מה קורה ל מכונת HX כשאין מיים במיכל ?
לא הבנתי אם התכוונתה לדוד או למיכל,
בכל מקרה אצלי אם בדוד חסר מים אז אוט׳ הוא מתמלא- במיכל אם אין מים אז פשוט אין חשמל לגוף חימום ולמשאבה(החיישן הוא בעצם הערקה של הדוד והמשאבה) זהו...
מתקן ומוסיף-
המיכל מים במכונה שלי (ECM GIOTTO) עובדת על בסיס הערקת חשמל (-) של זרם החשמל שמגיע למשאבה ולדוד החימום..
בחיבור המיכל אצלי למשאבה זה יושב כמו צוואר בקבוק בחלק התחתון לתוך כוס שמשם הכל מתפצל ויוצא לצנרת שרצה לאן שצריך- בכוס הזאת יש בורג שאליו מחובר המינוס של המשאבה והדוד (כלומר הערקה) כאשר אין מים אז אז בעצם הערקה לא מתבצעת ואז כל המערכת לא מקבלת חשמל עקב כך...
זה בעצם "החיישן" אצלי במערכת, ככה המכונה אצלי שומרת על עצמה..
בכל מקרה אצלי אם בדוד חסר מים אז אוט׳ הוא מתמלא- במיכל אם אין מים אז פשוט אין חשמל לגוף חימום ולמשאבה(החיישן הוא בעצם הערקה של הדוד והמשאבה) זהו...
מתקן ומוסיף-
המיכל מים במכונה שלי (ECM GIOTTO) עובדת על בסיס הערקת חשמל (-) של זרם החשמל שמגיע למשאבה ולדוד החימום..
בחיבור המיכל אצלי למשאבה זה יושב כמו צוואר בקבוק בחלק התחתון לתוך כוס שמשם הכל מתפצל ויוצא לצנרת שרצה לאן שצריך- בכוס הזאת יש בורג שאליו מחובר המינוס של המשאבה והדוד (כלומר הערקה) כאשר אין מים אז אז בעצם הערקה לא מתבצעת ואז כל המערכת לא מקבלת חשמל עקב כך...
זה בעצם "החיישן" אצלי במערכת, ככה המכונה אצלי שומרת על עצמה..
נערך לאחרונה על ידי eliel1010 ב 09/03/2011 16:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכם , כך חשבתי
מצאתי ש בקר גובה המים שלי לא תקין , זאת אחרי ש בדקתי את תיפקוד ה אלקטרודות בדוד ובמיכל ווידאתי שהם מתפקדים,
כתוצאה מכך נשרף לי גוף החימום ש רק עכשיו ייצרו לי בגלל ש עבד בלי מים .
גוף חימום נוסף בדרך, לגבי הבקר, מדובר ב GIEEME RL 3 זהו דגם שלא מייצרים יותר , אחרי בירור יסודי מצאתי ש הכרטיס הזה בבזארה נוטה להתקלקל ואלה האופציות העומדות בפני :
1. למסור לתיקון בערך 300 שח וזו האפשרות הכי פחות נראית לי
2. לרכוש כזה תקין משומש ב 700 שח
3. לנסות ולהתאים את המכונה לבקר סטנדרטי של GICAR ש נמצא בשוק ועולה כ 300 שח
הבעייה של אפשרות 3 היא ש הבקר הסטנדרטי מקבל רק שני חיישנים מינימום בדוד וגובה מים בדוד, ואין למעשה חיבור חיישן של המיכל .
אני מנסה להבין מה אני מפסיד אם אני מוותר עליו
השערה : אם המכונה לא תיכבה בגלל שאין מים במיכל אז היא תיכבה ש לא יהיו מינימום של מים בדוד
אשמח לקבל רעיונות
מצאתי ש בקר גובה המים שלי לא תקין , זאת אחרי ש בדקתי את תיפקוד ה אלקטרודות בדוד ובמיכל ווידאתי שהם מתפקדים,
כתוצאה מכך נשרף לי גוף החימום ש רק עכשיו ייצרו לי בגלל ש עבד בלי מים .
גוף חימום נוסף בדרך, לגבי הבקר, מדובר ב GIEEME RL 3 זהו דגם שלא מייצרים יותר , אחרי בירור יסודי מצאתי ש הכרטיס הזה בבזארה נוטה להתקלקל ואלה האופציות העומדות בפני :
1. למסור לתיקון בערך 300 שח וזו האפשרות הכי פחות נראית לי
2. לרכוש כזה תקין משומש ב 700 שח
3. לנסות ולהתאים את המכונה לבקר סטנדרטי של GICAR ש נמצא בשוק ועולה כ 300 שח
הבעייה של אפשרות 3 היא ש הבקר הסטנדרטי מקבל רק שני חיישנים מינימום בדוד וגובה מים בדוד, ואין למעשה חיבור חיישן של המיכל .
