בית הקפה המושלם
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
שלום רב.
בעקבות פרויקט שאני עובד עליו כעת,הייתי רוצה לשמוע מכם מהו בית הקפה המושלם מבחינתכם.
סוגי השתייה,האוכל וכל מה שאתם מדמיינים בבית הקפה המושלם בראשכם.
אני מודה לכל אחד שיוסיף הערה והארה כיוון שמי יודע, יום אחד זה יכול להתגשם.
בעקבות פרויקט שאני עובד עליו כעת,הייתי רוצה לשמוע מכם מהו בית הקפה המושלם מבחינתכם.
סוגי השתייה,האוכל וכל מה שאתם מדמיינים בבית הקפה המושלם בראשכם.
אני מודה לכל אחד שיוסיף הערה והארה כיוון שמי יודע, יום אחד זה יכול להתגשם.
בריסטה טוב, ותערובת מנצחת.
קח בחשבון שבית קפה שנראה מלא, יכול למעשה לא לשלם את ההוצאות, כמה פעמים הייתי בבתי קפה ובעל הבית עשה לי חשבון בזמן אמת שכרגע הוא רק מפסיד כסף, היום בשעות הצהריים אנשים תופסים לך שולחן למשך שעתיים בשביל לגלוש בWIFI ומזמינים כוס קפה אחת. אני לא יכול לחשוב על מודל שימנע את המצב הזה מלבד מיקום נכון.
קח בחשבון שבית קפה שנראה מלא, יכול למעשה לא לשלם את ההוצאות, כמה פעמים הייתי בבתי קפה ובעל הבית עשה לי חשבון בזמן אמת שכרגע הוא רק מפסיד כסף, היום בשעות הצהריים אנשים תופסים לך שולחן למשך שעתיים בשביל לגלוש בWIFI ומזמינים כוס קפה אחת. אני לא יכול לחשוב על מודל שימנע את המצב הזה מלבד מיקום נכון.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אנחנו לא קהל היעד שלך....אבל אם כבר אז - קפה טוב ואפילו כמה תערובות.
בגלל שאתה הרפתקן אז גם מכשיר וואקום ועוד אופציות לשתות קפה. (רק תראה כמה הבאצ'י עושה רעש בחותם קפה)
אוכל בסיסי וטוב - אם כריך אז כזה מלחם איכותי אפוי טרי וקינוחים - קצת וטובים. כל המרבה גורע בקטע הזה.
ארקפה זאת הרשת הכי טובה בעיני ובתי קפה טובים זה סי קפה וקפה pauls שהוא כולו הזוי כזה (אבל זה בעיקר בגלל המיקום שלו ביפו).
ואם מישהו מבקש הפוך רותח חלש בלי קצף - קרא לי ואני אגרש אותו...
בגלל שאתה הרפתקן אז גם מכשיר וואקום ועוד אופציות לשתות קפה. (רק תראה כמה הבאצ'י עושה רעש בחותם קפה)
אוכל בסיסי וטוב - אם כריך אז כזה מלחם איכותי אפוי טרי וקינוחים - קצת וטובים. כל המרבה גורע בקטע הזה.
ארקפה זאת הרשת הכי טובה בעיני ובתי קפה טובים זה סי קפה וקפה pauls שהוא כולו הזוי כזה (אבל זה בעיקר בגלל המיקום שלו ביפו).
ואם מישהו מבקש הפוך רותח חלש בלי קצף - קרא לי ואני אגרש אותו...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דבוטאנט אני לא מסכים איתך, אנחנו כן צריכים להיות קהל היעד של בית קפה- לא הקהל המרכזי, אבל גם חלק מהקהל, מה כבר אנחנו מבקשים? קפה איכותי? זה הכל.. פותחים מקום מדביקים לו את ההגדרה ״בית קפה״ אבל מזניחים את הקפה אז למה אתם קוראים לעצמכם בית קפה?
