שאלה לגבי מחשב ישן
שלום,
"נפל בידי" מחשב ישן (פנטיום 4, זיכרון 256, וכרטיס מסך GeForce4 MX 440) – עתיק עתיק.
החלטתי קצת להשתעשע איתו והתקנתי xubuntu.
התקנתי גם VLC, חיברתי לרשת הביתית וחיברתי דרך D-SUB ל LCD בכדי לראות מה הוא יודע לעשות.
אז ככה:
קבצי וידאו 480p רואים סבבה.
קבצי וידאו 720p קצת מקרטעים.
יש לי תחושה שעם פוש קטן קטן ניתן יהיה לראות 720p.
השינוי היחידי שניתן לעשות בעלות אפסית הוא הגדלת הזיכרון.
אתם חושבים שזה יעזור?
תודה מראש, שי.
"נפל בידי" מחשב ישן (פנטיום 4, זיכרון 256, וכרטיס מסך GeForce4 MX 440) – עתיק עתיק.
החלטתי קצת להשתעשע איתו והתקנתי xubuntu.
התקנתי גם VLC, חיברתי לרשת הביתית וחיברתי דרך D-SUB ל LCD בכדי לראות מה הוא יודע לעשות.
אז ככה:
קבצי וידאו 480p רואים סבבה.
קבצי וידאו 720p קצת מקרטעים.
יש לי תחושה שעם פוש קטן קטן ניתן יהיה לראות 720p.
השינוי היחידי שניתן לעשות בעלות אפסית הוא הגדלת הזיכרון.
אתם חושבים שזה יעזור?
תודה מראש, שי.
One pill makes you larger and one pill makes you small
And the ones that mother gives you don't do anything at all. Go ask Alice when she's ten feet tall
And the ones that mother gives you don't do anything at all. Go ask Alice when she's ten feet tall
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זכרון לא יעזור כאן.
אני במקומך הייתי מתקין דווקא Windows XP ומנסה לפענח את תכני ה-720P עם מקודד הנקרא CoreAVC, שהוא יעיל מאוד בפענוח תוכנה. יש סיכוי לא רע שהוא ישפר את המצב עם תכני 720P.
עוד אפשרות - לקנות כרטיס מסך 9xxx או 2xx ומעלה של אנוידיה עבור חיבור AGP, ולהשתמש בפענוח החומרה של כרטיס המסך עם VDPAU בלינוקס (ב-Windows זה נקרא DXVA).
אני במקומך הייתי מתקין דווקא Windows XP ומנסה לפענח את תכני ה-720P עם מקודד הנקרא CoreAVC, שהוא יעיל מאוד בפענוח תוכנה. יש סיכוי לא רע שהוא ישפר את המצב עם תכני 720P.
עוד אפשרות - לקנות כרטיס מסך 9xxx או 2xx ומעלה של אנוידיה עבור חיבור AGP, ולהשתמש בפענוח החומרה של כרטיס המסך עם VDPAU בלינוקס (ב-Windows זה נקרא DXVA).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
מצטרף להמלצה על ה CORE AVC.למרות ש ..עם נטבוק עם מפרט די בדומה ..ATOM270 GMA950 ו 1GB RAM ...
על קבצי 720 כבדים יש קצת קירתועים הכל זאת חח, 480 עובד תמיד טוב ..
על קבצי 720 כבדים יש קצת קירתועים הכל זאת חח, 480 עובד תמיד טוב ..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
תודה,
מה זה ה CoreAVC? זה נגן?
לגבי כרטיס מסך זה קצת בעייתי מפני שדיי נדיר למצוא כרטיסי AGP, הכרטיסים היום הם PCIe. זה גם בטח יקר.
מה זה ה CoreAVC? זה נגן?
לגבי כרטיס מסך זה קצת בעייתי מפני שדיי נדיר למצוא כרטיסי AGP, הכרטיסים היום הם PCIe. זה גם בטח יקר.
One pill makes you larger and one pill makes you small
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
CoreAVC זה מקודד. אפשר לעבוד איתו ב-MPC HC, למשל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"