בעיות תצוגה משונות בפלזמה הנחשפות בכיול - מה זה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
unsound_methods פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ציוד 42pwd8, s3100 svideo via scart, yes impact

תוך כדי כיול אני מגלה תופעות משונות בתצוגה בפלזמה. אתאר אותן מיד.
אשמח להסברים - האם המסך דפוק או שזה ארטיפקט מוכר הנובע מאיך שהמסך עובד?

כיול ה black level (הקרוי brightness).
במסך הכיול ישנם ארבעה אזורים. המטרה כאמור לגרום לאזור השחור (רבעון שמאלי למטה) להיות באמת שחור (ולא אפור), אבל שעדיין ניתן להבחין קלות בעיגול שבמרכזו.
הבעיה היא שהאזור השחור (רבעון שמאלי למטה) אינו אחיד בגוונו - תחתיתו מעט בהירה יותר (קרי, נראית כאפור כהה מאד). ככל שאני מעלה את ה brightness, האפור מתחיל להשתלט כלפי מעלה על כל הרבעון.
הייתי מצפה שהשינוי בגוון (עם כל שינוי בbrightness) יהיה אחיד על פני הרבעון.
נניח שכיילתי כך שהרבעון הוא אכן שחור, ולא אפור כהה. אז ניתן לשים לב, שהחלק העליון של העיגול שבתוך הרבעון, כהה יותר מאשר שאר העיגול.
מצורף שרטוט (עילג משהו) שאמור לתאר מה שאני רואה - האזור בספריי ירוק, זה האזור שבהיר יותר מסביבתו; האזור בספריי לבן - זה האזור בתוך העיגול שנראה כהה יותר משאר העיגול.

תופעה דומה בהסתכלות על חלון 100 IRE - הרקע אמור להיות שחור אחיד, החלון לבן. מה שקורה בפועל זה שהרקע איננו שחור אחיד; האזור העליון בהיר יותר (כלומר, מוצג כאפור כהה מאד). מצורף שרטוט נוסף - האזור בספריי הוא האזור הבהיר יותר.

אציין עוד, שמבט מקרוב על המסך, חושף שאפור כהה מאוד מורכב מפיקסלים שמהבהבים על ירוק כהה מאד - ניחא, אני כבר יודע למה זה קורה...

מה קורה כאן? למה אין אחידות בגוון על פני כל שטח המסך? זה נראה לי אבסורד!

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

כרגיל unsound_methods מעלה שאלות מעניינות:)

שליחה #2 

אני אבדוק את זה אצלי בבית (PHD8) אם אני אראה תופעה דומה.

הייתי מציע לך לצרף צילום של המסך שלך (בחושך) ואז תוכל להדגים את התופעה יותר טוב.
שנית - תפעיל את הSCREENSAVER ב-INVERTING ותראה מה זה עושה ל-pattern.
כך תוכל לדעת מי אשם - הפלאזמה או YES.

אני למשל שמתי לב שהעיגול האפור נראה בקושי על הרקע הלבן (פינה ימנית עליונה). כאשר אני מפעיל את הINVERTING, העיגול האפור (הפעם למטה, מה שהיה אפור על רקע שחור לפני) נראה ממש בבירור.
מה זה יכול להיות? או שהפרשי IRE בין העיגול האפור לרקע השחור ובין העיגול האפור לקרע הלבן לא זהים...
או שYES מעוותים את רמות הבהירות בין החלק העליון לחלק התחתון.
או שלפלאזמה יש הבדלים בבהירות בין החלק העליון לחלק התחתון מה שנרא הכי פחות סביר...
נערך לאחרונה על ידי eugbuber ב 16/05/2006 18:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

כיול רמת הבהירות צריכה להיות שאתה רואה בקושי את העיגול.
כלומר, להוריד את הבהירות לשלב אחד לפני שהם נעלמים לך.

לגבי מה שאתה מתאר, זה מאוד חשוד ואני רק יכול להגיד לך שה-PATTERN ממש לא ככה.
הוא אחיד לחלוטין.
אז או שהבעיה במסך או בממיר.

