המלצה לרמקולים מדפיים
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 056c2072edgalafgon כתב:מחפש המלצה לרמקולים מדפיים עד 4000 שמתחברים לרסיבר של קולנוע בייתי..DENON 1910...
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
הממ. על פניו, מצטרף להמלצה. הספנדור האלו הם רמקולים נהדרים. יוצרו לפי מפרט של ה-BBC. המידים שלהם מדהימים. לי יש את הרוג'רס LS3\5A שמאוד דומים להם. המחיר גם נשמע הוגן. מה שכן, צוואר הבקבוק בסט הזה הוא הרסיבר. ממליץ בחום לשקול לשדך רסיבר סטריאו שיוכל להוציא מהרמקולים האלו את כל מה שיש להם לתת. וזה המון!
הייתי הולך על המוניטור אודיו BX2 כיוון שהוא רמקול אול ראונדר והוא יותר מתאים לרמה של הרסיבר מבחינת התקציב. יש את הRX2 שהוא יותר טוב אבל במקרה הזה הייתי נמנע ממנו בגלל שהסאונד שלו עלול להיות בהיר מדי עם הרסיבר שלך.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

עם הטענה שלך שהמוניטור אודיו יותר מתאים לררסיבר מבחינת התקציב - אני מסכים. חתכת פה בערך בחצי מחיר.
את עניין ה"אול ראונדר" אני לא באמת מבין. אתה לא יודע איזה סגנון מוזיקה הבחור שומע, אז למה להמליץ את זה? ואם הוא רוצה סגנון ממוקד?
מודה שלא יצא לי לשמוע את הספנדור, אבל אם הם דומים לרוג'רס (מה שאני משער שהמצב), אלו רמקולים ממוקדים ונהדרים באמת. אפילו יש להם ניחוח של קלאסיקה.
את עניין ה"אול ראונדר" אני לא באמת מבין. אתה לא יודע איזה סגנון מוזיקה הבחור שומע, אז למה להמליץ את זה? ואם הוא רוצה סגנון ממוקד?
מודה שלא יצא לי לשמוע את הספנדור, אבל אם הם דומים לרוג'רס (מה שאני משער שהמצב), אלו רמקולים ממוקדים ונהדרים באמת. אפילו יש להם ניחוח של קלאסיקה.
- THEMISSION
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 190
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
תלך תקשיב לפארדיים סטודיו 40
חכם לא נכנס למצב שפיקח יוכל לצאת ממנו
רמקול אול ראונדר הוא רמקול שמתאים לכל סיגנון של מוזיקה ככה שהשאלה מיותרת. אם כבר ניכנסנו למונחים אז הנה עוד מונח, אובר קיל, כלומר הספנדור מתאים להגברה יותר איכותית מזו שיש לפותח השירשור ולמרות שלא שמעתי את 2 הרכיבים האלה ביחד אני די בטוח שהסאונד יהיה עם במה צרה וחד. צריך לשדך להם הגברה ומקור סטריאו יעודי או רסיבר הרבה יותר איכותי על מנת שיהיה אפשר להנות מהאיכות שלהם וגם אז זו שאלה של טעם כי אני אישית העדפתי את הRX2 ששמעתי אותם כמעט במקביל. בנוסף לכל מה שנכתב, אם פותח השירשור רוצה לשים את הרמקולים כקידמיים איפה הוא ישיג סנטר תואם לספנדור (וכמה הוא יעלה) ?ran_carney כתב:עם הטענה שלך שהמוניטור אודיו יותר מתאים לררסיבר מבחינת התקציב - אני מסכים. חתכת פה בערך בחצי מחיר.
מודה שלא יצא לי לשמוע את הספנדור, אבל אם הם דומים לרוג'רס (מה שאני משער שהמצב), אלו רמקולים ממוקדים ונהדרים באמת. אפילו יש להם ניחוח של קלאסיקה....
