ייעוץ למכונה חדשה
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם.
יש לי היום gaggia TEBE אשר עובדת קשה 5 שנים וסך הכל חשבתי שאני מרוצה ממנה למרות שתהליך ההקצפה ארוך ומייגע כל בוקר...
שבוע שעבר הייתי בצימר ונדהמתי לראות שמכונת cromax פשוטה וזולה גם עושה אספרסו יותר טוב משלי עם קרמה יפה וגם מקציפה יותר מהר ויותר טוב חלב משלי!
רצה הגורל, והמכונה שלי כנראה הרגישה שהיא עומדת להיות מגורשת בבושת פנים, והיום היא התקלקלה והפסיקה לשאוב מים (ולהוציא אספרסו) לכן ללא היסוס הודעתי לה שאיתי היא סיימה וכעת אני הולך לקנות חדשה!
אשמח להמלצות למכונה + מטחנה (לא משנה לי אם זה 2 מכשירים שונים או משולב) באיזור ה-4000 שקל
אני עושה בד"כ כמה הפוכים כל יום וגם אספרסו מדי פעם. חשוב לי מאוד כשאני מארח שאוכל להכין לדוגמא 6 כוסות הפוך בלי לבלות שעה מול המכונה וחשוב לא פחות שאחרי שהכנתי 5 כוסות וסיימתי להקציף את החלב ואז ההיא המעצבנת נזכרה שגם היא רוצה אני לא אאלץ לחכות עד שהדוד יתקרר או לחילופין ישרוף את האספרסו.
נראה כאילו הפתרון המושלם לי היא מכונה טובה עם 2 דודים. ראיתי את ה-gaggia baby twin שנראה שעונה להגדרות שלי וגם למחיר. לעומת זה ראיתי מבצע דרך אתר BUY2 שמציע את ה-baby dose ב-1600 שקל במקום 3200...
אני ממש לא נעול על שום חברה ו/או דגם ופתוח להצעות...
תודה מראש!
יש לי היום gaggia TEBE אשר עובדת קשה 5 שנים וסך הכל חשבתי שאני מרוצה ממנה למרות שתהליך ההקצפה ארוך ומייגע כל בוקר...
שבוע שעבר הייתי בצימר ונדהמתי לראות שמכונת cromax פשוטה וזולה גם עושה אספרסו יותר טוב משלי עם קרמה יפה וגם מקציפה יותר מהר ויותר טוב חלב משלי!
רצה הגורל, והמכונה שלי כנראה הרגישה שהיא עומדת להיות מגורשת בבושת פנים, והיום היא התקלקלה והפסיקה לשאוב מים (ולהוציא אספרסו) לכן ללא היסוס הודעתי לה שאיתי היא סיימה וכעת אני הולך לקנות חדשה!
אשמח להמלצות למכונה + מטחנה (לא משנה לי אם זה 2 מכשירים שונים או משולב) באיזור ה-4000 שקל
אני עושה בד"כ כמה הפוכים כל יום וגם אספרסו מדי פעם. חשוב לי מאוד כשאני מארח שאוכל להכין לדוגמא 6 כוסות הפוך בלי לבלות שעה מול המכונה וחשוב לא פחות שאחרי שהכנתי 5 כוסות וסיימתי להקציף את החלב ואז ההיא המעצבנת נזכרה שגם היא רוצה אני לא אאלץ לחכות עד שהדוד יתקרר או לחילופין ישרוף את האספרסו.
נראה כאילו הפתרון המושלם לי היא מכונה טובה עם 2 דודים. ראיתי את ה-gaggia baby twin שנראה שעונה להגדרות שלי וגם למחיר. לעומת זה ראיתי מבצע דרך אתר BUY2 שמציע את ה-baby dose ב-1600 שקל במקום 3200...
אני ממש לא נעול על שום חברה ו/או דגם ופתוח להצעות...
תודה מראש!
המלצה חד משמעית- רד מהגאג'יות, כולן לדעתי זה גימיק אחד גדול (בייבי דוז בייבי טווין) כולן זה סוג של פיור אם מעטפת אחרת...
