המלצה לחיבור סאב.
-
rosi46
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
ערב טוב.
התחדשתי היום בסאב חדש של סרווין וגה מדגם XLS-12S.
הסאב משודך בהרמוניה נפלאה לרסיבר של YAMAHA RXV-595 (קצת מבוגר אבל חיה רעה...).
בחיבורי הסאב ישנם כניסות L/R ובנוסף כניסת LFE.
בחנות נאמר שכדאי לחבר את הסאב לאחת מכניסות L/R ושאין טעם לחבר את הסאב לכניסת ה-LFE.
לכן יש לי מס' שאלות:
האם המוכר בחנות צדק לגבי חיבור הסאב לרסיבר?
הסאב מחובר לרסיבר ע"י כבל של מונסטר עם פין אחד. לכן האם כדאי לרכוש מפצל עם כניסת נקבה אחת ושני יציאות זכרים ע"מ לחברם לסאב ?
מהו בורר ה'פאזה'?
אודה לכם מראש על תשובותיכם
רועי.
בחנות נאמר שכדאי לחבר את הסאב לאחת מכניסות L/R ושאין טעם לחבר את הסאב לכניסת ה-LFE.
לכן יש לי מס' שאלות:
הסאב מחובר לרסיבר ע"י כבל של מונסטר עם פין אחד. לכן האם כדאי לרכוש מפצל עם כניסת נקבה אחת ושני יציאות זכרים ע"מ לחברם לסאב ?
מהו בורר ה'פאזה'?
רועי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
פשוט וקל
ערוץ הLFE משדר לסאב רק את התדרים הנמוכים בעוצמה גבוהה ונקיה מכל רעש רקע.
לרסיבר שלך יש יציאת PRE כלומר כל הצליל במלואו משודר לסאב, לכן ההמלצה היא לחבר לשני הכניסות בכדי שהקרוסאובר של הסאב יוכל לאחד אותן לאות מוגבר ובפועל אמור לתת לך קצת יותר עוצמה.
בפועל זה לא תמיד מורגש כי למעשה יש לך אופציה להגביר או להנמיך את הסאב על ידי בורר עוצמה.
תאורטית זה נותן כמה DB יותר מעשית לא תמיד זה ישים, לכן בכל מקרה בסאב יש את החיבור...
אגב, חיבור זה נועד גם להעביר אות לרמקולים פסיבים אשר יתחברו לסאב, לכן כאן נכנסת חשיבות לLINE R ו L.
ב95 אחוז מהלקוחות לא ראיתי שרשור רמקולים דרך הסאב...
כיום אם הינך מרוצה מהסאב, אין צורך לשדרג כי לא בטוח שזהיתן לך תוצאה מספקת תמורת התשלום.
ערוץ הLFE משדר לסאב רק את התדרים הנמוכים בעוצמה גבוהה ונקיה מכל רעש רקע.
לרסיבר שלך יש יציאת PRE כלומר כל הצליל במלואו משודר לסאב, לכן ההמלצה היא לחבר לשני הכניסות בכדי שהקרוסאובר של הסאב יוכל לאחד אותן לאות מוגבר ובפועל אמור לתת לך קצת יותר עוצמה.
בפועל זה לא תמיד מורגש כי למעשה יש לך אופציה להגביר או להנמיך את הסאב על ידי בורר עוצמה.
תאורטית זה נותן כמה DB יותר מעשית לא תמיד זה ישים, לכן בכל מקרה בסאב יש את החיבור...
אגב, חיבור זה נועד גם להעביר אות לרמקולים פסיבים אשר יתחברו לסאב, לכן כאן נכנסת חשיבות לLINE R ו L.
ב95 אחוז מהלקוחות לא ראיתי שרשור רמקולים דרך הסאב...
כיום אם הינך מרוצה מהסאב, אין צורך לשדרג כי לא בטוח שזהיתן לך תוצאה מספקת תמורת התשלום.