אני מנסה להבין מה אני מפסיד אם אני מוותר עליו
השערה : אם המכונה לא תיכבה בגלל שאין מים במיכל אז היא תיכבה ש לא יהיו מינימום של מים בדוד
אשמח לקבל רעיונות
לא הבנתי את עניין החיישנים, למה צריך מינמום בדוד וגובה בדוד? בדוד HX יש אלקטרודת גובה ברגע שהיא לא בתוך המים המשאבה נכנסת לפעולה והדוד מתמלא חזרה.. איזה עוד חיישנים צריך שם?
את החיישן הנותר תחבר למיכל מים בחלק התחתון כמו אצלי..
את החיישן הנותר תחבר למיכל מים בחלק התחתון כמו אצלי..
היא תכבה בגלל הדוד, אבל המשאבה תמות מהר מאוד, כי היא תנסה לשאוב מיכל ריק.
אתה חייב מד גובה למים במיכל. אין דרך להתחמק מזה. אני אפילו אגיד שאם יש רק שני חיישנים, זה גובה בדוד ומינימום במיכל (ולא בדוד).
הרי אם החיישן של גובה המים בדוד הופעל, המכונה שואבת מים מהמיכל. אם יש בעיה כלשהי (כמו נזילה מהדוד), המכונה תמשיך לשאוב מים מהמיכל עד שהם יגמרו (ואז היא תכבה בשל החיישן במיכל). למעשה, מלבד הגנה כפולה, אני לא מצליח לחשוב על שימוש אמיתי בחיישן מינימום בדוד.
אתה חייב מד גובה למים במיכל. אין דרך להתחמק מזה. אני אפילו אגיד שאם יש רק שני חיישנים, זה גובה בדוד ומינימום במיכל (ולא בדוד).
הרי אם החיישן של גובה המים בדוד הופעל, המכונה שואבת מים מהמיכל. אם יש בעיה כלשהי (כמו נזילה מהדוד), המכונה תמשיך לשאוב מים מהמיכל עד שהם יגמרו (ואז היא תכבה בשל החיישן במיכל). למעשה, מלבד הגנה כפולה, אני לא מצליח לחשוב על שימוש אמיתי בחיישן מינימום בדוד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
cigar יותר מודרני ויותר נפוץ.
אני לא הייתי מתרגש מכמות המים במיכל - אני תמיד מסתכל לפני הפעלה של המכונה וזהו (אצלי זה למלא ישר את הדוד אבל לא משנה)
לגבי גובה מינימום - כנראה שכמו אליאל מתאר היום לא בודקים הגנה כזאת יותר אז אתה יכול אולי לוותר עליו ובאמת לחבר למיכל מים במקום.
אני לא הייתי מתרגש מכמות המים במיכל - אני תמיד מסתכל לפני הפעלה של המכונה וזהו (אצלי זה למלא ישר את הדוד אבל לא משנה)
לגבי גובה מינימום - כנראה שכמו אליאל מתאר היום לא בודקים הגנה כזאת יותר אז אתה יכול אולי לוותר עליו ובאמת לחבר למיכל מים במקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
או עכשיו אתה מתחיל לדבר 
אז ככה ש בבזארה יש שני חיישנים בדוד,
1. WATER LEVEL
2. MINIMUM LEVEL
אם הבקר שלי היה תקין אז הייתי "עובד" עליו ו בודק עם מד מתח מה הוא מוציא בכל FLOW אבל הוא לא תקין ולכן התגובות שלו עלולות להיות לא צפויות
לכן אין לי מושג
אז ככה ש בבזארה יש שני חיישנים בדוד,
1. WATER LEVEL
2. MINIMUM LEVEL
אם הבקר שלי היה תקין אז הייתי "עובד" עליו ו בודק עם מד מתח מה הוא מוציא בכל FLOW אבל הוא לא תקין ולכן התגובות שלו עלולות להיות לא צפויות
לכן אין לי מושג
טוב עכשיו שאני רואה את הסרטוט אני מבין הכל, לדעתי אתה יכול לבטל את אחד מחיישני הגובה- או להשתמש במה שהמליץ קרמריקה...
אני פשוט הייתי קונה כרטיס חדש ומבטל את החיישן הארוך יותר שאמור לבדוק את מינמום הגובהה (אין צורך בזה לדעתי)
אני פשוט הייתי קונה כרטיס חדש ומבטל את החיישן הארוך יותר שאמור לבדוק את מינמום הגובהה (אין צורך בזה לדעתי)
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
ואנחנו בטוחים ש פעולת המכונה זהה בשני המיקריםקרמריקה כתב:אגב, אופצייה טובה יותר היא לחווט את חיישן המינימום בדוד וחיישן המינימום במיכל ביחד אל הבקר. הרי פעולת המכונה זהה בשני המקרים, אז למה צריך להפריד ביניהם?...
חוץ מזה אם רק חיישן אחד במיכל יקבע את מילוי המים זה ישגע את המשאבה ? לא צריך איזה שטח מת כמו בתרמוסטט ?
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
רוצה מאד ללכת במחשבה הזאת שלך רק צריך לבדוק את זה שוב , אתה מבין ש זה מה ששרף לי את גוף החימום ?eliel1010 כתב:טוב עכשיו שאני רואה את הסרטוט אני מבין הכל, לדעתי אתה יכול לבטל את אחד מחיישני הגובה- או להשתמש במה שהמליץ קרמריקה...
