שנה אחרי שהשיקה את ה-VOD: רק 80 אלף לקוחות yes הצטרפו לשירות
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
חברת הלוויין yes חוגגת שנה לשירות ה-VOD שלה ומודיעה כי יותר מ-80 אלף לקוחותיה כבר הצטרפו לשירות, זאת מתוך יותר מ-560 אלף מנויים. yes השיקה את ה-VOD לפני שנה, 5 שנים אחרי HOT שלה יש כחצי מיליון מנויי VOD (וגם יותר לקוחות - כ-890 אלף).
http://shivuk.themarker.com/news/index.dot?id=83975
http://shivuk.themarker.com/news/index.dot?id=83975
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני לא בטוח שזה כ"כ מעט לשנה ראשונה שהשירות קיים בהתחשב שיש גם מספר מגבלות/קשיים בקבלת ה- VOD ב- yes, בניגוד ל- HOT.
ב- HOT יש ממירי דוקסיס פשוטים שמאפשרים גישה ל- VOD.
ב- yes ה- VOD זמין אך ורק על ממיר ה- MaxHD. הממיר הזה לבדו נמצא להערכתי (ללא גיבוי מקור מוסמך) אצל כ- 150 אלף לקוחות. כלומר, מדובר למעשה על 80,000 מתוך סך המנויים בעלי ממיר MaxHD ופה מדובר על חדירה של פלוס-מינוס 50%.
בנוסף, הממיר הזה נחשב יקר עבור מרבית הלקוחות ולכן מהווה חסם וללא לקיחת הממיר הנ"ל, אין VOD.
מעבר לכך, ישנה את המגבלה הטכנית - החיבור ל- VOD דורש מהירות אינטרנט מסוימת וגם קונפיגורציה שלא כל לקוח רוצה להשקיע בה. אז נכון - יש לו MaxHD אבל הראוטר נמצא בחדר אחר וזה כבר דורש עבודת תשתית שעולה ללקוח 200 ש"ח ולא כל לקוח מוכן לשלם את זה. ב- HOT - אין מגבלת תשתית וכל לקוח בעל ממיר דוקסיס יכול למעשה להנות מה- VOD.
כמובן, יש לקוחות שאין להם את סף ה- 2.5Mbps הנדרש ולהם yes לא מוכנה להתקין את ה- VOD (החלטה מטופשת בפני עצמה). אפשר במקרה כזה לחכות שהתוכן ירד לממיר ואז לצפות - אבל למנוע מלקוח את השירות בגלל זה - טיפשי לחלוטין.
מעבר לכך, יש את ההחלטה של yes לגבות דמי התקנה מכל מצטרף שלא יכול להתקין לבדו את ה- VOD וזה מהווה אצל רבים מהלקוחות חסם.
לכן, בחישוב כל הפקטורים הנ"ל, המספר די הגיוני.
אם yes תבטל את דמי ההתקנה - היא תראה איך כולם מתחברים תוך שבוע ל- VOD וכך היא תכפיל את מס' המנויים בזמן קצר.
לדעתי, אין טעם ומקום להשוואה בין מס' מנויי ה- VOD ב- yes וב- HOT בגלל הבדלי התשתית והטכנולוגיה.
זה כמו לומר של- yes יש כ- 25% לקוחות עם יכולת הקלטת שידורי HD בעוד שב- HOT יש 0% (כי אין להם טכנולוגיה מתאימה לכך כיום).
ב- yes ה- VOD זמין אך ורק על ממיר ה- MaxHD. הממיר הזה לבדו נמצא להערכתי (ללא גיבוי מקור מוסמך) אצל כ- 150 אלף לקוחות. כלומר, מדובר למעשה על 80,000 מתוך סך המנויים בעלי ממיר MaxHD ופה מדובר על חדירה של פלוס-מינוס 50%.
בנוסף, הממיר הזה נחשב יקר עבור מרבית הלקוחות ולכן מהווה חסם וללא לקיחת הממיר הנ"ל, אין VOD.
מעבר לכך, ישנה את המגבלה הטכנית - החיבור ל- VOD דורש מהירות אינטרנט מסוימת וגם קונפיגורציה שלא כל לקוח רוצה להשקיע בה. אז נכון - יש לו MaxHD אבל הראוטר נמצא בחדר אחר וזה כבר דורש עבודת תשתית שעולה ללקוח 200 ש"ח ולא כל לקוח מוכן לשלם את זה. ב- HOT - אין מגבלת תשתית וכל לקוח בעל ממיר דוקסיס יכול למעשה להנות מה- VOD.
