פתרון האחסון שלי לניגון מדיה בסטרימר.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #1 

(הערה למנהלים-ההודעה עוסקת בפתרון אחסון לניגון מדיה, אם מוצאים לנכון להעביר לפורום אחר - בכיף)
יש ברשותי שני מזרימי מדיה, אבל אני מתעקש תמיד לנגן מקומית. אני לא מאמין בהזרמה.
למה? תוכלו לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=958441

הבעיה שלי היא שאני עדיין רוצה לעיתים לנגן מדיה בשני הנגנים (לעולם לא בעת ובעונה אחת). מכייון שעד היום ניגנתי מדיסקים חיצוניים (USB בלבד), יכולתי תמיד פשוט להעביר אותם, אבל זה מאוד בעייתי:

1) נגן אחד נמצא בארון בסלון, ביחד עם 3 דיסקים חיצוניים. יש שם סלט של כבלים, אין לי כח להתעסק עם זה.
2) הדיסקים שלי הם 3.5 אינץ (יותר טרה לשקל), ולכן קשה יותר לנייד אותם בגלל שצריך גם להעביר את החשמל.

הפתרון שמצאתי כולל את הרכיבים האלה:

1) מארז במחשב שכולל שני סלוטים חיצוניים לדיסקים SATA. הדגש הוא על חיבוריות SATA ועל כך שמדובר על דיסקים "רגילים" , ז"א פנימיים. הדיסקים הם HOT SWAP.
זה המארז שלי היום:
http://www.thermaltake.com/product_info ... parent_cp=

2) שתי יחידות של תחנות עגינה לדיסקי SATA רגילים עם חיבוריות USB. הנה, כאלה:
http://goldtop.co.il/show_details.asp?p ... 7&catid=73

http://goldtop.co.il/show_details.asp?p ... 4&catid=73

עכשיו כל מה שנותר לי לעשות כשאני רוצה לצפות בסרט זה לקחת את הדיסק, לשלוף אותו מתחנת העגינה שצמודה לסטרימר אחד, ולתקוע בשני. תחנת העגינה במחשב משמשת כמובן להעתקה מהירה של המידע מהמחשב לדיסקים (אני מוריד מדיה מהמחשב).

הפתרון הזה כמובן לא מספק שום שרידות וגם שום קישוריות "מרחוק", אבל שני הדברים האלה לא חשובים לי (השני בכלל מפריע לי בגלל זמני תגובה שלא מתאימים לי), אבל הוא נותן מענה מושלם לצרכים שלי, והוא גם זול מאוד.
את תחנות העגינה ניתן לרכשו גם די בזול ב DX, ודיסקים פנימיים אפילו מעט יותר זולים מחיצוניים.
כמו כן, גיליתי שאני יכול פשוט לפרק את המארזים שכבר יש לי, באופן לא ממש מפתיע יש בתוכם דיסקים SATA רגילים לחלוטין.

מה דעתכם?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46367
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

תודה על השיתוף.
עבורי זה נשמע לי קצת יותר מידי התעסקות פיזית עם המדיה. יש צורך תמידי לוודא כי הכונן התורן מחזיק את הסרט בו אני מעוניין לצפות. אם הוא לא, צריך להעתיק ואם זה כותר Blu-ray, זה עלול לקחת אפילו 20 דקות של המתנה. נכון שאפשר לדאוג לזה מראש, אבל לא תמיד רוצים לדאוג מראש, לי מאוד חשוב החופש בספונטניות.
המצב האידיאלי הוא כונן אחד גדול ברשת (NAS למשל) וניגון כל התכנים ב Streaming. בצורה זאת אין ניוד ברזלים ואין שום צורך בהכנות מראש. אם אצלי הפתרון הזה עובד מאז שנת 2006~ בהצלחה, אין שום סיבה שאצל אחרים זה לא יעבוד.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

ziv_r כתב:תודה על השיתוף.
עבורי זה נשמע לי קצת יותר מידי התעסקות פיזית עם המדיה. יש צורך תמידי לוודא כי הכונן התורן מחזיק את הסרט בו אני מעוניין לצפות. אם הוא לא, צריך להעתיק ואם זה כותר Blu-ray, זה עלול לקחת אפילו 20 דקות של המתנה. נכון שאפשר לדאוג לזה מראש, אבל לא תמיד רוצים לדאוג מראש, לי מאוד חשוב החופש בספונטניות.
המצב האידיאלי הוא כונן אחד גדול ברשת (NAS למשל) וניגון כל התכנים ב Streaming. בצורה זאת אין ניוד ברזלים ואין שום צורך בהכנות מראש. אם אצלי הפתרון הזה עובד מאז שנת 2006~ בהצלחה, אין שום סיבה שאצל אחרים זה לא יעבוד.
...
הכונן לא צריך להחזיק את הסרט. זה בדיוק מה שהשיטה שלי באה לפתור. שינוע דיסק USB מסורבל מדי עבורי, במיוחד אם הוא כולל חיבור חשמל. בשיטה שלי, אם הדיסק במקום הלא נכון, פשוט שולפים אותו (זה hot swap) ותוקעים בעמדת עגינה שמחוברת לסטרימר. אפשר גם לשים על הדיסק סטיקי נוט של 3M ולכתוב עליו מה שרוצים.
אם כבר צריך להעתיק משהו (ואין בזה שום צורך בנורמל), הרי שבשיטה שלי ההעתקה היא במהירות הכי גבוהה שקיימת טכנולוגית כיום (למעט RAID 0 וממשקים מהירים יותר כגון SAS וFC) - מ SATA ל SATA.