אם כבר השגת תקציב יפה, והחלטת לעלות ברמה ואתה מייצר המון קפוצינו, אז ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך זה תחסוך עוד קצת ותנסה למצוא מבצע טוב על אוסקר+מטחנה- לאחרונה מכרו אותן ב5K אם מטחנת IMINI או גרניטה...
למי שנוהג להקציף חלב כל יום, דוד HX יהיה הפתרון הטוב ביותר בשבילו..
אם כבר השגת תקציב יפה, והחלטת לעלות ברמה ואתה מייצר המון קפוצינו, אז ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך זה תחסוך עוד קצת ותנסה למצוא מבצע טוב על אוסקר+מטחנה- לאחרונה מכרו אותן ב5K אם מטחנת IMINI או גרניטה...
למי שנוהג להקציף חלב כל יום, דוד HX יהיה הפתרון הטוב ביותר בשבילו..
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

אני רואה באמיגו את האוסקר + מטחנה WPM ב-4900 ש"ח
זה מעט מעל התקציב שחשבתי להוציא...זה שווה את זה? היא באמת כל כך טובה? במידה ואחליט להעלות את התקציב, במחיר הזה היא הכי טובה?
תודה.
זה מעט מעל התקציב שחשבתי להוציא...זה שווה את זה? היא באמת כל כך טובה? במידה ואחליט להעלות את התקציב, במחיר הזה היא הכי טובה?
תודה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כן, היא מכונה מצויינת והמחיר הזה הוא נהדר.
החסרון היחיד של האוסקר, לטעמי, הוא העיצוב. אבל אם אתה יכול לחיות איתו - אז מדובר ברכישה מעולה.
שים לב שבניגוד לגאג'יה שהיתה לך וגם לכרומקס שראית - האוסקר מאפשר לחלוט קפה ולהקציף חלב בו זמנית, וזה מאוד נוח.
אחת המכונות הכי נפוצות ברמת מחיר אחת מתחת לאוסקר היא הסילביה. קרא עליה כאן בפורום, נכתבו אין סוף מילים. היא פחות סלחנית מהאוסקר ויותר קשה להשתלט עליה, אבל הקפה שלה מצויין.
למען האמת אין אלטרנטיבות אמיתיות באיזורי המחיר האלה. עוד קצת למעלה (כ-6000 ש"ח ללא מטחנה) ותמצא כבר את המכונות בליגת הקפה הכי טובה שאפשר למצוא הביתה (מכונות E61) אבל אנחנו כבר מדברים על מחיר של 6.5 עד 7K ש"ח למכונה+מטחנה.
החסרון היחיד של האוסקר, לטעמי, הוא העיצוב. אבל אם אתה יכול לחיות איתו - אז מדובר ברכישה מעולה.
שים לב שבניגוד לגאג'יה שהיתה לך וגם לכרומקס שראית - האוסקר מאפשר לחלוט קפה ולהקציף חלב בו זמנית, וזה מאוד נוח.
אחת המכונות הכי נפוצות ברמת מחיר אחת מתחת לאוסקר היא הסילביה. קרא עליה כאן בפורום, נכתבו אין סוף מילים. היא פחות סלחנית מהאוסקר ויותר קשה להשתלט עליה, אבל הקפה שלה מצויין.
למען האמת אין אלטרנטיבות אמיתיות באיזורי המחיר האלה. עוד קצת למעלה (כ-6000 ש"ח ללא מטחנה) ותמצא כבר את המכונות בליגת הקפה הכי טובה שאפשר למצוא הביתה (מכונות E61) אבל אנחנו כבר מדברים על מחיר של 6.5 עד 7K ש"ח למכונה+מטחנה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

מוטי:
היא באמת לא כזה יפה...אבל אני יכול לחיות עם זה.
אני רואה שהסילביה עולה 3600 + המטחנה ההבדל כבר לא יהיה כזה משמעותי. ולפי מה שנראה, איתה תהיה לי את הבעיה של החליטה/הקצפה הלוך חזור... למעשה גם לאוסקר אני רואה שיש רק דוד אחד אז איך בעצם היא מתמודדת עם הבעיה הזו?
