אחרי עוד שבוע של התמקצעות, סרטון נוסף!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

אז מה השתנה מהסרט הקודם וגם לחזור על כל הפרמטרים:
קפה - משולש של רות.
טחינה - למי שזוכר את הסיפור, בטחינה בקליק אחד דק יותר ממה שבסרטון הזרימה איטית, ממש טפטוף, לא משנה כמה חלש אני דוחס, והטעם שרוף. לכן הדחיסה היא כמו בסרטון והדחיסה חזקה כמה שאני יכול.
אחרי ההערות מהסרטון הקודם - יש פד עכבר על מנת לא לעשות את כל הפעולות ישר על הדלפק, גם ניגוב של הרטיבות עם מפית נייר והידית (והמכונה) חמות.
תהליך הדחיסה: שיטוח באצבע, סיבובים עם הטמפר לישור ופילוס בלי דחיסה בכלל, עוד מכה קטנה להפיל את הקצוות ואז דחיסה חזקה מאוד.עוד תיקון מהסרטון הקודם - הדחיסה בלי סיבוב בכלל.
כמובן שלמרות שלא רואים בסרטון - יש גלישת טמפרטורה.
כמות הקפה כ - 15-16 ג'
אם הכל כל כך טוב, למה אתה מטריד אותנו?
א. נעלבתי! אני מטריד?
ב. הזרימה עדיין מהירה מידי לטעמי - 20 שניות לכ-30 מ"ל
ג. הבלונד מגיע ממש מהר - מדובר בכמות קפה שאמורה להספיק לאספרסו כפול (60 מ"ל) והבלונד הגיע 2 שניות לפני שעצרתי (אפשר לראות את כתמי הבלונד על הקרמה)
ד. הקרמה שמתחילה בגובה 2 ס"מ כמו בסרטון נעלמת אחרי 10 שניות ונשאר כחצי ס"מ.
ה. תמיד טוב לשמוע את דעתכם ולראות אם יש מה לשפר...

אז מה אתם אומרים?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

כל הכבוד יש התקדמות (Y) (Y)
אם אני מבין נכון המטחנה שלך היא לא רציפה? אז אם כן, ברוך הבא לחיים הקשים :? אני באותה בעיה כמו שלך אם הWPM שלי- קליק לפה הכל נתקע קליק לשם זורם מהר... אם הזמן לומדים להשתלט על העניין.
אבל לפי מה שרואים, יש לך המון בלונד- זורם מהר עדיין- חסר טייגר סקין- והזנב עכבר לא מוצלח, אבל לא לדאוג אם הזמן תשתפר.
אני חושב שכדאי לך לנסות את מה שאני עושה, כרגע בטחינה שאתה נמצא האם יש מקום לדחוס עוד קצת קפה? אם כן זה כבר יאט את כל הזרימה..
אם אין מקום אז פשוט להוריד קליק, לדחוס עדין יותר, ולהכניס פחות קפה- הבעיה בשיטה שהחזרתיות מאוד מסובכת במצב הזה.. אבל אם אני כבר חצי שנה עובד ככה בקביעות אז תאמין לי הכל אפשרי ואתה עוד תגיע לשאט המושלם! (Y) (Y)

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אה, שכחתי עוד פרט קטן - המכונה לא מפולסת

שליחה #3 

ולכן יוצא יותר מצד שמאל...

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

eliel1010 כתב:כל הכבוד יש התקדמות (Y) (Y)
אם אני מבין נכון המטחנה שלך היא לא רציפה? אז אם כן, ברוך הבא לחיים הקשים :? אני באותה בעיה כמו שלך אם הWPM שלי- קליק לפה הכל נתקע קליק לשם זורם מהר... אם הזמן לומדים להשתלט על העניין.
אבל לפי מה שרואים, יש לך המון בלונד- זורם מהר עדיין- חסר טייגר סקין- והזנב עכבר לא מוצלח, אבל לא לדאוג אם הזמן תשתפר.
אני חושב שכדאי לך לנסות את מה שאני עושה, כרגע בטחינה שאתה נמצא האם יש מקום לדחוס עוד קצת קפה? אם כן זה כבר יאט את כל הזרימה..
אם אין מקום אז פשוט להוריד קליק, לדחוס עדין יותר, ולהכניס פחות קפה- הבעיה בשיטה שהחזרתיות מאוד מסובכת במצב הזה.. אבל אם אני כבר חצי שנה עובד ככה בקביעות אז תאמין לי הכל אפשרי ואתה עוד תגיע לשאט המושלם! (Y) (Y)
...
נכון, המטחנה לא רציפה...
לגבי טייגר סקין - דוקא יש לי ממש יפה, הכוס קטנה אז לא רואים טוב אבל שאני מכין בכוס של הפוך רואים את זה ממש יפה.

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ומה זה זנב עכבר?

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #6 

הזרימה מהירה מידי תרד בטחינה עם דחיסה יותר עדינה או כמו שאמר אליאל תוסיף עוד קפה להגביר את ההתנגדות לזרימה של המים (Y) (Y)
אבל לא להיתיאש זה לא רחוק (Y) (Y) :wink:

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

אבשלום, יש התקדמות יפה מאד !

אם מדובר בסלסלה שקיבלת, יש לדחוס לתוכה עוד גרם שניים של קפה ולהדק עם הטמפר חזק יותר. (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #8 

אני חושב שכדאי לנסות עוד סוג קפה.
חוצמזה יכול להיות שהתחלת שהמים היו עדיין קצת חמים מדי ולכן העוגייה נפרצה מהר יותר - תנסה לחכות עוד 20 שניות ואז לחלוט או שתוריד קצת מים ואז תחלוט.
טייגר סקין יוצא כשהשליש הראשון של האספרסו יוצא טוב - זה יזלוג קצת לאט כמו זפת בלי הרבה קרמה.
רב הקרמה מגיע בשליש השני ובשלישי כבר מגיעים לבלונד.
פה השליש הראשון נראה שהיה קצר.
אבל יש התקדמות!

טיפ קטן - כשאתה שם את הידית בראש כבר פועל חום על הקפה ולכן מומלץ ישר להתחיל לחלוט (אז תרוקן את המים בכוס לפני)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”