אני מבין שהפתרון שלך עובד מצוין עבורך, אבל אני משתמש אחר עם צרכים אחרים. אני לא מוכן לסבול שום עיכוב בנגינה, שום BUFFERING או משהו כזה. אני גם לא מוכן לכל מני פריזים, נדירים ככל שיהיו. NAS מעל רשת במהירות 100 מגהביט פשוט לא עונה על הצורך הזה. אני אומר את זה אחרי שניסיתי להזרים מהמחשב לסטרימר מספר לא מועט של פעמים. יש לי היכרות לא מועטה עם רשתות מחשבים, והרשת שלי חפה מכל בעיות תשתית או קונפיגורציה. נגינה מעל הרשת פשוט לא מספקת אותה חוויה כמו ניגון ישיר בו הנגינה מתחילה מיד אחרי לחיצת הכפתור. כשמנסים להריץ קדימה ואחורה (משהו שאני עושה ה-מ-ו-ן) - זה בכלל נהיה זוועה ברשת.

ברור לי שלפתרון מבוסס רשת יש יתרונות, אבל הוא לא עונה על הצרכים שלי כאמור, והוא גם דורש השקעה רבה בחתיכת ברזל שלא עושה כלום בעצמה - מארז ה NAS. אני מעדיף להשקיע רק במה שנותן לי עוד ועוד טרות.
נכון, גם תחנות העגינה שלי עולות כסף, אבל הן כמובן הרבה יותר זולות. יש תחנות שתומכות גם ב USB3 וESATA אבל אין בזה שום ערך מוסף עבורי.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #4 

תודה על השיתוף (Y) לטעמי זה לא נוח ועבודה קשה. אבל אופציה טובה למי שלא רוצה להזרים.

אני לא נתקלתי בתופעות של גמגום בהזרמה קווית גם לא בסרטי בלו ריי מלאים וכבדים.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #5 

ואם יש לך מגבלה ואין לך אפשרות לרשת קווית, שווה לבדוק את הפיתרון של רשת על גבי תשתית החשמל. יש משתמשים שזה עובד אצלם כמו שצריך.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

באיזו תכיפות אתה שולף ומחבר את הדיסקים?
אני שואל מדאגה לבלאי של מחברי הSATA וסכנה לנזק. תנועה אחת לא נכונה ו...קליק! (אחריות לא מכסה - מנסיון)
במגירות HOT SWAP הדיסק מחובר באופן קבוע למתאם עמיד והוא זה שנשלף, כאן חיבור הSATA העדין הוא זה שמתנתק ומתחבר כל הזמן.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

nir11 כתב:(הערה למנהלים-ההודעה עוסקת בפתרון אחסון לניגון מדיה, אם מוצאים לנכון להעביר לפורום אחר - בכיף)
יש ברשותי שני מזרימי מדיה, אבל אני מתעקש תמיד לנגן מקומית. אני לא מאמין בהזרמה.
למה? תוכלו לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=958441

הבעיה שלי היא שאני עדיין רוצה לעיתים לנגן מדיה בשני הנגנים (לעולם לא בעת ובעונה אחת). מכייון שעד היום ניגנתי מדיסקים חיצוניים (USB בלבד), יכולתי תמיד פשוט להעביר אותם, אבל זה מאוד בעייתי:

1) נגן אחד נמצא בארון בסלון, ביחד עם 3 דיסקים חיצוניים. יש שם סלט של כבלים, אין לי כח להתעסק עם זה.
2) הדיסקים שלי הם 3.5 אינץ (יותר טרה לשקל), ולכן קשה יותר לנייד אותם בגלל שצריך גם להעביר את החשמל.

הפתרון שמצאתי כולל את הרכיבים האלה:

1) מארז במחשב שכולל שני סלוטים חיצוניים לדיסקים SATA. הדגש הוא על חיבוריות SATA ועל כך שמדובר על דיסקים "רגילים" , ז"א פנימיים. הדיסקים הם HOT SWAP.
זה המארז שלי היום:
http://www.thermaltake.com/product_info ... parent_cp=

2) שתי יחידות של תחנות עגינה לדיסקי SATA רגילים עם חיבוריות USB. הנה, כאלה:
http://goldtop.co.il/show_details.asp?p ... 7&catid=73

http://goldtop.co.il/show_details.asp?p ... 4&catid=73

עכשיו כל מה שנותר לי לעשות כשאני רוצה לצפות בסרט זה לקחת את הדיסק, לשלוף אותו מתחנת העגינה שצמודה לסטרימר אחד, ולתקוע בשני. תחנת העגינה במחשב משמשת כמובן להעתקה מהירה של המידע מהמחשב לדיסקים (אני מוריד מדיה מהמחשב).