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

אכן, הדנון יעשה עוול לספנדור. כמו שנכתב למעלה, הוא די דומה לרוג'רס.zeev78 כתב:רמקול אול ראונדר הוא רמקול שמתאים לכל סיגנון של מוזיקה ככה שהשאלה מיותרת. אם כבר ניכנסנו למונחים אז הנה עוד מונח, אובר קיל, כלומר הספנדור מתאים להגברה יותר איכותית מזו שיש לפותח השירשור ולמרות שלא שמעתי את 2 הרכיבים האלה ביחד אני די בטוח שהסאונד יהיה עם במה צרה וחד. צריך לשדך להם הגברה ומקור סטריאו יעודי או רסיבר הרבה יותר איכותי על מנת שיהיה אפשר להנות מהאיכות שלהם וגם אז זו שאלה של טעם כי אני אישית העדפתי את הRX2 ששמעתי אותם כמעט במקביל. בנוסף לכל מה שנכתב, אם פותח השירשור רוצה לשים את הרמקולים כקידמיים איפה הוא ישיג סנטר תואם לספנדור (וכמה הוא יעלה) ?ran_carney כתב:עם הטענה שלך שהמוניטור אודיו יותר מתאים לררסיבר מבחינת התקציב - אני מסכים. חתכת פה בערך בחצי מחיר.
מודה שלא יצא לי לשמוע את הספנדור, אבל אם הם דומים לרוג'רס (מה שאני משער שהמצב), אלו רמקולים ממוקדים ונהדרים באמת. אפילו יש להם ניחוח של קלאסיקה.......
המלצתי היא לרכוש את הספנדור שבאמת אובר קיל לגמרי על הרסיבר, ולשדרג בהמשך את ההגברה.
קשה מאוד למצוא את הספנדור הללו כמשומשים ולדעתי, מדובר במציאה, שטובה בכמה רמות מהרמקולים שהומלצו כאן.
יש כאן כתבה מסטריאופיל על הספנדור.
http://www.stereophile.com/standloudspe ... index.html
- ran_carney
-
- חבר ותיק

אמנם לא השתמשתי במונח "אובר-קיל", אבל אמרתי בדיוק את אותו הדבר - צוואר הבקבוק הוא הרסיבר.ran_carney כתב:הממ. על פניו, מצטרף להמלצה. הספנדור האלו הם רמקולים נהדרים. יוצרו לפי מפרט של ה-BBC. המידים שלהם מדהימים. לי יש את הרוג'רס LS3\5A שמאוד דומים להם. המחיר גם נשמע הוגן. מה שכן, צוואר הבקבוק בסט הזה הוא הרסיבר. ממליץ בחום לשקול לשדך רסיבר סטריאו שיוכל להוציא מהרמקולים האלו את כל מה שיש להם לתת. וזה המון!...
על "אול-אראונדר" - אני מבין מה הכוונה, אבל לא תמיד רמקול אול אראונדר הוא מה שבנאדם מחפש. לפעמים בנאדם אוהב לשמוע רק ווקאלי ודומיו - ואז הספנדור יהיה חתיכת רמקול מדהים לשימוש שלו.
רמקול סנטר תואם לספנדור הוא לא ימצא - כי אלו לא רמקולים לק"ב. אלו רמקולים לסטריאו. אני אישית יוצא מנקודת הנחה שאם הרמקולים האלו היו מיועדים לק"ב - הוא היה מציין את זה.
having all that said, תודה לניר שחסך לי - הספנדור הם רמקולים איכותיים ונדירים מאוד. לא יצא לי לשמוע את המוניטור אודיו, אני מודה, אבל לא תמיד "רמקול אול אראונד" כמו המוניטור אודיו והוורפידל דיימונד סידרה 10 שאתה נוטה להמליץ עליהם כמעט לכל סיטואציה - הוא הפתרון.
רן, לפני שאתה מצהיר הצהרות ומסיק מסקנות אני מציע שתשמע את הרמקולים של מוניטור אודיו, אני בטוח שלאחר מכן אתה תשנה את כל התפיסה שלך לגבי רמקולים ומה שאתה אמור לקבל עבור הכסף שאתה משלם (הכוונה שלי היא לגבי הBX2 , RX2 והRX6 שהוא אחד הרמקולים האהובים עלי). 3 הדגמים האלה נשמעו מצויין בכל סיגנון של מוזיקה שבדקתי (רוק, גא"ז וכדומה) ונתנו תמורה מצויינת עבור הכסף בהשוואה לדגמים יקרים יותר. אני לא הייתי ממליץ לפותח השירשור ללכת על הRX2 בגלל שאני חושב שהוא קודם כל מתאים להגברה עם גוון סאונד חם או נייטראלי, מאותה סיבה אני לא ממליץ על הספנדור שגם הוא ישמע לא הכי טוב עם הגברה בעלת גוון סאונד בהיר כמו של הרסיבר המדובר ואני בספק אם הוא ינצל 50 אחוז מהיכולת שלו (אבל זו רק השערה, אי אפשר לקבוע אם הוא מתאים או לא מתאים מבלי לשמוע אותם ביחד על סמך חוות דעת שיטחית או על סמך מאמרים של מגזינים).
