האייפון 5 - האם הוא יהיה מאלומיניום?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
כזכור, האייפון המקורי היה עם גב מאלומיניום.
יותר ויותר שמועות צפות השבוע על כך שהאייפון 5 יחזור לאלומיניום (כנראה סוג של יוניבודי) - לא רק במסגרת שמסביב אלא גם בחלקו האחורי. ככל הנראה העובדה שהוא צריך להיות דק יותר מהאייפון 4 (סוג של חוק מור של אפל - כל מכשיר חייב להיות 20-30% יותר דק מזה שקדם לו) הופך את שמירת החוזק של המכשיר לבעייתי מאוד.
פלסטיק בעוביים הללו כבר לא מחזיק מעמד, ולגב הזכוכית של האייפון 4 היו ויש בעיות רבות, במיוחד במגע עם חומרים קשיחים מאוד (לא ממליץ לכם לנסות ולהפגיש שני אייפון 4 - התנגשות כזו תגרום להתנפצות הדדית).
אלומיניום לא היה בשימוש נרחב לגב בגלל המשקל אבל גם בגלל שהוא נשרט יחסית בקלות. ציפויים מתאימים עלולים לפתור את הבעיה הזו.
עוד כיוון אפשרי שהשמועות דיברו עליו לפני כמה חודשים אך השמועות על זה פסקו - זה על חומר חדש יחסית, סיבי פחם (carbon fiber) חומר מאוד עמיד, חזק וגם אלסטי יחסית. הבעיה היא שהוא דורש אסטטיקה לא פשוטה והוא גם יקר מאוד לייצור (ע"ע רמקולי fat lady של חברת מורל).
כרגע נראה שהפור נפל ומדובר על אלומיניום. ככל הנראה העיצוב יהיה דומה להפליא לזה של האייפד 2, כלומר מאוד עגלגל בפינות ושפיצי, בדומה לתחושה של האייפון 3+3GS. הבעיה היא שעם עובי כזה, זה צפוי להיות מאוד לא נוח להחזיק ללא אריזה כלשהי, השפיץ של הפינה פשוט יהיה נורא חד...
יותר ויותר שמועות צפות השבוע על כך שהאייפון 5 יחזור לאלומיניום (כנראה סוג של יוניבודי) - לא רק במסגרת שמסביב אלא גם בחלקו האחורי. ככל הנראה העובדה שהוא צריך להיות דק יותר מהאייפון 4 (סוג של חוק מור של אפל - כל מכשיר חייב להיות 20-30% יותר דק מזה שקדם לו) הופך את שמירת החוזק של המכשיר לבעייתי מאוד.
פלסטיק בעוביים הללו כבר לא מחזיק מעמד, ולגב הזכוכית של האייפון 4 היו ויש בעיות רבות, במיוחד במגע עם חומרים קשיחים מאוד (לא ממליץ לכם לנסות ולהפגיש שני אייפון 4 - התנגשות כזו תגרום להתנפצות הדדית).
אלומיניום לא היה בשימוש נרחב לגב בגלל המשקל אבל גם בגלל שהוא נשרט יחסית בקלות. ציפויים מתאימים עלולים לפתור את הבעיה הזו.
עוד כיוון אפשרי שהשמועות דיברו עליו לפני כמה חודשים אך השמועות על זה פסקו - זה על חומר חדש יחסית, סיבי פחם (carbon fiber) חומר מאוד עמיד, חזק וגם אלסטי יחסית. הבעיה היא שהוא דורש אסטטיקה לא פשוטה והוא גם יקר מאוד לייצור (ע"ע רמקולי fat lady של חברת מורל).
כרגע נראה שהפור נפל ומדובר על אלומיניום. ככל הנראה העיצוב יהיה דומה להפליא לזה של האייפד 2, כלומר מאוד עגלגל בפינות ושפיצי, בדומה לתחושה של האייפון 3+3GS. הבעיה היא שעם עובי כזה, זה צפוי להיות מאוד לא נוח להחזיק ללא אריזה כלשהי, השפיץ של הפינה פשוט יהיה נורא חד...
סיבי פחמן זה יקר מדי . . אלומניום זה הגיוני , גם המקבוק עשוי מיוניבודי מאלומניום , זה זול יחסית , זה חזק ושוקל מעט והכי חשוב, הם כבר יודעים
איך לעשות את זה כמו שצריך כי הם עשו את זה מצוין במקבוק.
