תגובות לכתבה: מארז חיצוני לכונן קשיח Scythe Kamazo
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
Scythe, הידועה לנו יותר בתור חברה לגופי קירור איכותיים המשפרים את הקרירות והשקט של מארזי HTPC, מוציאה מארז חיצוני מאובזר לכוננים קשיחים של 2.5" במחיר מפתיע.
כתבה נוספת מפרי עטו של יאן לנגרמן.
מארז חיצוני לכונן קשיח Scythe Kamazo.
כתבה נוספת מפרי עטו של יאן לנגרמן.
מארז חיצוני לכונן קשיח Scythe Kamazo.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 09/03/2011 9:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
חשבתי על מה שציינת לפני שהגבתיsingera כתב:ולמה אתה חושב שהמארז של הPASSPORT או כוננים אחרים יותר יקר?
המארזים של כונני ה2.5" לא כוללים ספק לכן אין איך להכוננים האלו יחטפו פיקים של מתח עם הספק של המחשב תקין...
אבל אני עדיין חושב שהמוצר הזה הוא בעל איכות אלקטרוניקה זולה שעלולה לעלות ביוקר בעתיד
(אבל זו רק דעתי
חברה אכן טובה,על זה אין וויכוחiakovl כתב:זה המחיר בארץ
המחיר עצמו באמת נמוך, אבל מדובר על חברה טובה והבנדל שבא איתו מעולה...
אבל,ירקות קונים אצל הירקן
כלומר:מהחברה הזו קנייה בטוחה היא עבור מאווררי מארז וכד'
עבור כונננים לדיסקים קשיחים-יש ירקנים אחרים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא הבנתי מה היתרון של המארז הזה היום....
כונן חיצוני מעוצב ו"מוכן" לשימוש עולה כ 200 ש"ח לחצי טרה , וכ 300 ש"ח לטרה.
כון פנימי עולה פחות או יותר אותו דבר....וצריך להוסיף את עלות המארז ואז הקניה כבר לא כלכלית.
פיספסתי משהו?
כון פנימי עולה פחות או יותר אותו דבר....וצריך להוסיף את עלות המארז ואז הקניה כבר לא כלכלית.
פיספסתי משהו?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה לא אומר שום דבר. המוצר מתומחר על ידי היצרן בצורה נוחה ומהתבוננות במחירי מארזים של יצרנים אחרים, המחירים פחות או יותר דומים.
300 ש"ח לטרה ? חיצוני קטן, בלי ספק כוח ?טלHD כתב:לא הבנתי מה היתרון של המארז הזה היום....
פיספסתי משהו?...
איפה?
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
קניתי את המארז הנ"ל לפני כמה חודשים (בערך בזמן פרסום הביקורת) ומהרגע הראשון סבלתי מבעיות eSATA. לא הצלחתח לגרום למארז (ולכונן שבתוכו, WD500BEKT) להתחבר עם eSATA למחשב בצורה אמינהץ ניסיתי לעבוד עם 2 מחשבים שונים (לפטופ W510 של לנובו ודסקטופ מבוסס לוח של גיגהבייט עם בקר JMICRON נפרד ל- eSATA).
שני המחשבים מריצים Windows 7.
בכל המקרים הכונן לא תמיד מזוהה, ולפעמים הוא עובד רק אחרי 5-10 דקות של חיבורים וניתוקים, הרצת scan for HW changes ב- Device Manager, והרצת Rescan Disks תחת ה- Disk Management (תחת ה- Management Console). לגבי שני הדברים האחרונים שכתבתי, אני אפילו לא בטוח שהם עזרו.
הסיבה שעד עכשיו לא פניתי ליבואן היא שהייתי בטוח שמדובר בבעיית תוכנה ושנושא ה- Hot Plug ל- eSATA פשוט לא בשל. הכונן עובד בסדר גמור תחת USB (מה שבעצם יותר "מסובך" מכיוון שחיבור ה- eSATA הוא בעצם חינור ישיר בין הלוח לכונן ללא רכיב תאום.
