הזרמה אלחוטית של תכני hd

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

עומד בפני החלטה/רכישה של אמצעי הזרמה מהמחשב הנייח לאקסטרימר פרו , הנמצאים בחדרים נפרדים (כרגע מעביר עם כונן נייד).
לא רוצה להעביר חוטים בבית.
מה האמת מאחורי הטענה (שאם איני טועה קראתי עליה גם כאן בפורום) שיש בעיה בהזרמת תכנים 'כבדים' 'כגון סרטי hd ,
באמצעות נתב אלחוטי ואנטנה של מזרים המדיה ?
יש הטוענים מנגד שבהתאם לנתוני נפח ההזרמה של הראוטר האלחוטי לא צריכה להיות כלל בעיה.
קיימת גם האופציה של חיבור באמצעות רשת החשמל (זוג שקעים כאלו כ- 360 שח בבאג) .
גם כאן יש הטוענים שזה עלול לעשות בעיות וחייב להיות על אותו קו חשמל (אצלי במקרה זה כן).
יתרון אחד באלחוטי לעומת רשת החשמל הוא אפשרות הניוד (אם בשלב מסוים משנים את מיקום הטיוי/מסך וכו' ).
אשמח מאוד למידע מאנשים שניסו בפועל.

שאלה צדדית. האם האקסטרימר פרו והאנטנה שלו תומכים ברשת מסוג N ?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

בוא נתחיל מהסוף, האקסטרימרים והדונגל שלהם תומכים בתקן N.

לגבי הזרמת תכני HD, בטח כשמדובר על FHD, קיימת מגבלה חמורה בחיבור אלחוטי וברוב המקרים יהיו גמגומים ולא תהיה הזרמה חלקה. אמנם זה תלוי במספר פרמטרים, כמו איכות ההזרמה של הסטרימר, הראוטר, המחשב והמרחק, אבל גם במצב אופטימלי יש בעיות כאשר מדובר על תכנים כאלה. יש, פה ושם, משתמשים שמצליחים להזרים כאלה תכנים, אך זה לא מעיד על הכלל.

לגבי הפיתרון של העברה דרך רשת החשמל, ניתן לרכוש את המתאמים דרך בזק. יש משתמשים שעושים בכך שימוש וזה עובד, אך היו פה בפורום משתמשים שדיווחו שנתקלו בקשיים (היה פה חבר פורום שביצע רכישה דרך בזק, אך לאחר שהגיע טכנאי ונמצא שזה לא עובד כמצופה, הציוד הוחזר והוא לא חויב - זאת אופציה חשובה, אני לא יודע מה המדיניות בשאר החנויות והרשתות).

באופן כללי, גם כשמדובר על תקן N, זה עדיין לא נותן מענה מספק לתכנים התובעניים שנפוצים היום, ולכן יצרנים רבים עובדים על הכנסת תקן חדש שיאפשר הזרמה אלחוטית חלקה של תכני HD בכל הבית, תראה פה:

http://www.whdi.org/

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אם אסכם את המסקנות שלי מדבריך, יש לי כרגע שתי אופציות שיתנו מענה.
האופציה של לנסות עם בזק , אבל יתכן וזה לא רלבנטי עבורי, משום שלא קו הטלפון הביתי שלי ולא תשתית האינטרנט הם של בזק.
אוכל לבדוק איתם אם זה תנאי.
השנייה, להעביר חיבור חוטי.(שזה די סיוט במציאות שלי ) .
אגב, מה עם תכנים אחרים, כגון רדיו אינטרנטי, יוטיוב וכדו', האם לדעתך הם כן יעברו טוב בנתב אלחוטי?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לפני הבלאגן של חיבור קווי רגיל, אתה גם יכול לבדוק את נושא מתאמים עם רשתות אחרות מלבד בזק.

לגבי תכנים אחרים, כגון רדיו ותכני SD, לא צריכה להיות שום בעיה, כל עוד החיבור תקין ועוצמת האות סבירה.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

נכון, שווה לבדוק למשל את הנושא גם עם הוט.
מה שלא ברור לי ושווה בדיקה הוא שיש לי יציאת חיבור כבל תשתית אינטרנט של הוט הן במקום של המחשב הנייח, והן באזור של הטלויזיה בסלון (כשיש חיבור ביניהם) אולי יש דרך לעשות זאת דרך הקו הזה?
לסרטים הנעים בין 700 מגה ל-4 גיגה בערך, תהיה גם לדעתך בעיה באלחוטי?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

שווה לבדוק עם הוט.

שוב, זה תלוי במספר פרמטרים, בתכנים הכבדים יותר יש גם סאונד דיגיטלי שמכביד, לכן מומלץ לבצע בדיקה נקודתית לגבי הרשת שלך ואיך הכל מתפקד יחד.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אוקי תודה, אלך על הבדיקות האלו.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”