תנסה להחליף ממיר אם יש לך או לנסות ולהקרין על המסך משהו אחיד (את קובץ ההרצה שיש לנו באתר למשל).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

אם הרקע שחור כ"כ, לא אמור להיות לך תופעה כזו.

אני אצלי ממש לא רואה דבר כזה, מה שמצביע שיש לך בעיה היכן שהוא.

אגב, בכניסות שונות אני לפעמים מצליח ולפעמים לא מצליח לראות את העיגולים הבהירים, מה שמצביע בד"כ על CLIPPING בכניסה של המסך!

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אז ככה.
זה כנראה לא בממיר - כי עד שלשום היה לי ממיר ישן (ADB גדול) וראיתי את הבעיה גם איתו.
אני אכין image דמוי מלבן 100IRE כמו שיש ב impact, ואציג באמצעות ה htpc דרך כניסת ה VGA ואבדוק אם זה קורה מכניסה זו גם.

מרטין - מסך אחיד (בכל רמות IRE למיניהן) נראה אחיד לחלוטין. הבעיה כאשר יש באותה התמונה מרכיב בהיר מאוד - רק אז האחידות של השחור מופרת.

עופר, eugbuber - אחרי כיול נכון, השחור באמת שחור - במסך חלון IRE 100, אתם לא אמורים לראות את הרקע באזשהו סוג של אפור.
עכשיו תנסו להעלות כל פעם יחידה אחת בלבד במדיד ה brightness, תוך הסתכלות מקרוב - יש לבחון התמונה למשך כמה שניות לפני שעוברים ליחידה הבאה, כשהסלון מוחשך לחלוטין. מה שקורה, זה שניתן להבחין שהאפור הכהה שאמור להחליף את השחור מתחיל מלמעלה. ורק אחרי 2 3 מדרגות הוא משתלט לחלוטין על הרקע והופך להיות אחיד. צריך להסתכל מקרוב, להתרכז ולהקדיש תשומת לב רבה.
כשאני אומר "מתחיל להופיע אפור", אם מסתכלים מקרוב רואים שהפיקסלים מתחילים להבהב קצת על ירוק (כלומר מבחינים שהPWM מתחיל לתת אזשהו ערך בהירות שבתוחלת הוא מעל לשחור).

בעלי pwd (ולב טוב) אחרים - אנא, עזרו - תגידו לי אם זה משתחזר...
אני אובד עצות... המסך חדש; ממש לא הייתי מעוניין לגלות שהוא תקול... אחרי שטיפלתי בו עם הרצות, כיולים ושאר ירקות...

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

עדכון:
הבעיה מתרחשת גם בחיבור ה VGA למחשב ה htpc.
מצורפת תמונה שבה השתמשתי בתור 100IRE window pattern. מדובר במלבן לבן 0xFF ומסביבו שחור 0x00 כאשר הלבן תופס 4/9 משטח התמונה באופן סימטרי.

התוצאות -
במסך שלי, ברמת brightness של 1- השחור שחור לחלוטין. אני מעלה בעדינות את מדיד ה brightness ; ממש מקרוב ניתן להבחין שהשחור נהיה בהיר יותר רק באזורים העליון והתחתון (וגם לא באופן סימטרי!) כאשר השחור בצדדים עדיין שחור לחלוטין. ברמת brightness של 3 הגוון של כל המשטח השחור הופך לאחיד (אפור כהה מאד מאד. מקרוב נראה כניצנוץ פיקסלים ירוקים).
כאמור, צריך לבחון בתשומת לב רבה, בחושך מוחלט.

שאר ההגדרות של ה pwd8 היו כדלקמן -
picture: -24
color temp: normal
gamma: 2.2
agc: OFF
peak limit: OFF

http://img350.imageshack.us/img350/1729 ... dow0og.jpg

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אגב, גם ה-COLOR TEMP וגם הגאמה שלך לא אידאליים.

ממליץ שתגדיל את הגאמה ותוריד את ה-COLOR TEMP ל-LOW.

