מחפש אפליקציה הנותנת יותר מידע על הרשת הסלולרית הנקלטת ע"י המכשיר

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #1 

מישהו מכיר או יודע?
אני מחפש אפליקציה שתיתן מידע מפורט יותר על הטכנולוגיה בה כרגע נקלטים או משודרים נתונים (GSM, UMTS, HSPA...) באיזה תחום תדרים (850/900/2100...) ובאיזו עוצמה.

למה אני צריך את זה?
יש לי קצת בעיות קליטה של שיחות רגילות (לא data) במקום העבודה שלי, ואני רוצה לנסות להבין אם זה בגלל תחום תדרים שהטלפון שלי לא קולט (X10i שאין לו את התחום של 850MHz ל-data), עמוד שידור רחוק של פלאפון או פשוט טלפון בעל רגישות נמוכה של קליטה. לכן, קצת יותר מידע יעזור לי להבין מהי הבעייה.

תודה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש ב Antennas:
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result

בנוסף, יש גם מפה המציגה את האנטנות שאליהן אתה מחובר.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #3 

pixies כתב:מישהו מכיר או יודע?
אני מחפש אפליקציה שתיתן מידע מפורט יותר על הטכנולוגיה בה כרגע נקלטים או משודרים נתונים (GSM, UMTS, HSPA...) באיזה תחום תדרים (850/900/2100...) ובאיזו עוצמה.

למה אני צריך את זה?
יש לי קצת בעיות קליטה של שיחות רגילות (לא data) במקום העבודה שלי, ואני רוצה לנסות להבין אם זה בגלל תחום תדרים שהטלפון שלי לא קולט (X10i שאין לו את התחום של 850MHz ל-data), עמוד שידור רחוק של פלאפון או פשוט טלפון בעל רגישות נמוכה של קליטה. לכן, קצת יותר מידע יעזור לי להבין מהי הבעייה.

תודה!
...
או שאתה יכול פשוט להרים אלי טלפון לשלוחה ולהבין בדיוק מה המצב :wink:

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

התקנתי Antennas, נראית תוכנה חביבה מאוד, אבל היא מחייבת GPS ולכן היא שימושית רק בחוץ. הבעייה שלי היא בעיקר בתוך מבנים (לאו דווקא ממ"דים).
בכל מקרה, נראה שאני מתחבר רק ל-HSPA (התוכנה לא מציינת תדר). האם פלאפון משדרים רק ב-HSPA, או גם ב-UMTS?

קובי, נדבר מחר... ;)

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

pixies כתב:התקנתי Antennas, נראית תוכנה חביבה מאוד, אבל היא מחייבת GPS ולכן היא שימושית רק בחוץ. הבעייה שלי היא בעיקר בתוך מבנים (לאו דווקא ממ"דים).
בכל מקרה, נראה שאני מתחבר רק ל-HSPA (התוכנה לא מציינת תדר). האם פלאפון משדרים רק ב-HSPA, או גם ב-UMTS?

קובי, נדבר מחר... ;)
...
ה GPS נדרש רק על מנת לקבוע מיקום מדיוק על המפה, היא עובדת יפה גם בלי GPS פעיל.

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

1. ברשתות דור שלישי אין הבדל בין חיבור שיחות לחיבור data. כל השיחות הן בעצם סוג של VoIP שעובר על גבי חיבור הדאטה. הסיבה לכך שאתה מרגיש הפרעות בעיקר בשיחות היא ששיחות דורשות מעבר של הרבה יותר מידע ורגישות הרבה יותר לאיחורים בהגעתו מאשר גלישה באינטרנט, ולכן נפגעות הרבה יותר.
2. התדר המרכזי של רשת פלאפון הוא 850. השימוש שלהם בתדר 2100 הוא משני, ולכן הכיסוי שלהם בתדר הזה ממש לא מספק.
3. בנוסף לכך, אין לפלאפון רשת דור שני אליה הטלפון יכול לעבור במידה והוא מאבד קליטה ולכן השיחות פשוט נקטעות.

לסיכום: ההמלצה החמה שלי היא או להחליף מכשיר למכשיר שתומך ברשת דור שלישי בתדר 850 מגה"צ, או לעבור רשת

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אכן, חבל שחנויות הסלולר הפרטיות לא מציינות שהמכשיר אינו מתאים לפלאפון אלא רק לסלקום ואורנג'.
ניאלץ כנראה למכור את המכשיר בהפסד מסויים ולקנות X10a.
תודה על העזרה! (Y)

לקוחות פלאפון, תבדקו טוב טוב שיש תמיכה בתדר 850 ב-HSPA לפני שאתם קונים מכשיר מחנות פרטית!

tomerhd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

באמת בהקשר הזה...האם יש טבלה שמסבירה מהם ערכים תקינה של קליטה בdbm?
הרי ניתן להכנס במכשיר ל setting-about phone-status
ולראות שם signal strength ב dBm..השאלה היא מהם ערכים תקינים?
האם ישנו טווח ערכים שמדובר בUMTS וטווח שונה שמדובר בHSPA ??
תומר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #9 

תומר,
dBm מייצג עוצמה וממנו אי אפשר לדעת האם אתה מחובר ברשת פלאפון דרך תדר 850 או 2100

pixies,
רק שלא תנטוש את המחנה שלנו בטעות :wink:

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

עדכון: בבדיקה שעשיתי עם ידידי nokobik, שלו יש מכשיר אנדרויד שנקנה ישירות מפלאפון, ראיתי שיש בבניין שלנו בעיית מיסוך חמורה. השימוש בתדר 850 שקיים במכשיר שלו מאפשר בבניין הנ"ל שיפור של כ-5-10% בקליטה, לא יותר מזה.
כנראה שטכנולוגיית ה-3G בעייתית יותר לקליטה מאשר הטכנולוגייה הקודמת של פלאפון, ה-CDMA, בה הייתה לי קליטה טובה יותר, ואפילו בממ"דים הישגתי קליטה של קו אחד מתוך ה-5 במד הקליטה. אגב, למנויי סלקום ואורנג' הקליטה טובה יותר בבניין, אולם הם התקינו אצלנו מיקרו-תאים ולכן הקליטה משופרת.
עד עכשיו נתקלתי בבעיות קליטה רק בתוך בניינים באירפורט סיטי. כנראה שהפריסה של פלאפון לא כל כך טובה שם, או שפשוט הבניינים ממוסכים במיוחד בגלל בידוד הרעש באזור המגיע מהמטוסים בנתב"ג.

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

זה כנראה בגלל מחסור באנטנות, כי תדר 850 מגה"צ דווקא ידודית יותר לבניינים מאשר תדר 2100 מגה"צ

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #12 

מדובר בבניין שעד שסלקום לא הכניסו אליו ריפיטרים היתה גם להם קליטה קרובה ל-0.
איך שיוצאים ממנו הקליטה הופכת למלאה, כך שזה לגמרי נראה לי כמו עניין של מיסוך כלשהו.
קובי

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”