ה-gaggia twin בעלת 2 דוודים, אז למה אתה אומר ששם תהיה לי את בעיית ההקצפה/חליטה?
אליאל:
מה הכוונה במטחנה רציפה? ולמה זה יותר מתאים לאוסקר?
תודה על כל העזרה אנשים!
היא באמת לא כזה יפה...אבל אני יכול לחיות עם זה.
אני רואה שהסילביה עולה 3600 + המטחנה ההבדל כבר לא יהיה כזה משמעותי. ולפי מה שנראה, איתה תהיה לי את הבעיה של החליטה/הקצפה הלוך חזור... למעשה גם לאוסקר אני רואה שיש רק דוד אחד אז איך בעצם היא מתמודדת עם הבעיה הזו?
ה-gaggia twin בעלת 2 דוודים, אז למה אתה אומר ששם תהיה לי את בעיית ההקצפה/חליטה?
אליאל:
מה הכוונה במטחנה רציפה? ולמה זה יותר מתאים לאוסקר?
תודה על כל העזרה אנשים!
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יש לך בתקציב הזה גם את הווילדי רוזיני , מכונת דוד יחיד דומה לסיביה אבל מדוייקת בהרבה בגלל לוח בקרה עם תצוגה בזמן אמיתי לטמפרטורה , מיכל מיים קידמי של 3 ליטר , מאוד נוח לשליפה , אבל איין אפשרות לחלוט ולהקציף באותו הזמן , מה שכן אם המכונה חמה את מעביר מעט מיים בראש והיא מייד מיתקררת , להפך להעלות טמפרטורה בנגיד 10-15 מעלות זה גם לטעמי עיניין של פחות מדקה , בקיצור , קפה לא הכנתי איתה ,אבל היתרשמתי שיש פה עיניין עם מכונה טובה , לגסטרוליין יש מכונה כזו במלאיי במיקרה , ולדעתי הם ישמחו לימכור אותה במחיר אטרקטיבי.
שווה קפיצה לשם לברור העיניין.
האמת שבארץ הדגם הזה כלל לא נימכר ולכן כאדיי ליבדוק עליו חוות דעת של מישתמשים בחו"ל .
http://www.laspaziale.com/english/frame_s1_en.html
שווה קפיצה לשם לברור העיניין.
האמת שבארץ הדגם הזה כלל לא נימכר ולכן כאדיי ליבדוק עליו חוות דעת של מישתמשים בחו"ל .
http://www.laspaziale.com/english/frame_s1_en.html
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
snow_master, לגבי השאלות שלך:
- קרא כאן: http://www.htcafe.co.il/article01688
האוסקר היא מכונת HX ולכן היא יכולה להקציף ולחלוט קפה באותו הזמן
- הגאג'יה טוויון, כמו שאמרו כאן לפני, רחוקה מאוד מהסילביה והאוסקר. שני דוודים, אולי, אבל קטנים ולא אפקטיביים. לדעתי "דוד" ההקצפה שלה הוא בכלל טרמובלוק, למרות שזה לא קריטי למעט העובדה שההקצפה תהיה איטית (גם מול הסילביה ובטח שמול האוסקר שהיא מפלצת הקצפה)
- קרא כאן: http://www.htcafe.co.il/article01688
האוסקר היא מכונת HX ולכן היא יכולה להקציף ולחלוט קפה באותו הזמן
- הגאג'יה טוויון, כמו שאמרו כאן לפני, רחוקה מאוד מהסילביה והאוסקר. שני דוודים, אולי, אבל קטנים ולא אפקטיביים. לדעתי "דוד" ההקצפה שלה הוא בכלל טרמובלוק, למרות שזה לא קריטי למעט העובדה שההקצפה תהיה איטית (גם מול הסילביה ובטח שמול האוסקר שהיא מפלצת הקצפה)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מטחנה רציפה- מטחנה שאתה יכול לקבוע לה בידיוק את עובי הטחינה, מטחנה לא רציפה לדוגמאת הWPM זו מטחנה שבמפעל הגדירו לה מראש את עובי הטחינה על ידי מספר "תחנות" קליקים\דרגות- כלומר כל קליק קובע עובי טחינה אחר וקורה המון מקרים שאתה צריך דרגת טחינה בידיוק בין הקליקים שמוגדרים למטחנה, ברציפה אין את בעיית הקליקים- שם אתה קובע בידיוק את עובי הטחינה..