פותח השירשור מחפש רמקולים לרסיבר ק"ב, סביר להניח שהוא גם ירצה להשתמש בהם בהתאם ולכן לא נראה לי שהספנדור יתאימו לצרכים שלו.
Having all that said הספנדור הם רמקולים איכותיים ללא ספק ויש להם קהל מעריצים ברחבי העולם אבל אם כבר מדברים על פיתרון שהוא לא "מוניטור אודיו או וורפידל 10 שאני נוטה להמליץ עליהם כמעט בכל סיטואציה" אז הפיתרון שלך מתאים כמו מנוע של פרארי לטרנטה שלי
.
פותח השירשור מחפש רמקולים לרסיבר ק"ב, סביר להניח שהוא גם ירצה להשתמש בהם בהתאם ולכן לא נראה לי שהספנדור יתאימו לצרכים שלו.
Having all that said הספנדור הם רמקולים איכותיים ללא ספק ויש להם קהל מעריצים ברחבי העולם אבל אם כבר מדברים על פיתרון שהוא לא "מוניטור אודיו או וורפידל 10 שאני נוטה להמליץ עליהם כמעט בכל סיטואציה" אז הפיתרון שלך מתאים כמו מנוע של פרארי לטרנטה שלי
Nir547 כתב:אכן, הדנון יעשה עוול לספנדור. כמו שנכתב למעלה, הוא די דומה לרוג'רס.zeev78 כתב:רמקול אול ראונדר הוא רמקול שמתאים לכל סיגנון של מוזיקה ככה שהשאלה מיותרת. אם כבר ניכנסנו למונחים אז הנה עוד מונח, אובר קיל, כלומר הספנדור מתאים להגברה יותר איכותית מזו שיש לפותח השירשור ולמרות שלא שמעתי את 2 הרכיבים האלה ביחד אני די בטוח שהסאונד יהיה עם במה צרה וחד. צריך לשדך להם הגברה ומקור סטריאו יעודי או רסיבר הרבה יותר איכותי על מנת שיהיה אפשר להנות מהאיכות שלהם וגם אז זו שאלה של טעם כי אני אישית העדפתי את הRX2 ששמעתי אותם כמעט במקביל. בנוסף לכל מה שנכתב, אם פותח השירשור רוצה לשים את הרמקולים כקידמיים איפה הוא ישיג סנטר תואם לספנדור (וכמה הוא יעלה) ?ran_carney כתב:עם הטענה שלך שהמוניטור אודיו יותר מתאים לררסיבר מבחינת התקציב - אני מסכים. חתכת פה בערך בחצי מחיר.
מודה שלא יצא לי לשמוע את הספנדור, אבל אם הם דומים לרוג'רס (מה שאני משער שהמצב), אלו רמקולים ממוקדים ונהדרים באמת. אפילו יש להם ניחוח של קלאסיקה.......
המלצתי היא לרכוש את הספנדור שבאמת אובר קיל לגמרי על הרסיבר, ולשדרג בהמשך את ההגברה.
קשה מאוד למצוא את הספנדור הללו כמשומשים ולדעתי, מדובר במציאה, שטובה בכמה רמות מהרמקולים שהומלצו כאן.
http://www.stereophile.com/standloudspe ... index.html...
כדי להגיע לתוצאות סבירות של מגבר סטריאו יעודי ברמת midrange עם רסיבר ק"ב הוא יצטרך לשלם כפול ממה שהוא יצטרך לשלם על הרמקולים וגם אז זה לא מבטיח שהוא יפיק את מלוא הפוטנציאל שלהם.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
המוניטור אודיו רמקול נחמד ובהחלט שווה בדיקה
אבל להשוות אותו לספנדורים זה לא רציני ...
מדובר פה על רמה אחרת לחלוטין!!עם הגברה טובה הם יכולים להגיע לרמה מטורפת!!
