העולם לפי שטייניץ: "אין גל התייקרויות במשק; הצמיחה מחלחלת לכל השכבות בחברה&

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #1 

מתי הבחירות??
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000626600

מה עושים איתו??? :מבולבל:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78918
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 791 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

הוא חי בעולם שכולו טוב. אני דווקא שומע דברים רעים מהשטח.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

:roll: :roll: :roll: 8O
שר האוצר בהחלט "חי בסרט"..
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:הוא חי בעולם שכולו טוב. אני דווקא שומע דברים רעים מהשטח.
...
רובנו חיים בעולם שכולו טוב, אבל אין לנו כלים להעריך את זה..
זה לא שאני מצדד בו אבל אם תבדוק אתה תגלה שרמת החיים של רוב האנשים עלתה ( לא בזכותו ולא בזכות הממשלה שבה הוא חבר )
זה לא אומר שאנחנו עשירים יותר, זה לא אומר שיהיה לנו כסף כשנפרוש לפנסיה, אבל תכלס,
כשבודקים את הצריכה הפרטית אי אפשר להתעלם מהנתונים..
אנחנו קונים וקונים וקונים כל הזמן, כמעט הכל.
לא צריך להיות גאון פיננסי בשביל להבין שזה מה שדוחף את המחירים למעלה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

אני אישית כבר די מזמן הפסקתי לצאת כמו שיצאתי פעם, ולקנות כמו שהייתי קונה פעם... ומשנה לשנה זה יותר מדרדר...:( השאלה רק לאן נגיע?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

יהיה יותר טוב כשהוא יתעשת ויחזיר את 300 מיליון השקלים שהוא גזל מעודפי התקציב של 2010 לטובת משרד האוצר (המשרד הפרודוקטיבי ביותר בממשלה) , יוסיף לזה קיצוץ של 500 מיליון שקל ממשרדו המסואב ויזרוק לרחוב כמה מאות פקידים מיותרים מהאוצר שתפקידם העיקרי זה למצוא דרכים חדשות לרדת לחיינו.

אם יחליט להתנהג סוף סוף כמו שר האחראי על כספי המדינה הוא יכול גם להחזיר את יתרת הגזל המסתכמת במעל ל 3.5 מיליארד שקלים ולחלק אותם לרווחה, בריאות וחינוך.

אבל אחרי מה שהמאותגרים שכלית ומוסרית האלו עשו עם עודפי התקציב, חלוקת הטבות ליקיריהם (ראה ערך פטור מהעלאת מחיר הדלק לדנקנר) והטיפול הכושל בתמלוגי הנפט והגז, אני כבר לא מצפה לכלום מעבר לשוד והגזל הבא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

אני מקווה שכאשר נגיע לבחירות יהיה לנו בין מי לבחור...

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

Re: העולם לפי שטייניץ: "אין גל התייקרויות במשק; הצמיחה מחלחלת לכל השכבות בח

שליחה #8 

dima_vy כתב:מתי הבחירות??

...
מה יעזרו לך בחירות? כבר כמה עשורים (בערך שלשה) המדיניות הכלכלית של מדינת ישראל פחות או יותר זהה - אם זה ממשלות ימין או ממשלות "שמאל". האם קדימה או אהוד ברק לא קידמו מדיניות כלכלית דומה לזו של שטייניץ וממשלתו כעת?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

Lior_M כתב: זה לא שאני מצדד בו אבל אם תבדוק אתה תגלה שרמת החיים של רוב האנשים עלתה ( לא בזכותו ולא בזכות הממשלה שבה הוא חבר )
זה לא אומר שאנחנו עשירים יותר, זה לא אומר שיהיה לנו כסף כשנפרוש לפנסיה, אבל תכלס,

