שידור אלחוטי של שליטה ותמונה ממחשב ל-TV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ranielor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי, פורום מדהים!
אבל למרות שחיפשתי תחת נושאים אלחוטיים רבים לא מצאתי בדיוק מה שהתכונתי...

אני מחבר את הממיר TV שלי לכרטיס VIVO במחשב (כך שאני יכול לראות TV גם במסך דרך DVI וגם בטלויזיה דרך קומפוזיט - תמונת המחשב כולה מוצגת על ה-TV).

אני רוצה לשדר וידאו/אודיו לסלון וראיתי סקירות על MEDIA STREAMERS, אך הם לפי מה שהבנתי, מציגים קבצים שקיימים במחשב. אני מעוניין לצפות בשידור חי גם בלי שהקלטתי לקובץ, ובכלל לשחק משחקים על מסך ה-TV וגם לגלוש או סתם להציג אפקטים של 3D וכו' מה-WINAMP כתמונה מגניבה כשיש אורחים.

צריך לראות את תמונת המחשב על ה-TV בשביל זה, וזה עובד נהדר כשכבלים עוברים מהמחשב ל-TV, אבל בלי כבלים יותר מגניב...

הפונקציונליות חשובה יותר מאיכות התמונה מבחינתי.
מן הסתם צריך גם מקלדת ועכבר אלחוטיים שיוכלו לשדר בטווחים כאלה כדי לשלוט לגמרי במחשב. מישהו מכיר פתרון טוב? אינפרא אדום בטח לא מספיק, אולי יש משהו איכותי מבוסס בלוטות' או כחלק מרשת אלחוטית?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מה המרחק?
למה לא להעביר כבל? רק בשביל ה"מגניבות" ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

אם הייתי הולך על כרטיס הנתמך על ידי SAGETV או GBPVR הייתי יכול להשתמש בMVP לתצוגה של השלט ובקרה עליו - גם מרחוק וLIVE וזה סוג של מדיה סטרימר פשוט. יש ורסיה אלחוטית שלו גם עכשיו!

האלטרנטיבה זה שימוש במוצר כמו CONCEPTRONIC (מקווה שאיית נכון) שמשדר וידאו וניתן להשיג בארץ.
לגבי עכבר ושלט לך על BLUETOOTH - אני ממליץ על GYARTION כסט טוב עם מרחק טווח גדול ומי שקיבל המלצה זו לא מתחרט.
היבוא קצת פרובלמטי כי הבעיה של COMP-IL שלא רק מתמחרים יחסית יקר אלא גם לא טורחים לשים מוצר לדוגמא בNIXI למשל.
ועוד לא נמצא מישהו אחר שיבא את זה - אולי מנש? מה דעתך? אני משתמש במוצר כבר שנה ופשוט מרוצה.
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 16/05/2006 17:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

עדי, כרטיס נתמך ב- sage לא יתן לו לשחק על המסך...

ranielor, שמע, הייתי במצב שלך וביזבזתי הרבה כסף על סטרימרים ומכשירים ייעודיים שרק מעבירים קול ותמונה אלחוטית. המסקנות שלי: חבל על הזמן
האיכות פשוט זוועתית בדר"כ, אם יש לך מסך דק אז בכלל חבל על הזמן, ב- CRT קטנה עוד איכשהו ניתן לסבול את האיכות, אבל לא את ההפרעות לדוגמא שמישהו עובר בטווח עם טלפון וכו'.

הפתרון לדעתי (ומאז אני מרוצה מאוד) הוא רק לשים HTPC על יד המסך ואם אתה רוצה להתחבר למחשבים אחרים אז גם WIFI.
HiFiMusic IL

ranielor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התגובות.

מדובר במרחק של 7-8 מטרים. אם המחשב היה יושב מהצד השני של הקיר כבר הייתי קודח וזהו.

AdiLev : אני מניח שהתכוונת ל GYRATION. אני מכיר את המוצרים והם באמת מצוינים אבל צריך לקנות מחו"ל. מה דעתך על סט עכבר ומקלדת בלוטות' של מיקרוסוט? עושה את העבודה?

לגבי המכשיר השני CEPETRONIC, כנראה לא מאוית נכון - אפילו בגוגל לא קיבלתי תוצאות רלונטיות. אבל זה נשמע מעניין מאד. תוכל לבדוק לי מה השם המדויק? ואם יש לך קישור אז בכלל מצוין.

האמת, אני קצת מופתע... אני יודע שזה פורום של קולנוע ביתי, אבל לא חשבתי שאני בודד ברצון לשחק משחקי מחשב על הכורסה הנוחה בסלון מול מסך גדול. אפשר תמיד להעמיד מחשב מחובר לרשת אלחוטית בצמוד ל-TV, אבל המחשב שלי הוא חלק מאולפן מוסיקה וחשבתי שלשדר תמונה וסאונד ל-TV יהיה יותר פשוט.