-
rosi46
-
- חבר שרק התחיל

JEXY שלום,
ראשית תודה על התגובה המהירה.
אם אני מבין אותך נכון,כדאי לרכוש מפצל לכבל שמתחבר מהרסיבר לסאב ולחברן ןכניסות ה-L/R.
בנוסף לא הבנתי את משפטך האחרון לגבי בסאב,אם כי הוא חדש לגמרי וכאשר ראיתי ושמעתי את הסאב מיד רכשתי אותו.
בברכה
רועי
ראשית תודה על התגובה המהירה.
אם אני מבין אותך נכון,כדאי לרכוש מפצל לכבל שמתחבר מהרסיבר לסאב ולחברן ןכניסות ה-L/R.
בנוסף לא הבנתי את משפטך האחרון לגבי בסאב,אם כי הוא חדש לגמרי וכאשר ראיתי ושמעתי את הסאב מיד רכשתי אותו.
בברכה
רועי
כל השבוע על ארבע,סופי שבוע על שניים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא חייבים לפצל את החיבור ל-L/R... חיבור ל-L בלבד (הלבן) הוא שווה ערך לחיבור "מונו" - זה לא ממש משנה לסאב כי בכל מקרה עובר DATA על הכבל ולא אות סטריאופוני. אצלי הסאב מחובר בחיבור בודד כזה ואין שום בעיה...
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
המוכר אם לומר בעדינות הוא ... (לא חשוב)rosi46 כתב:ערב טוב.
לכן יש לי מס' שאלות:
מהו בורר ה'פאזה'?
רועי....
לימאהא שלך יש יציאת סאב, אין לו שום יציאת PRE כמו שאמרו לך
חבר בכבל RCA בודד (ורצוי שתתחיל עם כבל ארוך ומאריך לכבל רשת על מנת למצוא את המקום האופטימלי בחדר ההאזנה)
כפי שמוצג בציור הבא מתוך החוברת של הרסיבר שלך:
לכן החיבור עם כבל מונסטר עם פין אחד מספק בהחלט. רכישת מפצל היא סיבוך חסר כל תועלת.
בורר הפאזה יחד עם חיפוש המקום האופטימלי וכיוון העוצמה הם בשביל לשלב את הסאב בצורה הטובה ביותר במערכת.
מתחילים עם מצב של פאזה 0, ווליום בשעה 11, ובפינה הקרובה ביותר למקום הישיבה אבל כזו שאין לידה שום פתח - פינה סגורה.
אין חשיבות אם הסאב מוסתר על ידי ספה, כי להבדיל מרמקול רגיל הפיזור של סאב הוא 360 מעלות והוא עוקף מכשולים.
מבחינת העוצמה צריך לשמוע קטע מסרט שיש בו רעש נמוך מאוד, העוצמה צריכה להיות כזו שאתה שומע את הבום, אבל הוא מגיע מהרמקולים הראשיים כביכול, בשילוב נכון מי שלא רואה את הסאב חושב שאין.
מזיזים את הפאזה חצי סיבוב- אם העוצמה גדלה, מכוונים אותה מחדש וחוזרים על כך. אם היא קטנה, אפשר לעזוב את הסאב ב- אפס.
לאחר זאת, אם הסאב בכיוון הזה היה בפינה, משמיעים קטע עם באסים, ובודקים בנקודות שונות בחדר.
אם העוצמה יוצאת מאוד חזקה בכל פינות החדר ונחלשת במקום הישיבה, יש בעיה אקוסטית בחדר.
הפתרון הפשוט הוא להזיז את הסאב מהפינה ולקרב אותו ככל האפשר למקום הישיבה.
בהצלחה
'אצלי הסאב היה מחובר מהLFE בסאב לLFE ברסיבר אונקיו 607.
ממש לא נהנתי מהסאב, הרגשתי חוסר באפקטים והייתי לא מרוצה מהמערכת.