לגבי הבעיה, זה נשמע כמו רעש בקו או במעבד תמונה של המסך. לא ראיתי את התופעה (גם לא במסכים של פנסוניק שבדקתי).

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

unsound_methods :

רק תוהה (לפני שאני אבדוק את זה אצלי) - למה PICTURE כ"כ נמוך???

oferlaor :
הקביעה שלך לגבי הCOLORTEMP והGAMMA - כמה טלוייזיות בדקת?
אני כיוונתי את הPHD8 שלי ל2.5 ול-WARM (שזה LOW אם אני מבין נכון) והתמונה נראתה צהובה מידי וחסרת פרטים בקטעים החשוכים. אני מעדיף את הCOLORTEMP ב NORMAL והGAMMA משתנה בתלות אם זה סרט קולנוע (2.2) או שידור טלוויזיוני (2.5)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

eugbuber,

אכן LOW גורם לתמונה "צהובה" (פשוט בגלל שאתה רגיל לתמונה חמה מדי - עם יותר מדי כחול) אבל זה הכי קרוב ל-D65 ממה שמדדתי בזמנו (אני צריך לעשות CROSS REFERENCE עם SENSOR נוסף ליתר ביטחון).

לגבי 2.5 - זה אכן מוריד פרטים בקטעים החשוכים לטובת כל השאר (זה ממש לא הכרחי).

לגבי העברה בין 2.2 לפי המקור, זה די תואם למה שבאמת קורה בשטח. תכני טלויזיה בד"כ מכויילים ל-2.3 (התקן של PAL קובע 2.8, אבל זה כמובן לא ראלי ואף אחד לא מתייחס לזה ברצינות). סרטים (בעיקר NTSC) מכויילים ל-2.2, ו-HDTV ל-2.4...

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עופר -
בעניין הגמה, 2.5 נותן תמונה חסרת פרטים בסצנות כהות (crush to black). כזכור משרשורים קודמים, זה הדבר שמפריע לי ביותר בפלזמה... מבחינתי 2.2 זו פשרה מספיק טובה. לפעמים אני משתמש ב scurve.
בעניין טמפרטורת הצבע - גם אני, כמו eugbuber, רגיל כנראה לטמפרטורה חמה (כחולה). לדעתי מצב LOW נותן תמונה כתומה מדי - הלבן לא נראה טבעי כמו לבן של אור שמש אלא יותר כמו לבן של נורת להט 24V באוהל מילואים... אני מתפשר על normal.

eugbuber -
הסיבה ש picture כ"כ נמוך: אם הוא יותר גבוה, זו פשרה ברמת פירוט הגוונים, דבר שמפריע לי.
ראה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

ולעניין החשוב ביותר:
מה המסקנה, המסך תקול?
האם מישהו הצליח בשחזור התופעה?
איך אני יכול לבצע דיאגנוזה מוצלחת יותר בקביעת מקור הבעיה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

SCURVE לא טבעי - אבל הוא מבליט פרטים בשתי קצוות הסקאלה, וזה מה שנראה לי שאתה אוהב.

2.5 יעבוד טוב רק עם יחס קונטרסט גבוה. קח בחשבון שהמספרים שכתובים שם פיקציה, במדידות שעשיתי בזמנו 2.2 בעצם יוצא 1.8 ו-2.5 יוצא בערך 2.2.

רק ב-NEC ראיתי מספרים גבוהים מ-2.2.

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל

בדקתי את PHD8 אצלי - התופעה קיימת גם

שליחה #12 

שמתי את המלבן 100IRE על רקע שחור בYES IMPACT. בהעלאת BRIGHTNESS ל-3 התחילו להופיע נקודות ירוקות בחלק העליון של השחור. ב-4 הם התפשטו קצת למטה. ב-5 הם הופיעו בחלק התחתון וב-6 הם התחברו. CONTRAST (או PICTURE עם התפריטים הם באנגלית US) לא השפיע על זה.
ראשית, חשוב לציין - התופעה נראת רק מקרוב (אבל ממש מקרוב).
שנית, למה אתה צריך BRIGHTNESS יותר מ-2?
הטלויזיה שלי בYES מכוונת ל-
CONTRAST :11
BRIGHTNESS 2
W/B:NORMAL
GAMMA: 2.5

עבור ערוצי הסרטים של YES אני משתמש לעתים בסט הגדרות אחר (CINEMA) שהוא:
CONTRAST: 6
BRIGHTNESS: 1
W/B: NORMAL
GAMMA: 2.2

אתה לא מדליק את ה-POWER SAVE במקרה בזמן הכיול?

אמנם אני כיילתי לפי YES IMPACT והעין (אני עדיין מחכה לDVE והAVIA שלי) , אבל אחרי שימוש ומשחקים של חודש, אלה הם המספרים שנראו לי הכי אופטימליים....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

מעניין לבחון את זה ב-DVE.

מאוד יכול להיות שזה מעגל הכניסה של המכשיר, הממיר או אפילו הכיווץ.

אנסה לעשות ניסויים נוספים בערב היום (בהנחה שיהיה לי זמן לכך).

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

eugbuber,
דבר ראשון - המון המון תודה!

זה שהכיול שלך מבחינה מספרית קצת שונה - זה בסדר גמור, יש לנו מסכים שונים, אנחנו משתמשים בגאמה שונה, עיניים שונות וכו'. מה שחשוב ששנינו מכוילים.

מבחינתי, העיקר הוא, שגם במסך שלך (phd8) התופעה מתרחשת. אני יודע, אני יודע, רק מקרוב רואים את זה, אבל יש לי עיני נץ... :wink:
המסקנה שלי - זו בעיה אינהרנטית אפשהו באלקטרוניקה של המסך (אנסה לחפש קצת באינטרנט על זה); המסך שלי לא תקול, מה שמשמח אותי.
מצד שני... עוד חרוז בחשבוניה, לרעת הפלזמה, בחשבון שאני מנהל מולה... :)

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

עופר -
לא חושב שזה הממיר - כאמור הבחנתי גם דרך ה VGA (מחשב, חלון 100IRE שהכנתי מצורף בהודעה קודמת).
לא חושב שזה טרמינל כניסה מסוים - כאמור, גם VGA (מחשב) וגם SVIDEO (שני ממירים שונים).

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

וביקורת שמשתפרת עם הזמן Floating blacks issue

שליחה #16 

בביקורת על ה PHD/PWD/8 בלינק הראשון היה לפני כשנה התייחסות לרמות השחור שיורדות כאשר סצנה הופכת לבהירה יותר.
למרבה הפלא הביקורת לא מזכירה את זה היום. נפלאות של אהבת PANASONIC...אבל מבקרים...ואולי המשפט עדיין נמצא ואני לא מצאתי אותו עכשיו.

בלינק השני מדברים על הבעיה של ה FLOATING BLACK . נראה לי שבעצם על זה מדובר כאן?

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas ... eview.html

http://www.avsforum.com/avs-vb/printthr ... ge=6&pp=30

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

תודה על הלינקים.

אני יודע שזה נשמע קצת אוי-אוי-אוי, אבל באיזה עולם המבקר חי? הביקורת מאד biased לטעמי.
ציטוטים נבחרים:
deep, rich and clear, amazing
The contrast ratio is the best in the plasma market and rivals even the best CRTs
continue to display the deepest blacks and smoothest gray scaling

מה נקודת הייחוס לביקורת? מסך של ה PDA הכי זול שהיה לפני חמש שנים ??

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

אני התכוונתי

שליחה #18 

שזה אתר מאוד משוחד ל PANASONIC,בלשון המעטה, כאשר הביקורת יצאה היתה התייחסות לבעיה, קראתי אותה אז (פחות משנה) אבל בלינק השני יש התייחסות לנושא.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

הבנתי אותך מלכתחילה... סתם ששחררתי קיטור... :wink:
תודה, מצאתי הרבה posts ב avsforum המדברים על הבעיה (floating black, black shift)- אכן מסכי פנסוניק סובלים ממנה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”