עקומת הלמידה גבוהה יותר במטחנה רציפה אבל זה משתלם, במיוחד במכונות ברמה כזאת..
עקומת הלמידה גבוהה יותר במטחנה רציפה אבל זה משתלם, במיוחד במכונות ברמה כזאת..
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

תודה על כל התגובות וההסברים!
האם האוסקר היא היחידה בטווח המחיר הנ"ל אשר יש לה דוד HX?
באסה שהיא באמת לא כל כך יפה....
האם האוסקר היא היחידה בטווח המחיר הנ"ל אשר יש לה דוד HX?
באסה שהיא באמת לא כל כך יפה....
כן, היא היחידה שנמכרת בכ5 K כולל מטחנה...
מעבר לזה זה כבר לעלות לרמת המכונות אם ראש הE61 אבל שם לדעתי אתה מגיע כבר לאזור ה7.5 אם מטחנה..
תמיד אפשר לחשוב על אופציית היד 2...
אני התחלתי בגאג'יה פיור, ובהמשך העלתי פה את השאלה האם כדאי לשדרג לסילביה, והדעה השולטת היתה עדיף אוסקר(רק שאז אוסקר היתה הרבה יותר יקרה מהיום) ולבסוף יצא שמצאתי ECM GIOTTO ביד 2 מבעלים אמינים וטובים במחיר טוב.. שעובדת עד היום ומפיקה אחלה קפה כל הזמן...
יש הימור וסכנה במכונות יד 2, אבל היתרון במכונות E61 HX שיחסית לא קשה לטפל בהן, לדוגמא תראה את הכתבה שלי שהוספתי למכונה שלי שעון לחץ... במקביל תראה את השרשור קל קרןאוכל אם השיפוץ של הבזארה.. ועוד ועוד ועוד..
מעבר לזה זה כבר לעלות לרמת המכונות אם ראש הE61 אבל שם לדעתי אתה מגיע כבר לאזור ה7.5 אם מטחנה..
תמיד אפשר לחשוב על אופציית היד 2...
אני התחלתי בגאג'יה פיור, ובהמשך העלתי פה את השאלה האם כדאי לשדרג לסילביה, והדעה השולטת היתה עדיף אוסקר(רק שאז אוסקר היתה הרבה יותר יקרה מהיום) ולבסוף יצא שמצאתי ECM GIOTTO ביד 2 מבעלים אמינים וטובים במחיר טוב.. שעובדת עד היום ומפיקה אחלה קפה כל הזמן...
יש הימור וסכנה במכונות יד 2, אבל היתרון במכונות E61 HX שיחסית לא קשה לטפל בהן, לדוגמא תראה את הכתבה שלי שהוספתי למכונה שלי שעון לחץ... במקביל תראה את השרשור קל קרןאוכל אם השיפוץ של הבזארה.. ועוד ועוד ועוד..
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

תודה על כל ההסברים וההפניות.
נראה לי שאלך על האוסקר למרות שהיא לא נראית משהו (אפילו בכלל).
שאלה אחרונה. האם עצם העובדה שהדוד שלה הוא 2 ליטר לא יגרום לה להתחמם לאט? אני לא יכול לחכות יותר מדי להפוך של הבוקר לפני שאני נוסע לעבודה....היום כל התהליך לוקח לי בערך 7 דקות.
שוב תודה!
נראה לי שאלך על האוסקר למרות שהיא לא נראית משהו (אפילו בכלל).
שאלה אחרונה. האם עצם העובדה שהדוד שלה הוא 2 ליטר לא יגרום לה להתחמם לאט? אני לא יכול לחכות יותר מדי להפוך של הבוקר לפני שאני נוסע לעבודה....היום כל התהליך לוקח לי בערך 7 דקות.
שוב תודה!