נכון שלשדך להם את 1910 זה לא רציני והם לא ישמעו במיטבם.אבל עדיין הם יעלו בכל פרמטר על המוניטור!
נכון שלשדך להם את 1910 זה לא רציני והם לא ישמעו במיטבם.אבל עדיין הם יעלו בכל פרמטר על המוניטור!
- ran_carney
-
- חבר ותיק

תהיה בריא זאב. גם לפי האנלוגיה שלך אני מעדיף מנוע של פרארי בטרנטה שלי על פני מנוע טרנטה. מעבר לזה, בניגוד לאנלוגיה שלך, מלבד מצב בו הרמקולים מיועדים גם לק"ב (מה שפחות סביר, כי אז הוא היה מבקש רמקולים מדפיים לק"ב בפורום ק"ב), אין סיבה לקחת את המוניטור אודיו על פני הספנדור. מקסימום, כמו שהומלץ מתחילת השרשור - קונים רסיבר סטריאו תואם שיוכל לנצל את יכולות הרסיבר. לא קונים רמקולים פחות טובים אם ניתן להשיג אותם באותו המחיר.zeev78 כתב:רן, לפני שאתה מצהיר הצהרות ומסיק מסקנות אני מציע שתשמע את הרמקולים של מוניטור אודיו, אני בטוח שלאחר מכן אתה תשנה את כל התפיסה שלך לגבי רמקולים ומה שאתה אמור לקבל עבור הכסף שאתה משלם (הכוונה שלי היא לגבי הBX2 , RX2 והRX6 שהוא אחד הרמקולים האהובים עלי). 3 הדגמים האלה נשמעו מצויין בכל סיגנון של מוזיקה שבדקתי (רוק, גא"ז וכדומה) ונתנו תמורה מצויינת עבור הכסף בהשוואה לדגמים יקרים יותר. אני לא הייתי ממליץ לפותח השירשור ללכת על הRX2 בגלל שאני חושב שהוא קודם כל מתאים להגברה עם גוון סאונד חם או נייטראלי, מאותה סיבה אני לא ממליץ על הספנדור שגם הוא ישמע לא הכי טוב עם הגברה בעלת גוון סאונד בהיר כמו של הרסיבר המדובר ואני בספק אם הוא ינצל 50 אחוז מהיכולת שלו (אבל זו רק השערה, אי אפשר לקבוע אם הוא מתאים או לא מתאים מבלי לשמוע אותם ביחד על סמך חוות דעת שיטחית או על סמך מאמרים של מגזינים).
Having all that said הספנדור הם רמקולים איכותיים ללא ספק ויש להם קהל מעריצים ברחבי העולם אבל אם כבר מדברים על פיתרון שהוא לא "מוניטור אודיו או וורפידל 10 שאני נוטה להמליץ עליהם כמעט בכל סיטואציה" אז הפיתרון שלך מתאים כמו מנוע של פרארי לטרנטה שלי.
...
לק"ב ביתי אגב, הספנדור לא מתאימים באף רמה אפשרית. אלו לא רמקולים שיכולים לספק באסים כמו שק"ב צריך
שלום אופיר, שאתה כותב מוניטור אודיו לאיזה דגם אתה מתכוון? שאני ביצעתי את ההשוואה עם הRS2 הוא נשמע מאוד חיוור לעומתו בכל הקשור לבמה ולבאס, יכול להיות שלא הייתה התאמה בינו לבין ההגברה והמקורofir-harlev כתב:המוניטור אודיו רמקול נחמד ובהחלט שווה בדיקה![]()
נכון שלשדך להם את 1910 זה לא רציני והם לא ישמעו במיטבם.אבל עדיין הם יעלו בכל פרמטר על המוניטור!...
