מחפש הסבר קצר על אבחון HD לסוגיו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

זה ישמע מעט טיפשי, וכנראה שהייתי אמור לדעת דברים כאלה, אבל יותר מידי אנשים נותנים תשובות סותרות, אז אני מחפש אחת מוסמכת.

איך מזהים האם אכן מדובר בקבצי 1080 ואו 720 ? יש פונקציה ב MPC או ב VLC שמספרת לך מה אתה רואה? יש קבצים שאני מצליח להגיע אל הנתונים שלהם במהלך צפיה, יש קבצים שלא. למה?

ובכלל, מה גודל הקובץ הסביר לשעתיים של 1080, מה גודל סביר ל 720, ואיך יתכן שקבצים של שני ג'יגה לשעתיים מוגדרים כ hd ?

מודה

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול להשתמש בתכנת MEDIAINFO שתתן לך את הפרטים לגבי קבצים שונים.
לגבי שאר השאלות, ההגדרה של איכות קובץ וידאו ע"פ הרזולוציה שבה הוא שמור היא מטעה. המדד הנכון הוא הBIT RATE , שמראה כמה אינפורמציה יש באמת בקובץ הנ"ל ליחידת זמן.
לגבי סביר, זה ענין של טעם אישי. וענין של איכות הציוד שלך. אני מניח ש6-8 גיגה לשעה נחשב סביר גם ל1080 וגם ל720.
No place like home.......... Theater

HaGingi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1675
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #3 

ב-MPC הקשה על Shift+F10
תציג את הנתונים שלו (ה-Properties)
הג'ינג'י
:silly:

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לא הבנתי את הקשר לאיכות הציוד שלי. אני מנסה להבין איך יתכן ששעתיים של 1080 יכולות להגיע כקובץ של 40 ג'יגה. וגם כקובץ של 8 ג'יגה. כשאותו סרט ב 720 יכול להיות 8 ג'יגה, ולפעמים רק 2 ג'יגה. הרי בסופו של יום יש להניח שמשתמשים בדרך כלל באיקס פורמטים קבועים. ואם אפשר להגיע לאותה איכות ב 5 ג'יגה, למה לבזבז 40 ג'יגה על ההארד דיסק.

ואגב, הציפיה מתבצעת במקרן HD.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בגלל שאי אפשר להגיע לאותה איכות ב5 גיגה.

השם "1080" או "720" מתייחס לרזולוצייה בלבד. כמה פיקסלים יש לגובה התמונה.
יש נתון הנקרא BIT RATE, זה אומר כמה נתונים מועבדים או מוצגים או מועברים (איך שבא לך לקרוא לזה) בפרק זמן מסויים (בד"כ שניה אחת). יותר נתונים שווה תמונה איכותית יותר, מפורטת יותר, חלקה יותר וכו'...

קח דוגמא מתחום שכן - אודיו.
קבצי MP3, מכיר? גם שם יכול להיות קובץ ששוקל 1MB וקובץ ששוקל 40MB והם בעצם אותה הקלטה של אותו קטע באותו אורך. מה שונה? רמת הדחיסה - רמת הפירוט, כמות המידע שיש בקובץ.

כדי ליצור קובץ קטן יותר צריך "לקצץ" במידע, בביטים.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אוקיי. ואכן כשאני אוגר על המחשב דיסקים של מוסיקה, אני מבזבז במודע מקום כדי לא לאבד מיידע. בסרטים אין לי מושג אילו ערכים של ביט רייט אני אמור לחפש.
ושוב, מודה

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בענין הקשר לאיכות הציוד, אני אשתמש באנלוגיה שנעשתה כאן לאודיו.
מערכת אודיו שהיא חושפנית (בד"כ יקרה יותר) תחשוף פגמים בהקלטה, לכן רק הקלטות באיכות מעולה ישמעו עליה טוב, מערכת שהיא סלחנית (בד"כ זולה יותר) חושפת פחות פרטים וגם פחות פגמים ולכן גם הקלטות פחות מושלמות ישמעו עליה טוב.
באודיו ישנם מספר פרמטרים הקובעים עד כמה המערכת חושפנית:
1) היחס בין גודל המסך למרחק הצפיה : ככל שהיחס הזה גדל אנו רואים יותר מקרוב את תחלואי הדחיסה
2) ניגודיות : במסך עם תחום דינאמי גדול, דחיסה שמתבטאת ברמות האפור תבלוט ותפריע, מסך עם תחום דינאמי מוגבל, יגרום לתופעה כזו בעצמו
3) חדות: ככל שמסך יותר חד וישנה הפרדה טובה יותר בין פיקסלים סמוכים, ישנה יותר הדגשה של מקור דחוס, אין עיגול פינות

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

OPV. מתנצל. לא הלכתי לשם, כי הנחתי שדיון על איכות אות באכסניית הפורום נפתח בנקודת מוצא שהאוט פוט אינו טרנזיסטור, מסך מחשב, או LCD שנרכש בשופרסל. אני מדבר על מקרן HD עם מסך גדול, וישיבה קרובה יחסית (4-5 מטר). או מסך LCD של 42 אינטש, ממרחק 3-3.5 מטר. שניהם חדים ומפרידים היטב, יחסית למכשירים דומים שפגשתי. גם מערכת הסאונד מאוד חביבה, לטעמי. שוב, מן הסתם אנשים שקונים 2 רמקולים בשמונים אלף שקל במקום בשמונת אלפים שקלים, עשויים לחשוב אחרת.

אני אנסה לחדד את השאלה. כדי להגיע לקובץ באיכות דומה לסרטי בלו ריי שאני קונה, אילו נתונים אני אמור לחפש?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אתה חושב שהתיאור "מקרן HD עם מסך גדול" הוא מייצג מספיק? כל מקרן HD עם מסך גדול עונה בצורה זהה על כל הפרמטרים שכתבתי?
אותה שאלה לLCD בגודל 42".
אני צריך להתנצל על זה שעניתי לך תשובות מפורטות?!
אם אתה רוצה איכות דומה ככל האפשר לבלו ריי, תוריד IMAGE בגודל 30-50GB וסגור ענין.

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

יקירי, כתבתי שאני מתנצל. לא שאתה תתנצל.
כמובן שהתיאור לא היה מפורט. הוא נועד להבהיר באופן כללי שמדובר בציוד איכותי. (לטעמי). אני יכול ללכת לחפש בחוברות את הנתונים הספציפיים, רק שזה נשמע לי חפירה עמוקה מידי. אני לא מתכנן חללית. פשוט יוצא לי לראות קבצים שמתפארים בהיותם HD, ונראים לי לא מספיק טוב. בדיוק בעניין עליו דברת של הפרדת צבעים, מריחות וכו'. אי לכך, שאלתי אילו קבצים אתה, או כל אדם אחר שמבין בזה יותר ממני, ממליץ לי לחפש. דברתי על ביט רייט, אז רציתי לדעת, למשל, אל אילו ערכים להתייחס כריצפה. בכל מקרה, אין סיבה להתעצבן. לא זו היתה הכוונה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

סרט BD ששוקל 43.5GB, רץ ב32.4Mbps, לדוגמא. (קח בחשבון שחלק מהמידע שבו הוא לא סרט נטו, זה תפריטים, תרגומים ופסי קול בשפות שונות)

לא יודע אם אפשר לקחת את זה כרפרנס אבל ביקשת - קיבלת.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #12 

כמו שנאמר הביטרייט הוא הקובע.

ואם תרצה סרט עם ביטרייט גבוה כמו המדיה בלוריי אז אלה הMKV הענקיים ששוקלים עד 50GB ויש בהם את הסרט עם ביטרייט של עד 40MBIT.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”