מכונה בסדר גודל כזה (אוסקר\סילביה\E61) מכריחה עמידה של לפחות 20 ד' לפני השימוש על מנת שכל הצנרת וכל החלקים יתחממו- כולל הידית, עדיף לעשות את זה בעצם בכל מכונת אם דוד- גם בגאג'יה של 900 שקל...
ככה שתצתרך להוסיף לעסק שעון שבת ולכוון אותו לכחצי שעה לפני שאתה משתמש במכונה..
אבל, באוסקר יש בעיה קטנה אם הדלקה מראש בלי להוציא לחץ מהסטימר בגלל שאין לה שובר וואקום, אין לי יותר מדי ידע בנושא אז אני משאיר את זה לבאים אחרי שיכנסו לשרשור ויוכלו לתת לך יותר מידע על הנושא הזה..
בכל מקרה עשיתה בחירה נכונה
ככה שתצתרך להוסיף לעסק שעון שבת ולכוון אותו לכחצי שעה לפני שאתה משתמש במכונה..
אבל, באוסקר יש בעיה קטנה אם הדלקה מראש בלי להוציא לחץ מהסטימר בגלל שאין לה שובר וואקום, אין לי יותר מדי ידע בנושא אז אני משאיר את זה לבאים אחרי שיכנסו לשרשור ויוכלו לתת לך יותר מידע על הנושא הזה..
בכל מקרה עשיתה בחירה נכונה
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אין בעיה מהותית באוסקר בחיבור לשעון צריך ליזכור לשחרר קצת לחץ מהסטימר לפני החליטה בגלל שאין בה שובר לחץ מובנה ואז הדוד מגיע ללחץ הדרוש תוך דקה בזמן הזה אני עושה קולינג פלאש וטוחן קפה.
המכונה מיתחממת תוך בערך 8 דקות מההדלקה הראשונית עם שיחרור לחץ מהסטימר אבל רצוי כמו שכבר נאמר לפחות עשרים דקות ואצלי חצי שעה קודם ואת זה עושה השעון שבת ובגדול
המכונה מיתחממת תוך בערך 8 דקות מההדלקה הראשונית עם שיחרור לחץ מהסטימר אבל רצוי כמו שכבר נאמר לפחות עשרים דקות ואצלי חצי שעה קודם ואת זה עושה השעון שבת ובגדול
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

אם אני יאלץ לחכות 20 דקות לפני התחלת שימוש זה דיי הורג לי את האופציה הזו.....
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
זה נכון עם כל מכונת קפה .snow_master כתב:אם אני יאלץ לחכות 20 דקות לפני התחלת שימוש זה דיי הורג לי את האופציה הזו........
לצורך הזה בדיוק המציאו שעון שבת
-
snow_master
-
- חבר שרק התחיל

היום יש לי את ה-gaggia tebe. האור שמציין כי ניתן להתחיל את החליטה נדלק תוך בערך דקה וחצי מרגע ההדלקה ובזמן זה אני טוחן את הפולים. לאחר שסיימת את הכנת האספרסו אני מעביר למצב קיטור מה שלוקח עוד בערך 2 דקות ואז אני מקציף את החלב (לוקח בין 2 ל-3 מחזורי הקצפה) סה"כ מהדלקת המכונה ועד ההפוך שמוכן בין 7-9 דקות.
יותר מזה לא פרקטי לי בכל בוקר, עם כל האהבה בעולם לקפה טוב, אצלי ההפוך של הבוקר הוא הכרח לפתיחת יום ואין לי חצי שעה כל בוקר למזמז על קפה...
שעון שבת הוא לא פתרון טוב בשבילי כי סדר היום שלי וזמני ההתעוררות שלי אינם קבועים.
יותר מזה לא פרקטי לי בכל בוקר, עם כל האהבה בעולם לקפה טוב, אצלי ההפוך של הבוקר הוא הכרח לפתיחת יום ואין לי חצי שעה כל בוקר למזמז על קפה...
שעון שבת הוא לא פתרון טוב בשבילי כי סדר היום שלי וזמני ההתעוררות שלי אינם קבועים.