ליאור
...
רמת החיים של רוב האנשים לא ממש עלתה , כי עובדה פשוטה היא שמדד הג'יני עלה , דהיינו הפער עלה
2 - מה שדוחף את המחירים כלפי מעלה ואת הצריכה , זה החלק העשיר של העם שאין לו מה לעשות עם הכסף . הוא לא מקבל ריבית ריאלית על כספו בבנקים ו/או בפקם , הריבית על הלוואות היא ריבית שחיטה , וכשנוצר מצב כזה , ושזה אחרי שנתיים שלוש של בורסה עולה , אזי לאלו שמימשו רווחים מהבורסה , אין מה לעשות עם הכסף
כשאין מה לעשות עם הכסף קונים דירות , ואח"כ מוציאים על צריכה
רק שהצריכה הזו היא צריכה בועתית .
באותו עיתון בחלק הפרינט שלו קראתי בזמנו כתבה של פרופ" שיינין ממודלים כלכליים , שהראה (אני לא ממש זוכר את מה שהוא כתב ), שאני במונחים של 10 שנים בצרה צרורה , והמגמה הארוכת טווח של המשק זה ירידה

אני אחזור על זה בפעם המליון , כול עוד הפערים בין עשירים לעניים ימשכו ככה , וימשיכו לעלות , המדינה הזו לא תראה צמיחה אמיתית שמגיעה לכול האזרחים . אי לכך זו לא צמיחה ברת קיימה לאורך זמן

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: העולם לפי שטייניץ: "אין גל התייקרויות במשק; הצמיחה מחלחלת לכל השכבות בח

שליחה #10 

amiti כתב:
dima_vy כתב:מתי הבחירות??

...
מה יעזרו לך בחירות? כבר כמה עשורים (בערך שלשה) המדיניות הכלכלית של מדינת ישראל פחות או יותר זהה - אם זה ממשלות ימין או ממשלות "שמאל". האם קדימה או אהוד ברק לא קידמו מדיניות כלכלית דומה לזו של שטייניץ וממשלתו כעת?
...
זה גם מה שכתבתי בהודעה #7... שאני חושש גם שכאשר נגיע לגשר הזה, לא יהיה לנו ממי לבחור בכלל:(

אבל מה שמדהים הוא ששטייניץ רואה את ההפגנות ומחאות (אני ממש לא מאמין שהוא לא מודע לזה) ועדיין הוא טוען בפומבי שהכל בסדר. הרי כאשר הכל בסדר אף אחד לא הלך להפגין או למחות. אז איך זה מסתדר לו? התקשורת מוציאה אנשים לרחוב כדי להפגין?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

לשטיניץ מצפה הפתעה כשיתפרסמו נתוני המדד הבאים. הלמ"ס הגדיל לאחרונה את רכיב הדיור בסל המשמש לחישוב מדד יוקר החיים ואני צופה שהפרסומים הבאים יציגו את שטייניץ כאוויל מושלם.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

truejoker כתב:
Lior_M כתב: זה לא שאני מצדד בו אבל אם תבדוק אתה תגלה שרמת החיים של רוב האנשים עלתה ( לא בזכותו ולא בזכות הממשלה שבה הוא חבר )

ליאור
...
רמת החיים של רוב האנשים לא ממש עלתה , כי עובדה פשוטה היא שמדד הג'יני עלה , דהיינו הפער עלה
2 - מה שדוחף את המחירים כלפי מעלה ואת הצריכה , זה החלק העשיר של העם שאין לו מה לעשות עם הכסף . הוא לא מקבל ריבית ריאלית על כספו בבנקים ו/או בפקם , הריבית על הלוואות היא ריבית שחיטה , וכשנוצר מצב כזה , ושזה אחרי שנתיים שלוש של בורסה עולה , אזי לאלו שמימשו רווחים מהבורסה , אין מה לעשות עם הכסף
כשאין מה לעשות עם הכסף קונים דירות , ואח"כ מוציאים על צריכה
רק שהצריכה הזו היא צריכה בועתית .
באותו עיתון בחלק הפרינט שלו קראתי בזמנו כתבה של פרופ" שיינין ממודלים כלכליים , שהראה (אני לא ממש זוכר את מה שהוא כתב ), שאני במונחים של 10 שנים בצרה צרורה , והמגמה הארוכת טווח של המשק זה ירידה

אני אחזור על זה בפעם המליון , כול עוד הפערים בין עשירים לעניים ימשכו ככה , וימשיכו לעלות , המדינה הזו לא תראה צמיחה אמיתית שמגיעה לכול האזרחים . אי לכך זו לא צמיחה ברת קיימה לאורך זמן
...
אני מסכים איתך שהבעיה העיקרית היא הפער בין העשירים לעניים ( וזה מה שבאמת מדד ג'יני בודק והוא אכן מצביע על פערים הולכים וגדלים ).
עדיין, הישראלים ככלל חיים טוב. יש לא מעט בכיינים שם בחוץ שעושים לייק בפייסבוק מהאייפון שלהם באתר המחאה על מחירי הדל'\לחם\אורז\מיים וכיו"ב.
אין כסף ? אל תקנו אייפונים. אנשים צריכים לקחת אחריות על עצמם ( גם אם זה אומר לצאת להפגין ), במקום זה רק מתלוננים ומתלוננים ולא עושים כלום.

ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 01/03/2011 9:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
הקולנוע שלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

Lior_M, חשבת על זה שאתה רואה אנשים שעושים לייק עם האייפון בגלל ששגרת היום יום שלך מפגישה אותך דווקא עם אותם אנשים ולא עם האחרים שלא גומרים את החודש?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #14 

אתמול בדיוק ראיתי את הליצן בטלויזיה והוא אמר משהו בסגנון של (לא מילה במילה): דעת הציבור מושפעת מכל מיני הודעות בתקשורת שלא קשורות למציאות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

הוא יכול להקים קבוצת תמיכה עם קדאפי ולהחליף תלונות איתו על התקשורת שהיא שורש כל הרע בעולם.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #16 

לפי התגובות שלו זה נראה שגם בכנסת התחילו לחלק גראס רפואי....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78918
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 791 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #17 

תסתכלו על המספרים - הצריכה עלתה בגלל חוקי המס הטפשיים שהכריחו המוני אנשים לרכוש או להחליף רכב (גם אני כלול בעסק הזה).

המדד תמיד ב-DELAY ביחס להתייקרויות. המדד הבא יקפוץ משמעותית והם כולם יעמדו בשורה ויגידו שזה לא קשור אליהם כי תמיד כשיש צמיחה זה הם וכשיש התייקרויות זה משהו עולמי שלא קשור לכלום.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

Catskinner כתב:Lior_M, חשבת על זה שאתה רואה אנשים שעושים לייק עם האייפון בגלל ששגרת היום יום שלך מפגישה אותך דווקא עם אותם אנשים ולא עם האחרים שלא גומרים את החודש?
...
כן,
ברור שהמעגל הסוציו-אקונומי שאליו אני שייך מורכב מאנשים שדומים לי ( בהשכלה \ הכנסה \ אזור מגורים \ מקצוע וכיו"ב ).
אבל אני לא אלפיון ולא מאיון עליון, אני מעמד הביניים. אני חושב שיש תקופות רעות ויש טובות יותר.
לא יכול להיות שכל הזמן יהיה טוב ( אחרת אין משמעות לטוב ). כשמחיר הדלק עולה אני לא ישר צועק על שר האוצר.
אני מנסה להבין מה גרם לעליה ( האחרונה מאתמול בכלל לא קשורה למדיניות המשלה מה שלא מפריע להרבה אנשים לעוות את המציאות ולטעון אחרת ).
בכל מקרה, גם אני מתלונן אבל אח"כ אני מתחיל לחשוב איך לייצר עוד כסף או לחילופין, איך להוציא פחות בשביל לאזן את התקציב. הכי קל זה לצעוק, ואח"כ להתפנק בארוחת בוקר בארומה ב 51 שקלים. אני משתדל להיות פרקטי.