ובהמשך לשאלתך: קפה איכותי, בריסטה שעבר הכשרה נאותה, אם יהיו מגוון תערובות זה יהיה נחמד מאוד.. בתור קונספט יפה באמת הייתי מוסיף גם קפה בשיטת הוואקום.. כמובן אוכל טוב וטרי.. בנוסף על מנת באמת להיות מיוחד- חלון הזמנות סגנון מקדרייב! אני עוד לא ראיתי דבר כזה בארץ, וזה יכול להיות מעולה! המון פעמים קרה לי שרציתי לקחת קפה לדרך והגעתי לרשת שאני אוהב ואו שלא היתה לי חניה או שלא היה לי חשק לעצור ולרדת מהאוטו..
ובהמשך לשאלתך: קפה איכותי, בריסטה שעבר הכשרה נאותה, אם יהיו מגוון תערובות זה יהיה נחמד מאוד.. בתור קונספט יפה באמת הייתי מוסיף גם קפה בשיטת הוואקום.. כמובן אוכל טוב וטרי.. בנוסף על מנת באמת להיות מיוחד- חלון הזמנות סגנון מקדרייב! אני עוד לא ראיתי דבר כזה בארץ, וזה יכול להיות מעולה! המון פעמים קרה לי שרציתי לקחת קפה לדרך והגעתי לרשת שאני אוהב ואו שלא היתה לי חניה או שלא היה לי חשק לעצור ולרדת מהאוטו..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בית הקפה המושלם נמצא באחד הרחובות ליד הואתיקן ברומא.
אני לא זוכר בדיוק איפה הוא, כי זו היתה שעה מוקדמת בבוקר ומצאנו אותו ככה, על הדרך, ברחוב צדדי שבאיזור. הבריסטה היה מבוגר (מעל גיל 50), מנוסה מאוד. הקפה היה הכי טוב ששתיתי באיטליה. המאפים היו לא פחות ממושלמים - פריכים, טריים ונימוחים. השירות היה אדיב ומחוייך. האווירה היתה של "בוקר טוב עולם!" ומעט האנשים שהיו מסביב נראו רגועים אך נחפזים לדרכם.
האם זה מתאים לישראל? שאלה טובה...
אני לא זוכר בדיוק איפה הוא, כי זו היתה שעה מוקדמת בבוקר ומצאנו אותו ככה, על הדרך, ברחוב צדדי שבאיזור. הבריסטה היה מבוגר (מעל גיל 50), מנוסה מאוד. הקפה היה הכי טוב ששתיתי באיטליה. המאפים היו לא פחות ממושלמים - פריכים, טריים ונימוחים. השירות היה אדיב ומחוייך. האווירה היתה של "בוקר טוב עולם!" ומעט האנשים שהיו מסביב נראו רגועים אך נחפזים לדרכם.
האם זה מתאים לישראל? שאלה טובה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אני שמח על ההערות הבונות ואני מבקש עוד.
לגבי ההערה של SHTUD "קח בחשבון שבית קפה שנראה מלא, יכול למעשה לא לשלם את ההוצאות, כמה פעמים הייתי בבתי קפה ובעל הבית עשה לי חשבון בזמן אמת שכרגע הוא רק מפסיד כסף, היום בשעות הצהריים אנשים תופסים לך שולחן למשך שעתיים בשביל לגלוש בWIFI ומזמינים כוס קפה אחת."
חשבתי על זה,הפתרון הקיצוני הוא לא לשים WIFI ,זה מה שנתקלתי במסעדת "בנדיקט" לא הצלחתי להתחבר לרשת אלחוטית באזור בכלל,מה שגרם לאנשי עסקים לדעתי לא לבוא ולא לבזבז זמן וכסף לבעל המקום.
כמו כן, המיזם הזה יפתיע במידה וייצא לפועל כך שכל הערה שלכם מאודדדדדדדדדדדד משפיעה.