אחרי שהצצתי עוד פעם לתוך המארז וראיתי את האיכות המזוויעה של ההלחמות שם, אני לא בטוח שזו לא בעיית חומרה אצלי. זה הרבה יותר מסתם "חומר אפור" על הלוח, כמו שכתוב בביקורת. מדובר על כך שכל המחברים המכניים הולחמו ביד בצורה מזעזעת עם הלחמות קרות וכמו שנאמר, לא טרחו לשטוף את הלוח מה-flux שנשאר מההלחמה.
אז לפני שאני מחזיר את המארז והכונן (שנקנו ביחד) ליבואן, ונפרד מהם לשבוע-שבועיים (מה לעשות אני פסימי) -
האם המארז הנ"ל בשימוחש אצל מישהו בצורה אמינה עם eSATA?
האם אתם עובדים עם SATA-I או SATA-II? (כלומר 1.5Gbps או 3Gbps?)
שני המחשבים מריצים Windows 7.
בכל המקרים הכונן לא תמיד מזוהה, ולפעמים הוא עובד רק אחרי 5-10 דקות של חיבורים וניתוקים, הרצת scan for HW changes ב- Device Manager, והרצת Rescan Disks תחת ה- Disk Management (תחת ה- Management Console). לגבי שני הדברים האחרונים שכתבתי, אני אפילו לא בטוח שהם עזרו.
הסיבה שעד עכשיו לא פניתי ליבואן היא שהייתי בטוח שמדובר בבעיית תוכנה ושנושא ה- Hot Plug ל- eSATA פשוט לא בשל. הכונן עובד בסדר גמור תחת USB (מה שבעצם יותר "מסובך" מכיוון שחיבור ה- eSATA הוא בעצם חינור ישיר בין הלוח לכונן ללא רכיב תאום.
אחרי שהצצתי עוד פעם לתוך המארז וראיתי את האיכות המזוויעה של ההלחמות שם, אני לא בטוח שזו לא בעיית חומרה אצלי. זה הרבה יותר מסתם "חומר אפור" על הלוח, כמו שכתוב בביקורת. מדובר על כך שכל המחברים המכניים הולחמו ביד בצורה מזעזעת עם הלחמות קרות וכמו שנאמר, לא טרחו לשטוף את הלוח מה-flux שנשאר מההלחמה.
אז לפני שאני מחזיר את המארז והכונן (שנקנו ביחד) ליבואן, ונפרד מהם לשבוע-שבועיים (מה לעשות אני פסימי) -
האם המארז הנ"ל בשימוחש אצל מישהו בצורה אמינה עם eSATA?
האם אתם עובדים עם SATA-I או SATA-II? (כלומר 1.5Gbps או 3Gbps?)
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
תודה.
פשוט קראתי ברשת לגבי מארז מסוים (אחר) שעבד רק אחרי שג'ימפרו את הכונן לעבוד במהירות של SATA-I כי חיבור חיצוני שעובר כמה קונקטורים פשוט לא היה איכותי מספיק כדי לעבוד במהירות הכפולה ולכן הכונן לא זוהה כלל).
טוב, נלך להחליף אותו...
פשוט קראתי ברשת לגבי מארז מסוים (אחר) שעבד רק אחרי שג'ימפרו את הכונן לעבוד במהירות של SATA-I כי חיבור חיצוני שעובר כמה קונקטורים פשוט לא היה איכותי מספיק כדי לעבוד במהירות הכפולה ולכן הכונן לא זוהה כלל).
טוב, נלך להחליף אותו...
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
רכשתי את המוצר אתמול, חיברתי כונן, עד כאן הכל טוב ויפה. בחיבור USB2 עובד פיקס. כאשר מחבר בחיבור ESATA המחשב קופא.
בעייה במוצר? משהו שאני עושה לא טוב?
אני מחבר את הESATA ורק אז את המתח מהUSB.
בעייה במוצר? משהו שאני עושה לא טוב?
אני מחבר את הESATA ורק אז את המתח מהUSB.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
טוב אז אכן היה מוגדר כIDE. שיניתי ועכשיו הוא לא נתקע אבל גם לא מזהה את הכונן.iakovl כתב:תבדוק בביוס של המחשב שהSATA לא מוגדר כIDE...
דרך DEVICE MANAGER, DISK MANAGMENT לא רואים את הכונן, ניסיתי לרפרש לא עוזר.
יש פתרון?
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף