ממיר HD של הוט על ערוץ SD - מה הוא בעצם מוציא?
-
moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
שדרגתי לאחרונה את אחד הממירים לממיר HD.
שמתי לב שעכשיו כל ערוצי הSD יוצאים ב16:9 (במקרן אי אפשר לבחור 3:4 עבורם).
במשחק כדורגל מערוץ הספורט, אין עיוותים כך שהם משדרים 16:9 אמיתי.
מה קורה בשאר הערוצים. האם יש תוכם 3:4 שעכשיו יימתח לי?
אגב, למרות שניסיתי את כל המודים ב"הגדרת תמונה" בממיר, לא היה שום שינוי בתמונה שיצאה.
שמתי לב שעכשיו כל ערוצי הSD יוצאים ב16:9 (במקרן אי אפשר לבחור 3:4 עבורם).
במשחק כדורגל מערוץ הספורט, אין עיוותים כך שהם משדרים 16:9 אמיתי.
מה קורה בשאר הערוצים. האם יש תוכם 3:4 שעכשיו יימתח לי?
אגב, למרות שניסיתי את כל המודים ב"הגדרת תמונה" בממיר, לא היה שום שינוי בתמונה שיצאה.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
יש לך בהגדרות הממיר מצב זום שנקרא Pillar Box. במצב הזה הממיר ישדר אוטומטית פסים שחורים בצדדים עבור תכנים/ערוצים שהם 4:3. בערוצי הסרטים של הוט, למשל, זה דינמי לפי הסרט המשודר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
moco
-
- גורו

אז זהו, שניסיתי גם את זה וזפזפתי בין מספר ערוצים ולא הגעתי למצב עם פסים שחורים.
אנסה שוב.
אנסה שוב.
משה
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
תשים על AUTO, כי אחרת הממיר ימתח לך את זה ל16:9, לא יודע איך זה בHOT.
ביס הממיר מוסיף אוטומטית קווים שחורים בצדדים במידה וזה אפסקייל ברזולוציה אחרת ומכוון על PILAR BOX, אך זה מצב ממש מעצבן, אם הייתה מתיחה חכמה שבאמת חכמה (כי המתיחה השנייה בולעת את רוב המסך).
ביס הממיר מוסיף אוטומטית קווים שחורים בצדדים במידה וזה אפסקייל ברזולוציה אחרת ומכוון על PILAR BOX, אך זה מצב ממש מעצבן, אם הייתה מתיחה חכמה שבאמת חכמה (כי המתיחה השנייה בולעת את רוב המסך).
- nimrodg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1299
יכול להיות שהטלויזיה שלך מכוונת על מתיחה 16:9??
-
moco
-
- גורו

כמו שכתבתי, אין אפשרות לבחור במקרן aspect ratio. זה הפך לdisabled.nimrodg כתב:יכול להיות שהטלויזיה שלך מכוונת על מתיחה 16:9??...
בממיר הקודם (הSD הרגיל), יכולתי לבחור את כל המצבים.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מוזר שזה שלא עובד אצלך.
איך אתה מחובר למקרן? הגדרת הזום הנ"ל משפיעה רק על יציאות ה-HDMI והקומפוננט של הממיר.
איך אתה מחובר למקרן? הגדרת הזום הנ"ל משפיעה רק על יציאות ה-HDMI והקומפוננט של הממיר.
-
moco
-
- גורו

קומפוננט
משה
- eg99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
בטוח שאין ASPECT במקרן?
נראה לי מוזר
נראה לי מוזר
ערן
-
moco
-
- גורו

בדיוק, הוא נעשה disabled.eg99 כתב:בטוח שאין ASPECT במקרן?
נראה לי מוזר...
עוד נתון שהשמטתי אבל אולי הוא בעצם קשור. עוד שינוי שעשיתי עם החלפת הממיר זה שעכשיו הקומפוננט ממותג דרך הרסיבר ומקודם זה בכלל היה חיבור S-video ישירות מהממיר.
משה
- eg99
-
- חבר ותיק

אצלי בדיוק אותה קונפיגורציה - ממיר HD (של הוט), יוצא קומפוננט לרסיבר, ומשם בקומפוננט למקרן פנסוניק.
לא רואה שום בעיה ב ASPECT.
לא רואה שום בעיה ב ASPECT.
ערן
-
moco
-
- גורו

עוד כמה נתונים:
קודם כל, למיתוג דרך הרסיבר אין קשר כי כשהDVD מחובר אז הכל נורמלי, ואפשר לשנות את הaspect ratio בין כל המצבים.
בנוסף, גם כשאני צופה ב S-video , אפשר לשנות את הaspect ratio בין כל המצבים.
רק כשאני בחיבור קומפוננט אז אי אפשר. המקרן מודיע שזה 720p 50 hz (המקרן עצמו הוא 720, לא FHD).
קודם כל, למיתוג דרך הרסיבר אין קשר כי כשהDVD מחובר אז הכל נורמלי, ואפשר לשנות את הaspect ratio בין כל המצבים.
בנוסף, גם כשאני צופה ב S-video , אפשר לשנות את הaspect ratio בין כל המצבים.
רק כשאני בחיבור קומפוננט אז אי אפשר. המקרן מודיע שזה 720p 50 hz (המקרן עצמו הוא 720, לא FHD).
משה
- eg99
-
- חבר ותיק

