תגובות לכתבה: USB 3.0 כבר כאן

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46403
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה מגיע אלינו ה-USB 3.0 המצופה, שצפוי לתת שידרוג גדול ל-USB 2.0 הותיק. אנחנו עושים קצת סדר במושגים ובתכונות של החיבור החדש.

USB 3.0 כבר כאן.

תמונה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

תודה ,
מעניין ומועיל (Y)

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #3 

תודה
החכמתי (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

התקן הזה עוד לא הספיק לומר בוקר טוב וכבר הוא חוטף מאינטל..

אגב השם של התקן של אינטל שונה מLight Peak ל- Thunderbolt והוא כבר מיושם במחשבי מק החדשים של אפל

http://newsroom.intel.com/community/int ... st-arrived

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

ככה זה - אורך החיים של כל טכנולוגיה חדשה מתקצר והולך....

איתן.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

אני כבר מזמן לא מחכה ל USB3 שכן אני מחובר ב ESATA אשר מהירותו טובה מאד.

שליחה #6 

חוץ מזה אפשר להזמין מ DEALEXTREME מגוון מחברים.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

kobbi,
אתה באמת משווה את הפופלאריות של USB לעומת ESATA?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

מועיל ומעניין! (Y)
כבר חצי שנה שאני מחובר למחשב אם הארדיסק חיצוני WD בשיטת USB 3.0
אבל אף פעם לא באמת הבנתי מה ההבדלים...
אבל המהירות כן מורגשת, מחוברים אצלי למחשב 2 הארדיסקים חיצוניים של 500GB אחד USB 2.0 והשני USB3.0 ואין מה להגיד, ה3 לוקח בהליכה.. :P

(Y) (Y)

כבר נאמר פה על אפל, אבל אני מדגיש שוב את העניין- אפל שוב פורצת דרך ! אפל מזמן אמרה שUSB זה סוס מת וצריך להסתכל קדימה על דברים מהירים יותר.. ואפשר לראות את ההתקדמות של אפל במקבוק פרו החדש אם חיבור Thunderbolt של אינטל.. שלפי הנתונים נותן מכה חזקה מאוד ל3.0

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #9 

rib כתב:התקן הזה עוד לא הספיק לומר בוקר טוב וכבר הוא חוטף מאינטל..

אגב השם של התקן של אינטל שונה מLight Peak ל- Thunderbolt והוא כבר מיושם במחשבי מק החדשים של אפל
...
ראיתי את ההתקן החדש של אינטל עובד ואני חייב לומר שהקצבים שהוא יכול לעמוד בהם אינם מציאותיים המגבלה למהירות הופכת למגבלה של המחשב ולא של קו העברת הנתונים.

יש בהתקן החדש שני סיבים אופטיים המאפשרים תקשורת Full Duplex אופטית כך שהחווט של ההתקן הזה לא יהיה זול אבל הוא מאוד פרקטי ומבטיח במיוחד נוכח עובדת האפשרות לשרשר אותו להרבה מאוד התקנים מורידה שכנראה תוריד את הצורך בקו TCP/IP בתוך הבית להעברת אינפורמציה

לדעתי (לפחות כך החלטתי אני לעשות) שווה להמתין שההתקן החדש יתפוס נפח ויוריד מחירים ואז לעבוד איתו

משמע לדלג על USB3

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #10 

כרגע Thunderbolt לא עובדת עם סיבים אופטיים ,ועדיין התקן הזה שם את USB 3.0 בכיס הקטן שלו .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #11 

אפל לא תצליח לדחוף את Lightpeak.

FIREWIRE היה תקן מעולה שאפל תמכה בו ונכשל לחלוטין מול USB2 שהיה נכה בהרבה ממנו.

היו לזה כמה סיבות, אבל בבירור רב, מי שקובע אם תקן יצליח או לא זה שוק ה-PC ואינטל משום מה לא מצליחה לכבוש אותו עם תקני פריפריאלים חדשים.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #12 

שתי הערות:
1. צריך היה לציין שאת הדחיפה העיקרית שלו קיבל תקן USB מחברת אפל, שאימצה אותו מוקדם והרבה אחריה הגיעו יצרניות הווינטל למינהן. Win 95 ו-NT מאותה התקופה לא תמכו בו כלל. היו הרבה שכעסו על אפל שביום בהיר אחד הוציאו את היציאות הטוריות והמקביליות מהמחשבים שלהם ועברו ל-USB וכך השאירו משתמשים רבים עם ציוד הקפי שלא ניתן היה לחבר אותו למחשבים החדשים.
2. נכון שהחיבור החדש של אינטל מהיר יותר מ-USB 3 אבל צריך לזכור שהרוב המוחלט של ההתקנים שעושים שימוש בחיבור USB לא מגיעים גם למהירות של USB 3, הראיה היא דיסקים חיצוניים שיש להם יציאת USB 3 לא מצליחים לעבור קצבים של כ-110MB/S. הביטוי האמיתי של ההתקנים המהירים יגיע עם הכונני ה-SSD מהדור האחרון, שיכולים לעשות שימוש במהירות של ההתקנים הללו (USB 3, SATA 3 ו-ThunderBolt).

