סנטר לא מתפקד בחיבור ל HTPC
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73333
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום אנשים.
בימים האחרונים הסנטר שלי משום מה לא מתפקד. אני יודע שהוא עובד פיזית (הרמקול עצמו, הכבל וכו) מכיוון שכאשר אני משחק ב PS3 הוא משמיע את הצלילים שמשודרים אליו (הדיבור במשחק), אך רק כאשר אני משדר סאונד מה HTPC משום מה רק שני הקידמיים עובדים ללא הסנטר. ניסיתי להסיר ולהתקין את ה SHARK CODEC PACK ואת הדרייבר של הכרטיס קול, ללא הועיל. זוהי החומרה איתה אני רץ:
כרטיס קול בלוח הבא:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3436#ov
שמחובר מהיציאה האופטית לרסיבר Yamaha RX-V863.
שוב, זה 99.9 אחוז הגדרות ב HTPC מכיוון שבחיבור לקונסולה הכל עובד שפיר.
רעיונות אפא ומה לבדוק שלא בדקתי עדיין?
בימים האחרונים הסנטר שלי משום מה לא מתפקד. אני יודע שהוא עובד פיזית (הרמקול עצמו, הכבל וכו) מכיוון שכאשר אני משחק ב PS3 הוא משמיע את הצלילים שמשודרים אליו (הדיבור במשחק), אך רק כאשר אני משדר סאונד מה HTPC משום מה רק שני הקידמיים עובדים ללא הסנטר. ניסיתי להסיר ולהתקין את ה SHARK CODEC PACK ואת הדרייבר של הכרטיס קול, ללא הועיל. זוהי החומרה איתה אני רץ:
כרטיס קול בלוח הבא:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3436#ov
שמחובר מהיציאה האופטית לרסיבר Yamaha RX-V863.
שוב, זה 99.9 אחוז הגדרות ב HTPC מכיוון שבחיבור לקונסולה הכל עובד שפיר.
רעיונות אפא ומה לבדוק שלא בדקתי עדיין?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
כנראה שהמקודדים אצלך לא מוגדרים אצלך לעשות Bit Stream לאודיו.
באיזו תוכנה אתה משתמש לניגון התכנים? איזה מקודדים?
באיזו תוכנה אתה משתמש לניגון התכנים? איזה מקודדים?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Huber
- חבר במועדון HT

ניסיתי ב 2 תוכנות, גם המדיה פלייר 11 וגם ב MPC-HC. אני משתמש ב SHARK CODEC PACK כחבילת מקודדים. שקלתי את העובדה שזה הגדרה בחבילת מקודדים ולכן הסרתי אותה, מחקתי כל איזכור לגביה (גם ידנית על הדיסק הקשיח וגם מהרג'יסטרי) והתקנתי את הגירסה הכי עכשוית שקיימת. לא נפתרה הבעייה. יש לך מושג אפא אני מגדיר את כל הנושא בחסילת מקודדים, קרי אפא לחפש מה יכל להשתבש? יש שם כ"כ הרבה הגדרות שקשה למצוא את הידיים והרגליים.
שוב, אני סטוח שזו לא בעייה פיזית ברמקולים, בכבלים או ברסיבר מכיוון שיש לי PS3 שמחובר לאותו רסיבר, בדקתי ושם הסנטר מתפקד כרגיל.
שוב, אני סטוח שזו לא בעייה פיזית ברמקולים, בכבלים או ברסיבר מכיוון שיש לי PS3 שמחובר לאותו רסיבר, בדקתי ושם הסנטר מתפקד כרגיל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בעבודה עם MPC HC, תנסה לפעול על פי הסעיפים האחרונים המתעסקים באודיו + נספח 1 ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD". זה אמור לדעתי לפתור את הסוגייה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

הרצתי חיפוש בפורום ל"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" ולא קיבלתי שום תוצאה רלוונטית/מדריך, על מה מדובר?
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
איזה הובר זה....
http://www.hometheater.co.il/article01838
http://www.hometheater.co.il/article01838
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

התחלתי בנספח 1, חסמתי את המקודדים החיצוניים שהיו (לא היה FFDSHOW אז רק אלו של מיקרוסופט וה AC3), לא נפתרה הבעייה עדיין, מה שאומר שאף מקודד חיצוני לא גורם לבעייה (די הגיוני בהתחשב בזה שמותקן אצלי רק ה SHARK CODEC PACK). אני עובר לסעיפים האחרונים במדריך, אעבור עליהם ואדווח.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 08/03/2011 19:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