אני אשמח לשמוע מכם הערות בנוגע לעיצוב המקום,מיקום טוב לדעתכם שחסר בו בית קפה טוב.
דרך אגב, תוכנית עסקית יש לי ,אני רק משפר אותה מול הערות שלכם ושל אחרים.
חלון בסגנון מקדרייב זה בעייתי לדעתי,בגלל מיקום אידיאלי של בית קפה (לא בתחנת דלק) אם היה לי אפשרות לחלון לרחוב אז הייתי חושב על זה.
אני אודה לכם אם תוסיפו ותפרטו יותר.
אם הייתי שם את מוכנת הקלייה הקטנה שלי מולכם, זה היה מוסיף?
לגבי ההערה של SHTUD "קח בחשבון שבית קפה שנראה מלא, יכול למעשה לא לשלם את ההוצאות, כמה פעמים הייתי בבתי קפה ובעל הבית עשה לי חשבון בזמן אמת שכרגע הוא רק מפסיד כסף, היום בשעות הצהריים אנשים תופסים לך שולחן למשך שעתיים בשביל לגלוש בWIFI ומזמינים כוס קפה אחת."
חשבתי על זה,הפתרון הקיצוני הוא לא לשים WIFI ,זה מה שנתקלתי במסעדת "בנדיקט" לא הצלחתי להתחבר לרשת אלחוטית באזור בכלל,מה שגרם לאנשי עסקים לדעתי לא לבוא ולא לבזבז זמן וכסף לבעל המקום.
כמו כן, המיזם הזה יפתיע במידה וייצא לפועל כך שכל הערה שלכם מאודדדדדדדדדדדד משפיעה.
אני אשמח לשמוע מכם הערות בנוגע לעיצוב המקום,מיקום טוב לדעתכם שחסר בו בית קפה טוב.
דרך אגב, תוכנית עסקית יש לי ,אני רק משפר אותה מול הערות שלכם ושל אחרים.
חלון בסגנון מקדרייב זה בעייתי לדעתי,בגלל מיקום אידיאלי של בית קפה (לא בתחנת דלק) אם היה לי אפשרות לחלון לרחוב אז הייתי חושב על זה.
אני אודה לכם אם תוסיפו ותפרטו יותר.
אם הייתי שם את מוכנת הקלייה הקטנה שלי מולכם, זה היה מוסיף?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם אתה רוצה למנוע מאנשים לשבת בבית קפה שעות אז זה הפתרון:
http://www.htcafe.co.il/vt135676.%D7%9E ... 7%95%D7%9D
מכונת קלייה בבית קפה תתרום, לללנדוור יש קולים של אבגי מפוזרים ככה בסניפים (אבל אני חושב שזאת סתם מעטפת ריקה של קולה)
קפה צריך אוירה מיוחדת ואת זה משיגים ע"י בעל בית לא סטנדרטי...(מלצריות יפות גם תמיד עוזרות)
אם יש לך אופי מיוחד אז גם בית הקפה שלך יהיה כזה.
אם יש לך אוסף של מקינטות, מטחנות ידניות וכל מני כאלה זה גם מוסיף לאוירה לא מסחרית שיש בכל בית קפה היום.
http://www.htcafe.co.il/vt135676.%D7%9E ... 7%95%D7%9D
מכונת קלייה בבית קפה תתרום, לללנדוור יש קולים של אבגי מפוזרים ככה בסניפים (אבל אני חושב שזאת סתם מעטפת ריקה של קולה)
קפה צריך אוירה מיוחדת ואת זה משיגים ע"י בעל בית לא סטנדרטי...(מלצריות יפות גם תמיד עוזרות)
אם יש לך אופי מיוחד אז גם בית הקפה שלך יהיה כזה.
אם יש לך אוסף של מקינטות, מטחנות ידניות וכל מני כאלה זה גם מוסיף לאוירה לא מסחרית שיש בכל בית קפה היום.