לאחר שחיברתי את הסאב מהRIGHT ( הוא ממוקם בצד ימין של הרסיבר ) לLFE בסאב, הוא התעורר לחיים ואני ממש מרוצה ממנו.
מסקנה :
תנסה את שניהם לפני שאתה רוכש עוד דברים.
אם אתה לא מרוצה משניהם אז תחפש מה ישפר, אם אתה מרוצה מאחד מהם אז תשתמש במה שאתה מרוצה.
אל תשכח שהכי חשוב זה לכייל את המערכת לפני ששומעים, זה יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ מניסיון.
לאחר שחיברתי את הסאב מהRIGHT ( הוא ממוקם בצד ימין של הרסיבר ) לLFE בסאב, הוא התעורר לחיים ואני ממש מרוצה ממנו.
מסקנה :
אם אתה לא מרוצה משניהם אז תחפש מה ישפר, אם אתה מרוצה מאחד מהם אז תשתמש במה שאתה מרוצה.
אל תשכח שהכי חשוב זה לכייל את המערכת לפני ששומעים, זה יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ מניסיון.
-
rosi46
-
- חבר שרק התחיל

ערב טוב,
כנראה ולא הבנתם את דברי,הסאב החדש משודך בהרמוניה נפלאה לרסיבר אומנם מדגם ישן אבל חזק מאוד . כפי שהסברתי הסאב הוא של סרווין וגה מהסדרה החדשה מדגם XLS-12S,ובדקתי מס' רב של סאבים עד ששמעתי את הסאב הנ"ל והחלטתי לקנותו,לדעתי (איני מבין גדול)הסאב הזה היה בעל הבאס הנעים והטוב ביותר מבין סאבים מחברות נחשבות וגם מחירו היה בהתאם.
בברכה ,
רועי
כנראה ולא הבנתם את דברי,הסאב החדש משודך בהרמוניה נפלאה לרסיבר אומנם מדגם ישן אבל חזק מאוד . כפי שהסברתי הסאב הוא של סרווין וגה מהסדרה החדשה מדגם XLS-12S,ובדקתי מס' רב של סאבים עד ששמעתי את הסאב הנ"ל והחלטתי לקנותו,לדעתי (איני מבין גדול)הסאב הזה היה בעל הבאס הנעים והטוב ביותר מבין סאבים מחברות נחשבות וגם מחירו היה בהתאם.
בברכה ,
רועי
כל השבוע על ארבע,סופי שבוע על שניים
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לדעניות דעתי, עצת אחיתופל גם לעצמך
אין ברסיבר אונקיו 607 יציאת RIGHT שמתאימה לסאב.DorM כתב:'אצלי הסאב היה מחובר מהLFE בסאב לLFE ברסיבר אונקיו 607.
מסקנה :
אל תשכח שהכי חשוב זה לכייל את המערכת לפני ששומעים, זה יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ מניסיון....
אם חיברת ליציאת LINE, הסאב לא נשלט ווליום וזו טעות שנובעת מחוסר ידע בסיסי
הנה מה יש באונקיו 607 (שמאוד דומה ל- 608 שסקרתי כאן):
Re: לדעניות דעתי, עצת אחיתופל גם לעצמך
לא הסברתי את עצמי נכון יוסי, שאני אומר LFE ברסיבר התכוונתי לחיבור המתאים ברסיבר לסאב.yosihary כתב:אין ברסיבר אונקיו 607 יציאת RIGHT שמתאימה לסאב.DorM כתב:'אצלי הסאב היה מחובר מהLFE בסאב לLFE ברסיבר אונקיו 607.
מסקנה :
אל תשכח שהכי חשוב זה לכייל את המערכת לפני ששומעים, זה יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ מניסיון....
אם חיברת ליציאת LINE, הסאב לא נשלט ווליום וזו טעות שנובעת מחוסר ידע בסיסי
הנה מה יש באונקיו 607 (שמאוד דומה ל- 608 שסקרתי כאן):...
תודה שעזרת לי לתקן את עצמי