כמובן, יש לקוחות שאין להם את סף ה- 2.5Mbps הנדרש ולהם yes לא מוכנה להתקין את ה- VOD (החלטה מטופשת בפני עצמה). אפשר במקרה כזה לחכות שהתוכן ירד לממיר ואז לצפות - אבל למנוע מלקוח את השירות בגלל זה - טיפשי לחלוטין.
מעבר לכך, יש את ההחלטה של yes לגבות דמי התקנה מכל מצטרף שלא יכול להתקין לבדו את ה- VOD וזה מהווה אצל רבים מהלקוחות חסם.
אם yes תבטל את דמי ההתקנה - היא תראה איך כולם מתחברים תוך שבוע ל- VOD וכך היא תכפיל את מס' המנויים בזמן קצר.
לדעתי, אין טעם ומקום להשוואה בין מס' מנויי ה- VOD ב- yes וב- HOT בגלל הבדלי התשתית והטכנולוגיה.
זה כמו לומר של- yes יש כ- 25% לקוחות עם יכולת הקלטת שידורי HD בעוד שב- HOT יש 0% (כי אין להם טכנולוגיה מתאימה לכך כיום).
נערך לאחרונה על ידי smallville4r ב 06/03/2011 16:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
במקרה ברביעי האחרון התקינו לי ממיר VOD של YES
אשתי דיברה איתם לכל אורך הדרך והם אמרו שהם צריכים לחבר את הממיר לאינטרנט אבל לא ממש הסבירו למה ואשתי לא התעמקה. פשוט ידעה שיש לנו חיבור.
לאחר ההתקנה ראיתי שה-VOD עובד ממש לאט או שנתקע כל הזמן. לאחר שיחה איתם התחוור לי שבעצם הם משתמשים בתשתית האינטרנט שלי לשימוש שלהם. כלומר, אני לא רק משלם על תכני ה-VOD שלהם אלא תשתית ה-VOD בה הם משתמשים היא בעצם התשתית שלי. אני משלם להם גם את עלות התשתית והספק כל חודש ע"מ לאפשר להם לתת לי את השירות. יש פה בעצם חיוב נוסף שלא ממש משוקף ללקוחות.
לאחר ההתקנה ראיתי שה-VOD עובד ממש לאט או שנתקע כל הזמן. לאחר שיחה איתם התחוור לי שבעצם הם משתמשים בתשתית האינטרנט שלי לשימוש שלהם. כלומר, אני לא רק משלם על תכני ה-VOD שלהם אלא תשתית ה-VOD בה הם משתמשים היא בעצם התשתית שלי. אני משלם להם גם את עלות התשתית והספק כל חודש ע"מ לאפשר להם לתת לי את השירות. יש פה בעצם חיוב נוסף שלא ממש משוקף ללקוחות.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
smallville4r כתב:אני לא בטוח שזה כ"כ מעט לשנה ראשונה שהשירות קיים בהתחשב שיש גם מספר מגבלות/קשיים בקבלת ה- VOD ב- yes, בניגוד ל- HOT.
זה כמו לומר של- yes יש כ- 25% לקוחות עם יכולת הקלטת שידורי HD בעוד שב- HOT יש 0% (כי אין להם טכנולוגיה מתאימה לכך כיום)....
קוד: בחירת הכל
זה לא שלהוט אין את האפשרות ,אבל ממירים מקליטים עם HD עולים $$$$$$ .- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
האיש צודק!!!! הם לא משלמים גרוש על התשתית וזה נוח להם.sam22 כתב:sma,
תזהר,
הם משתמשים גם בחשמל שלך...
הם יכולים להתחיל להפחית את כמות הערוצים שלהם והעביר הכל ל VOD ולדרוש כסף על זה .
וגם הם חוסכים בתשלום על רוחב פס של הטרנספונדר .
הכל על חשבון המשתמש!
sam22,
זה שהם משתמשים בחשמל שלי לא מפריע לי להשתמש במקרר. זה שהם משתמשים ברוחב הפס שלי כן יוצר הפרעות וגורר צורך בהגדלה של רוחב הפס ע"מ למנוע הפרעות בשימוש. זה שהם לא אומרים את זה באופן מפורש לאנשים זה לא בסדר (יש אנשים פחות טכנולוגיים מהאנשים פה באתר שגם להם יש VOD ולא בטוח שהם מבינים). מה גם שהחשמל שהם צורכים לא עולה לי כמו שרוחב הפס שהם צורכים עולה לי.