אגב , אני לא בטוח שזה רק עניין של דקיקות - יש המון חומרים פלסטים שלא כל כך מוכרים והם בעלי תכונות מכניות מאוד לא צפויות...
אני חושב שזה פשוט קשור לתהליך הייצור , אם עובדים עם אלומניום משתמשים במכונות עיבוד שבבי /חריטות וכו' ואלו מכונות שיכולות להגיע לרמות דיוק
הרבה יותר גבוהות מתבניות יציקה שבהן מכינים את הכיסויים מפלסטיק.הדיוק הזה מאפשר סבילות נמוכה יותר (מכשיר יותר דק) , עלות נמוכה יותר והכי חשוב ובעייתי אצלם (כי כמעט ואין פתחים במכשיר) סילוק חום יעיל יותר , אמנם המכשיר מן הסתם ירגיש יותר חם אבל זה בגלל שהמתכת מוליכה חום יותר טוב
איך לעשות את זה כמו שצריך כי הם עשו את זה מצוין במקבוק.
אגב , אני לא בטוח שזה רק עניין של דקיקות - יש המון חומרים פלסטים שלא כל כך מוכרים והם בעלי תכונות מכניות מאוד לא צפויות...
אני חושב שזה פשוט קשור לתהליך הייצור , אם עובדים עם אלומניום משתמשים במכונות עיבוד שבבי /חריטות וכו' ואלו מכונות שיכולות להגיע לרמות דיוק
הרבה יותר גבוהות מתבניות יציקה שבהן מכינים את הכיסויים מפלסטיק.הדיוק הזה מאפשר סבילות נמוכה יותר (מכשיר יותר דק) , עלות נמוכה יותר והכי חשוב ובעייתי אצלם (כי כמעט ואין פתחים במכשיר) סילוק חום יעיל יותר , אמנם המכשיר מן הסתם ירגיש יותר חם אבל זה בגלל שהמתכת מוליכה חום יותר טוב
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הגיוני, הרי אפל לא קנתה סתם את הטכנולוגיה של חברת liquidmetal
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הוא מוליך חום בצורה גרועה , והבעיה במחיר היא לא בגלל בפחמן זה יקר , זה בגלל שצריך להכניס את הפחמן לתוך זכוכית/סיליקון וזה כבר יקר כי זה תהליך לא קל לביצועshapin כתב:קרבון לא כזה יקר למידות ולמשקלים האלה, מקסימום העלות תצא פי 2 מהאלומיניום, אני לא מאמין שהעלות שלו זה שיקול, לדעתי זה גם ייראה נהדר יוכלו להוציא גם דגמים עם קרבון לבן, מדהים!...
אני לא חושב שקנו אותם בשביל אייפודים , קנו אותם בגלל שהחומר שהם פיתחו מוגן בפטנט ויש לו תכונות מאוד יחודיות יחסית למתכת , אבל התכונות האלו באות לידי ביטוי בצורה משמעותית ככל שהסביבה של החומר (לחץ,טמפ' וכו) קיצונית יותר...לא נראה לי שהם מתכננים לשלוח אייפדים למאדים (בעצם אולי כן , אי אפשר לדעת איתם...).Catskinner כתב:הגיוני, הרי אפל לא קנתה סתם את הטכנולוגיה של חברת liquidmetal...
בכל מקרה , המתכת הזו מכוונת יותר עבור גופים כמו נאס"א וחברות רכב כמו פגאני.
אולי יש להם רכיבים פנימיים בתוך המכשיר (חיבורים בין לוחות וכו' ) שמתפתח בהם חום רציני ואז צריך את החומר הזה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב השימושים של liquidmetal הרבה פחות אקזוטיים ממה שאתה מתאר והרבה יותר מעשיים בחיי היום יום. הגוף של ה Titanium DOK תוצרת SanDisk למשל בנוי מ Liquidmetal.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- THEMISSION
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 190
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
קרבון
קרבון זה חומר מאוד טוב יש לי ארטה 8800 מהחומר הזה נפל עשרות פעמים ולא ניזוק אבל אנינ בספק אם זה משתלם כלכלית להשתמש בו
חכם לא נכנס למצב שפיקח יוכל לצאת ממנו