יורם גאון - "המוזיקה המזרחית - *** שהשטן לא ברא"
את השנאה למוזיקה מזרחית יש שתי קבוצות כלליות :
1.אלו שמואסים בשירים הירודים והנחותים אבל אוהבים את הקלאסיקות כמו זוהר דקלון חיים משה שימי תבורי אביהו מדינה וכולי .
2.אלו ששונאים את כל גווני המוזיקה המזרחית ללא שום הבחנה .
אני שייך ל 1 וגם יהורם שייך ל 1 וחינם נעשה עליו עליהום ,
כי זאת האמת ראבק תשקיעו קצת במילים שיהיה לזה תוכן ומשמעות .
את קבוצה 2 אני מתעב .
1.אלו שמואסים בשירים הירודים והנחותים אבל אוהבים את הקלאסיקות כמו זוהר דקלון חיים משה שימי תבורי אביהו מדינה וכולי .
כי זאת האמת ראבק תשקיעו קצת במילים שיהיה לזה תוכן ומשמעות .
את קבוצה 2 אני מתעב .
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
יהורם באמת גאון-הוא רק אמר בפומבי את מה שבאמת הרבה אנשים חושבים על "המוזיקה" הזאת(אבל מפחדים להכריז על זה קבל עם ועדה)הכי מצחיק ומביך זו התגובה הפבלובית של האליקואים והירון אילנים למינהם..וגיספאן שבכלל חושב
על עצמו שהוא באמת ברמה של ביאליק ושיקספיר ביחד.

על עצמו שהוא באמת ברמה של ביאליק ושיקספיר ביחד.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 10/03/2011 22:24, נערך 3 פעמים בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
הגיל בתוספת יהירות מייצרים אמירות שלבטח היו מסוננות במחשבה צלולה אצל הגאון שנים קודם. רוב המוזיקה המזרחית היא אכן *** , אבל היא לא שונה ממוזיקה בג'אנרים אחרים - רוב המוזיקה שמיוצרת ומשווקת לציבור מטרתה היחידה היא להרויח ומהר - ככזאת היא לא מריחה וגם לא נשמעת כל כך טוב.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
1+amiti כתב:הגיל בתוספת יהירות מייצרים אמירות שלבטח היו מסוננות במחשבה צלולה אצל הגאון שנים קודם. רוב המוזיקה המזרחית היא אכן *** , אבל היא לא שונה ממוזיקה בג'אנרים אחרים - רוב המוזיקה שמיוצרת ומשווקת לציבור מטרתה היחידה היא להרויח ומהר - ככזאת היא לא מריחה וגם לא נשמעת כל כך טוב....
גם שירים של ה"אחיות פיק", אתניקס (בכמה מהשירים שלהם) או אפילו ליידי גאגא לא מצטיינים בכתיבה מתוחכמת במיוחד.
עם זאת אני מסכים שבתחום הזמר המזרחי, במיוחד בשנים האחרונות, אפשר למצוא ייצוג נכבד של "להיטי אינסטנט" שהושקעה מעט מאוד מחשבה בכתיבה ובלחן שלהם.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
אני לא חובב גדול של מזרחית למרות היותי "שחור", להיפך - לרב אינני מתחבר לסוג הזה של המוזיקה, אך מידי פעם אאזין ל"קלאסיקות" (הלהיטים של זוהר ארגוב ושאר הפנינים של אביהו מדינה למשל, וגם התקליט הראשון של עמיר בניון) מכיוון שבכל סוג מוזיקה יש את היוצאים מהכלל. לדעתי דבריו של יהורם גאון נופחו מעבר לכל פרופורציה. הבחור אמר בפירוש שהוא חושב שמה שקורה היום בז'אנר הזה הוא פשוט ביזיון ושלעומת זאת בהחלט ישנה מוזיקה מזרחית איכותית, רק לא רב מה שקיים כיום. לצערי הרב אני נאלץ להסכים. רב המוזיקה המיזרחית כיום היא פשוט ביזיון תת רמה, פחות או יותר שווה הערך לריאלטי שדוחפים לנו כיום בכל צעד ושעל בטלוויזיה.
אז אולי הוא ניסח את זה בצורה חריפה ומעט לא "פוליטיקלי קורקט" אבל בעיקרון אני מסכים לחלוטין עם רוח דבריו וכל מי שלא, פשוט משלה את עצמו.
עם זאת, אני בהחלט חושב שיש לא מעט מוזיקה באיכות ירודה גם בשאר הז'אנרים כיום ולא רק במזרחית, רק שבז'אנר המזרחי זה ממש בולט ולכן קל יותר לקחת אותו כדוגמא.