אני פשוט הייתי קונה כרטיס חדש ומבטל את החיישן הארוך יותר שאמור לבדוק את מינמום הגובהה (אין צורך בזה לדעתי)...
הבעיה הגדולה במשחק אם חיישן גובה המים- זה איך אני משאיר אותו מספיק גבוהה בשביל שתמיד הגוף חימום יהיה בתוך המים ואני מדגיש את התמיד, ובמקביל להשאיר מספיק מקום לאדים בדוד...
אצלי היתה בעיה דומה אבל לצד אחר למזלי, אצלי המכונה היתה מכניסה יותר מדי מים לדוד בגלל שהחיישן התעטף באבנית, אז פשוט החלפתי אותו- הזמנתי חדש- מגיע ארוך כזה וצריך לחתוך אותו לפי מידה משוערת...
אני מדדתי פשוט את גובה החיישן בתוך הדוד מרגע שהוא נוגע בגוף החימום, והשארתי עוד כמה ס"מ בין גוף החימום לבין החיישן - ככה יוצא שתמיד תמיד יש מים מעל גוף חימום.. ובמקביל שליש מהדוד פנוי לאדים.
בכל מכונת HX אם החיישן יפסיק להגיב, כנראה שהגוף חימום ישרף.
אצלי היתה בעיה דומה אבל לצד אחר למזלי, אצלי המכונה היתה מכניסה יותר מדי מים לדוד בגלל שהחיישן התעטף באבנית, אז פשוט החלפתי אותו- הזמנתי חדש- מגיע ארוך כזה וצריך לחתוך אותו לפי מידה משוערת...
אני מדדתי פשוט את גובה החיישן בתוך הדוד מרגע שהוא נוגע בגוף החימום, והשארתי עוד כמה ס"מ בין גוף החימום לבין החיישן - ככה יוצא שתמיד תמיד יש מים מעל גוף חימום.. ובמקביל שליש מהדוד פנוי לאדים.
בכל מכונת HX אם החיישן יפסיק להגיב, כנראה שהגוף חימום ישרף.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בתרמוסטט יש עקומת חשל (היסטרזיס) וככה הוא לא ממתג כל הזמן סביב אותה נקודה. מרגע שהוא מיתג לכיוון אחד צריך שיהיה שינוי גדול יותר כדי שהוא ימתג חזרה ואז אין הפעלות קצרות לגוף חמום.
אצלך זאת בקרה למשאבה למילוי הדוד אז זה לא נראה לי כזה נורא - המשאבה תזרים מים והדוד יתמלא. קצב הריקון שלו לא גבוה כל עוד אתה לא מוציא מים לתה.כנראה שהיום באמת אין חישני מינימום במכונות אולי בדלל שבונים על זה שלא תעשה תה במכונה? אולי זה משהו שנדרש בבקר שלך ומיותר ב cigar? לא יודע.
מכסימום - תקנה עוד גוף חמום שפי כבר מכירים אותך!
אצלך זאת בקרה למשאבה למילוי הדוד אז זה לא נראה לי כזה נורא - המשאבה תזרים מים והדוד יתמלא. קצב הריקון שלו לא גבוה כל עוד אתה לא מוציא מים לתה.כנראה שהיום באמת אין חישני מינימום במכונות אולי בדלל שבונים על זה שלא תעשה תה במכונה? אולי זה משהו שנדרש בבקר שלך ומיותר ב cigar? לא יודע.
מכסימום - תקנה עוד גוף חמום שפי כבר מכירים אותך!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
אולי בגלל זה תכננו את הבזארה עם שני חיישנים בדוד,
גובה מים ש ידאג לגובה האידיאלי ומינימום לטובת הסקיוריטי
הכרתי מישהו היום ודיברתי איתו בטלפון , אמר לי לי שישמח ליעץ לי בכל מה ש קשור לבזארה , הוא אגב הציע לי בקר מקורי ב 700 שח
שמו אילן אזולאי, אתם בטח מכירים אותו
הוא למעשה מתפרנס מתיקון ושיפוץ מכונות
אני מאד שמח ש יש את הפורום על מנת לעורר סערת מוחות
אני גם רוצה מאד להסב את המכונה לבקר מודרני וזול במיוחד אם זו נקודת התורפה של מכונות הקפה,
גובה מים ש ידאג לגובה האידיאלי ומינימום לטובת הסקיוריטי
הכרתי מישהו היום ודיברתי איתו בטלפון , אמר לי לי שישמח ליעץ לי בכל מה ש קשור לבזארה , הוא אגב הציע לי בקר מקורי ב 700 שח
שמו אילן אזולאי, אתם בטח מכירים אותו
הוא למעשה מתפרנס מתיקון ושיפוץ מכונות
אני מאד שמח ש יש את הפורום על מנת לעורר סערת מוחות
אני גם רוצה מאד להסב את המכונה לבקר מודרני וזול במיוחד אם זו נקודת התורפה של מכונות הקפה,