שים לב שסדר היום הציבורי עוסק "בפגיעה במעמד הביניים". אף אחד לא באמת מדבר על הפריפריה ועל עוני אמיתי.
אף אחד לא מדבר על הזקנים והנכים. אז עם כל הכבוד, אני לא קונה את הבכי הזה.
יש דברים חשובים יותר לטפל בהם.

הערה חשובה :
האמור לעיל לא בא לסנגר על ראש הממשלה ושר האוצר שלו. אני חושב שהמדיניות שלהם מעליבה ופוגענית. אבל כרגיל בישראל, סדר היום הציבורי מעוות מטעמים פוליטיים בשביל להסתיר או למנוע מאנשים לעסוק בבעיות האמיתיות.

oferlaor כתב:תסתכלו על המספרים - הצריכה עלתה בגלל חוקי המס הטפשיים שהכריחו המוני אנשים לרכוש או להחליף רכב (גם אני כלול בעסק הזה).
...
עופר, אני מתפלא עליך. מה שאתה בעצם אומר זה שהכריחו אותך להחליף רכב בגלל שינוי במס ?
אני חושב שאפילו אתה לא מאמין במשפט הזה .. אף אחד לא מכריח אותך לנסוע ברכב מנהלים חדש.. ( סליחה מראש על הדמגוגיה ).
ובלי קשר, איפה נכנסים עשרות אלפי טלביזיות, מכונות כביסה, מדיחי כלים, הלבשה, הנעלה .. הצריכה בכל הפרמטרים האלה עלתה. וזה לא קשור למיסים ( המע"מ לא ירד למשל .. ).
זו תקופה, אנשים בתחושה שיש להם כסף, אנשים מוציאים את הכסף. זה מה שדוחף את הכלכלה ובגלל זה המספרים של הצמיחה גבוהים. אי אפשר לשקר, הישראלים קונים וקונים וקונים. ואנחנו ( כולנו ) נשלם על זה במדדים גבוהים ובעוד התיקרויות.
כאילו, אין פה שום דבר חדש. זה מחזורי. כל X שנים אותו הסיפור.
זוכרים את הורביץ "אין לי .. ומשוגעים רדו מהגג ? " ( הורביץ ניסה לנהל מדיניות כלכלית של הקטנת צריכה פרטית בשביל למנוע אינפלציה, הוא כמובן נכשל, חלקנו עוד זוכרים היפר-אינפלציה של 440% בשנת 84, נו טוב, כולם רצו מכשיר וידאו וטלביזיה צבעונית .. ).

ליאור
הקולנוע שלי

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #19 

אני לא כלכלן, אבל מבחינה של המקרה הבודד שלי אני יכול להגיד שאני בהחלט מרגיש את העלייה ביוקר המחיה. המשכורות שלנו לא השתנו, אבל אני כן מרגיש שהחשבונות של הסופר גדולים יותר, התשלומים בכרטיס אשראי גדולים יותר ובסוף כל חודש נשאר פחות ופחות כסף ל"חסכון". העליה לא דרמטית ולא בבת אחת, אבל מדובר ב"פיחות זוחל"...
ולא, הצריכה שלנו לא השתנתה. אנחנו קונים את אותם דברים באותם כמויות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

Lior_M, אחד ממקורות ההכנסה הבודדים שנותרו לפליטה לשכירים היא קרן ההשתלמות. למעשה זהו מקור המימון העיקרי לרכישת רכב פרטי. עד כה עובדי ההיטק לא היו זקוקים לאותו מימון כי ההחזר בגין רכב חברה עוד היה נסבל. אבל משנת 2010 להרבה אנשים, ואני מתאר לעצמי שעפר ביניהם, עדיף לרכוש רכב פרטי מלקבל רכב חברה.

אז כן, הממשלה הכריחה אותו ועוד רבים כמוהו לרכוש מכונית ובמקרים רבים הכסף ששימש לכך היה קרן ההשתלמות. לפני כן אותו כסף נשאר בקרן או שימש להחזרת חובות ומשכנתאות.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”