החלפת התקע במגבר מאמריקאי לישראלי
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עשיתי את הכתוב בכותרת לא מעט פעמים, העניין הוא שהמגבר הראשי שלי (YAMAHA RX-V800) הוא בעל תקע אמריקאי ומחובר לרשת החשמל שלנו עם מתאם מאמריקאי לישראלי, אני שוקל לחתוך לו את התקע האמריקאי ולחבר לו תקע ישראלי. כמובן שאני אעשה זאת באופן מסודר: אחשוף את הגידים, אצפה אותם בבדיל ואבריג לפינים של התקע החדש.
השאלה היא האם במכשיר מסוג כזה כדאי להכנס לעניין הזה או שעדיף להשאיר אותו כמו שהוא?
אני בעל ניסיון בפעולות מסוג זה, אך עדיין יש לי חשש לגבי הפעולה הזאת.
השאלה היא האם במכשיר מסוג כזה כדאי להכנס לעניין הזה או שעדיף להשאיר אותו כמו שהוא?
אני בעל ניסיון בפעולות מסוג זה, אך עדיין יש לי חשש לגבי הפעולה הזאת.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
המתאם שדיברת עליו, אתה מתכוון לממיר מתח מ220V ל110V או סתם מתאם פסיבי בגלל צורת הפינים?
אם מתאם פסיבי פשוט אין בעיה, תחתוך ותחבר בלי דאגה. אפילו הייתי ממליץ על זה כי מתאמים זה לא בריא, הם בד"כ באיכות ירודה ויכול להיות שהמגע שם לא 100%.
אם מתאם פסיבי פשוט אין בעיה, תחתוך ותחבר בלי דאגה. אפילו הייתי ממליץ על זה כי מתאמים זה לא בריא, הם בד"כ באיכות ירודה ויכול להיות שהמגע שם לא 100%.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מתאם פסיבי: לפעמים התקע רוקד בתוך המתאם ואז אני צריך לקבע אותו בעזרת נייר דבק וכו', סתם מעצבן ולא הכי איכותי, התחלתי לעשות את זה שבוע שעבר עם מכשירים פחות רציניים, עכשיו אני רוצה לטפל ברסיבר שלי וגם בשל אשתי, להגיע למצב של כמה שפחות מתאמים.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
תחתוך ותשים ישראלי.
חום זה פאזה או +
כחול זה 0 או -
צהוב (ואני לא חושב שיש) זה הארקה, שסביר להניח פשוט לא תשתמש בה כי התקע שתקנה יכלול חיבור הארקה.
(אם אתה באמת רוצה לחבר הארקה אז מאחד מברגי השלדה של המגבר חבר את הכבל לתקע)
חום זה פאזה או +
כחול זה 0 או -
צהוב (ואני לא חושב שיש) זה הארקה, שסביר להניח פשוט לא תשתמש בה כי התקע שתקנה יכלול חיבור הארקה.
(אם אתה באמת רוצה לחבר הארקה אז מאחד מברגי השלדה של המגבר חבר את הכבל לתקע)
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אין ברסיברים הארקה, אני מחבר רק 2 פינים ואת השלישי (הארקה) מוציא מהתקע החדש. כך שעניין הצבעים לא ממש משנה, כי כמו בתקע יצוק של 2 פינים שלא משנה איך אתה מחבר אותו לחשמל, אז כאן יהיה מצב דומה.
נערך לאחרונה על ידי CRAZYDIAMOND ב 03/03/2011 11:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
נכון שלא משנה אבל יש חוקיות שכדאי ליישם אותה, במיוחד בתקע משולש כמו שאתה תקנה.
הארקה כמו שאמרתי מומלץ תמיד לחבר בשיטה שרשמתי.
הארקה כמו שאמרתי מומלץ תמיד לחבר בשיטה שרשמתי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בכל מקרה אני אבצע את הפעולה לפי החוקיות, אך במקרה הזה זה פחות משמעותי, כי לא תהיה הארקה וגם אני אוציא את הפין של ההארקה מהתקע החדש.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אין אחריות על אף אחד מהמגברים. בכל מקרה ביצעתי את זה, סה"כ החלפתי ל-3 מגברים, 2 פטיפונים, נגן תקליטורים ועוד רדיו שעון, כולם היו עם תקע אמריקאי מקורי ולכולם החלפתי לשקע ישראלי, בכולם הלחמתי את החוט החשוף לפני שחיברתי אותו לפין שלו, ועל הדרך קניתי עוד שקע+תקע והרכבתי כבל מאריך לשימוש כללי בבית.