מחפש אפליקציה הנותנת יותר מידע על הרשת הסלולרית הנקלטת ע"י המכשיר
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מישהו מכיר או יודע?
אני מחפש אפליקציה שתיתן מידע מפורט יותר על הטכנולוגיה בה כרגע נקלטים או משודרים נתונים (GSM, UMTS, HSPA...) באיזה תחום תדרים (850/900/2100...) ובאיזו עוצמה.
למה אני צריך את זה?
יש לי קצת בעיות קליטה של שיחות רגילות (לא data) במקום העבודה שלי, ואני רוצה לנסות להבין אם זה בגלל תחום תדרים שהטלפון שלי לא קולט (X10i שאין לו את התחום של 850MHz ל-data), עמוד שידור רחוק של פלאפון או פשוט טלפון בעל רגישות נמוכה של קליטה. לכן, קצת יותר מידע יעזור לי להבין מהי הבעייה.
תודה!
אני מחפש אפליקציה שתיתן מידע מפורט יותר על הטכנולוגיה בה כרגע נקלטים או משודרים נתונים (GSM, UMTS, HSPA...) באיזה תחום תדרים (850/900/2100...) ובאיזו עוצמה.
למה אני צריך את זה?
יש לי קצת בעיות קליטה של שיחות רגילות (לא data) במקום העבודה שלי, ואני רוצה לנסות להבין אם זה בגלל תחום תדרים שהטלפון שלי לא קולט (X10i שאין לו את התחום של 850MHz ל-data), עמוד שידור רחוק של פלאפון או פשוט טלפון בעל רגישות נמוכה של קליטה. לכן, קצת יותר מידע יעזור לי להבין מהי הבעייה.
תודה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני משתמש ב Antennas:
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result
בנוסף, יש גם מפה המציגה את האנטנות שאליהן אתה מחובר.
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result
בנוסף, יש גם מפה המציגה את האנטנות שאליהן אתה מחובר.
או שאתה יכול פשוט להרים אלי טלפון לשלוחה ולהבין בדיוק מה המצבpixies כתב:מישהו מכיר או יודע?
למה אני צריך את זה?
תודה!...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

התקנתי Antennas, נראית תוכנה חביבה מאוד, אבל היא מחייבת GPS ולכן היא שימושית רק בחוץ. הבעייה שלי היא בעיקר בתוך מבנים (לאו דווקא ממ"דים).
בכל מקרה, נראה שאני מתחבר רק ל-HSPA (התוכנה לא מציינת תדר). האם פלאפון משדרים רק ב-HSPA, או גם ב-UMTS?
קובי, נדבר מחר...
בכל מקרה, נראה שאני מתחבר רק ל-HSPA (התוכנה לא מציינת תדר). האם פלאפון משדרים רק ב-HSPA, או גם ב-UMTS?
קובי, נדבר מחר...
ה GPS נדרש רק על מנת לקבוע מיקום מדיוק על המפה, היא עובדת יפה גם בלי GPS פעיל.pixies כתב:התקנתי Antennas, נראית תוכנה חביבה מאוד, אבל היא מחייבת GPS ולכן היא שימושית רק בחוץ. הבעייה שלי היא בעיקר בתוך מבנים (לאו דווקא ממ"דים).
קובי, נדבר מחר......
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
1. ברשתות דור שלישי אין הבדל בין חיבור שיחות לחיבור data. כל השיחות הן בעצם סוג של VoIP שעובר על גבי חיבור הדאטה. הסיבה לכך שאתה מרגיש הפרעות בעיקר בשיחות היא ששיחות דורשות מעבר של הרבה יותר מידע ורגישות הרבה יותר לאיחורים בהגעתו מאשר גלישה באינטרנט, ולכן נפגעות הרבה יותר.
2. התדר המרכזי של רשת פלאפון הוא 850. השימוש שלהם בתדר 2100 הוא משני, ולכן הכיסוי שלהם בתדר הזה ממש לא מספק.
3. בנוסף לכך, אין לפלאפון רשת דור שני אליה הטלפון יכול לעבור במידה והוא מאבד קליטה ולכן השיחות פשוט נקטעות.
לסיכום: ההמלצה החמה שלי היא או להחליף מכשיר למכשיר שתומך ברשת דור שלישי בתדר 850 מגה"צ, או לעבור רשת
2. התדר המרכזי של רשת פלאפון הוא 850. השימוש שלהם בתדר 2100 הוא משני, ולכן הכיסוי שלהם בתדר הזה ממש לא מספק.
