בניית רמקול מדפי מקומפוננט של פוקל או מורל
שלום אני רוצה ליבנות רמקול מדפי מסט קומפוננט לרכב של פוקל או מורל מהסדרות הגבוהות (עדין לא החלטתי איזה) עכשיו חשבתי להישתמש בקומפוננטים שמיועדים לרכב ביגלל שאני מעוניין להגביר אותם בעזרת ה TA-10.2SE
עכשיו נניח שאני מעוניין להישתמש בקרוסובר המקורי שיגיע עם הסט איך אני יצתרך לתכנן את התיבה?
על איזה סט הייתם הולכים על המורל או הפוקל?
ביגלל שההספק של המגבר הזה יחסית נמוך וב 4 אום הוא מוציא יותר הספק הוא אמור לעבור עם הקומפוננטים לרכב טוב יותר נכון? ( כי הם הרי מיועדים לעבוד ב 4 אום)
עכשיו נניח שאני מעוניין להישתמש בקרוסובר המקורי שיגיע עם הסט איך אני יצתרך לתכנן את התיבה?
על איזה סט הייתם הולכים על המורל או הפוקל?
ביגלל שההספק של המגבר הזה יחסית נמוך וב 4 אום הוא מוציא יותר הספק הוא אמור לעבור עם הקומפוננטים לרכב טוב יותר נכון? ( כי הם הרי מיועדים לעבוד ב 4 אום)
למה לשבור את הראש עם סט שמיועד לרכב כשיש מבחר של קיטים שיותר מתאימים לשימוש ביתי?אבל הרמקולים האלה ישמעו יותר טוב מכל רמקול שאני יביא בתקציב של 1500 שקל לא??...
"הקיטים" לרכב אינם מיועדים לעבודה בתיבות סטנדרטיות בבית (למרות שזה עקרונית אפשרי), והקרוסאובר שלהםואת הקיטים לרכב אני מכיר......
אינו מתוכנן כראוי לדרייברים שמותקנים בתיבה ככה שזה מקרה אבוד עוד לפני שמתחילים.
בתקציב נמוך לבנות רמקול זה לא תמיד משתלם אלא אם אתה מחפש גם את הכיף שבבניה.
כמו שנאמר לפניי, רמקולים של רכב לא ממש משתלבים בבית.
אין לי מושג לגבי סדרות גבוהות, אך יש את מוראל טמפו, כמו שהזכרתי לפני, שתוכננה עבורו תיבה מיוחדת אשר באה להילחם בתופעות לוואי של רמקולים לרכב בשימוש ביתי.
התיבה תוכננה עבור טמפו 6, ואין לדחוס לתוכה שום דרייבר אחר - ממש לא בטוח שדרייבר אחר יעבוד כתוכנן. יתרון - זול. כמו כן, אין לדחות את טמפו לתיבה אחרת - זה ישמע לא טוב במיוחד - באס מרוך ומעצבן.
קרוסובר פשוט, עובד סבבה כמושהוא, וניתן לשיפור\כיול לפי טעם על ידי החלפת 1-2 רכיבים.
נשמע די מאוזן, ונחמד (לאחר הנחתת טוויטר והחלפת קבל בפוליפרופילן סביר - הרבה יותר טוב).
ב1900ש"ח יש את אלו... אך לדעתי - יקררררר.
https://www.madisound.com/store/product ... ts_id=8307
אין לי מושג לגבי סדרות גבוהות, אך יש את מוראל טמפו, כמו שהזכרתי לפני, שתוכננה עבורו תיבה מיוחדת אשר באה להילחם בתופעות לוואי של רמקולים לרכב בשימוש ביתי.
התיבה תוכננה עבור טמפו 6, ואין לדחוס לתוכה שום דרייבר אחר - ממש לא בטוח שדרייבר אחר יעבוד כתוכנן. יתרון - זול. כמו כן, אין לדחות את טמפו לתיבה אחרת - זה ישמע לא טוב במיוחד - באס מרוך ומעצבן.
קרוסובר פשוט, עובד סבבה כמושהוא, וניתן לשיפור\כיול לפי טעם על ידי החלפת 1-2 רכיבים.
נשמע די מאוזן, ונחמד (לאחר הנחתת טוויטר והחלפת קבל בפוליפרופילן סביר - הרבה יותר טוב).
ב1900ש"ח יש את אלו... אך לדעתי - יקררררר.
https://www.madisound.com/store/product ... ts_id=8307