שלום :) עזרה בבקשה לגבי מקרנים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
jcena פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן..אני חדש מאוד בנושא המקרנים.

רציתי לשאול מספר שאלות מכיוון שאין לי מושג קלוש במקרנים.

1.אני חייל ככה שאני דיי מרושש רציתי לדעת אם יש מקרן יד שנייה סביר במחיר של 2500-3000 ש"ח?

2.החדר שלי הוא דיי קטן. מרחק הצפייה שלי מהמיטה לקיר הוא 2.8 מטר והקיר ממול המיטה הוא ברוחב 2.2 מטר והגובה 3מטר.האם שווה לקנות מקרן למרחק צפייה ואור גודלו של החדר?

השימושים העיקריים במסך הם משחקים בסוני וסרטי hd בעיקר.

האם יש סיכוי לחלומי??

תודה לכם :)

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

בהחלט יש סיכוי..ממרחק כזה תוכל,במידה ותמצא מקרן טוב עם זום של 2 נניח..לצפות בתמונה ברוחב כל הקיר..

וגם אם תמצא מקרן פחות טוב,תוכל לצפות בגודל של מינימום 70 אינטש שזה מאוד גדול למרחק כזה יחסית..

תחפש ביד 2 או אפילו בלוחות פה באתר ותראה אם תמצא משהו..

תחפש את האופציה עם הקונטרסט הכי גבוה ואל תחשוב שעוצמת מנורה חזקה יותר זה יותר טוב..חח

בהצלחה!..

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שתוכל לקבל חוויה מצוינת בחדר כזה, אם תבחר מקרן נכון.
התקציב שלך מתאים למקרני קולנוע ביתי לא רעים ביד שניה. חפש מקרנים כמו פנסוניק AE900, מיצובישי HC1500, אופטומה HD70 או HD71 , סוני AW15 ויש עוד דגמים טובים.
בהצלחה
No place like home.......... Theater

jcena פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

http://www.pompa.co.il/pl_product~PK201~152~747.htm

מה אתם אומרים על המקרן הזה?האם הוא איכותי לסרטי hd שמנוגנים במחשב ומועברים למקרן?

והאם יש חנויות שמוכרות את המקרנים שציינת יד שנייה??או שפשוט צריך לחכות שמישהו ימכור אותו ברשת?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #5 

זה ממש לא המקרן שאתה צריך.
העולם הדיגיטלי ברמת השרון מחזיקים לפעמים מקרנים יד שניה, צור איתם קשר. חפש גם בלוחות הפורום.
No place like home.......... Theater

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #6 

יש לי מקרן קולנוע 720P של פנסוניק דומה למה שהמליצו לך כאן וגם אני עבדתי איתו בעבר במרחק צפייה בדיוק של 2.8 וזה בהחלט תענוג ועולם אחר, אני כלכך שמח שבחרתי אז במקרן קולנוע ולא טלוויזיה גדולה. גודל התצוגה הנתפס הוא פונקציה של מרחק הצפייה וגודל ההקרנה ולכן גודל החדר זה לא כזה קריטי וקשה ממש להגיד שאתה מפסיד המון מהחוויה כל עוד שאתה שומר על היחס של גודל מסך מול מרחק ישיבה (אלא אם כן אתה צופה בצינוק, שולחן או משהו דומה ואז באמת קשה ליהנות מסרט קולנוע טוב :) ). לדעתי סלון גדול יותר כן משפר את החוויה מבחינת האווירה אבל כל אחד ומה שיש לו :).

אם אני לא טועה אני צפיתי על משהו כמו 80" וגם זה לפעמים הרגיש קצת גדול, הרבה פעמים הורדתי בעזרת הזום ל65" בעיקר בצפיות של סדרות שדחוסות באיכות פחות טובה. גודל כזה גם הרבה יותר נוח בגלל שסדרות הן במסך מלא (בלי פסים שחורים למעלה ולמטה). בסרטים כייף יותר להגדיל ל 80" כי סרטים תופסים פחות גובה (שוב - הפסים השחורים).
היכולת לשנות בקלות את גודל התמונה זה באמת היתרון של מקרני הLCD שפנסוניק ויצרניות אחרות מייצרות (כמו סוני, אפסון וחברות נוספות), - בדגמים טובים יש לך זום כפול 2 שאי אפשר למצוא במקרני DLP של פחות מ2000$. יש להם גם LENSHIFT שמאפשר לך לכוון את התמונה למגוון רחב של אזורים מבלי להזיז את המקרן (בעזרת ג'וייסטיק)
יכולות הזום הגדול והזזת התמונה זה יתרון בחדרים קטנים או מקומות שההתקנה בהם מוגבלת. במקרני DLP לא יקרים לצערנו אין יכולות מתקדמות של כיוון תמונה והזום לרוב פי 5 יותר קטן (למרות שלאחרונה נכנסים דגמים לא מאוד יקרים גם עם זום 1.5 שזה כבר סביר מאוד).
בכל מקרה ההתרשמות שלי היא מצפייה של סרטים וסדרות בלבד ולא ממש GAMING למרות שבמקרה של משחקים אני מניח שכמה שיותר גדול זה יותר טוב.

מקרנים זה דבר ממכר ולכן אתה צריך להיזהר :) אני כבר חושב ברצינות לשדרג ל1080P שלצערי בתקציב זה אומר רק מקרן DLP עם יכולות כיוון תמונה מינימליות. אני חושב שהתירוץ הרשמי שנתתי לעצמי זה מעבר לדירה חדשה עם סלון גדול יותר ולפני שמתכננים, קודחים, תולים ומכוונים זה תמיד טוב לשקול קניית מקרן חדש. אני חושב שאפשר לצרף את זה למאגר תירוצי השדרוג הרשמי של הפורום...
בכל מקרה דבר איתי בפרטי, יש סיכוי לא רע שאשדרג ואם הדבר מתאים לך (יש עוד המון דגמים של מקרנים) אולי תוכל להשיג קדימות לפני פרסום מודעות וכל הפרוצדורה הזו.

מה שלא יהיה - בהצלחה ואל תשכח שכדאי שתהיה אפשרות להחשיך כמה שיותר את החדר, זה בדיוק הדבר שאני עובד עליו בדירה החדשה שמשום מה החליטו שיש אווירה טובה יותר ללא תריסים כשבנו אותה :).
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”