http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000626600
מה עושים איתו???

רובנו חיים בעולם שכולו טוב, אבל אין לנו כלים להעריך את זה..oferlaor כתב:הוא חי בעולם שכולו טוב. אני דווקא שומע דברים רעים מהשטח....

מה יעזרו לך בחירות? כבר כמה עשורים (בערך שלשה) המדיניות הכלכלית של מדינת ישראל פחות או יותר זהה - אם זה ממשלות ימין או ממשלות "שמאל". האם קדימה או אהוד ברק לא קידמו מדיניות כלכלית דומה לזו של שטייניץ וממשלתו כעת?...
רמת החיים של רוב האנשים לא ממש עלתה , כי עובדה פשוטה היא שמדד הג'יני עלה , דהיינו הפער עלהLior_M כתב: זה לא שאני מצדד בו אבל אם תבדוק אתה תגלה שרמת החיים של רוב האנשים עלתה ( לא בזכותו ולא בזכות הממשלה שבה הוא חבר )
זה לא אומר שאנחנו עשירים יותר, זה לא אומר שיהיה לנו כסף כשנפרוש לפנסיה, אבל תכלס,
כשבודקים את הצריכה הפרטית אי אפשר להתעלם מהנתונים..
אנחנו קונים וקונים וקונים כל הזמן, כמעט הכל.
לא צריך להיות גאון פיננסי בשביל להבין שזה מה שדוחף את המחירים למעלה.
ליאור...

זה גם מה שכתבתי בהודעה #7... שאני חושש גם שכאשר נגיע לגשר הזה, לא יהיה לנו ממי לבחור בכלל:(amiti כתב:מה יעזרו לך בחירות? כבר כמה עשורים (בערך שלשה) המדיניות הכלכלית של מדינת ישראל פחות או יותר זהה - אם זה ממשלות ימין או ממשלות "שמאל". האם קדימה או אהוד ברק לא קידמו מדיניות כלכלית דומה לזו של שטייניץ וממשלתו כעת?......

אני מסכים איתך שהבעיה העיקרית היא הפער בין העשירים לעניים ( וזה מה שבאמת מדד ג'יני בודק והוא אכן מצביע על פערים הולכים וגדלים ).truejoker כתב:רמת החיים של רוב האנשים לא ממש עלתה , כי עובדה פשוטה היא שמדד הג'יני עלה , דהיינו הפער עלהLior_M כתב: זה לא שאני מצדד בו אבל אם תבדוק אתה תגלה שרמת החיים של רוב האנשים עלתה ( לא בזכותו ולא בזכות הממשלה שבה הוא חבר )
זה לא אומר שאנחנו עשירים יותר, זה לא אומר שיהיה לנו כסף כשנפרוש לפנסיה, אבל תכלס,
כשבודקים את הצריכה הפרטית אי אפשר להתעלם מהנתונים..
אנחנו קונים וקונים וקונים כל הזמן, כמעט הכל.
לא צריך להיות גאון פיננסי בשביל להבין שזה מה שדוחף את המחירים למעלה.
ליאור...
2 - מה שדוחף את המחירים כלפי מעלה ואת הצריכה , זה החלק העשיר של העם שאין לו מה לעשות עם הכסף . הוא לא מקבל ריבית ריאלית על כספו בבנקים ו/או בפקם , הריבית על הלוואות היא ריבית שחיטה , וכשנוצר מצב כזה , ושזה אחרי שנתיים שלוש של בורסה עולה , אזי לאלו שמימשו רווחים מהבורסה , אין מה לעשות עם הכסף
כשאין מה לעשות עם הכסף קונים דירות , ואח"כ מוציאים על צריכה
רק שהצריכה הזו היא צריכה בועתית .
באותו עיתון בחלק הפרינט שלו קראתי בזמנו כתבה של פרופ" שיינין ממודלים כלכליים , שהראה (אני לא ממש זוכר את מה שהוא כתב ), שאני במונחים של 10 שנים בצרה צרורה , והמגמה הארוכת טווח של המשק זה ירידה
אני אחזור על זה בפעם המליון , כול עוד הפערים בין עשירים לעניים ימשכו ככה , וימשיכו לעלות , המדינה הזו לא תראה צמיחה אמיתית שמגיעה לכול האזרחים . אי לכך זו לא צמיחה ברת קיימה לאורך זמן...

כן,Catskinner כתב:Lior_M, חשבת על זה שאתה רואה אנשים שעושים לייק עם האייפון בגלל ששגרת היום יום שלך מפגישה אותך דווקא עם אותם אנשים ולא עם האחרים שלא גומרים את החודש?...
עופר, אני מתפלא עליך. מה שאתה בעצם אומר זה שהכריחו אותך להחליף רכב בגלל שינוי במס ?oferlaor כתב:תסתכלו על המספרים - הצריכה עלתה בגלל חוקי המס הטפשיים שהכריחו המוני אנשים לרכוש או להחליף רכב (גם אני כלול בעסק הזה)....