איזה מקרן?
איך הוא מזהה לבד שזה 720P?
יכול להיות שכשהוא מזהה 720P הוא עובר אוטומטית ל 9:16 (כי זה HD).
יכול להיות שבעומק התפריטים יש אפשרות להוציא אותו מהמצב האוטומטי?
המקרן תומך ב 1080i (כי זה מה שמוציא הממיר)?
איך הוא מזהה לבד שזה 720P?
יכול להיות שכשהוא מזהה 720P הוא עובר אוטומטית ל 9:16 (כי זה HD).
יכול להיות שבעומק התפריטים יש אפשרות להוציא אותו מהמצב האוטומטי?
המקרן תומך ב 1080i (כי זה מה שמוציא הממיר)?
ערן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה לא משנה באיזה סוג זום בוחרים, הממיר של הוט תמיד משדר באופן קבוע ב-HDMI ובקומפוננט תמונה של 720P (או 1080I, תלוי במה בחרתם ברזולוציה) ב-16:9.
במצב הזום שנקרא Pillar Box, בערוצים שהם 4:3 הוא מוסיף בעצמו בתוך התמונה של ה-16:9 פסים שחורים בצדדים.
במצב הזום שנקרא Pillar Box, בערוצים שהם 4:3 הוא מוסיף בעצמו בתוך התמונה של ה-16:9 פסים שחורים בצדדים.
-
moco
-
- גורו

eg99,
תשובות:
- היטאצ'י TX100 (כבר בן 6) , רזולוציה 720
- לא יודע
- כנראה, וזה מה שמוזר כי אין לי דרך לראות ב3:4
pixies,
אני חושב שניסיתי גם Pillar box. שכחתי אתמול לבדוק שוב.
תשובות:
- היטאצ'י TX100 (כבר בן 6) , רזולוציה 720
- לא יודע
- כנראה, וזה מה שמוזר כי אין לי דרך לראות ב3:4
pixies,
אני חושב שניסיתי גם Pillar box. שכחתי אתמול לבדוק שוב.
משה
-
moco
-
- גורו

pixies,
מצב הPillar box הוא בהגדרות תמונה של HD, כך שהוא לא רלוונטי לעיניין.
מצב הPillar box הוא בהגדרות תמונה של HD, כך שהוא לא רלוונטי לעיניין.
משה
- eg99
-
- חבר ותיק

בדקתי שוב אצלי, ונראה לי ש pixies לגמרי צודק.
זה אמנם מופיע בתפריט של HD, אבל משפיע על ערוצי ה SD.
זה אמנם מופיע בתפריט של HD, אבל משפיע על ערוצי ה SD.
ערן
-
moco
-
- גורו

או.קי. חזרתי לבדוק, והפעם עשיתי יותר ניסיונות עם pillar box.
1) צודקים, למרות שזה תחת קטגוריית HD, זה משפיע על SD
2) זה משפיע או לא תלוי בערוץ. בגלל זה פספסתי את זה קודם. ערוצים 1 ו 10 אכן מושפעים, אבל ערוץ הספורט לא מושפע. (הכל SD)
3) בכל מקרה, המקרן מקבל 720 ולא מאפשר שינוי aspect ratio. ב1, 10 למעלה, הפסים השחורים יוצאים מהממיר.
למה זה מטריד אותי?
אותו ממיר מחובר גם בקומפוזיט לטלויזיה CRT 3:4 . הטלויזיה מקצצת את התמונה (בערוץ הספורט) מהצדדים.
בממיר אחר (הישן, לא SD) עם טלויזיה ישנה אחרת, ערוץ הספורט דחוס מהצדדים ולאנשים פרצופים ארוכים.
2) זה משפיע או לא תלוי בערוץ. בגלל זה פספסתי את זה קודם. ערוצים 1 ו 10 אכן מושפעים, אבל ערוץ הספורט לא מושפע. (הכל SD)
3) בכל מקרה, המקרן מקבל 720 ולא מאפשר שינוי aspect ratio. ב1, 10 למעלה, הפסים השחורים יוצאים מהממיר.
למה זה מטריד אותי?
אותו ממיר מחובר גם בקומפוזיט לטלויזיה CRT 3:4 . הטלויזיה מקצצת את התמונה (בערוץ הספורט) מהצדדים.
בממיר אחר (הישן, לא SD) עם טלויזיה ישנה אחרת, ערוץ הספורט דחוס מהצדדים ולאנשים פרצופים ארוכים.
משה
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
ערוץ הספורט - ספורט 5? הם משדרים גם 4:3 ב-16:9, בעיקר את הכל אפילו ב-16:9 אפילו את הלוגו ובכך לקוחות שיש להם CRT ישנים יסבלו ממתיחה של 4:3 על 16:9 במסך של 4:3, שזה הדבר הכי מטומטם אולי שראיתי אי פעם, כלומר, הם משדרים 4:3 מתוחים על סיגנאל של 16:9.moco כתב:או.קי. חזרתי לבדוק, והפעם עשיתי יותר ניסיונות עם pillar box.
למה זה מטריד אותי?
בממיר אחר (הישן, לא SD) עם טלויזיה ישנה אחרת, ערוץ הספורט דחוס מהצדדים ולאנשים פרצופים ארוכים....
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
ערוץ הספורט משדר 16:9UserName כתב:ערוץ הספורט - ספורט 5? הם משדרים גם 4:3 ב-16:9, בעיקר את הכל אפילו ב-16:9 אפילו את הלוגו ובכך לקוחות שיש להם CRT ישנים יסבלו ממתיחה של 4:3 על 16:9 במסך של 4:3, שזה הדבר הכי מטומטם אולי שראיתי אי פעם, כלומר, הם משדרים 4:3 מתוחים על סיגנאל של 16:9.moco כתב:או.קי. חזרתי לבדוק, והפעם עשיתי יותר ניסיונות עם pillar box.
למה זה מטריד אותי?
בממיר אחר (הישן, לא SD) עם טלויזיה ישנה אחרת, ערוץ הספורט דחוס מהצדדים ולאנשים פרצופים ארוכים.......