חיבור סאב וופר שיש לו כניסת L R לרסיבר עם יציאה אחת, איך ?
שלום,
יש ברשותי רסיבר ימהה HTR-5540, לרסיבר יש יציאת סאבוופר עם בננה אחת (כמו SPDIF).
וסאב של שרווד דגם sp-212w .
לסאב יש כניסת LR בננות (אחד לבן ואחד אדום) שנקרא Low Level Input, יש לו גם כניסת Speaker Level Input שזה כניסות של חוטים חשופים עם נעילה. בכל אופן נראה לי שאני צריך להשתמש בכניסות ה-L R בננות.
הבעייה שלרסיבר יש יציאה של בננה אחת לעומת 2 כניסות בסאב, מה עושים? משתמשים במפצל פשוט בננה אחת ל-2 כמו שיש באוזניות?
יש ברשותי רסיבר ימהה HTR-5540, לרסיבר יש יציאת סאבוופר עם בננה אחת (כמו SPDIF).
וסאב של שרווד דגם sp-212w .
לסאב יש כניסת LR בננות (אחד לבן ואחד אדום) שנקרא Low Level Input, יש לו גם כניסת Speaker Level Input שזה כניסות של חוטים חשופים עם נעילה. בכל אופן נראה לי שאני צריך להשתמש בכניסות ה-L R בננות.
הבעייה שלרסיבר יש יציאה של בננה אחת לעומת 2 כניסות בסאב, מה עושים? משתמשים במפצל פשוט בננה אחת ל-2 כמו שיש באוזניות?
חבר כבל קואקס מהיציאה במרסיבר אל הכניסה השמאלית בסאב.
לא חייב מפצל, אם אתה מתעקש אתה יכול לקנות מפצל RCA כזה למשל :
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1126-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%96-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-RCA-%D7%A0%D7%A7%D7%91%D7%94-%D7%9C-2RCA-%D7%96%D7%9B%D7%A8
כאשר את 2 הזכרים אתה מחבר לסאב ואת הנקבה לכבל קואקס שמתחבר לרסיבר.
רועי
לא חייב מפצל, אם אתה מתעקש אתה יכול לקנות מפצל RCA כזה למשל :
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1126-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%96-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-RCA-%D7%A0%D7%A7%D7%91%D7%94-%D7%9C-2RCA-%D7%96%D7%9B%D7%A8
כאשר את 2 הזכרים אתה מחבר לסאב ואת הנקבה לכבל קואקס שמתחבר לרסיבר.
רועי
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
המפצל מיותר, יציאת הסאב היא מונו, הרי המפצל מה שהוא עושה בעצם הוא מאחד את האות סטריאו משני הקונקטורים לאות מונו. אז הרבה הוא לא מוסיף פה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מיותר לחלוטין.נדב כתב:אין בעייה נקנה מפצל...
מה שמפצל יעשה הוא הגברה של כ 3DB.
במקום מפצל תגביר ברסיבר את האות שיוצא לסאב ב 3DB .
בהצלחה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
istarmini כתב:מיותר לחלוטין.נדב כתב:אין בעייה נקנה מפצל...
מה שמפצל יעשה הוא הגברה של כ 3DB.
במקום מפצל תגביר ברסיבר את האות שיוצא לסאב ב 3DB .
בהצלחה...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
השאלה היא האם הסאב יודע לקבל בכניסה השמאלית אות מונו או שהוא דורש אות סטריאו. במקרה כזה צריך מפצל.
- epony
- חבר במועדון 10K

אתה מכיר סאב שדורש אות סטריאו?Itay_Pollak כתב:השאלה היא האם הסאב יודע לקבל בכניסה השמאלית אות מונו או שהוא דורש אות סטריאו. במקרה כזה צריך מפצל....
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
התשובה
הסאב יודע לקבל רק מונו.Itay_Pollak כתב:השאלה היא האם הסאב יודע לקבל בכניסה השמאלית אות מונו או שהוא דורש אות סטריאו. במקרה כזה צריך מפצל....
לפעמים משתמשים ביציאת פרה של מגבר סטריאו, ואז יצרן הסאב מאפשר לחבר בכבל כפול בכדי ללכוד מידע של באס שאולי שונה בין ימין למשאל. הסאב עצמו מסכם את המידע במעגלי הכניסה שלו
ברגע שיש יציאת SUB או LFE ברסיבר פעולת הסיכום מתבצעת ברסיבר, ואפשר ברסיבר להגדיר תדרי חיתוך לרמקולים ולסאב. הוספת מפצל תגדיל מעט את העוצמה, אבל חבל להוציא על מפצל כאשר נגיעה קלילה בווליום עושה את העבודה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יוסי - האם לא נדרש שבסאב יצויין שהוא מקבל LFE בכניסת שמאל? כל הסאבים הבנויים אותו הדבר?
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
תשובה לך ולדור
חיבור מונו בשקע שמאל זה סטנדרט מקובל. לא יודע לגבי הסאב הספציפי (כתוב בחוברת שלו) אבל כאשר שקע ימין נשאר פתוח בהרבה סוגי מכשירים, זה מעביר על ידי מיקרוסוויצ' את המידע הנדרש לשניהם. כאמור בסאב זה לא רלוונטי, ולא אכפת לסאב איך קוראים לאות. אם יש סתם מסכם פשוט (שני נגדים לכניסת המגבר פילטר) אז לא משנה אם תחבר לימין או לשמאל.Itay_Pollak כתב:יוסי - האם לא נדרש שבסאב יצויין שהוא מקבל LFE בכניסת שמאל? כל הסאבים הבנויים אותו הדבר?...
- rosi46
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
ערב טוב,
סליחה על היתפרצות,אך יש לי שאלה שקשורה לנושא למרות שעניתם עליה קודם לכן.
בחוברת ההדרכה המצורפת לסאב שרכשתי (להזכירכם הסאב של סרווין ווגה XLS-12Sׂ),כתוב ומסורטט בפירוש לחבר את הסאב בשתי הכניסות ז"א כניסות L ו- R,אך בפועל בריסבר שלי ישנה רק יציאה אחת בלבד.
לכן , האם כדאי לקנות מפצל באיכות טובה בהשקעה חד פעמית או שזה מיותר?
בברכה
רועי.
סליחה על היתפרצות,אך יש לי שאלה שקשורה לנושא למרות שעניתם עליה קודם לכן.
בחוברת ההדרכה המצורפת לסאב שרכשתי (להזכירכם הסאב של סרווין ווגה XLS-12Sׂ),כתוב ומסורטט בפירוש לחבר את הסאב בשתי הכניסות ז"א כניסות L ו- R,אך בפועל בריסבר שלי ישנה רק יציאה אחת בלבד.
לכן , האם כדאי לקנות מפצל באיכות טובה בהשקעה חד פעמית או שזה מיותר?
בברכה
רועי.
כל השבוע על ארבע,סופי שבוע על שניים
טוב אני בכל אופן כבר הזמנתי את המפצל למרות שאני מבין כעת שהשימוש בו דיי מיותר.. אולי אמצא לו בעתיד שימוש אחר.
אז רק שאני אבין, בהנחה והסאב שלי בנוי סטנדרטית מבחינת החיבורים, חיבור לצד שמאל זה אומר כאשר אני בא לחבר מאחור או כאשר אני בא לחבר מקדימה ? לאדום או ללבן?
אז רק שאני אבין, בהנחה והסאב שלי בנוי סטנדרטית מבחינת החיבורים, חיבור לצד שמאל זה אומר כאשר אני בא לחבר מאחור או כאשר אני בא לחבר מקדימה ? לאדום או ללבן?
- epony
- חבר במועדון 10K

ללבן.נדב כתב:לאדום או ללבן?...
אני משתמש בכלל האצבע (הלא כ"כ מוצלח, אבל בכל זאת אפקטיבי) הבא: Right is Red, Left is Mono - זה לא ממש חרוז, אבל כל עוד אתה זוכר שהאדום זה הימני, והלבן זה השמאלי (וגם הברירת מחדל לחיבור מונו) זה כל מה שחשוב...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
רק חשוב לחדד את הנקודה, שאת תוספת ה3DB, יש לבצע בעזרת ה TRIM של ערוץ הסאב ברסיבר ולא בעזרת כפתור הווליום בסאב וזאת על מנת שה RC של הרסיבר ימשיך לעשות את עבודתו נאמנה (במידה ואתה מוסיף 3DB בווליום בסאב ה RC למעשה לא יודע שהוספת)sbtgn1 כתב:העניין של הוספה של 3DB היא רלוונטית גם אחרי כיול ,לצורך העניין LX70...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ניסית לקרוא את המדריך למשתמש?...
לי יש גם סאב עם 2 כניסות. במדריך שלו כתוב במפורש - לחבר את הכניסה השמאלית אם יש רק יציאה אחת ברסיבר.
2 הכניסות מיועדות לרסיברים או מגברים שהם סטריאו בלבד ואין להם יציאה ייעודית לסאב, ואז הסאב מבצע סיכום שלהן ואת הסינון הדרוש לתחום הנמוכים.
לכן, מפצל הוא מיותר לחלוטין, אם כי לא יעשה שום נזק.
לי יש גם סאב עם 2 כניסות. במדריך שלו כתוב במפורש - לחבר את הכניסה השמאלית אם יש רק יציאה אחת ברסיבר.
2 הכניסות מיועדות לרסיברים או מגברים שהם סטריאו בלבד ואין להם יציאה ייעודית לסאב, ואז הסאב מבצע סיכום שלהן ואת הסינון הדרוש לתחום הנמוכים.
לכן, מפצל הוא מיותר לחלוטין, אם כי לא יעשה שום נזק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"