יש כאן בבופדשט איזה מקום כזה שאיך שאתה נכנס יש מולך קולה קפה וכמה שקים יפים עם קפה ירוק. כל כמה זמן הם עושים קליה מול הלקוחות - יש ארובה החוצה כמובן. האמת שאף פעם לא נכחתי בזמן הקליה אבל הזמינו אותי פעם אחת.NEGRO כתב: אני אודה לכם אם תוסיפו ותפרטו יותר.
אם הייתי שם את מוכנת הקלייה הקטנה שלי מולכם, זה היה מוסיף?...
חוץ מזה ריהוט עץ כבד וחמים כזה זה דבר נחמד..לא איזה משהו עתידני מידי.
שמעתי שיש בחו"ל גם כאלה ששמים מכשיר שמשבש WIFI כדי שלא יגלשו גם ממקור חיצוני, אולי אפשר לעשות שתעלה הודעה במחשב שאפשר לקבל קוד אצל המלצר בתשלום. משהוא כמו 30 שקל לשעה, כך שמי שיש לו פגישה ממש ממש חשובה יוכל לגלוש.חשבתי על זה,הפתרון הקיצוני הוא לא לשים WIFI...
(סתם חשבתי ברוח הפורימית
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
לא נראה לי כרעיון טוב, אבל אפשר להגביל את הwifi כדי שתהיה קליטה רק בחלק מהמקום (אם הוא גדול מספיק)NEGRO כתב: חשבתי על זה,הפתרון הקיצוני הוא לא לשים WIFI...
ואם זה לא לפטופ אז זה יהיה עיתון אז זה לא משנה..
אם אתה רוצה למשוך לקוחות, תהיה מקורי, כן wifi או לא wifi זה לא מה שיעשה את ההבדל.
רעיון הקליה במקום זה רעיון מעולה לפי דעתי, רק הריח ימשוך לקוחות מקצה הרחוב..
ושיהיו הרבה מקומות על הבר, אנשים ששותים אספרסו לבד בבוקר מעדיפים לשבת על הבר, זה בדוק!
רק שיהיה בריסטה סבלני ונחמד שיכול לסבול סמולטוק באמצע העבודה..
כמו כשכבר צוין פה, אביזרים של קפה זה חובה, פרנצ'פרסים מקינטות והרבה נירוסטה מנצנצת שתמשוך אוהבי קפה להכנס, וכמובן אם כבר נכנסו אז שיהיה מי שיקבל אותם וידע להסביר להם על כל סוגי הקפה שיש לך וכו'.. לכן חשוב לעשות הדרכות לצוות אצל ספק הקפה שלך.. או שאתה יכול לעשות להם בעצמך..
blinkybill כתב:לא נראה לי כרעיון טוב, אבל אפשר להגביל את הwifi כדי שתהיה קליטה רק בחלק מהמקום (אם הוא גדול מספיק)NEGRO כתב: חשבתי על זה,הפתרון הקיצוני הוא לא לשים WIFI...
ואם זה לא לפטופ אז זה יהיה עיתון אז זה לא משנה..
אם אתה רוצה למשוך לקוחות, תהיה מקורי, כן wifi או לא wifi זה לא מה שיעשה את ההבדל.
רעיון הקליה במקום זה רעיון מעולה לפי דעתי, רק הריח ימשוך לקוחות מקצה הרחוב..
ושיהיו הרבה מקומות על הבר, אנשים ששותים אספרסו לבד בבוקר מעדיפים לשבת על הבר, זה בדוק!
רק שיהיה בריסטה סבלני ונחמד שיכול לסבול סמולטוק באמצע העבודה..
כמו כשכבר צוין פה, אביזרים של קפה זה חובה, פרנצ'פרסים מקינטות והרבה נירוסטה מנצנצת שתמשוך אוהבי קפה להכנס, וכמובן אם כבר נכנסו אז שיהיה מי שיקבל אותם וידע להסביר להם על כל סוגי הקפה שיש לך וכו'.. לכן חשוב לעשות הדרכות לצוות אצל ספק הקפה שלך.. או שאתה יכול לעשות להם בעצמך.....