ran_carney כתב:תהיה בריא זאב. גם לפי האנלוגיה שלך אני מעדיף מנוע של פרארי בטרנטה שלי על פני מנוע טרנטה. מעבר לזה, בניגוד לאנלוגיה שלך, מלבד מצב בו הרמקולים מיועדים גם לק"ב (מה שפחות סביר, כי אז הוא היה מבקש רמקולים מדפיים לק"ב בפורום ק"ב), אין סיבה לקחת את המוניטור אודיו על פני הספנדור. מקסימום, כמו שהומלץ מתחילת השרשור - קונים רסיבר סטריאו תואם שיוכל לנצל את יכולות הרסיבר. לא קונים רמקולים פחות טובים אם ניתן להשיג אותם באותו המחיר.zeev78 כתב:רן, לפני שאתה מצהיר הצהרות ומסיק מסקנות אני מציע שתשמע את הרמקולים של מוניטור אודיו, אני בטוח שלאחר מכן אתה תשנה את כל התפיסה שלך לגבי רמקולים ומה שאתה אמור לקבל עבור הכסף שאתה משלם (הכוונה שלי היא לגבי הBX2 , RX2 והRX6 שהוא אחד הרמקולים האהובים עלי). 3 הדגמים האלה נשמעו מצויין בכל סיגנון של מוזיקה שבדקתי (רוק, גא"ז וכדומה) ונתנו תמורה מצויינת עבור הכסף בהשוואה לדגמים יקרים יותר. אני לא הייתי ממליץ לפותח השירשור ללכת על הRX2 בגלל שאני חושב שהוא קודם כל מתאים להגברה עם גוון סאונד חם או נייטראלי, מאותה סיבה אני לא ממליץ על הספנדור שגם הוא ישמע לא הכי טוב עם הגברה בעלת גוון סאונד בהיר כמו של הרסיבר המדובר ואני בספק אם הוא ינצל 50 אחוז מהיכולת שלו (אבל זו רק השערה, אי אפשר לקבוע אם הוא מתאים או לא מתאים מבלי לשמוע אותם ביחד על סמך חוות דעת שיטחית או על סמך מאמרים של מגזינים).
Having all that said הספנדור הם רמקולים איכותיים ללא ספק ויש להם קהל מעריצים ברחבי העולם אבל אם כבר מדברים על פיתרון שהוא לא "מוניטור אודיו או וורפידל 10 שאני נוטה להמליץ עליהם כמעט בכל סיטואציה" אז הפיתרון שלך מתאים כמו מנוע של פרארי לטרנטה שלי.
...
לק"ב ביתי אגב, הספנדור לא מתאימים באף רמה אפשרית. אלו לא רמקולים שיכולים לספק באסים כמו שק"ב צריך...
לפי האנלוגיה שלי ושל הרבה אנשים שמבינים יותר ממני בתחום צריכה להיות פרופורציה בין הרכיבים במערכת, זה שתחבר רמקולים שהיעוד שלהם הוא לסטריאו לרסיבר ק"ב מהרמה ומהדור הישן שלא מצטיין בלשון המעטה בתחום הזה זה לא אומר שתקבל את אותה התוצאה עם מגבר סטריאו יעודי שמתאים לרמקולים האלה. הסינרגיה בין הרכיבים יותר חשובה מהאיכות של רכיב בודד במערכת וזה בסופו של דבר מתבטא בעלות/תועלת שאתה מקבל עבור ההשקעה שלך שאם אתה עושה אותה בצורה חכמה אתה יכול להגיע לתוצאות דומות ולחסוך הרבה כסף.
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

אפשר לקנות סוויץ' שבורר בין הרסיבר לבין המגבר.zeev78 כתב:Nir547 כתב:אכן, הדנון יעשה עוול לספנדור. כמו שנכתב למעלה, הוא די דומה לרוג'רס.zeev78 כתב:רמקול אול ראונדר הוא רמקול שמתאים לכל סיגנון של מוזיקה ככה שהשאלה מיותרת. אם כבר ניכנסנו למונחים אז הנה עוד מונח, אובר קיל, כלומר הספנדור מתאים להגברה יותר איכותית מזו שיש לפותח השירשור ולמרות שלא שמעתי את 2 הרכיבים האלה ביחד אני די בטוח שהסאונד יהיה עם במה צרה וחד. צריך לשדך להם הגברה ומקור סטריאו יעודי או רסיבר הרבה יותר איכותי על מנת שיהיה אפשר להנות מהאיכות שלהם וגם אז זו שאלה של טעם כי אני אישית העדפתי את הRX2 ששמעתי אותם כמעט במקביל. בנוסף לכל מה שנכתב, אם פותח השירשור רוצה לשים את הרמקולים כקידמיים איפה הוא ישיג סנטר תואם לספנדור (וכמה הוא יעלה) ?ran_carney כתב:עם הטענה שלך שהמוניטור אודיו יותר מתאים לררסיבר מבחינת התקציב - אני מסכים. חתכת פה בערך בחצי מחיר.
http://www.stereophile.com/standloudspe ... index.html...
