שאלות על הקמת מערכת עם מדיה פורטל וממיר של יס

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oded2k פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

אחרי חיפושים ארוכים פה קניתי מערכת HTPC לפי המפרט במומלצים של אינטל לפני שבועיים ומאז אני בתהליכי התקנה :-)
המערכת כוללת מחשב עם כרטיס 1700 שמחובר לממיר של יס דרך Svideo והשאיפה היא להריץ מדיה פורטל ולסמן הקלטות מתוך הלוח משדרים.

סדר ההתקנה עד כה:
1. וינדוס 7
2. קודקים של shark007
3. מדיה פורטל (תודה רבה על המדירך המפורט והמושקע)
4. xmlTvGrabber
5. IRRS - IR server suite 1.4.2.3158
יש עוד משהו שצריך להתקין?

שאלות:
1. ניסיתי לקלוט שידורים של עידן+ דרך הכרטיס והוא לא מזהה כלום, למרות שניסיתי את שני התדרים שיש בארץ, וניסיתי לחבר כניסה מהצלחת לויין (למנוע בעיית קליטה) - אם יש משהו מיוחד שצירך להגדיר כדי שזה יעבוד?
2.ה- xmlTvGrabber לא פועל על ה-HTPC , ועל מחשב אחר שהתקנתי הוא מייצר xml שלא תמיד מכיל את כל הערוצים שאני מסמנת אם אני בוחרת להוריד 8 ימים קדימה - עוד מישהו נתקל בזה?
3. IRRS - אחרי שהתקנתי (ואז גיליתי שצריך בהתקנה לסמן שרוצים את הפלגין אז התקנתי שוב) אני רואה אותו בתוך ההגדרות של מדיה פורטל תחת פלאגין - אבל כשאני בוחרת אותו המערכת נתקעת ונותנת הודעה שגיאה:
"Failed to start local comms. IR functions temporarily disabled"
למרות שאם אני מפעילה דרך ה-translator הוא כן מאפשר להגדיר. - מישהו נתקל, הצליח לפתור?
4. כשאני מנסה להגדיר מקשים דרך ה-translator הוא אומר שהוא למד את הפקודה, ושאני מבקשת test אני רואה שהוא משדר (הלד האדום מהבהב) אבל הממיר לא מגיב לכלום - יש רעיונות?

תודה רבה,
עדי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. צלחת לוויין לא מיועדת לקליטה של עידן+, בשביל זה צריך אנטנה לקליטת שידורים קרקעיים. זה נכון שמישהו דיווח שבחיבור לצלחת לוויין הוא קלט את שידורי עידן+, אבל בד"כ זה לא עובד.
2. תנסי לעבוד עם ה-EPG4Cable של oshapir. עובד מצויין ודי מדוייק.
3. תבדקי אם השרשור הזה עוזר לך במשהו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 63#1338663
4. האם הצמדת את ה-IR Blaster אל פאנל הממיר (בממירים של יס זה בד"כ מעל הריבוע הריק שליד הריבוע עם האייקון של מעטפה)?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oded2k פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1. למיטב ידיעתי זו צלחת שהתקינו לי יחד עם הבית כדי לקלוט שידורים מהלווין החדש - ויס פשוט התלבשו עליה. יש לי ממיר שמקבל משם מידע ומוציא רק את 5 הערוצים של עידן+. יש הבדל בין הצלחות ?
2. זה לא מתאים רק להוט ולא ליס? אני רוצה את הערוצים של יס גם..
4. ניסיתי על שני ממירים של יס שיש לי, ועברתי עם הבלאסטר לאורך כל הממיר - בד"כ הנורה הירוקה שיש בממיר מהבהבת כשהיא מקבלת מידע, ואפילו את זה לא ראיתי - למרות שאני רואה את הבלאסטר מהבהב באדום כשהוא שולח פקודה.

תודה,
עדי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1. את מבלבלת בין 2 מערכי שידורים הקיימים כיום - שידורי עידן+ (DVB-T, נקראים גם DTT) לא משודרים דרך לוויין אלא דרך משדרים קרקעיים, בדומה לשידורי רדיו. שידורי הלוויין עמוס, לעומת זאת, קיימים כבר כמה שנים (DVB-S).
כדי לקלוט את שידורי הלוויין עמוס את צריכה כרטיס המסוגל לקלוט שידורי DVB-S.
ה-HVR-1700 כולל מקלט DVB-T המיועד לקליטת שידורי ה-DVB-T באמצעות אנטנה שהיא לא צלחת לוויין.
ככל הנראה, הממיר שיש לך הוא ממיר לווייני ולא ממיר הקולט את עידן+.

2. חשבתי שאת מעוניינת רק בערוצי עידן+. שווה לך לנסות את התוכנה של PCingAddict (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), שטובה גם לערוצי יס.

4. כנראה שתהליך הלימוד (ה-LEARN) שלך לא היה תקין. אגב, בהתקנה של ה-IRSS יש קודים מוכנים של ממירי יס (תיקייה עם 10 קבצים עם סיומת IR ובשמות 0 עד 9). את יכולה פשוט להשתמש בהם. יש קצת יותר הסברים לזה ב"מדריך לחיבור ממיר הוט/יס ב-GBPVR", בחלק של ההסבר על התקנת ה-IRSS.

oded2k פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כדי לקלוט שידורים של עידן+ מספיק לי הכרטיס HVR-1700? צריך להוסיף לו אנטנה חיצונית כדי שהוא יוכל לקלוט אם הוא יושב בתוך המזנון בסלון?

מסתבר שהבעייה שלי עם IRSS נבעה מזה שהתקנתי את הגרסה הישנה שלא תואמת את הגרסה של מדיה פורטל שיש לי - עכשיו שהתקנתי את הגרסה החדשה אני מצליחה לראות את מסך ההגדרות שלו דרך המדיה פורטל TV .
עוד דבר מוזר שנתקלתי בו - יש לי שני סוגי שלטים של יס ששניהם עובדים עם הממירים שיש לי - שלט שחור ישן ושלט כסוף חדש (עם כפתורי הקלטה) - כשניסיתי ללמד את ה- IR BLASTER דרך השלט השחור זה לא עבד, ועם השלט הכסוף זה כן עבד. (למרות שבשניהם הבלאסטר הבהב באדום כאילו הוא משדר אבל הממיר לא הגיב).

אחרי כל זה (וכמה ריבוטים למערכת) הצלחתי להחליף ערוץ מתוך המדיה פורטל ושהערוץ באמת ישתנה. :-)

עכשיו נשאר לי רק לסדר את ה EPG ועידן +...

תודה,
עדי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

עידן+: בוודאי, חייבים אנטנה. הכי טוב זה אנטנה על הגג, אבל אם את נמצאת באזור עם קליטה חזקה ולא בעייתית, אפשר גם להסתפק באנטנה פנימית טובה ואיכותית.

שמח לשמוע שהסתדרה לך העברת הערוצים בממיר עם ה-IR Blaster. אגב, באיזו גירסה של IRSS את משתמשת? נראה שמסתובבות ברשת יותר מדי גירסאות לא מתאימות של IRSS, וזה יהיה טוב לדעת מהי הגירסה המתאימה לגירסה האחרונה של מדיה פורטל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”