3. בנוסף לכך, אין לפלאפון רשת דור שני אליה הטלפון יכול לעבור במידה והוא מאבד קליטה ולכן השיחות פשוט נקטעות.
לסיכום: ההמלצה החמה שלי היא או להחליף מכשיר למכשיר שתומך ברשת דור שלישי בתדר 850 מגה"צ, או לעבור רשת
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן, חבל שחנויות הסלולר הפרטיות לא מציינות שהמכשיר אינו מתאים לפלאפון אלא רק לסלקום ואורנג'.
ניאלץ כנראה למכור את המכשיר בהפסד מסויים ולקנות X10a.
תודה על העזרה!
לקוחות פלאפון, תבדקו טוב טוב שיש תמיכה בתדר 850 ב-HSPA לפני שאתם קונים מכשיר מחנות פרטית!
ניאלץ כנראה למכור את המכשיר בהפסד מסויים ולקנות X10a.
תודה על העזרה!
לקוחות פלאפון, תבדקו טוב טוב שיש תמיכה בתדר 850 ב-HSPA לפני שאתם קונים מכשיר מחנות פרטית!
באמת בהקשר הזה...האם יש טבלה שמסבירה מהם ערכים תקינה של קליטה בdbm?
הרי ניתן להכנס במכשיר ל setting-about phone-status
ולראות שם signal strength ב dBm..השאלה היא מהם ערכים תקינים?
האם ישנו טווח ערכים שמדובר בUMTS וטווח שונה שמדובר בHSPA ??
הרי ניתן להכנס במכשיר ל setting-about phone-status
ולראות שם signal strength ב dBm..השאלה היא מהם ערכים תקינים?
האם ישנו טווח ערכים שמדובר בUMTS וטווח שונה שמדובר בHSPA ??
תומר
תומר,
dBm מייצג עוצמה וממנו אי אפשר לדעת האם אתה מחובר ברשת פלאפון דרך תדר 850 או 2100
pixies,
רק שלא תנטוש את המחנה שלנו בטעות
dBm מייצג עוצמה וממנו אי אפשר לדעת האם אתה מחובר ברשת פלאפון דרך תדר 850 או 2100
pixies,
רק שלא תנטוש את המחנה שלנו בטעות
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עדכון: בבדיקה שעשיתי עם ידידי nokobik, שלו יש מכשיר אנדרויד שנקנה ישירות מפלאפון, ראיתי שיש בבניין שלנו בעיית מיסוך חמורה. השימוש בתדר 850 שקיים במכשיר שלו מאפשר בבניין הנ"ל שיפור של כ-5-10% בקליטה, לא יותר מזה.
כנראה שטכנולוגיית ה-3G בעייתית יותר לקליטה מאשר הטכנולוגייה הקודמת של פלאפון, ה-CDMA, בה הייתה לי קליטה טובה יותר, ואפילו בממ"דים הישגתי קליטה של קו אחד מתוך ה-5 במד הקליטה. אגב, למנויי סלקום ואורנג' הקליטה טובה יותר בבניין, אולם הם התקינו אצלנו מיקרו-תאים ולכן הקליטה משופרת.
עד עכשיו נתקלתי בבעיות קליטה רק בתוך בניינים באירפורט סיטי. כנראה שהפריסה של פלאפון לא כל כך טובה שם, או שפשוט הבניינים ממוסכים במיוחד בגלל בידוד הרעש באזור המגיע מהמטוסים בנתב"ג.
כנראה שטכנולוגיית ה-3G בעייתית יותר לקליטה מאשר הטכנולוגייה הקודמת של פלאפון, ה-CDMA, בה הייתה לי קליטה טובה יותר, ואפילו בממ"דים הישגתי קליטה של קו אחד מתוך ה-5 במד הקליטה. אגב, למנויי סלקום ואורנג' הקליטה טובה יותר בבניין, אולם הם התקינו אצלנו מיקרו-תאים ולכן הקליטה משופרת.
עד עכשיו נתקלתי בבעיות קליטה רק בתוך בניינים באירפורט סיטי. כנראה שהפריסה של פלאפון לא כל כך טובה שם, או שפשוט הבניינים ממוסכים במיוחד בגלל בידוד הרעש באזור המגיע מהמטוסים בנתב"ג.