יש את ה-ICTV ומשדרים דומים. אני מניח שהתמונה לא איכותית כמו שידור דיגיטלי, אבל הם מציגים את תצוגת המסך על TV. השאלה רק האם הם עובדים בלי להיות ב-LINE OF SIGHT ובמרחק של 10 מ'. אם ידוע לכם איזה מבין סוג המוצרים האלה הכי איכותי אשמח לדעת, כי נראה שאין פתרונות חזקים יותר...

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

חבל על הזמן, שים מחשב קטן (פנטיום 3) בסלון, תחבר אותו למחשב השני עם ראוטר WIFI ותוכל לקבל הרבה יותר בפחות כאב ראש ואפילו פחות כסף.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

מנסיון, האיכות של המשדר-מקלט של CONCEPTRONIC סבירה...לא יותר...
במרחק של כ-5 מ' דרך רצפה - אם זזים דרך קו השידור/קליטה יש הפרעות מדי פעם.
אבל, הוא מעביר אות IR מהיחידה הקולטת ליחידה המשדרת (שנמצאת ליד המחשב) ואז אפשר להשתמש במקלדת ועכבר אלחוטיים כדי לשלוט על המחשב מרחוק.

אם אתה רוצה, יש לי יחידה כזו מיותמת...ואני מוכן למכור אותה :D
בהתחלה השתמשתי בה בחדר השינה כדי לצפות בתוכניות המוקלטות ב-PVR בסלון, אבל בסופו של דבר בניתי מחשב קטן שמחובר לרשת - כקליינט של SAGETV.

אורן.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #8 

אתה מדבר על מכשיר של Conceptronic.

http://www.lineshop.co.il/Product.asp?P ... 3&Cat2ID=0

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

בדיוק!
אפשר להשיג אותו ב-380 ש"ח ב-LOGICPC.CO.IL

אורן.

ranielor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הי חבר'ה!

מצאתי את המוצר הזה שאמור להיות משדר אלחוטי ל-VGA+סאונד ומקלדת+עכבר
http://av.avocent.com/prod_longview.htm - מה דעתכם?

מאחר והוא שולח VGA - אז צריך מתאם בצד של ה-TV. מצאתי את זה:
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=8483

זה נשמע כמו קונפיגורציה הגיונית?
האם יגיעו ימים טובים שהמחשב ישאר בגומחה ונוכל לעבוד עליו בנוחות מה-TV בסלון?

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

זה אפשרי - אבל עם יש פתרונות של כבלים של REMOTE KEYBOARD VGA MOUSE שעולים הרבה פחות.
במקרה שאין לך כניסת VGA אזי מתאם נדרש.
אגב אין פתרון DVI כזה - נראה יותר הגיוני - למה להמיר אנלוגי לדיגיטאלי וחזור לאנלוגי - עדיף להמיר DVI עצמו לאנלוגי (אם צריך) רק בסוף. - חפש אם יש פתרון כזה.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #12 

AdiLev כתב:אגב אין פתרון DVI כזה - נראה יותר הגיוני - למה להמיר אנלוגי לדיגיטאלי וחזור לאנלוגי - עדיף להמיר DVI עצמו לאנלוגי (אם צריך) רק בסוף. - חפש אם יש פתרון כזה.
...
תעשה חשבון פשוט ותראה שנפח התעבורה שעובר ב DVI הוא עצום (קידוד RAW של 60FPS ברזולוציית XGA, נניח, עם 24BPP -> בערך 1Gbps), כך שבכול מקרה זה לא יהיה מסלול LOSSLESS. המעבר מדיגיטאלי לאנלוגי פחות משמעותי מהקימפרוס הגדול שצריך להתבצע בין כה וכה כדי להתאים לרוחב הםס הצר של 802.11a.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כן - אתה צודק - אבל ההמרה נראת מיותרת.
אחד הפתרונות הוא MPEG4 לדחיסה ופתיחה בחומרה - ואולי זה בדיוק זה מה שקורה.
ואני חוזר על הפתרון שהמרתי בעבר:
כך MEDIAMVP האלחוטי החדש
וכרטיס PVR-150 או 500 אם אתה רוצה לתמוך גם בPVR רגיל + עם כבל הרחבה.
(במקרה הראשון יכול להיות שתוסיף ממתג AV לכניסה כקופסא מחברת)

וכאן בא הפתרון שאורן לא עלה עליו:

חבר את יציאת הוידאו של הכרטיס הראשי לכניסת הוידאו של הPVR
ותשתמש ביציאת הMEDIAMVP להציג את התוצאה - כולל משחקים!
כתוכנה תשמש בGB-PVR החינמית או SAGETV בתשלום במוד של צפיה בטלויזיה כאשר ה"טלויזיה" יהיה הכרטיס שלך. הכרטיס מסך צריך לדעת להוציא AV . (כרטיסי VIVO של ATI ושל NVIVA תומכים גם ביציאת וידאו AV)

מה קורה אלקטרונית: PVR150 דוחס את התמונה לMPEG2
MEDIAMVP פותח את הMPEG2
שניהם נעשים בחומרה לכן העומס המחשב מינמלי.

דחיסה לMPEG4 קצת יותר אפקטיבית ואפשר לחשוב על פתרון כזה.

תשמש בעכבר ומקלדת אלחוטית BLUETOOTH כמו שהמלצתי בעבר.
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 18/05/2006 11:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

אבל בדיליי נוראי של 3-4 שניות!!!
לא יעבוד במשחקים.

אורן.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אורן אתה צודק - יהיה DELAY כלשהו. אבל לפי דעתי גם בכל פתרון דחיסה אחר. למשחקים של זמן אמיתי זה מהותי.

לפי דעתי זה לא יהיה 3-4 שניות כי אין כתיבה לדיסק. (רק SAGETV עובד במוד כתיבה/קריאה מהדיסק). מדוע - בGB-PVR יש מצב של תצוגה מידית (אתה מחליף ערוץ ורואה מיד שהוא מוחלף) - האם המצב זה הוא עדיין דרך פענוח פריסה - לא בטוח.

בקיצור המסקנה שלשים מחשב HTPC עם כבלים ארוכים או רשת של 1GIGA מבטיחים הזרמת מידע בזמן אמיתי ללא DELAY. מסקנה שווה להשקיע ברשת 1G! 8)

בקיצור - שווה לשים מחשב HTPC קרוב יחסית לטלויזיה. וזה לא הכותרת של הפורום לא?
הוא יכול להיות מוסתר עם כבלים מסוודרים ותקשורת BLUETOOTH לעכבר מקלדת.

(...וחוץ מזה בעוד שנתיים הצריכה של המחשבים תרד יותר כך שבעיות כמו רעש וחום וגודל עם יכולת CPU גבוהה למשחקים כבר יאפשרו את זה לרלונטי. אבל אז יוצרו משחקים יותר חזקים שיצטרכו מעבדים יותר חמים וחוזר חלילה....)
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 18/05/2006 11:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

גם דיליי של שניה הוא לא טוב למשחקים, כך שהפתרון הזה לא יעבוד.

אורן.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זה מה שאמרתי.... שפתרון HTPC המחובר למסך הטלויזיה או למקרן זה הפתרון היחידי שיעבוד טוב עכשיו עם איכות מספקת.

anony
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

לגבי שליטה

שליחה #18 

הפשע לא משתלם... האם זה אומר שהעבודה שלי היא פשע ?

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

נושא ישן - חפש WINLIRC בהודעות שלי ותמצא קישור איך לבנות את זה (בלי כל התמונות ...)

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #20 

AdiLev כתב:בקיצור המסקנה שלשים מחשב HTPC עם כבלים ארוכים או רשת של 1GIGA מבטיחים הזרמת מידע בזמן אמיתי ללא DELAY. מסקנה שווה להשקיע ברשת 1G! 8)
...
אני מניח שאתה מתכוון ששווה לפרוס כבלים CAT5 בבית. זה נכון, אבל שים לב שאפילו רשת Ethernet של 1Gbps לא מספיק מהירה להעברת XGA ללא קימפרוס (שלא לדבר על HD, UXGA, וכו'). אני מניח שניתן להגיע לקימפרוס LOSSLESS (או קרוב מאד לכך) שיאפשר XGA מעל רשת 1GE. בכל מקרה, אם את כל זה יעשה ה CPU ולא איזו יחידה חיצונית אז ה CPU יטחן כל היום...
מה שכן, ייתכן שיש יחידות חיצוניות שמשתמשות ב 10GE מעל CAT5. זה כבר יותר ממספיק, וגם לא אמור ליהיות יותר מדי יקר לייצר.
אלחוטי דיגיטאלי LOSSLESS (או קרוב) ברזולוציות האלו אין היום עדיין, אני חושב. רק טכנולוגית UWB יכולה באופן תיאורטי לספק קצבים באיזור 1-2Gbps, אבל היא עדיין בחיתולים יחסית ולא נמצאת בייצור המוני.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”