זה שהם משתמשים בחשמל שלי לא מפריע לי להשתמש במקרר. זה שהם משתמשים ברוחב הפס שלי כן יוצר הפרעות וגורר צורך בהגדלה של רוחב הפס ע"מ למנוע הפרעות בשימוש. זה שהם לא אומרים את זה באופן מפורש לאנשים זה לא בסדר (יש אנשים פחות טכנולוגיים מהאנשים פה באתר שגם להם יש VOD ולא בטוח שהם מבינים). מה גם שהחשמל שהם צורכים לא עולה לי כמו שרוחב הפס שהם צורכים עולה לי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי זה לא ממש מפתיע כי מה שגדול ביס זה שרות ה MAX. ה VOD הרבה פחות חשוב לי מהאפשרות להקליט מראש תוכניות ולצפות בהן מתי שאני רוצה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
ואני טוען ההיפך .... ה VOD הוא (כמעט) כל מה שיכולתי לבקש !
למעשה רוב הצפייה שלי כיום ב yes היא בתכני VOD HD.
בשעה - שעתיים שיש לי ביום לצפייה בטלויזיה אני מוצא את הפיתרון הזה יוצא מן הכלל !
למעשה רוב הצפייה שלי כיום ב yes היא בתכני VOD HD.
בשעה - שעתיים שיש לי ביום לצפייה בטלויזיה אני מוצא את הפיתרון הזה יוצא מן הכלל !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ואתה כנראה במיעוט
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
zovirax כתב:אני אישית נגד תשלום שקל אחד נוסף עבור התוכן ב VOD
(אלה אם כן מדובר בסרט פעם ב...)
אנחנו משלמים 300 שקל עבור תוכן, למה צריך לשלם בנוסף לזה?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
למתלוננים:
1. כדאי לברר מה רוכשים לפני שרוכשים...
2. זה כל העיקרון של המנגנון VOD של יס... מה לעשות שאין להם דרך אחרת לבצע את זה (בזמנו היה תוכנית להשתמש במרווח שלא בשימוש מצד בזק אבל בזק איבדו עניין בפרוייקט והם עברו לתשתית OTT - דרך האינטרנט)
3. נכון, עם הזמן, יס הכריזה שהם יעבירו אחוז נכבד של התוכן שלהם ל-VOD.
4. כך זה גם נוח יותר, לי אישית אין שום סיבה כיום לראות ערוצים לינארים
5. נושא התמחור זה סיפור אחר.
לגבי ה "רק" 80,000, זה 15% מהמנויים שלהם (שזה אגב לדעתי הגזמה, אני מכיר מספרים אחרים של מנויים שדומים יותר ל-400,000 מנויים). זה מרשים, כי זה אומר שיש אחוזים מאוד נכבדים של חדירה ל-MAX TOTAL!
1. כדאי לברר מה רוכשים לפני שרוכשים...
2. זה כל העיקרון של המנגנון VOD של יס... מה לעשות שאין להם דרך אחרת לבצע את זה (בזמנו היה תוכנית להשתמש במרווח שלא בשימוש מצד בזק אבל בזק איבדו עניין בפרוייקט והם עברו לתשתית OTT - דרך האינטרנט)
3. נכון, עם הזמן, יס הכריזה שהם יעבירו אחוז נכבד של התוכן שלהם ל-VOD.
4. כך זה גם נוח יותר, לי אישית אין שום סיבה כיום לראות ערוצים לינארים
5. נושא התמחור זה סיפור אחר.
לגבי ה "רק" 80,000, זה 15% מהמנויים שלהם (שזה אגב לדעתי הגזמה, אני מכיר מספרים אחרים של מנויים שדומים יותר ל-400,000 מנויים). זה מרשים, כי זה אומר שיש אחוזים מאוד נכבדים של חדירה ל-MAX TOTAL!
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
קיים ניסוי של VOD ב-MAX לבעלי מהירות 5 מ"ב ומעלה.
אז בקרוב עוד מחסום יישבר.
באופן אישי, אני משתמש ב-VOD לא מעט (מד מן
)
אז בקרוב עוד מחסום יישבר.
באופן אישי, אני משתמש ב-VOD לא מעט (מד מן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים