מחפש הסבר קצר על אבחון HD לסוגיו
זה ישמע מעט טיפשי, וכנראה שהייתי אמור לדעת דברים כאלה, אבל יותר מידי אנשים נותנים תשובות סותרות, אז אני מחפש אחת מוסמכת.
איך מזהים האם אכן מדובר בקבצי 1080 ואו 720 ? יש פונקציה ב MPC או ב VLC שמספרת לך מה אתה רואה? יש קבצים שאני מצליח להגיע אל הנתונים שלהם במהלך צפיה, יש קבצים שלא. למה?
ובכלל, מה גודל הקובץ הסביר לשעתיים של 1080, מה גודל סביר ל 720, ואיך יתכן שקבצים של שני ג'יגה לשעתיים מוגדרים כ hd ?
מודה
איך מזהים האם אכן מדובר בקבצי 1080 ואו 720 ? יש פונקציה ב MPC או ב VLC שמספרת לך מה אתה רואה? יש קבצים שאני מצליח להגיע אל הנתונים שלהם במהלך צפיה, יש קבצים שלא. למה?
ובכלל, מה גודל הקובץ הסביר לשעתיים של 1080, מה גודל סביר ל 720, ואיך יתכן שקבצים של שני ג'יגה לשעתיים מוגדרים כ hd ?
מודה
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אתה יכול להשתמש בתכנת MEDIAINFO שתתן לך את הפרטים לגבי קבצים שונים.
לגבי שאר השאלות, ההגדרה של איכות קובץ וידאו ע"פ הרזולוציה שבה הוא שמור היא מטעה. המדד הנכון הוא הBIT RATE , שמראה כמה אינפורמציה יש באמת בקובץ הנ"ל ליחידת זמן.
לגבי סביר, זה ענין של טעם אישי. וענין של איכות הציוד שלך. אני מניח ש6-8 גיגה לשעה נחשב סביר גם ל1080 וגם ל720.
לגבי שאר השאלות, ההגדרה של איכות קובץ וידאו ע"פ הרזולוציה שבה הוא שמור היא מטעה. המדד הנכון הוא הBIT RATE , שמראה כמה אינפורמציה יש באמת בקובץ הנ"ל ליחידת זמן.
לגבי סביר, זה ענין של טעם אישי. וענין של איכות הציוד שלך. אני מניח ש6-8 גיגה לשעה נחשב סביר גם ל1080 וגם ל720.
No place like home.......... Theater
לא הבנתי את הקשר לאיכות הציוד שלי. אני מנסה להבין איך יתכן ששעתיים של 1080 יכולות להגיע כקובץ של 40 ג'יגה. וגם כקובץ של 8 ג'יגה. כשאותו סרט ב 720 יכול להיות 8 ג'יגה, ולפעמים רק 2 ג'יגה. הרי בסופו של יום יש להניח שמשתמשים בדרך כלל באיקס פורמטים קבועים. ואם אפשר להגיע לאותה איכות ב 5 ג'יגה, למה לבזבז 40 ג'יגה על ההארד דיסק.
ואגב, הציפיה מתבצעת במקרן HD.
ואגב, הציפיה מתבצעת במקרן HD.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
בגלל שאי אפשר להגיע לאותה איכות ב5 גיגה.
השם "1080" או "720" מתייחס לרזולוצייה בלבד. כמה פיקסלים יש לגובה התמונה.
יש נתון הנקרא BIT RATE, זה אומר כמה נתונים מועבדים או מוצגים או מועברים (איך שבא לך לקרוא לזה) בפרק זמן מסויים (בד"כ שניה אחת). יותר נתונים שווה תמונה איכותית יותר, מפורטת יותר, חלקה יותר וכו'...
קח דוגמא מתחום שכן - אודיו.
קבצי MP3, מכיר? גם שם יכול להיות קובץ ששוקל 1MB וקובץ ששוקל 40MB והם בעצם אותה הקלטה של אותו קטע באותו אורך. מה שונה? רמת הדחיסה - רמת הפירוט, כמות המידע שיש בקובץ.
כדי ליצור קובץ קטן יותר צריך "לקצץ" במידע, בביטים.
השם "1080" או "720" מתייחס לרזולוצייה בלבד. כמה פיקסלים יש לגובה התמונה.
יש נתון הנקרא BIT RATE, זה אומר כמה נתונים מועבדים או מוצגים או מועברים (איך שבא לך לקרוא לזה) בפרק זמן מסויים (בד"כ שניה אחת). יותר נתונים שווה תמונה איכותית יותר, מפורטת יותר, חלקה יותר וכו'...
קח דוגמא מתחום שכן - אודיו.
קבצי MP3, מכיר? גם שם יכול להיות קובץ ששוקל 1MB וקובץ ששוקל 40MB והם בעצם אותה הקלטה של אותו קטע באותו אורך. מה שונה? רמת הדחיסה - רמת הפירוט, כמות המידע שיש בקובץ.
כדי ליצור קובץ קטן יותר צריך "לקצץ" במידע, בביטים.
- opv
- חבר מביא חבר

בענין הקשר לאיכות הציוד, אני אשתמש באנלוגיה שנעשתה כאן לאודיו.
מערכת אודיו שהיא חושפנית (בד"כ יקרה יותר) תחשוף פגמים בהקלטה, לכן רק הקלטות באיכות מעולה ישמעו עליה טוב, מערכת שהיא סלחנית (בד"כ זולה יותר) חושפת פחות פרטים וגם פחות פגמים ולכן גם הקלטות פחות מושלמות ישמעו עליה טוב.
באודיו ישנם מספר פרמטרים הקובעים עד כמה המערכת חושפנית:
1) היחס בין גודל המסך למרחק הצפיה : ככל שהיחס הזה גדל אנו רואים יותר מקרוב את תחלואי הדחיסה
2) ניגודיות : במסך עם תחום דינאמי גדול, דחיסה שמתבטאת ברמות האפור תבלוט ותפריע, מסך עם תחום דינאמי מוגבל, יגרום לתופעה כזו בעצמו
3) חדות: ככל שמסך יותר חד וישנה הפרדה טובה יותר בין פיקסלים סמוכים, ישנה יותר הדגשה של מקור דחוס, אין עיגול פינות
מערכת אודיו שהיא חושפנית (בד"כ יקרה יותר) תחשוף פגמים בהקלטה, לכן רק הקלטות באיכות מעולה ישמעו עליה טוב, מערכת שהיא סלחנית (בד"כ זולה יותר) חושפת פחות פרטים וגם פחות פגמים ולכן גם הקלטות פחות מושלמות ישמעו עליה טוב.
באודיו ישנם מספר פרמטרים הקובעים עד כמה המערכת חושפנית:
1) היחס בין גודל המסך למרחק הצפיה : ככל שהיחס הזה גדל אנו רואים יותר מקרוב את תחלואי הדחיסה
2) ניגודיות : במסך עם תחום דינאמי גדול, דחיסה שמתבטאת ברמות האפור תבלוט ותפריע, מסך עם תחום דינאמי מוגבל, יגרום לתופעה כזו בעצמו
3) חדות: ככל שמסך יותר חד וישנה הפרדה טובה יותר בין פיקסלים סמוכים, ישנה יותר הדגשה של מקור דחוס, אין עיגול פינות
OPV. מתנצל. לא הלכתי לשם, כי הנחתי שדיון על איכות אות באכסניית הפורום נפתח בנקודת מוצא שהאוט פוט אינו טרנזיסטור, מסך מחשב, או LCD שנרכש בשופרסל. אני מדבר על מקרן HD עם מסך גדול, וישיבה קרובה יחסית (4-5 מטר). או מסך LCD של 42 אינטש, ממרחק 3-3.5 מטר. שניהם חדים ומפרידים היטב, יחסית למכשירים דומים שפגשתי. גם מערכת הסאונד מאוד חביבה, לטעמי. שוב, מן הסתם אנשים שקונים 2 רמקולים בשמונים אלף שקל במקום בשמונת אלפים שקלים, עשויים לחשוב אחרת.
אני אנסה לחדד את השאלה. כדי להגיע לקובץ באיכות דומה לסרטי בלו ריי שאני קונה, אילו נתונים אני אמור לחפש?
אני אנסה לחדד את השאלה. כדי להגיע לקובץ באיכות דומה לסרטי בלו ריי שאני קונה, אילו נתונים אני אמור לחפש?
- opv
- חבר מביא חבר

אתה חושב שהתיאור "מקרן HD עם מסך גדול" הוא מייצג מספיק? כל מקרן HD עם מסך גדול עונה בצורה זהה על כל הפרמטרים שכתבתי?
אותה שאלה לLCD בגודל 42".
אני צריך להתנצל על זה שעניתי לך תשובות מפורטות?!
אם אתה רוצה איכות דומה ככל האפשר לבלו ריי, תוריד IMAGE בגודל 30-50GB וסגור ענין.
אותה שאלה לLCD בגודל 42".
אני צריך להתנצל על זה שעניתי לך תשובות מפורטות?!
אם אתה רוצה איכות דומה ככל האפשר לבלו ריי, תוריד IMAGE בגודל 30-50GB וסגור ענין.
יקירי, כתבתי שאני מתנצל. לא שאתה תתנצל.
כמובן שהתיאור לא היה מפורט. הוא נועד להבהיר באופן כללי שמדובר בציוד איכותי. (לטעמי). אני יכול ללכת לחפש בחוברות את הנתונים הספציפיים, רק שזה נשמע לי חפירה עמוקה מידי. אני לא מתכנן חללית. פשוט יוצא לי לראות קבצים שמתפארים בהיותם HD, ונראים לי לא מספיק טוב. בדיוק בעניין עליו דברת של הפרדת צבעים, מריחות וכו'. אי לכך, שאלתי אילו קבצים אתה, או כל אדם אחר שמבין בזה יותר ממני, ממליץ לי לחפש. דברתי על ביט רייט, אז רציתי לדעת, למשל, אל אילו ערכים להתייחס כריצפה. בכל מקרה, אין סיבה להתעצבן. לא זו היתה הכוונה.
כמובן שהתיאור לא היה מפורט. הוא נועד להבהיר באופן כללי שמדובר בציוד איכותי. (לטעמי). אני יכול ללכת לחפש בחוברות את הנתונים הספציפיים, רק שזה נשמע לי חפירה עמוקה מידי. אני לא מתכנן חללית. פשוט יוצא לי לראות קבצים שמתפארים בהיותם HD, ונראים לי לא מספיק טוב. בדיוק בעניין עליו דברת של הפרדת צבעים, מריחות וכו'. אי לכך, שאלתי אילו קבצים אתה, או כל אדם אחר שמבין בזה יותר ממני, ממליץ לי לחפש. דברתי על ביט רייט, אז רציתי לדעת, למשל, אל אילו ערכים להתייחס כריצפה. בכל מקרה, אין סיבה להתעצבן. לא זו היתה הכוונה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
כמו שנאמר הביטרייט הוא הקובע.
ואם תרצה סרט עם ביטרייט גבוה כמו המדיה בלוריי אז אלה הMKV הענקיים ששוקלים עד 50GB ויש בהם את הסרט עם ביטרייט של עד 40MBIT.
ואם תרצה סרט עם ביטרייט גבוה כמו המדיה בלוריי אז אלה הMKV הענקיים ששוקלים עד 50GB ויש בהם את הסרט עם ביטרייט של עד 40MBIT.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!