אהבתי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הוא ספק הקפה בעצמו
יש מסעדות שלא מוכנות להגיש סטייק וול-דאן. זה לגיטימי בעיניי רק אם הבשר שלהם באמת איכותי וטוב.
באותה מידה, אני אעריך מאוד בית קפה שלא יהיה מוכן להגיש הפוך רותח בלי קצף. אבל שוב, זה יהיה לגיטימי רק אם האספרסו יהיה מעולה..
באותה מידה, אני אעריך מאוד בית קפה שלא יהיה מוכן להגיש הפוך רותח בלי קצף. אבל שוב, זה יהיה לגיטימי רק אם האספרסו יהיה מעולה..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם יגישו בבית קפה נסקפה זה חייב להוריד ממנו - בעל הבית רק ירוויח.
אשתי מתעקשת על וול דאן ובסוף כל שף נשבר... לא הוא משלם על האוכל הזה אז אין לו ברירה.
פעם ראיתי באמצע מנהטן בית קפה פיצפון והיה בו נס עלית - פשוט החזיקו את זה כי אנשים דרשו וכנראה ישראלים מהאזור שמו אחד כזה גדול שם...
וזה היה בית קפה נחמד (קפה לא טוב)
הצלחה של בית קפה זה נעלם גדול שאין עליו שליטה.
שנים ראיתי בתל אביב איך עדר שלם (כולל אותי) עובר מקפה אחד לשני כשהקודם בסוף לפעמים נעלם.
איכות הקפה לא משנה באמת בארץ - רב האנשים בכלל מחפשים מקום נחמד (להם) לשבת בו.
אשתי מתעקשת על וול דאן ובסוף כל שף נשבר... לא הוא משלם על האוכל הזה אז אין לו ברירה.
פעם ראיתי באמצע מנהטן בית קפה פיצפון והיה בו נס עלית - פשוט החזיקו את זה כי אנשים דרשו וכנראה ישראלים מהאזור שמו אחד כזה גדול שם...
וזה היה בית קפה נחמד (קפה לא טוב)
הצלחה של בית קפה זה נעלם גדול שאין עליו שליטה.
שנים ראיתי בתל אביב איך עדר שלם (כולל אותי) עובר מקפה אחד לשני כשהקודם בסוף לפעמים נעלם.
איכות הקפה לא משנה באמת בארץ - רב האנשים בכלל מחפשים מקום נחמד (להם) לשבת בו.
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
מה עם קפה בוץ כמו בפרסום בטלויזיהדבוטאנט כתב: פעם ראיתי באמצע מנהטן בית קפה פיצפון והיה בו נס עלית - פשוט החזיקו את זה כי אנשים דרשו וכנראה ישראלים מהאזור שמו אחד כזה גדול שם......
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מסעדות שלא מגישות וול-דאן תמצא רק באירופה הפלצנית ובראשה צרפת עם הגישה הצרפתית הבלתי נסבלת.
בארה"ב אתה תקבל את הסטייק שלך וול-דאן אם תרצה, ואפילו עם שכבה של חמאת בוטנים למעלה, אם רק תבקש (ואם תשלם מספיק אז השף גם יכין לך את הסטייק כשהוא ערום ושר שירים של אלביס).
יש למישהו ספק איפה יש בתי קפה (ועסקים בכלל) מצליחים יותר?
לדעתי עסק שמכבד את עצמו צריך להגיש ללקוח מה שהלקוח רוצה. יש הבדל בין "מצטער, אני פשוט לא מחזיק כאן קפה נמס" לבין "אני לא מוכן להרתיח לך את החלב כי ככה לא שותים קפה". אם הלקוח רוצה - אז הלקוח יקבל.
