קיימת ברשותי מטחנה פשוטה WPM.
לאחר שקראתי את "ההשמצות" לגביה אני שוקל לעבור למשהו רציני יותר.
אני מבין שהמטחנות המקצועיות בנויות תמיד עם תא ביניים של קפה טחון והרעיון הוא לטחון
כמות (גם אם קטנה יחסית) מראש ולא לטחון ישר לידית כמות לחליטה אחת.
להבנתי זה מאבד מהיתרון המרכזי של מטחנה. מה עשיתי בזה אם קניתי מטחנה מקצועית
ובסוף הקפה שיצא לי יהיה פחות טרי כי לא הטחינה לא תהיה כל פעם למנה אחת?
ברור לי שאני מפספס משהו. מה?
קיים יתרון לטחינה מוקדמת?
התא שאתה מדבר עליו קרוי מחלק מנות.
בשימוש ביתי הוא רק מפריע, זה מיועד לבתי קפה שעובדים כל הזמן, ואז זה נוח יותר.
יש הרבה מטחנות מקצועיות שמגיעות ללא מחלק מנות, בדיוק למשתמש הביתי שמחפש את הרמה הגבוהה ביותר בלי להתפשר על הנוחות.
בשימוש ביתי הוא רק מפריע, זה מיועד לבתי קפה שעובדים כל הזמן, ואז זה נוח יותר.
יש הרבה מטחנות מקצועיות שמגיעות ללא מחלק מנות, בדיוק למשתמש הביתי שמחפש את הרמה הגבוהה ביותר בלי להתפשר על הנוחות.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מחלק מנות זה מטרד בשימוש ביתי, קשה לקלוע לכמות הקפה למנה אחת ותמיד נזרק קפה.
בנוסף יש להקפיד לנקות את מחלק המנות עם מברשת שלא ישאר בו קפה ישן להכנה הבאה.
זה נוח רק כשמכינים הרבה קפה (לדוגמה בבית קפה/מסעדה) ואז יש כמות קפה מדוייקת בכל לחיצה ולא צריך להמתין.
בבית פרטי הכי טוב מטחנה ללא מחלק מנות (Doserless), יש מטחנות פשוטות וטובות כמו האסקסו מיני,לליט ואם ברצונך לקפוץ לרמה גבוהה יותר האופציה השפויה והמשתלמת ביותר בארץ היא ה K3 של קומפאק (בסביבות 1600 שקלים).
יש חברים שהביאו ואריו מחו"ל בסביבות 2200 שקלים, יש מאצר מיני אלקטרונית שתעלה סביב 3500 שקלים ...
בנוסף יש להקפיד לנקות את מחלק המנות עם מברשת שלא ישאר בו קפה ישן להכנה הבאה.
זה נוח רק כשמכינים הרבה קפה (לדוגמה בבית קפה/מסעדה) ואז יש כמות קפה מדוייקת בכל לחיצה ולא צריך להמתין.
בבית פרטי הכי טוב מטחנה ללא מחלק מנות (Doserless), יש מטחנות פשוטות וטובות כמו האסקסו מיני,לליט ואם ברצונך לקפוץ לרמה גבוהה יותר האופציה השפויה והמשתלמת ביותר בארץ היא ה K3 של קומפאק (בסביבות 1600 שקלים).
יש חברים שהביאו ואריו מחו"ל בסביבות 2200 שקלים, יש מאצר מיני אלקטרונית שתעלה סביב 3500 שקלים ...