טוב, התחלתי מסעיף 13 כי אני בטוח שהוא היחיד שרלוונטי למקרה:
במקרה זה, בזמן ניגון צריך ללחוץ כפתור ימני -> Filters -> ו-AC3 Audio Decoder או MPA Audio Decoder או DTS Decoder (תלוי בתוכן שאתם מנגנים) ולסמן V בשתי התיבות של SPDIF.
התחלתי עם סרט מסויים, נכנסתי ל DTS ואכן זה היה על STEREO. העברתי ל SPDIF וחזר הסאונד (הדיבור כמובן) להישמע מהסנטר. חשבתי לעצמי "הנה, נפתרה הבעייה", ניגשתי לסדרות הטלוויזיה, שם זה היה AC3 וכבר מסומן SPDIF אך עדיין אין סאונד מהסנטר ברב הסדרות. בדקתי 5 סדרות שונות, ב 4 לא היה ובאחד כן, מה שמוכיח ש AC3 כן עושה הפרדה לסנטר וזה כן יכול לעבוד. ככה אפא הבעייה?
במקרה זה, בזמן ניגון צריך ללחוץ כפתור ימני -> Filters -> ו-AC3 Audio Decoder או MPA Audio Decoder או DTS Decoder (תלוי בתוכן שאתם מנגנים) ולסמן V בשתי התיבות של SPDIF.
התחלתי עם סרט מסויים, נכנסתי ל DTS ואכן זה היה על STEREO. העברתי ל SPDIF וחזר הסאונד (הדיבור כמובן) להישמע מהסנטר. חשבתי לעצמי "הנה, נפתרה הבעייה", ניגשתי לסדרות הטלוויזיה, שם זה היה AC3 וכבר מסומן SPDIF אך עדיין אין סאונד מהסנטר ברב הסדרות. בדקתי 5 סדרות שונות, ב 4 לא היה ובאחד כן, מה שמוכיח ש AC3 כן עושה הפרדה לסנטר וזה כן יכול לעבוד. ככה אפא הבעייה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה צריך לעשות את זה פעמיים - עבור ה-AC3 Decoder ועבור ה-DTS Decoder.
את ה-DTS כבר ביצעת, אז מה שנותר לך לעשות זה להריץ קובץ MKV של סידרה ולעשות שוב את סעיף 13.
את ה-DTS כבר ביצעת, אז מה שנותר לך לעשות זה להריץ קובץ MKV של סידרה ולעשות שוב את סעיף 13.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מתנצל אם לא הבהרתי את עצמי, בהחלט עשיתי את זה ובסדרות האופציה כבר הייתה על SPDIF (כולן ב AC3), ז"א לא היה צריך לשנות כלום. הקטע המוזר הוא שבדקתי 5-6 סדרות, חלק הארי לא משדרות סאונד לסנטר ואחת כן.Huber כתב:ניגשתי לסדרות הטלוויזיה, שם זה היה AC3 וכבר מסומן SPDIF אך עדיין אין סאונד מהסנטר ברב הסדרות. בדקתי 5 סדרות שונות, ב 4 לא היה ובאחד כן....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מוזר מאוד. האם ברסיבר מופיע שהוא מקבל DD?
אתה בטוח ש-FFDShow audio לא פעיל? האם האייקון הכחול שלו אכן לא מופיע במגש האייקונים של מערכת ההפעלה?
אתה בטוח ש-FFDShow audio לא פעיל? האם האייקון הכחול שלו אכן לא מופיע במגש האייקונים של מערכת ההפעלה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

הרצתי סרט שמקודד בסאונד AC3 ודלוק DTS ברסיבר, כשאני מנגן את הסדרות זה אכן DD. הקטע ההזוי הוא שבחלק מההסדרות הסנטר עובד (למשל 30.Rock או Castle) ובחלק לא (למשל Being Human או Chuck) אבל כשאני מסתכל באופציה עליה אנחנו מדברים כולם משדרים ב AC3.
FFDShow לא מותקן כלל, כפי שציינתי עד היום עבדתי רק עם SHARK CODEC PACK ושום דבר מעבר. אולי זו הבעייה? להתקין? ולא - אין את האייקון שלו למטה באופן די מובן
עכשיו נוצרה לי בעייה חדשה, מאז שעשיתי את השינויים שלמעלה, כשאני מנגן סרט/סידרה ברמקולים של המחשב (בחיבור האנלוגי) אין סאונד. זו בעייה שהתחילה רק היום כשהתחלתי לבצע את כל השינויים ששבתגובות האחרונות שלי. מכה
FFDShow לא מותקן כלל, כפי שציינתי עד היום עבדתי רק עם SHARK CODEC PACK ושום דבר מעבר. אולי זו הבעייה? להתקין? ולא - אין את האייקון שלו למטה באופן די מובן
עכשיו נוצרה לי בעייה חדשה, מאז שעשיתי את השינויים שלמעלה, כשאני מנגן סרט/סידרה ברמקולים של המחשב (בחיבור האנלוגי) אין סאונד. זו בעייה שהתחילה רק היום כשהתחלתי לבצע את כל השינויים ששבתגובות האחרונות שלי. מכה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