כדי להגיע לתוצאות סבירות של מגבר סטריאו יעודי ברמת midrange עם רסיבר ק"ב הוא יצטרך לשלם כפול ממה שהוא יצטרך לשלם על הרמקולים וגם אז זה לא מבטיח שהוא יפיק את מלוא הפוטנציאל שלהם....
ישנם מגברים משולבים משומשים שאפשר לרכוש ב-3-4K שיניעו אותם כמו שצריך ויפיקו מהם את המיטב, אם ממש רוצים לבצע שדרוג משמעותי, אפשר לשלוח את המגבר ליאיר פורמן שישדרג אותו.
שוב, מדובר במציאה נדירה. הרמקולים האלו ממש לא חיוורים. לא סתם הם מבוססים על המפרט של ה-BBC.
הזדמנויות כאלו לא מגיעות כל יום ללוחות.
אבל כן, אין רסיבר ב-8K שיפיק מהם את המיטב. אולי ביד שניה.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

פה כבר פתחת דיון אחר לגמרי. השאיפה היא בהחלט לשמור על רמה זהה של הרכיבים. מצד שני, אם יש לך הזדמנות לרכוש רכיב ברמה גבוהה יותר, ולנצל רק חלק ממנו עד שתשדרג ותוכל להפיק יותר, אני לא רואה שום סיבה בעולם לרכוש רכיב זול ונחות. אם אתה יכול לקנות לפיאסטה שלך צמיגים של 100 ש"ח ולקבל צמיגים של 100 ש"ח כי זה כל מה שהפיאסטה שלך צריכה, לעומת צמיגים ששווים 600 ש"ח באותו מחיר, באמת תיקח את אלו של ה-100? (הטענה הזו, לצורך ההבהרה, חורגת מגבולות הדיון הנ"ל והחיסכון הכספי. ככלל, אם אפשר לקבל רכיב איכותי יותר - לוקחים אותו).
מודה ומתוודה, כשאני ניגשתי לפוסט הזה לקחתי בחשבון שהבחור מחפש רמקולים עבור סטריאו ולא עבור ק"ב. במידה וההנחה שלי נכונה, אני עומד על שלי וטוען בתוקף - הספנדור עדיין עדיפים. אוברקיל? מסכים איתך לחלוטין, אבל בתחום הזה השדרוגים תמיד בפתחנו. יותר מזה? בשביל הספנדור שווה לשקול לשדרג ולהשקיע עוד קצת כסף במגבר.
קטונתי אני, עובד עם ROTEL RX-V 875 שמניע את הרוג'רס שלי. עלה 500 ש"ח. מה זה אומר? שהרוטל ברמה של הרוג'רס? כנראה שלא. שהיה עדיף לי לרכוש רמקולים אחרים? בטוח שלא. רק אומר שבבוא הזמן אשדרג את הרסיבר כדי להפיק יותר מהרוג'רס. אותו היגיון מלווה אותי בהמלצה לבחור (שאגב, נעלם לחלוטין מהפוסט
)
מודה ומתוודה, כשאני ניגשתי לפוסט הזה לקחתי בחשבון שהבחור מחפש רמקולים עבור סטריאו ולא עבור ק"ב. במידה וההנחה שלי נכונה, אני עומד על שלי וטוען בתוקף - הספנדור עדיין עדיפים. אוברקיל? מסכים איתך לחלוטין, אבל בתחום הזה השדרוגים תמיד בפתחנו. יותר מזה? בשביל הספנדור שווה לשקול לשדרג ולהשקיע עוד קצת כסף במגבר.
קטונתי אני, עובד עם ROTEL RX-V 875 שמניע את הרוג'רס שלי. עלה 500 ש"ח. מה זה אומר? שהרוטל ברמה של הרוג'רס? כנראה שלא. שהיה עדיף לי לרכוש רמקולים אחרים? בטוח שלא. רק אומר שבבוא הזמן אשדרג את הרסיבר כדי להפיק יותר מהרוג'רס. אותו היגיון מלווה אותי בהמלצה לבחור (שאגב, נעלם לחלוטין מהפוסט