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

הי זיו. הרשתי לעצמי להשוות שכן

שליחה #13 

ziv_r כתב:kobbi,
אתה באמת משווה את הפופלאריות של USB לעומת ESATA?
...
בכדי שתעבוד עם USB 3 אתה נדרש ל :
1. לוח אם תומך או כרטיס PCI מתאים.
2. כבילה מתאימה.
3. הרדיסק חיצוני עם ממשק מתאים.

ESATA נפוץ כבר הרבה זמן (יש לי לוח אם עם הממשק הנ"ל כבר שלוש שנים) וכל שנדרש היה לקנות מארז חיצוני ב 20 דולר מ DX בעל ממשק ESATA).
על USB3 מדברים כבר שנתייים וכלום לא ממש קורה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

kobbi,
אותן סיבות נאמרו בזמנו על USB 2.0
כיום כמעט כל מחשב חדש נמכר עם USB 3.0 וכל אביזרי ה Storage שנמכרים כיום למחשב מגיעים עם USB 3.0, לא עם ESATA.
ESATA באביזרי Storage הוא סטנדרט, ESATA לא.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #15 

אין הרבה שימוש ל USB3 כרגע, בכל הקשור לאחסון בייתי. כדי שהתקן כלשהו יבוא לידי ביטוי הוא צריך לשפר ביצועים בסדר גודל.
בעולם האמיתי, דיסק SATA יכול לתת מקסימום 70 מגה בייט לשניה. אני מדגיש שזה בעולם האמיתי, ואני מדבר על SATA רגיל, שזה מה שיש לרובינו.
עם USB 2 המהירות יורדת לבערך 30 מגה בייט לשניה. USB3 משפר לכן בערך פי 2, וזה ממש מעט.
בנוסף על תיבנו אל התקני SSD. לא בזמן הקרוב, לא לשוק הבייתי. הביצועים שלהם פשוט על הפנים. יצא לי לבחון את דגם ה ENTRY LEVEL של קינגסטון (SSD NOW או משהו כזה), והביצועים שלו מעוררי עצב. הביצועים שלו בכתיבה גרועים מזה של HD. הבדיקה שלי הייתה בתנאי מעבדה עם כלים יעודיים, לא איזה העתקת קבצים.
יצרניות ה SSD נאבקות בקשיי פיתוח עצומים. אחת מחברות הענק בתחום, שלא אומר כאן את שמה, פשוט עושה ארגון מחדש בקבוצת הפיתוח שלה, בגלל שיש להם בעיות ביצועים קשות.

לי יש לוח עם USB 3 ואני כרגע לא רואה שום טעם לרכוש אמצעי אחסון בתקן זה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

מקרים בהם אני צריך להעתיק 1TB של תכנים נהפכו לדבר שבשגרה ועד לפני זמן מה, כל פעולה כזאת הייתה לוקחת קרוב ל 100GB בשעה, כלומר קצת מעל ל 10 שעות עבור העתקה של 1TB. מאז שהתחלתי להשתמש ב USB 3.0 לפני מספר חודשים, הזמנים הצטמצמו לשליש לערך. פעולה שלקחה בעבר 10H עכשיו לוקחת 3H, עבורי זה משמעותי ונראה לי שגם עבור הרבה אחרים. הבדיקה לא בוצעה בתנאי "מעבדה", אלא בפעולה של העתקת קבצים - הפעולה הנפוצה ביותר שאנשים מבצעים מעל התקני האחסון שלהם.
גם ביקורות ברשת למוצרי אחסון מבוססי USB 3.0 מניבים תוצאות דומות של פי 2 עד פי 3 בביצועים. מעבר לכך, קצבי Burst גבוהים יותר ב USB 3.0 וקצבי ה- Access Time נמוכים יותר משמעותית.

אנשים מאוכזבים מ- USB 3.0 מכיוון שהם מצפים למהירות התאורתית של 5Gbps. האכזבה הזאת כנראה שגם קיימת עבור USB 2.0, מכיוון ששם המהירות התאורתית עומדת על 480Mbps והתקני האחסון של היום לא מגיעים למהירות אלו - כמובן שנתון זה לא מונע מ USB 2.0 להיות סוג המחבר הנפוץ ביותר כיום וגם בעתיד הקרוב.

לגבי שימוש ב SSD, בהחלט הוא יגביר את מהירות העברת הנתונים הפרקטית בהתקני אחסון. כיום המחירים של SSD יורדים ויורדים (פשוט תשוו מחירים של כוננים לפני שנה לאותם נפחים של היום) והיום יותר ויותר מפרטים חדשים של מחשב מגיעים עם כונני SSD עבור מערכת ההפעלה. מחשבים ניידים מגיעים היום עם כונני SDD ואין ספק כי בעתיד רק כונני SSD יהיו קיימים ככוננים עבור מערכות הפעלה. אני עשיתי שינוי מכונן שגרתי לכונן SSD בינואר האחרון והשינוי חיובי בכל קנה מידה.