אז אולי הוא ניסח את זה בצורה חריפה ומעט לא "פוליטיקלי קורקט" אבל בעיקרון אני מסכים לחלוטין עם רוח דבריו וכל מי שלא, פשוט משלה את עצמו.
עם זאת, אני בהחלט חושב שיש לא מעט מוזיקה באיכות ירודה גם בשאר הז'אנרים כיום ולא רק במזרחית, רק שבז'אנר המזרחי זה ממש בולט ולכן קל יותר לקחת אותו כדוגמא.
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7659
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
הבעיות לדעתי הן: מינון גבוה של שירים דומים (הוא עזב, היא עזבה - זה כבר תו תקן לשירים האלה) , לחן דומה בכולם, ותחביר עילג עם דימויים די רדודים. כל הז'אנר הזה משדר רדידות והרגשה של קו ייצור של שירים. אני תמיד מנסה להצחיק את חברה שלי באיך אני תוך רגע מחבר בית לשיר כזה על המקום, וזה באמת לא קשה למרבה הצער.amiti כתב:הגיל בתוספת יהירות מייצרים אמירות שלבטח היו מסוננות במחשבה צלולה אצל הגאון שנים קודם. רוב המוזיקה המזרחית היא אכן *** , אבל היא לא שונה ממוזיקה בג'אנרים אחרים - רוב המוזיקה שמיוצרת ומשווקת לציבור מטרתה היחידה היא להרויח ומהר - ככזאת היא לא מריחה וגם לא נשמעת כל כך טוב....
גם כל מיני מסיקות ופלסים זה סוג מאוס, אבל בהשוואה זה פחות צעקני, ולפחות לא אונסים את השפה.
הבעיה היא בהכללה של מה שנקרא מוזיקה מזרחית
אין (לטעמי) שום קשר בין קובי פרץ, ליאור נרקיס ושות' זהר ארגוב, צלילי הכרם/העוד, אהובה עוזרי וכד' ולכל הזמרים ששרו מוזיקה שהיתה סוג של פולקלור שצמח מתוך אורך חיים ומסורת. אין לי שום ספק שאף אחד לא חולק על האמירה התרבותית והעומק בסגנון הזה בין אם הם אוהבים או לא.
הפופ החדש שמסיבה לא מובנת נדבק לספינת המוזיקה מזרחית ואומר 'הפלגנו', כולל בתוכו כמה כשרונות ווקאלים אדירים שניחנו בטעם רע במיוחד או בהפקה שיודעת לתפוס כח קניה עם טעם רע במיוחד וסיבולת גבוהה ל'מידים' הסלולרים שחופרים לנו במח בכל מני נקודות במרחב הציבורי (ואולי לזה קוראים פולקלור?)
אגב גם מחוץ לסגנון המדובר המצב בזירת הרוק/פופ לא בדיוק אופטימלי עם הכוכבים הנולדים ובוגרי/ות רימון שמיבבים שירים תפלים ברדיו.
ולסיום משהו מהימים שיורם לא דפק חשבון לסגנון...
אין (לטעמי) שום קשר בין קובי פרץ, ליאור נרקיס ושות' זהר ארגוב, צלילי הכרם/העוד, אהובה עוזרי וכד' ולכל הזמרים ששרו מוזיקה שהיתה סוג של פולקלור שצמח מתוך אורך חיים ומסורת. אין לי שום ספק שאף אחד לא חולק על האמירה התרבותית והעומק בסגנון הזה בין אם הם אוהבים או לא.
הפופ החדש שמסיבה לא מובנת נדבק לספינת המוזיקה מזרחית ואומר 'הפלגנו', כולל בתוכו כמה כשרונות ווקאלים אדירים שניחנו בטעם רע במיוחד או בהפקה שיודעת לתפוס כח קניה עם טעם רע במיוחד וסיבולת גבוהה ל'מידים' הסלולרים שחופרים לנו במח בכל מני נקודות במרחב הציבורי (ואולי לזה קוראים פולקלור?)
אגב גם מחוץ לסגנון המדובר המצב בזירת הרוק/פופ לא בדיוק אופטימלי עם הכוכבים הנולדים ובוגרי/ות רימון שמיבבים שירים תפלים ברדיו.
ולסיום משהו מהימים שיורם לא דפק חשבון לסגנון...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יהורם גאון הבהיר לאחר מכן שהוא אכן התכוון לפופ המזרחי ולא לקלאסיקה דוגמת זוהר ארגוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קראתי ואני לא מבין על מה המהומה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
udii כתב:את השנאה למוזיקה מזרחית יש שתי קבוצות כלליות :
כי זאת האמת ראבק תשקיעו קצת במילים שיהיה לזה תוכן ומשמעות .![]()
את קבוצה 2 אני מתעב ....
+1 לקבוצה אחת .