gaggia viva או gaggia evolution
שלום לכולם,
בדרכי לקנות מכונת קפה ראשונה טובה, אחרי התלבטויות וגם קריאה מרובה כאן בפורום החלטתי שלצרכים שלי ולטווח המחירים שלי אני אלך עם ה gaggia evolution.
בניסיון למצוא מחיר טוב, נתקלתי במבצע של viva ב-800 שקל, בקופי-טיים (הם בטח ישמחו על הפרסום..) שערער קצת את ההחלטה שלי...
השאלה שלי היא מה ההבדל בין המכונות??
ממה שהצלחתי להבין בעצמי מצאתי שני הבדלים:
הספק עבודה 1300 לעומת 700 ואט לטובת האבולושן - עד כמה זה קריטי בזמן התחממות?
ידית מאלומיניום בויוה לעומת פליז בציפוי כרום באבולושן - על מה זה משפיע?
אשמח להתייחסות לגבי השוואה בין המכונות, על מנת שאוכל לעשות שיקול מושכל לגבי המחיר,
תודה רבה
בדרכי לקנות מכונת קפה ראשונה טובה, אחרי התלבטויות וגם קריאה מרובה כאן בפורום החלטתי שלצרכים שלי ולטווח המחירים שלי אני אלך עם ה gaggia evolution.
בניסיון למצוא מחיר טוב, נתקלתי במבצע של viva ב-800 שקל, בקופי-טיים (הם בטח ישמחו על הפרסום..) שערער קצת את ההחלטה שלי...
השאלה שלי היא מה ההבדל בין המכונות??
ממה שהצלחתי להבין בעצמי מצאתי שני הבדלים:
הספק עבודה 1300 לעומת 700 ואט לטובת האבולושן - עד כמה זה קריטי בזמן התחממות?
ידית מאלומיניום בויוה לעומת פליז בציפוי כרום באבולושן - על מה זה משפיע?
אשמח להתייחסות לגבי השוואה בין המכונות, על מנת שאוכל לעשות שיקול מושכל לגבי המחיר,
תודה רבה
כל הדברים שציינת, בתוספת ראש חליטה הרבה פחות מסיבי.
אבל אלו דברים לא חשובים, מה שחשוב הוא שבפועל, ההבדל בכוס הוא עצום. אני רק יכול להניח שזה קורה כי הידיות לא מוליכות חום כהלכה, הראש לא שומר על החום, והדוד לא עומד בקצב..
אבל אלו דברים לא חשובים, מה שחשוב הוא שבפועל, ההבדל בכוס הוא עצום. אני רק יכול להניח שזה קורה כי הידיות לא מוליכות חום כהלכה, הראש לא שומר על החום, והדוד לא עומד בקצב..
לך לחנות שמחזיקה את שתי המכונות הנ"ל, קח ביד אחת את הידית של הויוה וביד השנייה את הידית של האבולושן.
מרגיש כמו הבדל בין מכונת אדים ב 100 שקל לעומת מכונה ביתית טובה שמוציאה קפה טוב.
קח בחשבון גם מטחנה אם לא עכשיו אז בקרוב:)
מרגיש כמו הבדל בין מכונת אדים ב 100 שקל לעומת מכונה ביתית טובה שמוציאה קפה טוב.
קח בחשבון גם מטחנה אם לא עכשיו אז בקרוב:)
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אני קניתי את האבולושן שלי דנדשה ב300 ש"ח מיד 2..
מרוצה ממנה מאוד, אבל רק בגלל המחיר שהשגתי, לא הייתי משלם עליה מחיר מלא...
אם אתה אוהב להקציף תצטרך לקנות גם סטימר של סילביה כי הסטימר המקורי שלה פשוט קצר מדי בלי הפנרלו, (או להקציף בקנקן ממש קטן)..
אני ממליץ לך להיות סבלני ולעקוב אחרי מודעות יד 2 באינטרנט.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שגם הפיור והקולור הם דגמים טובים באותה מידה, לי לא היה נסיון איתם אבל אני מציע לך לבדוק את העניין.
מרוצה ממנה מאוד, אבל רק בגלל המחיר שהשגתי, לא הייתי משלם עליה מחיר מלא...
אם אתה אוהב להקציף תצטרך לקנות גם סטימר של סילביה כי הסטימר המקורי שלה פשוט קצר מדי בלי הפנרלו, (או להקציף בקנקן ממש קטן)..
אני ממליץ לך להיות סבלני ולעקוב אחרי מודעות יד 2 באינטרנט.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שגם הפיור והקולור הם דגמים טובים באותה מידה, לי לא היה נסיון איתם אבל אני מציע לך לבדוק את העניין.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
יכול להיות שאני טועה..
אבל לפי מה שאני זוכר ל-viva אין בכלל דוד אלא טרמובלוק.
כשחשבתי לקנות אותה בזמנו ושאלתי את המוכר מה גודל הדוד ואם הוא מאלומיניום התשובה שקיבלתי הייתה 'דוד טרמובלוק - שיטה מעולה..'
גם באתרים של חנויות קפה במפרט הטכני כתוב: דוד - UNI4514
אבל לפי מה שאני זוכר ל-viva אין בכלל דוד אלא טרמובלוק.
כשחשבתי לקנות אותה בזמנו ושאלתי את המוכר מה גודל הדוד ואם הוא מאלומיניום התשובה שקיבלתי הייתה 'דוד טרמובלוק - שיטה מעולה..'
גם באתרים של חנויות קפה במפרט הטכני כתוב: דוד - UNI4514
הוא טעה.. הדוד זהה לזה שיש באבולושיין ובקלאסיק. גם שם זה נקרא UNI 4514.
בכל אופן, noamlevko: העלו פה נקודה נכונה. ללא מטחנה טובה, או כוונה לרכוש כזו בעתיד הקרוב (סביבות 1000 ש"ח) חבל להשקיע במכונה. תקבל קפה טוב יותר בבריקה זולה, או במכונת קפסולות כמו נספרסו.
בכל אופן, noamlevko: העלו פה נקודה נכונה. ללא מטחנה טובה, או כוונה לרכוש כזו בעתיד הקרוב (סביבות 1000 ש"ח) חבל להשקיע במכונה. תקבל קפה טוב יותר בבריקה זולה, או במכונת קפסולות כמו נספרסו.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אוקיי, אז טוב לדעת