השארק כולל בתוכו FFDShow... אז יש לך מותקן. השאלה היא אם הוא פעיל.
אבל זה נשמע ממש הזוי. FFDShow יש אפשרות (שכדאי לכבות אותה, נקראת AC3 Encoding) לקודד AC3 מתכנים של DTS עבור רסיברים ישנים שאין להם DTS, אבל על מצב הפוך של תוכן AC3 המקודד ל-DTS עוד לא שמעתי.
אתה בטוח שזהו המצב? אולי מדובר בתכנים בשחרורים מיוחדים (WEB-DL אולי) שהם כן DTS?
תנסה להריץ עליהם Media Info.
אבל זה נשמע ממש הזוי. FFDShow יש אפשרות (שכדאי לכבות אותה, נקראת AC3 Encoding) לקודד AC3 מתכנים של DTS עבור רסיברים ישנים שאין להם DTS, אבל על מצב הפוך של תוכן AC3 המקודד ל-DTS עוד לא שמעתי.
אתה בטוח שזהו המצב? אולי מדובר בתכנים בשחרורים מיוחדים (WEB-DL אולי) שהם כן DTS?
תנסה להריץ עליהם Media Info.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני מניח שזה AC3 מכיוון שבלחיצת מקש ימני על הנגן כשהסרט מתנגן תחת FILTERS כתוב AC3 AUDIO DECODER. אני מוודא כרגע עם התוכנה שהמלצת.
ד"א, התכנים הם "סטנדרטיים" לחלוטין, הפצות MKV של DIMENSION בכל ארבעת הדוגמאות שלעיל (שחצי מהם מתנגן עם סנטר וחצי לא).
טוב, אלו התוצאות:
30.Rock ו Castle הם AC3 לפי התוכנה, Being Human ו Chuck גם AC3. ז"א כולם מקודדים אותו הדבר, חלק סנטר עובד חלק לא. הזוי, לא?
לגבי ה FFDSHOW, אם האייקון הירוק (ויש גם כחול אם אני זוכר נכון מהשימוש בו בעבר) לא מויעים בשורת משימות כך שאני מניח שהוא לא פעיל, לא?
וטמה עושים גבי הבעייה החדשה? זה שעכשיו סרטים/סדרות לא משמיעים סאונד כשאני מעביר את האודיו לרמקולים של המחשב/לחיבור האנלוגי? זה לא כ"כ קריטי כי אני לא צופה דרכם בסרטים/סדרות, אבל בקבצי ווידאו אחרים כן.
ד"א, התכנים הם "סטנדרטיים" לחלוטין, הפצות MKV של DIMENSION בכל ארבעת הדוגמאות שלעיל (שחצי מהם מתנגן עם סנטר וחצי לא).
טוב, אלו התוצאות:
30.Rock ו Castle הם AC3 לפי התוכנה, Being Human ו Chuck גם AC3. ז"א כולם מקודדים אותו הדבר, חלק סנטר עובד חלק לא. הזוי, לא?
לגבי ה FFDSHOW, אם האייקון הירוק (ויש גם כחול אם אני זוכר נכון מהשימוש בו בעבר) לא מויעים בשורת משימות כך שאני מניח שהוא לא פעיל, לא?
וטמה עושים גבי הבעייה החדשה? זה שעכשיו סרטים/סדרות לא משמיעים סאונד כשאני מעביר את האודיו לרמקולים של המחשב/לחיבור האנלוגי? זה לא כ"כ קריטי כי אני לא צופה דרכם בסרטים/סדרות, אבל בקבצי ווידאו אחרים כן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ולפי הרסיבר? עדיין מופיע ברסיבר DTS במקום DD?