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #17 

molvy כתב:
rib כתב:התקן הזה עוד לא הספיק לומר בוקר טוב וכבר הוא חוטף מאינטל..

...
ראיתי את ההתקן החדש של אינטל עובד ואני חייב לומר שהקצבים שהוא יכול לעמוד בהם אינם מציאותיים המגבלה למהירות הופכת למגבלה של המחשב ולא של קו העברת הנתונים.

יש בהתקן החדש שני סיבים אופטיים המאפשרים תקשורת Full Duplex אופטית כך שהחווט של ההתקן הזה לא יהיה זול אבל הוא מאוד פרקטי ומבטיח במיוחד נוכח עובדת האפשרות לשרשר אותו להרבה מאוד התקנים מורידה שכנראה תוריד את הצורך בקו TCP/IP בתוך הבית להעברת אינפורמציה

לדעתי (לפחות כך החלטתי אני לעשות) שווה להמתין שההתקן החדש יתפוס נפח ויוריד מחירים ואז לעבוד איתו

משמע לדלג על USB3
...
יש לי כמה הערות -
ThunderBolt זה מימוש של PCI-E ו display port ביחד. כלומר, המחבר הזה יכול להחליף את כרטיסי הPCI-E שלרבים מאיתנו יש במחשב (אמנם היום פחות, אבל עדיין אם אתה רוצה להסתובב עם מודם סלולרי שלא יבלוט לך מהמחשב אין לך יותר מדי אפשרויות), ולחבר אליו גם מסכים ועוד ועוד. אני לא זוכר מה קצב ההעברה המירבי של HDMI, אבל אם הם רוצים להחליף אותו, הרי שהם חייבים להציע קצב גבוה ממנו (ואל תשכח שיש או יהיו מסכי מחשב שעוברים את 1080P).
עקב הקצבים הגבוהים כנראה גם אורך הכבל קצר יחסית, שים לב שיש בדיוק את אותן הבעיות עם כבלי HDMI.
הם לא הלכו עם המימוש של האופטיקה עד הסוף. למעשה זה כנראה חצי או שליש מהפיתוח האמיתי שהם תכננו.
לגבי כונני SSD - בלי קשר לביצועים, האמינות שלהם אמורה להיות טובה יותר, דבר שגורם לשוק העסקי להעדיף אותם. אני עם 80גיגה SSD, ומבסוט לגמרי.
לגבי FIREWIRE, עד לא מזמן, הרבה מוצרים לפלח השוק המקצועי/מעבדתי התבססו על החיבור הזה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

זיו, אם החישוב שלי לא שגוי, אתה מעתיק בקצב של 94 מגה בייט לשניה בערך. אינני יודע על איזה מארז מדובר. תוכל לספר על איזה מארז מדובר? ממה למה אתה מעתיק?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

לגבי כונני SSD - בלי קשר לביצועים, האמינות שלהם אמורה להיות טובה יותר, דבר שגורם לשוק העסקי להעדיף אותם. אני עם 80גיגה SSD, ומבסוט לגמרי.
...
האירוניה היא שהם סובלים מבעיות אמינות, בעיקר בעיות של שחיקה. יש להם מספר מוגבל מאוד של כתיבות, לאחר מכן הבלוק נדפק. כל החברות מנסות לפתור את הבעיות האלה באמצעות כל מני טכנולוגיות שנקראות WEAR LEVELING, אבל הם עדיין לא שם.
בנוסף, יש שתי טכנולוגיות - הזולה - MLC שמוגבלת מאוד, והיקרה SLC שהיא מהירה יותר ואמינה יותר, אבל כאמור - יקרה מאוד.
עסקים גדולים לא נכנסים ל SSD כי במונחים של טרה לדולר זה הרבה יותר יקר מדיסקים קלאסיים.
לטכנולוגיית SSD יתרונות ברורים, אבל היא רחוקה מלהיות אופטימלית כיום. שימו לב שכל חברות האחסון הענקיות ממשיכות להתמקד בדיסקים המסורתיים לפתרונות אחסון "גדולים".

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #20 

יש מאמר מצויין עם הכותרת SSD Myths and Legends אשר התפרסם ב- storagesearch.com ועונה היטב על המיתוסים הללו. בקצרה למי שאין כח לקרוא, כונני SSD באמת לא היו שיקול נכון ככונן בשרת בשנת 2004, אבל מאז כמה שנים עברו וכונני SSD בהחלט הופכים ליותר ויותר פופולארים ובהתאם זמני החיים שלהם התארכו. לגבי אורך החיים של כונני SSD, עם אלגוריתמי ה Wear leveling שקיימים כיום, זמני החיים עומדים על כמה עשרות שנה כאשר אנחנו מריצים על הכונן את הבדיקה הקשה ביותר לכוננים, ה- Rogue Data Recorder.
במידה ויעשה שימוש יותר הגיוני בדיסק, כמו שימוש ביתי, סביר להניח שהכונן יאריך חיים יותר ממי שרכש אותו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”