קניתי כבר עוד אחד יהיה מוכן מחרדבוטאנט כתב:בתרמוסטט יש עקומת חשל (היסטרזיס) וככה הוא לא ממתג כל הזמן סביב אותה נקודה. מרגע שהוא מיתג לכיוון אחד צריך שיהיה שינוי גדול יותר כדי שהוא ימתג חזרה ואז אין הפעלות קצרות לגוף חמום.
אצלך זאת בקרה למשאבה למילוי הדוד אז זה לא נראה לי כזה נורא - המשאבה תזרים מים והדוד יתמלא. קצב הריקון שלו לא גבוה כל עוד אתה לא מוציא מים לתה.כנראה שהיום באמת אין חישני מינימום במכונות אולי בדלל שבונים על זה שלא תעשה תה במכונה? אולי זה משהו שנדרש בבקר שלך ומיותר ב cigar? לא יודע.
מכסימום - תקנה עוד גוף חמום שפי כבר מכירים אותך!...
מה קורה ל מכונת HX כשאין מיים במיכל ?
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
התשובה לשאלה " מה קורה ל מכונת HX כשאין מיים במיכל "
קיבלתי המון תשובות לעניין מחברי הפורום ובנתיים הספקתי לקבל תשובות גם מ חברי "COFFEE SNOBS" האוסטרלים ואחת התשובות היתה:
It seems to me (from your posts) that you don't know a lot about either the hydraulics or the electrical/electronics aspects of the machine and as such, it would be very risky to attempt to work on it yourself...
אני קיבלתי את זה מאד קשה
והחלטתי לחקור את הסיפור הזה לעומקו, אז הרכבתי בקר גובה מים למכונה חיברתי את כל ה חיישנים חיברתי נורה במקום גוף חימום הזנתי מתח ויצאתי לדרך
בדיקה ראשונה היתה לדמות מצב שאין מים בדוד ואין מים המיכל
תוצאה:הממסר הראשי ניתק ולמעשה המכונה במצב המתנה,
אגב הממסר הראשי מזין את הפרסוסטט שמזין את גוף החימום
בדיקה שניה דימיתי מילוי מים במיכל ע"י שקיצרתי את חישן המיכל לגוף המכונה.
תוצאה: הבקר פותח את הברז החשמלי של מילוי המים ומפעיל את המשאבה אך עדין לא מדליק את גוף החימום
בדיקה שלישית המים הגיעו לגובה המינימלי בדוד ו חישן המינימום טבול
תוצאה: הבקר מזין את הפרסוסטט ש מאפשר הדלקת גוף החימום ובמקביל המשאבה ממשיכה למלא מים
בדיקה רביעית דימיתי מצב ש הדוד התמלא לגובה המוגדר עי קיצור חישן גובה המים לגוף
תוצאה: המשאבה הפסיקה לעבוד וברז המילוי נסגר .
בדיקה חמישית מים במיכל נגמרו אך בדוד עדין יש מים
תוצאה: הממסר הראשי ניתק ולמעשה מכבה את גוף החימום,
בתום הניסוי הייתי מאד מאושר כי סופסוף הבנתי בדיוק את אפן פעולת הבקר ו בנוסף גיליתי ש הבקר שלי תקין ולמעשה התקלות שארעו לי בהפעלת המכונה בשבוע שעבר נבעו החיישנים עצמם המגע החשמלי שלהם לגוף וכיוון הגובה שלהם.
It seems to me (from your posts) that you don't know a lot about either the hydraulics or the electrical/electronics aspects of the machine and as such, it would be very risky to attempt to work on it yourself...
אני קיבלתי את זה מאד קשה
בדיקה ראשונה היתה לדמות מצב שאין מים בדוד ואין מים המיכל
תוצאה:הממסר הראשי ניתק ולמעשה המכונה במצב המתנה,
אגב הממסר הראשי מזין את הפרסוסטט שמזין את גוף החימום
בדיקה שניה דימיתי מילוי מים במיכל ע"י שקיצרתי את חישן המיכל לגוף המכונה.
תוצאה: הבקר פותח את הברז החשמלי של מילוי המים ומפעיל את המשאבה אך עדין לא מדליק את גוף החימום
בדיקה שלישית המים הגיעו לגובה המינימלי בדוד ו חישן המינימום טבול
תוצאה: הבקר מזין את הפרסוסטט ש מאפשר הדלקת גוף החימום ובמקביל המשאבה ממשיכה למלא מים
בדיקה רביעית דימיתי מצב ש הדוד התמלא לגובה המוגדר עי קיצור חישן גובה המים לגוף
תוצאה: המשאבה הפסיקה לעבוד וברז המילוי נסגר .
בדיקה חמישית מים במיכל נגמרו אך בדוד עדין יש מים
תוצאה: הממסר הראשי ניתק ולמעשה מכבה את גוף החימום,
בתום הניסוי הייתי מאד מאושר כי סופסוף הבנתי בדיוק את אפן פעולת הבקר ו בנוסף גיליתי ש הבקר שלי תקין ולמעשה התקלות שארעו לי בהפעלת המכונה בשבוע שעבר נבעו החיישנים עצמם המגע החשמלי שלהם לגוף וכיוון הגובה שלהם.
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אין שום בעיה לעבוד בלי חיישן גובה מים במיכל (האלקטרה SXC אפילו מגיעה ככה כסטנדרט)
הדבר היחידי שיקרה הוא כשיגמרו המים המשאבה תתחיל להישמע כמו טרקטור כשהיא שואבת אוויר. זה הזמן להפסיק את המשאבה, להתבאס שהלכה מנת הקפה, למלא מים ולחזור לעבודה כרגיל ברגע שמים מתחילים לצאת מהראש.
בקיצור, זה לא מאסט אם אתה לא רוצה להכנס להוצאות מיותרות.
הדבר היחידי שיקרה הוא כשיגמרו המים המשאבה תתחיל להישמע כמו טרקטור כשהיא שואבת אוויר. זה הזמן להפסיק את המשאבה, להתבאס שהלכה מנת הקפה, למלא מים ולחזור לעבודה כרגיל ברגע שמים מתחילים לצאת מהראש.
בקיצור, זה לא מאסט אם אתה לא רוצה להכנס להוצאות מיותרות.
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שמע רוני ביחס למי שלא מבין כלום הגעת למצב שאתה יכול ללמד אותם...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)