הפתרון הזה כמובן לא מספק שום שרידות וגם שום קישוריות "מרחוק", אבל שני הדברים האלה לא חשובים לי (השני בכלל מפריע לי בגלל זמני תגובה שלא מתאימים לי), אבל הוא נותן מענה מושלם לצרכים שלי, והוא גם זול מאוד.
את תחנות העגינה ניתן לרכשו גם די בזול ב DX, ודיסקים פנימיים אפילו מעט יותר זולים מחיצוניים.
כמו כן, גיליתי שאני יכול פשוט לפרק את המארזים שכבר יש לי, באופן לא ממש מפתיע יש בתוכם דיסקים SATA רגילים לחלוטין.

מה דעתכם?
...
גם אני כמעט אף פעם לא מזרים ( למעט סדרות - ואין הרבה, שברור שאחרי שרואים פרק מוחקים אותו ).
סרטים אני שומר פעמיים. פעם אחת בדיסקים חיצוניים שמחוברים לסטרימר, ופעם שניה בדיסקים קשיחים שליפים לטובת גיבוי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

harari כתב:באיזו תכיפות אתה שולף ומחבר את הדיסקים?
אני שואל מדאגה לבלאי של מחברי הSATA וסכנה לנזק. תנועה אחת לא נכונה ו...קליק! (אחריות לא מכסה - מנסיון)
במגירות HOT SWAP הדיסק מחובר באופן קבוע למתאם עמיד והוא זה שנשלף, כאן חיבור הSATA העדין הוא זה שמתנתק ומתחבר כל הזמן.
...
אתה צודק מאה אחוז. יש סכנה למחברי הSATA, אבל אין בעיה של אחריות (לא שזה עוזר למידע). עדיין לא קרה לי מקרה כזה, אבל בלי שום קשר באתי היום לאייבורי עם דיסק SATA שקרס עד כדי כך שהחומרה לא מזוהה. בדקו אותו במקום והחליפו מייד בלי שום שאלה. אני מדגיש שהמקרה הזה הוא כשל דיסק פנימי שלא קשור לשיטה.

כמו כן, בתחנות העגינה שהן USB הבעיה לא קיימת שכן יש להן כפתור כיבוי ענק מקדימה, ואין שום סיבה לא להשתמש בו. הבעיה קיימת רק במחשב עצמו, וגם שם החיבור די טוב כך שאני לא חושש.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #9 

נראה לי רעיון מאוד מסורבל... לא עדיף לשדרג לרשת GIGA?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

nir11 כתב:
harari כתב:באיזו תכיפות אתה שולף ומחבר את הדיסקים?
...
אתה צודק מאה אחוז. יש סכנה למחברי הSATA, אבל אין בעיה של אחריות (לא שזה עוזר למידע). עדיין לא קרה לי מקרה כזה, אבל בלי שום קשר באתי היום לאייבורי עם דיסק SATA שקרס עד כדי כך שהחומרה לא מזוהה. בדקו אותו במקום והחליפו מייד בלי שום שאלה. אני מדגיש שהמקרה הזה הוא כשל דיסק פנימי שלא קשור לשיטה.

כמו כן, בתחנות העגינה שהן USB הבעיה לא קיימת שכן יש להן כפתור כיבוי ענק מקדימה, ואין שום סיבה לא להשתמש בו. הבעיה קיימת רק במחשב עצמו, וגם שם החיבור די טוב כך שאני לא חושש.
...
בעיות זיהויי זה סיפור אחר. (קרה לי מקרה כזה לפני כמה שבועות והדיסק הוחלף לאחר ניסיון שחזור כושל בחברה)
נזק חיצוני מכל סוג לא מכוסה באחריות - מה שקרה לי זה קצר בכבל או בבקר שגרם לזרם מאוד גבוה בגיד ה5V, מה שגרם לשריפת פין אחד, המסת הפלסטיק מסביבו וניתוק ההלחמה של אותו פין, בנוסף לשריפת שבב על המעגל המודפס. לא אשמתי לחלוטין אך בכל זאת, האחריות לא היתה תקפה.
גם במקרה של חלקי פלסטיק שבורים, האחריות לא תקפה.

באתרי יצרניות הדיסקים זה מצויין בפירוש, למשל, seagate

אבל אני מאחל לך שהדיסקים שלך יבדלו לחיים ארוכים.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

roeitag כתב:נראה לי רעיון מאוד מסורבל... לא עדיף לשדרג לרשת GIGA?
...
מה יעזור לי רשת גיגה כששני הסטרימרים שלי לא תומכים ברשת גיגה?

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #12 

זה אכן לא יעזור... :איי:
אבל זה עדיין מסורבל נורא...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”