מה שכן, אפשר בעדינות לנסות ולהסביר (ואולי לכתוב ולתת לקרוא) שקפוצ'ינו אמיתי שותים עם חלב לא מורתח. אבל מנסיון שלי - עד היום לא הצלחתי לשכנע אפילו אדם אחד שעדיף לשתות ככה חלב.
לגבי WIFI - מבחינתי זו לא אופציה לשבת בבית קפה שאין בו WIFI, גם כשאני לא עובד. בעל בית קפה צריך להתכונן למצב שבו אנשים מתנחלים אצלו במשך שעות על כוס סודה, במהלך היום. לדעתי עדיף לחבק אותם ולעזור להם להשאר, מאשר להרחיק אותם. אפשר להציע להם מוצרים זולים ונחמדים, כך שהם יקנו 5 עוגיות ב-2.5 ש"ח האחת לאורך שעתיים, וכך גם תרוויח משהו נוסף (גם אם מינורי).
בארה"ב אתה תקבל את הסטייק שלך וול-דאן אם תרצה, ואפילו עם שכבה של חמאת בוטנים למעלה, אם רק תבקש (ואם תשלם מספיק אז השף גם יכין לך את הסטייק כשהוא ערום ושר שירים של אלביס).
יש למישהו ספק איפה יש בתי קפה (ועסקים בכלל) מצליחים יותר?
לדעתי עסק שמכבד את עצמו צריך להגיש ללקוח מה שהלקוח רוצה. יש הבדל בין "מצטער, אני פשוט לא מחזיק כאן קפה נמס" לבין "אני לא מוכן להרתיח לך את החלב כי ככה לא שותים קפה". אם הלקוח רוצה - אז הלקוח יקבל.
מה שכן, אפשר בעדינות לנסות ולהסביר (ואולי לכתוב ולתת לקרוא) שקפוצ'ינו אמיתי שותים עם חלב לא מורתח. אבל מנסיון שלי - עד היום לא הצלחתי לשכנע אפילו אדם אחד שעדיף לשתות ככה חלב.
לגבי WIFI - מבחינתי זו לא אופציה לשבת בבית קפה שאין בו WIFI, גם כשאני לא עובד. בעל בית קפה צריך להתכונן למצב שבו אנשים מתנחלים אצלו במשך שעות על כוס סודה, במהלך היום. לדעתי עדיף לחבק אותם ולעזור להם להשאר, מאשר להרחיק אותם. אפשר להציע להם מוצרים זולים ונחמדים, כך שהם יקנו 5 עוגיות ב-2.5 ש"ח האחת לאורך שעתיים, וכך גם תרוויח משהו נוסף (גם אם מינורי).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
shtud כתב:בריסטה טוב, ותערובת מנצחת.
קח בחשבון שבית קפה שנראה מלא, יכול למעשה לא לשלם את ההוצאות, כמה פעמים הייתי בבתי קפה ובעל הבית עשה לי חשבון בזמן אמת שכרגע הוא רק מפסיד כסף, היום בשעות הצהריים אנשים תופסים לך שולחן למשך שעתיים בשביל לגלוש בWIFI ומזמינים כוס קפה אחת. אני לא יכול לחשוב על מודל שימנע את המצב הזה מלבד מיקום נכון....
תעזוב את ה WiFi כולם היו באירופה אנשים יושבים שעות רבות בבית קפה ויש מספיק מקום לכולם
גם בארץ יש כאלו, וטוב שכך... זה גרם לכמה אנשים שאני מכיר לנסות סוף סוף סטייק טעים.moti_r כתב:מסעדות שלא מגישות וול-דאן תמצא רק באירופה הפלצנית ובראשה צרפת עם הגישה הצרפתית הבלתי נסבלת.
י...
בארה"ב, הסטייק הממוצע הוא וול-דאן מזוויע, גם אם מבקשים מדיום. יוצאות דופן הן טקסס, קליפורניה וניו-יורק. שם בדר"כ יודעים מה הם עושים בתחום הזה..