מערכת קולנוע וחיבור HDMI

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Blumstein פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
רכשתי לפני מספר ימים מערכת מדגם SCPT580 של פנסוניק.
בנוסף, רכשתי כבל HDMI שמחבר בין הטלוויזיה לDVD המשמש כרסיבר.
אני הבנתי מההוראות שזה כל מה שצריך כדי לשמוע סאונד מהטלוויזיה (YES) דרך המערכת.. ובכלל חשבתי שכל המכשירים שמחוברים לטלוויזיה כמו הPS3 והWII גם כן יעבדו דרך הרמקולים, אך כשהטלוויזיה מכוונת על הרמקולים של המערכת לא שומעים כלום, ואז אין לי ברירה אלא לשנות את ההגדרות של הטלוויזיה שתשמש ברמקולים המובנים שלי.
המצב כרגע.. יש סאונד מהרמקולים של המערכת אך ורק כשרואים סרט דרך הDVD המשמש כרסיבר. לשאר הפעולות אין סאונד כלל.
שיחקתי עם ההגדרות אין ספור פעמים.. אך לשווא. וכשהתקשרתי לעזרה מיורוקום, הסביר לי טכנאי שכל מכשיר בנפרד חייב להיות מחובר לDVD כלומר לרסיבר.. הסברתי לו בנימוס שזה לא מה שכתוב בהוראות בגאווה "כל מה שצריך זה כבל HDMI אחד וכלל המכשירים יעבדו דרך המערכת" אך הטכנאי הסביר שוב ושוב שאין מצב כזה..
עכשיו חיברתי באמצעות הכבלים הצבעוניים (לבן צהוב אדום) את הפלייסטיישן 3 למערכת. שוב - אין סאונד למרות ששיניתי את ההגדרות שיתאימו למצב הזה.
צריך עזרה אמיתית מאנשים שמבינים קצת יותר מהטכנאים של יורוקום.
תודה רבה לעוזרים! :מבולבל: :מבולבל:

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

הטכנאי צודק.
מן הסתם אם לא חיברת את הממיר למערכת לא תוכל לשמוע ממנו. אתה צריך לחבר את הממיר בכבל אופטי.
החיבור בכבל HDMI בודד למסך יעבוד כמו שאתה רוצה רק אם למסך יש ערוץ אודיו חוזר. כך פנסוניק מסבירים באתר שלהם.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #3 

Blumstein כתב:שלום,
רכשתי לפני מספר ימים מערכת מדגם SCPT580 של פנסוניק.
בנוסף, רכשתי כבל HDMI שמחבר בין הטלוויזיה לDVD המשמש כרסיבר.
אני הבנתי מההוראות שזה כל מה שצריך כדי לשמוע סאונד מהטלוויזיה (YES) דרך המערכת.. ובכלל חשבתי שכל המכשירים שמחוברים לטלוויזיה כמו הPS3 והWII גם כן יעבדו דרך הרמקולים, אך כשהטלוויזיה מכוונת על הרמקולים של המערכת לא שומעים כלום, ואז אין לי ברירה אלא לשנות את ההגדרות של הטלוויזיה שתשמש ברמקולים המובנים שלי.
המצב כרגע.. יש סאונד מהרמקולים של המערכת אך ורק כשרואים סרט דרך הDVD המשמש כרסיבר. לשאר הפעולות אין סאונד כלל.
שיחקתי עם ההגדרות אין ספור פעמים.. אך לשווא. וכשהתקשרתי לעזרה מיורוקום, הסביר לי טכנאי שכל מכשיר בנפרד חייב להיות מחובר לDVD כלומר לרסיבר.. הסברתי לו בנימוס שזה לא מה שכתוב בהוראות בגאווה "כל מה שצריך זה כבל HDMI אחד וכלל המכשירים יעבדו דרך המערכת" אך הטכנאי הסביר שוב ושוב שאין מצב כזה..
עכשיו חיברתי באמצעות הכבלים הצבעוניים (לבן צהוב אדום) את הפלייסטיישן 3 למערכת. שוב - אין סאונד למרות ששיניתי את ההגדרות שיתאימו למצב הזה.
צריך עזרה אמיתית מאנשים שמבינים קצת יותר מהטכנאים של יורוקום.
תודה רבה לעוזרים! :מבולבל: :מבולבל:
...
תקן HDMI מאפשר להעביר אודיו בין מערכת למסך/צג טלויזה בשני הכיוונים.

אבל לשם כך נדרש שהמסך/TV יתמוך בפיצ'ר הזה. יתכן ש- TV לא תומכת בכך, ולא מוציאה AUDIO בחזרה. אם כן צריך לבדוק את הגדרות ה- TV

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”