כמה שאלות על חיבור סאונד נכון לרסיבר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי רסיבר אונקיו 608 , המחשב מחובר אליו בDVI TO HDMI , והסאונד עובר כרגע בכבל אופטי.

לפי מה שהבנתי בגלל שאני לא מחובר HDMI TO HDMI אין לי תמיכה בכל הפורמטים , יש אמת בדבר? ואם כן מה הפתרון חוץ להחליף כרטיס מסך?

הכרטיס מסך שברשותי כרגע: ATI HD4870 512MB , הבנתי שאפשר להעביר דרכו סאונד , השאלה היא איך... לקנות כבל חדש HDMI TO HDMI ומתאם DVI HDMI ?

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

עם ה-HD4870 תוכל להעביר דרך HDMI בנוסף ל-DTS/DD/PCM Stereo הניתנים להעברה בחיבור אופטי גם LPCM 7.1, המאפשר להעביר לאחר המרה גם את פורמטי האודיו החדשים.
הכרטיס הזה לא מאפשר העברה ישירה של DTS-HD ו-Dolby TrueHD ללא המרה, אלא לאחר המרה ל-LPCM 7.1, כאמור.
אתה צריך מתאם DVI-HDMI מקורי של ATI שהיית אמור לקבל עם הכרטיס. על פי הרבה דיווחים בפורום, מתאמים לא מקוריים לא יעבירו לך אודיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הבנתי אותך , אפשרי לקנות כרטיס זול שתומך בפורמטים האלה ובו זמנית להישאר עם הכרטיס שיש לי עכשיו? (בלוח יש לי 2 כניסות PCI-E ).
ואם כן , איזה כרטיס מומלץ היום להעביר לי סרטים כמו שצריך למערכת בHD? מבחינת סאונד ואיכות.

יש לי לוח Asus x48 p5e deluxe אם אני זוכר נכון , המחשב התישן :(
תודה רבה.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

טוב ירדתי למחסן וראיתי בקופסה של אחי שהוא קנה HD5850 ATI , לא אחד אלא 2 מתאמים של ATI , אמור לעבוד?

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אוקיי , הצלחתי לחבר ולהעביר גם וידאו וגם סאונד מה HDMI :)

יש טעם להשאיר את הכבל אופטי מחובר? או שלא יהיה לי בו צורך יותר? מה שאני מתכוון , האם הHDMI עושה כל מה שכבל אופטי עושה?

תודה רבה על העזרה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #6 

שמח שהכל עובד לך! (Y)
ה-HDMI עושה בדיוק מה שהאופטי עושה ואף מעבר לכך (LPCM 7.1 במקרה של HD4870). לדעתי אין ממש שימוש כרגע לחיבור האופטי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”