכר אם ציינתי, אך יש עוד שתי תיקיות של סדרות והופעות על הדיסק שמופיעות ועובדות כרגיל לגמרי.

אני עובד עצות: האם פשוט להעתיק את הסרטים לדיסק אחר ופשוט להחזיר את הדיסק לספק, או שכדאי בכל זאת לנסות איכשהו לשחזר את התיקיה הנעלמת.....

tomera69 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תיקון: אובד עצות, ולא עובד....

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

chkdisk סורק ולא מוצא בעיה כי היתה בעיה שתוקנה כבר ע"י הרצה קודמת של chkdisk
אתה כנראה לא מצליח להיכנס לספריה found.000 כי היא כנראה מוגדרת בSYSTEM ולא מאופשר לך גישה לסוג זה
תבדוק מה בדיוק ההרשאות גישה של הספריה found.000 ומה הגדרות האטרביוט שלה (SYSTEM, HIDDEN...)

אם אתה יכול להעתיק או להעביר את הקבצים למקום אחר (דיסק אחר או אותו דיסק לא משנה) ולטפל בהם זה מספיק

יש סיכוי לא קטן שהקבצים יהיו פגומים למרות שאתה רואה אותם (סרט נעצר באמצע...)
אני לא חושב שיש בעיה פיזית בדיסק אבל גם זה יכול להיות, כדי להיות בטוח תריץ סריקה מלאה כולל מקומות ריקים ואז יתגלו בעיות אם יש

* אנ ילא נעלב כל כך מהר...

ירון

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”