כמה עולה מאזדה 3 ליבואנית? 47 אלף שקל
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
המיסים...המיסים...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה זה קשור כמה עולה ליבואנים ?
מישהו מנסה ליצור פה מצג שווא כאילו כל הפער הולך ליבואנים.
המדינה מטילה מיסים של בין 90 ל 100 אחוז. אח"כ גם גובה מע"מ עם סגירת העסקה מול הלקוח.
תוסיף לזה הובלה, עלויות אחסון, ביטוח סחורות ועלויות מכירה ופרסום, ותראה שליבואנים לא נשאר הרבה ( לא שאני חושב שהם מסכנים ) אבל הם לא הבעיה.
מישהו מנסה ליצור פה מצג שווא כאילו כל הפער הולך ליבואנים.
המדינה מטילה מיסים של בין 90 ל 100 אחוז. אח"כ גם גובה מע"מ עם סגירת העסקה מול הלקוח.
תוסיף לזה הובלה, עלויות אחסון, ביטוח סחורות ועלויות מכירה ופרסום, ותראה שליבואנים לא נשאר הרבה ( לא שאני חושב שהם מסכנים ) אבל הם לא הבעיה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
עשיתי פעם ניסויי קצר - נכנסתי לאתר פולקסווגן ארה"ב והרכבתי רכב, GOLF GTI עם כל מה שאפשר לדחוף בפנים, רמת הגימור הגבוהה ביותר וכל דבר שעלה כסף הכנסתי. כמה עלה? 31500$, כמובן שבארץ אין את רמת הגימור הזו אבל השוויתי אותו לגדם אחר - GOLF 1.6 TRENDLINE (שמחירה ירד בכ-20000 ש"ח בשלוש השנים האחרונות) ועדיין GOLF GTI הכי יקרה שיש המיובאת לארה"ב עולה פחות מGOLF 1.6 הכי זולה שיש המיובאת לארץ. התרגלנו.
סיפור אמיתי :
חבר אמריקאי חשב לעבור לגור בארץ, באחת השיחות הוא מצביע על טויוטה קורולה ושואל "כמה זה עולה פה?" עניתי "בערך 30000$" הוא ענה בתדהמה "מה?! במחיר הזה אני קונה פורשה בארה"ב !"
אני חושב לעצמי, איזה כיף היה אם כל טויוטה קורולה ומאזדה3 שיש בארץ היו מוחלפות בפורשה... (כמובן שההשוואה לא אומרת כלום כי עלות המחייה שם ורמת ההכנסה שונה משלנו אבל עדיין... עד כדי כך?!)
סיפור אמיתי :
חבר אמריקאי חשב לעבור לגור בארץ, באחת השיחות הוא מצביע על טויוטה קורולה ושואל "כמה זה עולה פה?" עניתי "בערך 30000$" הוא ענה בתדהמה "מה?! במחיר הזה אני קונה פורשה בארה"ב !"
אני חושב לעצמי, איזה כיף היה אם כל טויוטה קורולה ומאזדה3 שיש בארץ היו מוחלפות בפורשה... (כמובן שההשוואה לא אומרת כלום כי עלות המחייה שם ורמת ההכנסה שונה משלנו אבל עדיין... עד כדי כך?!)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אתם לא מחדשים כלום. ברור שמחירי הרכב פה הם שערוריה אבל המדינה אשמה ולא היבואנים.harari כתב:עשיתי פעם ניסויי קצר - נכנסתי לאתר פולקסווגן ארה"ב והרכבתי רכב, GOLF GTI עם כל מה שאפשר לדחוף בפנים, רמת הגימור הגבוהה ביותר וכל דבר שעלה כסף הכנסתי. כמה עלה? 31500$, כמובן שבארץ אין את רמת הגימור הזו אבל השוויתי אותו לגדם אחר - GOLF 1.6 TRENDLINE (שמחירה ירד בכ-20000 ש"ח בשלוש השנים האחרונות) ועדיין GOLF GTI הכי יקרה שיש המיובאת לארה"ב עולה פחות מGOLF 1.6 הכי זולה שיש המיובאת לארץ. התרגלנו.
סיפור אמיתי :
אני חושב לעצמי, איזה כיף היה אם כל טויוטה קורולה ומאזדה3 שיש בארץ היו מוחלפות בפורשה... (כמובן שההשוואה לא אומרת כלום כי עלות המחייה שם ורמת ההכנסה שונה משלנו אבל עדיין... עד כדי כך?!)...
באשר לסיפור הפורש, אין פורש ב 30K$ ( לפחות לא חדשה ).
הכי זולה ( בוקסר 255 כוחות סוס ) תעלה 48 אלף דולר לא כולל שום תוספת, ובמכוניות כאלה אין כזה דבר "בלי תוספות".
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
מסמך של משרד התחבורה שהגיע לידי ynet, חושף את הפער העצום בין מחירה של מאזדה 3 ליבואנית ומחירה לצרכן הפרטי: כ-160%. בכיר במשרד מודה: המיסוי הגבוה מסכל תחרות חופשית בשוק הרכב. מסים מהווים יותר מ-40% ממחיר המכונית לצרכן...mrunderhill כתב:המיסים...המיסים......
למיטב ידיעתי המס על רכבים בישראל נע בין 40-70 אחוז. פועל יוצא מזה שאל היבואן מגיע רווח גולמי של כ 120-90 אחוז. תקנו אותי אם אני טועה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
בדקתי ואתה צודק, אבל זה היה לפני הרבה זמן, יכול להיות שהמחיר השתנה והדולר השתנה ויכול להיות שהוא הגזים או לא היה בקיא בחומר, הנקודה מובנת וניסויי הVW עדיין תקף. והיחס נשמר בכל שוק הרכב בארץ, כבר הרבה מאוד זמן.Lior_M כתב:אתם לא מחדשים כלום. ברור שמחירי הרכב פה הם שערוריה אבל המדינה אשמה ולא היבואנים.
באשר לסיפור הפורש, אין פורש ב 30K$ ( לפחות לא חדשה ).
הכי זולה ( בוקסר 255 כוחות סוס ) תעלה 48 אלף דולר לא כולל שום תוספת, ובמכוניות כאלה אין כזה דבר "בלי תוספות".
ליאור...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

המס על רכבים מגיע במקרים מסויימים ל 96% ..Huber כתב:מסמך של משרד התחבורה שהגיע לידי ynet, חושף את הפער העצום בין מחירה של מאזדה 3 ליבואנית ומחירה לצרכן הפרטי: כ-160%. בכיר במשרד מודה: המיסוי הגבוה מסכל תחרות חופשית בשוק הרכב. מסים מהווים יותר מ-40% ממחיר המכונית לצרכן...mrunderhill כתב:המיסים...המיסים......
למיטב ידיעתי המס על רכבים בישראל נע בין 40-70 אחוז. פועל יוצא מזה שאל היבואן מגיע רווח גולמי של כ 120-90 אחוז. תקנו אותי אם אני טועה....
אני חושב שיש תהליך של הורדה הדרגתית מחד - רכבים ירוקים, והעלאה מאידך - של רכבים מזהמים.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי