בעיה בסטרימינג

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
עידו_גנוט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
שם מלא: עידו_גנוט
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
כבר לא מעט זמן אני נתקל בבעיה מטרידה למדי אך רק לאחרונה היא החלה להפריע לי והחלטתי לנסות ולמצוא פתרון.

מהות הבעיה:
כבר זמן רב אני חש שסרטוני youtube (ובמידה רבה גם vimeo) בעיקר ב-HD הם בעיתיים - ייחסתי זאת לבעיות עם פלאש, ג'אווה דפדפן או כל השלושה. לאחרונה החלטתי לקחת מחבר לנסיון אקסטרימר (גרסת סיידוינדר אאל"ט). אצל החבר המכשיר מריץ סדרות/סרטים וכו' מהאינטרנט ללא כל איטיות/קפיצות או בעיות אחרות בחיבור שהוא חצי משלי (5 מגה ביט לעומת 10 אצלי).

ניסיתי לחבר את המכשיר בקומה העליונה בחדר השינה בחיבור קווי הקיים אצלי בכל הבית עם תוצאות רעות מאד. החלטתי לרדת לקומה הראשונה ולנסות לחבר באופן ישיר לראוטר (בלי סוויץ באמצע וכבלים ארוכים) - אותה תוצאה.

החלטתי לדבר עם 013 - עברתי בין כמה תומכים עד שהגעתי לתמיכה מתקדמת - הם היו אדיבים מאד וניסו לסייע במשך זמן רב כולל ניסיונות קינפוג של הראוטר - לא הואיל.

במקרה קרה שיום מאוחר יותר התקנתי שרות טלפון (VOIP) של 013 אשר הוסיף לי מודם עם חייגן. המתקין הציע כי בכדי לשלול בעיה של הראוטר אחבר ישירות את המודם לאקסטרימר (הראוטר היה מנותק) - ניסיתי והבעיה נותרה.

האמת שאני די אובד עצות - שאלתי מספר מומחים (כולל כמה ממנהלי האתר אותם אני מכיר לא מעט שנים) אך ללא הועיל. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא בעיית הגדרות כלשהי של 013 (סיכוי אפסי של בעיה במודם של בזק - בעיה בכבלים גם לא סבירה ניסיתי כמה). העניין הוא ש-013 לא תומכים באקסטרימר ובמחשב הבעיה פחות ברורה.

אגב בדיקות המהירות שביצעתי תקינות לחיבור האינטרנט שלי. עשיתי עוד מספר בדיקות אבל אם יש הצעה למשהו קונקרטי שיכול לזהות לפחות את הבעיה על המחשב ולא רק באקסטרימר כדי שאוכל להציגה ל-013 אודה לו מאד.

ציוד שברשותי
* אינטרנט - בזק - מודם 600E.
* ספק - 013 - מהירות חיבור 10Mb מסלול רגיל (לא גיימר).
* ראוטר לינקסיס WRT54GL - גרסת קושחה רשמית אחרונה.
* מודם טלפוניה (מחובר בין המודם בזק לראוטר) - לא משפיע על הבעיה - הייתה קיימת לפניו וקיימת גם איתו.
* אקסטרימר (מושאל מחבר) - גרסת קושחה אחרונה - פועל ללא דופי אצל החבר עם חיבור 5Mb של 012.
* מספר מחשבים עם חלונות 7 בגרסת 64 ביט מעודכנת - כולם מחוברים ברשת חוטית עם כבלי CAT6.

עידו_גנוט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
שם מלא: עידו_גנוט
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

לאף אחד אין רעיונות/הצעות?

אני יכול לומר שניסיתי את הבדיקה באתר הבא:
http://www.iis.net/media/experiencesmoothstreaming1080p
ה-bit rate שלי (הבר האדום למטה מצד שמאל) עמד על 1.52m באופן קבוע.
ה-frame rate לרוב עמד על סביב 24 אבל יש מפעם לפעם נפילות (מרגישים גם קפיצות בסרט) האם זה כך גם אצל אנשים נוספים עם חיבור במהירות מקבילה? אם לא מה יכולה להיות הסיבה לבעיה אצלי לאור מה שתיארתי?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”