עזרה עם לימוד שלט Yes MaxHD

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
CrazyMax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני מודע לכך שההודעה הזאת תהיה קצת ארוכה, זה כי אשתדל לפרט ככל האפשר..

ברשותי יש:
ממיר Yes MaxHD
רסיבר ONKYO 308
מסך LG 42LE5500

אל כניסות ה HDMI של הרסיבר מחוברים מחשב וממיר
אל יציאת ה HDMI של הרסיבר מחובר המסך

כשקיבלתי את המסך והממיר הטכנאי הגדיר שכפתור ה TV בשלט של יס יכבה וידליק את המסך,
כך שמאותו שלב ועד היום לא היה שום שימוש בשלט הטלוויזיה אלא רק בשלטי הרסיבר ויס.

ברסיבר הגדרתי שכניסת GAME=HDMI1=מחשב וכניסת CBL/SAT=HDMI2=ממיר
כאשר הייתי רוצה לעבור בין צפייה ביס/מחשב הייתי לוחץ על כפתורים אלו
שליטה על הווליום ב2 סוגי הצפייה נעשו באמצעות שלט הרסיבר

היום החלטתי לנסות ללמד את את השלט של יס לשלוט גם על הווליום ועל המעבר בין יס למחשב.
באמצעות השיטה של לשים את השלטים אחד מול השני ולימוד עם קוד 975 הצלחתי לקבוע שכפתור AV בשלט של יס יהיה כפתור CABLE/SAT ברסיבר וכפתור IN בשלט של יס יהיה כפתור GAME ברסיבר.
כמו כן הגדרתי שכפתור ה MUTE בשלט יס יהיה כפתור MUTE ברסיבר.
עד כאן הכל בסדר..

משום מה לא הצלחתי להגדיר לימוד לכפתורים TV ו AMP בשלט של יס, לא משנה מה ניסיתי, אחרי שהייתי לוחץ עליהם לאחר הכנסת הקוד 975 ולחיצה שוב על אחד מהם, הנורית לא התחילה לרצד באופן רציף מה שמראה על לימוד והמתנה ללחיצה על הכפתור בשלט המקביל.
כנ"ל לא הצלחתי ללמד את שלט של יס לשלוט על הווליום ברסיבר.

אך זה לא הסוף, מכל הנסיונות שלי המצב נהיה אפילו יותר גרוע והופיעו 2 תופעות מוזרות נוספות.

1. מעבר לצפייה בממיר (לא משנה באמצעות איזה שלט) - תמיד מתבצע באופן תקין.
אבל כאשר אני נמצא במצב צפייה בממיר ועובר למצב של צפייה במחשב (גם כאן לא משנה באמצעות איזה שלט) - לא מופיעה שום תמונה, הטלוויזיה נותנת הודעה שאין אות.
אם אני עובר למצב אחר ברסיבר (לא משנה איזה, למשל BD/DVD , VCR/DVR, TV/CD או כל מצב אחר - למרות שאף אחד מהם לא פעיל ולא מחובר אליו כלום) ואז מנסה לעבור שוב לצפייה במחשב - זה עובד תקין.
בעיקרון, אין לי אפשרות לעבור ממצב צפייה בממיר ישירות למצב צפייה במחשב, אני חייב לעבור לאיזשהו מצב אחר מהממיר ורק אז למחשב.

2. כאשר אני לוחץ על כפתור TV בשלט של יס, פתאום הוא מכבה גם את המסך וגם את הרסיבר ביחד.

ניסיתי לאפס לגמרי את לימוד השלט של יס באמצעות קוד 976 מספר פעמים אך לצערי התופעות נשארות :(
זאת אומרת, כל הדברים שלימדתי את השלט אכן מתאפסים, אך כרגע גם אם אני משתמש בשלט של הרסיבר כמו פעם ומנסה לעבור בין מצבי הצפייה אני עדיין חייב לעבור דרך מצב צפייה אחר בין הממיר למחשב.

עוד תופעה מוזרה בהקשר לרסיבר בלבד, פתאום אין לי אפשרות לצפות בהגדרות הרסיבר על המסך כאשר אני נמצא על מצב צפייה בממיר או במחשב (הכוונה שהתפריט של הרסיבר יופיע בשקיפות על גבי הצפייה) אותו דבר או למשל כאשר אני מנמיך או מגביר את הווליום, הסקאלה לא מופיעה על גבי המסך,
אלא רק כאשר אני נמצא במצב צפייה אחר שלא פעיל כגון BD/DVD ,VCR וכו (התפריט של הרסיבר מופיע בשקיפות על גביי מסך כחול).

אשמח לעזרתכם..
תודה מראש

arielhasid
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: arielhasid
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

בקשר לבעיות עם השלט של יס.... תנסה לעשות איפוס מלא... 981

שלח תגובה